pondělí 18. března 2019

Slavné dekorativní kousky za pár: Fungují? Make-up HD Liquid Coverage a Renaissance Flick fix na oči.

Krásný den vám přeji!

Už nějakou chvíli pro vás v hlavě chystám článek o dvou levných, ale zároveň oblíbených a proslulých kouscích kosmetického světa. Určitě už jste o nich slyšeli. Tedy, minimálně jeden znáte a to HD Liquid Coverage, snad nejslavnější make-up značky Catrice. Druhý produkt je asi známý o něco méně, ale také jsem o něm dost četla a to o krásném rose gold fixu na oči Renaissance Flick od Make-up Revolution. No a my se dneska podíváme na to, jak to s nima vlastně je.


Make-up HD Liquid Coverage - Catrice

Oficiální popis: Lehký make-up bez oleje ti přijde jako druhá pokožka. Nabízí dlouhotrvající a rovnoměrné krytí bez efektu masky. S efektem "high definition" pro blesky fotoaparátů. Dermatologicky testováno.

Dneska už snad neexistuje nikdo, kdo by tenhle make-up neznal, takže asi není potřeba vám ho zdlouhavě představovat. Já jsem make-upu poměrně dlouho odolávala, ale nakonec jsem podlehla při nějaké výhodnější akci v Rossmannovi. Jsem přeci taky musela zjistit, co na něm je tak skvělého, že jo. Ale je vážně tak skvělý?




Skleněná lahvička v sobě ukrývá tekutý matný make-up. V balení je kapátko, kterým jej nanášíte na pleť. Já tenhle způsob aplikace fakt nemusím, většinou mi totiž make-up skončí nejen na ksichtě, ale taky na stole nebo nedejbože oblečení, že mám umatlanou celou lahvičku taky asi nemusím vyprávět :D Jednoduše kapátka a hodně tekutá konzistence nejsou nic pro mě, ale dobře, každý má rád něco jiného a dá se na to zvyknout. Jenže mně na něm vadí mnohem víc věcí.. Tak třeba to, že se hůř zapracovává. Sice se jednoduše rozetře, díky té textuře, ale hůře si na obličej sedne. Používám na něho houbičku, protože štětcem jsem ho spíš jen tak nějak šmrdlala tam a zpět. Má tendence se přesouvat a prostě si hned nesedá. Houbičkou se ho nakonec tak nějak zapracovat povede, většinou se ho snažím zafixovat ještě pudrem, aby držel. Pochválit ho musím za krytí, které je střední až vyšší a to i v menším množství, naopak vrstvení nedoporučuji, moc dobře se kupit nedá. Pleť barevně sjednotí. A musím uznat, že nezalézá do vrásek, což je super, obzvlášť když máte na čele krátery jako já. Avšak.. na druhou stranu umí vytáhnout suchá místa a nedokonalosti a co mi vadilo asi nejvíc, tak taky sám vysušuje a suchá místa tak sám vytváří! Chce to pod něho aspoň trochu krému, jenže o to hůř ten make-up zase chytá na pleť, takže tak trochu začarovaný kruh :D A to mám ještě menší problém s odstínem. Mám ten nejsvětlejší 010 Light Beige. Z počátku to vypadá dobře, jak podtónem, tak samotným odstínem. Ovšem jen do té chvíle než mi začne make-up na pleti lehce oxidovat. Není to nijak tragické, že bych byla jako mrkev, ale prostě z odstínově naprosto odpovídajícího při roztírání se po pár minutách na pleti stane lehce oranžový make-up, který nevypadá tak přirozeně jak bych potřebovala. 



No, jednoduše, úplně pohádkový make-up to pro mne není a znám i mnohem lepší make-upy.. Nepřesvědčil mne o tom, že by mohl patřit mezi mé top make-upy.. Seženete v drogériích Rossmann, Teta nebo na Kupkosmetiku.cz, cena je do 200 Kč, dostupný ve čtyřech odstínech.



Fix na oči Renaissance Flick - Makeup Revolution

Oficiální popis: Dokonalé oční linky jedním tahem. Buďte kreativní, popusťte uzdu své fantazii a vyzkoušejte neobvyklé kreace očních linek. Jsou černočerné a mají tenký hrot, který zajistí přesnou aplikaci.



Tenhle fix vypadá luxusně už od pohledu. Ani bych neřekla, že je to fixa za dvě stovky, tipovala bych tak tisícovku :D Za to může určitě ta rose gold! Zakoupíte ji v krabičce, balení má hodně zvláštní, ke krajům se zužuje, uprostřed je fix nejtlustší. Uklidním vás, protože se drží velmi dobře a práce s ní je naprosto bez potíží. Vlastně můžu říct, že se mi snad nikdy s žádnou fixou tak jednoduše a dobře nelíčilo. Hrot má opravdu tenký. Není ani tvrdý, aby dřel víčko, ale ani měkký, aby se zbytečně třepil či ohýbal. Naopak kreslí opravdu lehce, tence, rovně a skoro sám. Je tedy naprosto bezkonkurenční. Od první chvíle jsme si padly do noty. Barva je od začátku až doteď (mám fixu otevřenou už skoro půl roku!) výrazná a sytě černá. Nerozpíjí se, ihned zasychá, neobtiskává se a na oku drží po celý den. Samozřejmě když začnu víc slzet či přímo brečet, tak to nezvládne (většinou mi tím ulítne ocásek :D), ale jinak fakt celý den úplně bez potíží..



Za mě tedy tahle fixka vážně válí a určitě si ji budu pořizovat znovu! V poslední době jsem na fixy neměla moc štěstí, většinou vyschly dřív, než jsem je stihla pořádně rozkreslit, ale tohle je jiná. Fakt mě neuvěřitelně baví a myslím si, že se v klidu vyrovná i mnohem dražším kouskům. Seženete v drogériích Rossmann nebo tady, cena je do 200 Kč. Já jí kupovala v akci s 50% slevou, takže za 100 Kč.. o to větší radost z ní mám :D





Sečteno podtrženo. Make-up si znovu pořizovat nebudu. Mnohem lepší než tenhle profláknutý, mi přijde 24H Made to Stay, taky od Catrice. Ten mi na obličeji seděl lépe a mnohem líp se s ním i pracovalo. Za to fixu, tu tedy fakt doporučuji všema deseti! Lepší jsem hodně dlouho neměla, dokonce přemýšlím, zda jsem vůbec někdy lepší fixu zkoušela.. :D Prostě zkuste a uvidíte!

Máte s něčím z toho zkušenosti? Patříte mezi obdivovatele make-upu?

26 komentářů:

  1. Kapatko mi také nesedí, mám zaprasene úplně vše a celkově bohužel za mě make-up moc ne. Mám suchou pleť a s tou si nijak extra nerozumí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. Já mám pleť smíšenou, tváře sušší, čelo bradu mastnější a to je prostě problém.. na těch tvářích je to děs, na čele docela sedí, ale to je naprd no :D

      Vymazat
  2. Doma mám už 3. balení makeupu a jsem s ním spokojená, za tu cenu je super. Mám smíšenou pleť s lesklejší T-zonou a osobně mi žádnou neplechu nedělá - že by přidělával pupínky a na to jsem hodně citlivá. Sušší místa zvýrazní, ale není to nic tragického. Nejlépe se zapracovává prsty, kdy se makeup lehce prohřeje a díky tomu lépe splyne s pletí. A co se výdrže týče, tak opravdu dá celý den, nehne se a večer mám co odličovat. Takže za mě jeden z nej makeupů z drogérky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že ti sedí..! Já když ho nanáším prsty, tak mi zůstává spíš na ruce než na obličeji, takže za mě houbička :D Ale je prostě lepší na mastnější pleť. Já mám smíšenou, suché tváře, mastnější t-zónu a na těch tvářích prostě dělá strašnou neplechu :( Radši mám Rimmel True Match nebo ten 24h Made to stay taky od Catrice.. :)

      Vymazat
  3. Jj make-up je fajn, ale asi si ho znovu nepořídím, upřímně řečeno mi Rimmel make-up třeba vyhovuje více, ale také jsem si tento make-up musela pořídit :-), linky nevlastním, nepoužívám, nesluší mi a neumím si je namalovat :-), jinak pero vypadá skvěle a Tobě moc sluší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám radši Rimmel ke kterému se vracím už roky :) A děkuji :) Teď po linkách sahám minimálně, ale tyhle mě fakt baví! :)

      Vymazat
  4. Pero mě až tak nechytlo, protože linky jsem dala teď k ledu. Ale nad makeupem uvažuji už delší dobu, ale vždy mi pod ruce přijde něco jiného a navíc jich mám teď docela dost otevřených.. :(

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě žádný neměla (!), takže jsem po něm konečně sáhla.. Ještě teda společně s Rimmelem True Match, ke kterému se roky vracím a přijde mi lepší :D

      Vymazat
  5. Ty umíš tak krásně namalovat linky to je pecka! Máš můj obdiv :). Jinak makeup mám taky a jsem s ním moc spokojená :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to vůbec, za to můžou tyhle linky, těma to jde fakt úplně samo! :) A hlavně to jsou i roky tréninku, kdybys viděla moje linky cca před třemi lety :-O :D

      Vymazat
  6. Děkuji za recenze, Klárko :-)
    Kapátko ani pro mě není, ....byla bych jako čuňátko....znám se...hihi
    Fiixa,...to je něco úplně jiného :-) Omrknu ji v Rossmannu...netušila jsem, že taková kráska vůbec existuje...
    Přeji krásný slunečný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s tekutým make-upem to není sranda :D Většinou to odnese jen stůl, ale už párkrát i oblečení dostalo zabrat :D Fixa je super, určitě omrkni :) Krásný večer, Miško! :*

      Vymazat
  7. Já si ten Catrice make-up koupila jednou a naposledy. Také to pro mě není žádný zázrak, který bych potřebovala mít ve své sbírce :) Mám make-upy, které na mojí pleti fungují lépe.

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
  8. Make-up mám, vůbec ne poprvé ani naposledy, mám mastnější pleť a na ni tenhle make-up sedí. Je pravda, že z toho kapátka a ještě k tomu tekutější konzistence jsem nadšená nebyla a než jsem se s tím trochu naučila pracovat, tak sem tam jsem měla zaprasané i oblečení:-D
    A z linek Makeup Revolution jsem neméně nadšená, taky bych ji označila za jednu z nejlepších, ne-li úplně nejlepší fixu, která se v mé sbírce kdy objevila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ty linky sklízí úspěch i jinde! :) Taky bych ji asi bez problémů pasovala mezi ty nejlepší, ne-li přímo nejlepší, co jsem kdy měla! Fakt top strop! :D Mít jen mastnou pleť, tak věřím, že mi ten make-up taky líp sedne, ale na smíšenou, kdy tváře mám suché, to fakt není :-/ :(

      Vymazat
  9. Ja som makeup skúšala a mne sedel pekne, ale že by bol nejaký top strop tak to asi nie.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že seděl! Lepší než aby dělal kupu neplechy jako u mě :D Ale podle mě se kolem něj moc nadělá :D

      Vymazat
  10. Ten makeup by nebyl úplně špatný, ale také mi moc nesedí ten odstín, potřebovala bych o něco světlejší. Já se teď zamilovala do True Match od Loreal, má super barvu, je levný a vypadá skvěle! :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. True Match jsou obecně snad jedny z nejoblíbenějších make-upů a já se stydím, že jsem ho doteď jako neměla :D Mám ho na seznamu, takže snad až dodělám tenhle kus, tak konečně dopadne! :)

      Vymazat
  11. Liquid Coverage miluju, ještě jsem nenarazila na make-up, který by mi vyhovoval více, ale máš pravdu, že skutečně trochu oxiduje. Já mu to odpouštím za to, jak dokonale na pleti vypadá :) A s linkami souhlasím - naprostá pecka! Nedávno jsem po nich sáhla ze zvědavosti a nebylo to naposled.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já ho vždy fixuji pudrem a ten tu oxidaci trochu ztlumí, takže to taky přežiju :D víc mi vadí, jak mi vysušuje ty tváře :( A linky prostě bomba, ty se povedly! ;)

      Vymazat
  12. Tento make-up mi poriadne zhorsil stav pleti. Nerozumiem tomu sialenstvu a nakupnej manii, ktore okolo neho vznikli.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já trochu taky ne :D :) Ale tak je jasný, že každému sedí něco jiného.

      Vymazat
  13. Ten kapátkový make-up od Catrice mám ráda :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)