neděle 17. prosince 2023

Spotřebováno za listopad a prosinec 2023

Krásnou adventní neděli!

Vítám vás u dalšího a letos s největší pravděpodobností posledního videa :) A protože Spotřebováno je jedna z mých nejoblíbenějších rubrik, čím jiným letošní kosmetické řádění zakončit? 


Tentokrát celkem umírněná spotřeba i přes fakt, že to je za více než měsíc. Celkem dvacet kousků, přičemž tomu vévodí koupelové soli a také celkem dost dekorativky.




Sprchový gel Trnka - Manufaktura - je za mě jedna z nejdokonalejších záležitostí tohoto roku! Ta vůně švestek je naprosto dokonalá a zajistí neskutečný zážitek při každé sprše. Samotný sprcháč je pak taková klasika mezi sprcháči, ale vůně jej pozvedá na úplně jinou úroveň. Už mám další balení. Hodnocení: 5/5.

Sprchová pěna s akai olejem - Dove - je také skvělá a mám ji doma již poněkolikáté. Bohužel se již neshání úplně snadno a v drogériích teď najdete trochu jiné verze Dove sprchových pěn, ale jestli jsou aspoň tak dobré jako tyto, tak není o čem :) Tato verze měla jemnou parfemaci, bohatá jemná pěna pak zajistila příjemnou sprchu.. Vždycky jsem si ji moc užila. Hodnocení: 5/5.

Mýdlo Lilac Blossom - Almarasoap - Almarasoap má dokonalá mýdla! Jsou handmade, mají krásné tvary, barvy, vůně.. jsou jednoduše zážitkem ve vaší koupelně. Tato šeříková varianta je mým jasný favoritem, i přes fakt, že se trochu více rozblemcalo než dosud vyzkoušené variace. Hodnocení: 4/5.



Ovesná koupel Levandule/Čokoláda - Naturway - pokud chcete mít po koupeli dokonale hebkou a zvláčněnou pokožku, pak se musíte vykoupat v ovesné koupeli! Jestli totiž pokožku umí něco dokonale zjemnit, tak právě oves. Navíc kombinace s čokoládou či levandulí jsou dokonale voňavé a relaxační a sáček, ve kterém najdete směs a který se louhuje, může posloužit i jako žínka, takže pokožka je pak ještě krásnější :) Za mě super. Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Levandule - Isana - jedna z mých nejoblíbenějších variant solí. Voní po levanduli zjemněné vanilkou, vodu zbarví do fialova, zjemní pokožku a koupel si fakt užijete. A to stojí ani ne dvacku. To chcete! Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Schlaf Schön - Kneipp - máme doma také poněkolikáté a je úžasná! Jedna z nejlepších od Kneippu, kterou si užívám já i Pantáta. Krásná relaxační vůně, fialová barva, trocha pěny a zjemněná pokožka. A navíc má být zklidňující a zlepšovat kvalitu spánku.. no neberte to! Hodnocení: 5/5. 

Bomba do koupele Scent with love - Bomb Cosmetics - byla také perfektní! Její růžová barva udělala úplně dokonalou neonovou vodu, k tomu trocha třpytek a spousta olejů, takže pokožka pak krásně jemná, vláčná a také vyživená. Květinová vůně je příjemný detail. Tohle jsme si také doma užili! Hodnocení: 5/5.


Tělové olejové mléko s mandlovým olejem - Balea - pecka a rozhodně doporučuji v regálech DMka vzít! Stojí asi 40 Kč a za ty peníze dostanete fakt slušný produkt! Obsahuje 40% olejů a i přes to, že fakt perfektně pokožku vyživuje, ji nijak neumatlá, neulepí ani neumastí. Mléko se okamžitě vstřebává a pokožka zůstává jen dokonale hebká, voňavá a.. vyživená! Jediná výtka je snad ta malá tuba, za dva týdny ji mám pryč, ale zase vzhledem k ceně si bez obav koupím za měsíc balení třeba tři :D Pecka! Hodnocení: 5/5.

Tělové mléko se šnečím slizem - Eveline Cosmetics - fajn hydratační až lehce výživné tělové mléko, které pokožku nijak zvlášť neumastí, ale hydrataci zajistí. Vůně příjemná, i když dost umělá a balení z počátku velmi praktické, ale ke konci díky trochu tužší krémové textuře dost k vzteku, protože mléko zůstává na dně a nejde pumpovat, takže jsem musela všemožně vyklepávat a naklápět obal, aby šlo ven. Hodnocení: 3,5/5.

Bezoplachová vlasová péče - Langhaar Mädchen - nebyla vůbec špatná. Měla mléčnou texturu a používala jsem často, když jsem zrovna neměla v koupelně klasický kondicionér. Jeho službu vcelku slušně zastoupila. Vlasy šly poté snadněji rozčesat, byly hezky uhlazené a lesklé i voňavé, vlasy nijak nezatěžovala ani nemastila. Z výprodeje to bylo dost fajn. Hodnocení: 4/5.

Intenzivní 16denní vlasová kúra Anti-chute - Yves Rocher - co se týče účinků tak byla s největší pravděpodobností velmi účinná, protože vlasy mi v průběhu podzimu nepadaly a to jsem se toho fakt bála. Naopak hříva slušná a vlasy rostou nové. Ale co se týče komfortnosti při používání tak nic moc, protože kúra je sice praktická v ampulích a ampule rozdělena na denní dávku, ale sérum samotné vlasy hrozně ulepí a vlasy na dotek tak nějak nepříjemně zmatní, že to nejen není pocitově příjemné, ale ani vzhledově. Ale vzhledem k účinkům se dá těch 16 dní kúry přežít, že ano :) Hodnocení: 4/5.


Pleťová maska Chill Out - Kneipp - skvělá, zklidňující, osvěžující a hydratační maska! Plátýnko sice silnější a je potřeba ho správně naštelovat, ale výsledek za to rozhodně stojí. Pleť je krásně fresh, není po masce ulepená ani umaštěná, ale hydratovaná znatelně. Za mě super. Hodnocení: 5/5.

Hydratační pleťové sérum Hydra Végétal - Yves Rocher - velmi příjemné sérum, které má lehkou, gelovou texturu, která se v okamžiku vstřebává, pokožku nelepí ani nemastí, skvěle kooperuje s krémy i s make-upem a ta hydratace je vážně hloubková, takže pleť si jenom lebedí! Za mě skvělý kousek na léto, který pleť nijak nezatíží a přesto odvede svojí práci. Praktické balení a jemná svěží vůně už jsou jen příjemnými bonusy. Hodnocení: 5/5.



BB Cream Dark Panda - Skin79 - miluji korejská BBčka a tohle je jedno z nejlepších, co jsem kdy měla! A navíc za pár korun! Krásně pleť sjednotí a velmi dobře kryje, přizpůsobí se tónu pleti, má SPF 50 a vydrží na pleti celý den. Efekt je přirozený a přesto dokonalý. MILUJU! Hodnocení: 5/5.

Fixační pudr - Sheglam - byl také velmi povedený! Pleť je po něm krásně hebká, na pohled pěkná, zmatněná a make-up zafixovaný. Jediné mínus je extrémně rychlý úbytek, nemám ho ani půl roku a je pryč. Na druhou stranu vyšel na 80 Kč, takže se dá v klidu dokoupit znovu.. Hodnocení: 4/5.

Krémový rozjasňovač - Ryor - pokud neholdujete klasickým rozjasňovačům, kde je efekt výrazný, ale přesto chcete pleť nějak jemně rozjasnit, tak doporučuji tento krémový rozjasňovač, který je velmi nenápadný. Zařídí takový ten přirozený shine a efekt přirozeně rozjasněné pleti. Můžete jej v klidu smíchat i s make-upem, krémem či BBčkem pro lehce rozjasněnou pleť. To není problém. Já to tak dělala v poslední době také a vypadalo to hezky a přirozeně. Využila jsem ho a nebylo to špatné, ale jelikož já jsem straka a miluji výrazný efekt, znovu jej nepotřebuji. Hodnocení: 4/5.

Linky ve fixu Renaissance Flick - Makeup Revolution - moje mnohaletá stálice, tentokrát jen v limitované kolekci GoT. Každopádně nejlepší fixa na světě, kterou budu kupovat do té doby, dokud bude k sehnaní. Jen tak ji nevyměním. Tentokrát se mi poprvé stalo, že jej vyhazuji už po půl roce, protože jinak tyto linky kreslí bez potíží rok. Ovšem tady se mi nějak rozbilo víčko, já je nedovřela a rázem fixa začala vysychat. Každopádně už mám další balení a všechny linky, které ode mě z líčení znáte, mají na svědomí tyto fixy :) Hodnocení: 5/5.

Tónovaný balzám Drunk'n Diamonds - Catrice - sice krásný odstín a lesklý finiš pěkný na efekt, ale složení mi přišlo vysušující a co hůř, balení na prd. Chvíli po pořízení mi víčko křuplo a to jsem ho nikde nenosila a jako bonus se zlomil samotný balzám, díky měkké textuře. Za chvíli to bylo omatlané všude.. No, tohle mě vážně moc nenadchlo. Hodnocení: 2,5/5.

Cheek & Lip Tint - Ere Perez - za to tenhle kousek mě bavil moc! Tint, který se do rtů částečně vstřebá a na rtech zanechá krásnou svěží, v mém případě růžovou barvu. Odstín Fun byl moc fajn, zanechával rty šťavnaté a byl to můj velký oblíbenec několik let po sobě, zejména během léta. Na rtech barva vydržela dlouho, dolů to šlo vážně jen odličovačem. Nebyla to sice nejhydratačnější záležitost, ale zase ani nevysušoval a v případě nouze se dal nahoru hodit balzám nebo lesk. Jen nerada se s ním loučím, moc mě tint bavil. Hodnocení: 5/5.

Tak a jsme na konci! Žádná hrůza, co? Tak uvidíme, co přinese zase příští vydání.. A vy mi určitě dejte vědět:

Máte s něčím z toho zkušenosti nebo vás něco zaujalo? 

2 komentáře:

  1. S tím balzámem od Catrice se mi stalo to samé, prostě se mi zlomil, takže jsem ho vyhodila celý a to jsem ho použila jen párkrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mne úplně stejný :-/ Fuj, už ho nechci ani vidět :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)