středa 22. listopadu 2023

Sheglam: Paletka očních stínů, fixační pudr a šampon na štětce

Ahojky!

Co říkáte na další nálož dekorativní kosmetiky? Tentokrát se spolu podíváme na pár dalších kousků od Sheglam, privátní značky e-shopu Shein. Tam já nakupuju hodně, to vy moc dobře víte díky haulům, ale u kosmetiky se držím stále celkem při zemi a vezmu sem tam jenom něco na zkoušku.. No a z posledních objednávek mi tu tak přistály tři kousky - fixační pudr, paletka očních stínů a šampon na štětce. Stejně jako u prvního článku, kde jsem vám ukazovala své první kousky Sheglam, to bude i tentokrát takové napůl ano a napůl ne, tak pojďme na to!


Začala bych asi tím za mě nejpříjemnějším, což je Baked Glow Setting Powder, takže jednoduše řečeno fixační pudr. Zrovna mi docházel, když jsem objednávala, takže tento jsem brala jako takovou "nouzovku" s tím, že se uvidí. A musím říci, že vcelku příjemně překvapil. Seženete jej v pěti odstínech, já volila (nečekaně) ten nejsvětlejší. Vypadá v pixle lehce do růžova, ale naprosto bez obav, protože na pleti je plně transparentní. Je velmi jemně namletý, takže poměrně dost práší a spotřebovává se vážně nebezpečně rychle, ale budiž mu to odpuštěno, protože jinak funguje parádně. Na pleť si krásně sedne, zmatní ji a zafixuje make-up a to na poměrně slušnou dobu. A co úplně zbožňuji, je ten hebký finiš na dotek, což tento zvládá s přehledem. Na pohled pleť vypadá také pěkně, jak trochu vyfiltrovaná :D Takže je to vážně radost. Fakt mínus dávám jenom za ten rychlý úbytek, protože zmizel rychlostí blesku a zvládl sotva půlku času, co třeba pudr Dermacol. Po cca čtyřech měsících denního používání se s ním loučím. Zase budiž mu k dobru, že stojí sotva půlku (cca 90 Kč), takže to není až taková investice. Za mě fajn a i když tu mám teď na vyzkoušení zase jiné kousky, do budoucna ho klidně zase objednám..






Posledně jsem pak sáhla také po Šamponu na štětce. Opět mi doma docházelo mýdlo, tak jsem vzala na zkoušku toto. Balení je tedy moc pěkné, Shein ví, co prodává a pumpička se prve zdála být jako skvělá a praktická volba. Ovšem do té doby, než jsem jej vyzkoušela, protože tady legrace končí, to je vážně tragická záležitost. Šampon je hodně gelového rázu a pumpování ho dostává nahoru jen horko těžko, takže musíte pumpovat jako šílení, abyste dostali ven potřebné množství gelu/šamponu. A teď si vemte, kolik já těch štětců mám.. :D Takže já než vyperu tu svoji běžnou prací dávku, mám ruku namakanou jako Pepek námořník, protože to je fakt fuška. Absolutně vůbec mě to nebaví a už kvůli tomu ho znovu nekoupím. Samozřejmě jej ale spotřebuji, což nebude až takový problém, vzhledem k tomu, že docela rychle ubývá. Po třech použitích jsem asi v půlce. Na druhou stranu, co se týče praní, tak to zvládá snadno a rychle včetně štětců na make-up, odkud jde obvykle ta mastnota dolů jen stěží. Být to v jiném balení, tak neváhám pořídit znovu, ale takhle už kupovat určitě nebudu a poohlédnu se po nějakém klasickém mýdle, tam se mi toto nestane. Kupovala jsem za cca 90 Kč / 80 ml.







Do třetice tu mám paletku očních stínů, protože to bych nebyla já, abych hned mezi první vlaštovky k vyzkoušení nepřihodila nějakou paletku, že? Vzala jsem verzi Mauve-Olous, která mi přišla podle fotek nádherná. Krásné zemité tóny v kombinaci matných a třpytivých stínů, trochu už takové podzimnější barvy, takže jsem si říkala, proč ne.. To se neztratí. Po obdržení a vybalení paletky už mě nadšení postupně opouštělo, přijde mi taková více mdlá než na obrázcích. Navíc některé barvy studenější, jiné teplejší a dohromady podivná směsice, ale říkala jsem si, že to nějak půjde. Jenže já vám nevím, jakmile jsem se s ní chtěla začít líčit, zjistila jsem, že mě to vůbec nebaví! Co přesně za tu nechuť může nevím, ale prostě kombinace kvality i barev může za to, že mě paletka ani trochu nenadchla. Odhlédnu-li od podivného barevného složení, tak stíny jsou hůře pigmentované. Třpytivé jsou hruběji namleté, takže hodně práší a je potřeba jich nanést opravdu několik vrstev pro výrazný efekt. Pominu-li vrchní dva třpytivé (Grace a I'm Blushing), tak ostatní nejsou ani zdaleka tak třpytivé, jak vypadají na fotkách. Matné stíny jsou pak také mega jemně namleté a sušší, takže opět několik vrstev a opět prášení. A i při pěti vrstvách každého stínu mám prostě pocit, že je to málo výrazné a intenzivní. Nejsou to takové ty stíny, co krásně prohloubí váš pohled, chápeme se? :) Jako pracovat se s tím dá, ale na mě je to prostě už zbytečně složitá manipulace a bez vytouženého efektu.. Já už na to zvyklá nejsem a zvykat si ani nechci :D Výdrž je naštěstí bezproblémová, i když na intenzitě mi přijde, že také trochu k večeru ubývá.. Jako nevím no, vůbec mě to nebaví, vůbec mě to nenadchlo a upřímně moje srdce po žádné další paletce netouží. Je možné, že jiné paletky na tom jsou lépe a já už jsem taky asi hodně náročná, co se stínů týče, ale tohle mě prostě nebere. Je funkční, to jako jo a úplně chápu, že nenáročné uživatele a začátečníky taková paletka za 150 Kč nadchne, ale já už jsem asi někde jinde. 










Sečteno podtrženo: Já vám úplně nevím, já jsem byla z počátku ze Sheglam úplně vyplesklá, ale po této dávce produktů už jsem z toho trochu procitla. Je to jako všude.. Něco TOP a něco FLOP, ale kdo to má podle fotek a óchajících komentářů za bodíky poznat? :D Takže nezbývá než riskovat. Naštěstí to nestojí svět a jako jo, je tam ještě dost kosmetiky, co mne láká ke koupi. Pudr každopádně mile překvapil, toho se úplně nebojte, je super! Šampon je přinejmenším spotřebovatelný, i když se u toho asi dost namakám.. A paletka.. Jsem ráda, že jsem ji vzala a vyzkoušela, ale při první příležitosti asi poputuje dál.. Tak jen doufám, že příště budu mít šťastnější ruku :D

A jak to máte se Sheglam vy? Co můžete doporučit a co naopak určitě nebrat? Dávejte tipy! :)

6 komentářů:

  1. Zaujímavá značka a krásna paletka taká nude odtiene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě je paletka taková zbytečně mdlá, Revolution jsou prostě lepší :D Ale určitě nemám doma Sheglam naposledy..

      Vymazat
  2. Já musím zaklepat, ale zatím mám s kosmetikou Sheglam jen ty pozitivní zkušenosti. Ale asi nejde chrlit jen ty top produkty, to nedokáže žádná značka. Aspoň teď vím, co si objednávat úplně nepotřebuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se vracela do minulého článku, abych si přečetla Tvé tipy a až budu v té správné náladě, tak objednám :D Určitě chci nějaký olej či lesk na rty a další odstíny tvářenek, samozřejmě :D A přemýšlím nad očními linkami, nějaké zkušenosti? :) Ale stíny už mě neberou, jedině tak do sbírky ty limitky jako třeba Harry Potter ♥ :D

      Vymazat
  3. Maják brilantnosti! Váš příspěvek je zasvěcený a výmluvně prezentovaný. Oceňuji, že sdílíte svůj cenný pohled.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)