středa 16. srpna 2023

Eveline: Tělová mléka a balzámy

Zdravím vás, přátelé!

Dnes nás čeká obsáhlejší článek plný mazání! Dlouho jsme tu neměli žádnou tělovou péči, takže si na ni dnes důkladně posvítíme, protože mazání je třeba nejen v zimě, ale i v létě, kdy pokožka dostává zabrat díky vodě, sluníčku a suchému vzduchu. Takže nezapomeňte: Kdo maže, ten jede! A já mažu o sto šest. Nedávno jsem si totiž pořizovala hned několik kousků od značky Eveline a postupně je zkoušela a dnes se na tuto čtyřku podíváme. Prozradím jen, že se tu najdou favorité, ale i propadáky..



Polská značka Eveline má poměrně široké portfolio produktů, včetně řádky tělové péče. Kromě klasických mlék a krémů u nich seženete i různé push produkty na zpevnění pokožky, atd. Já se tedy zaměřila na klasická mléka. Všechny jsem tak nějak náhodně vybrala ve zlatém provedení, tak se pojďme na ta "zlatíčka" podívat. 

Na úvod bych asi začala tím nejhorším, ať si to odbydeme a pak už máme klid, co říkáte? :D Tělové mléko Gold Lift Expert 24k patří do vyživující a zpevňující řady produktů a vypadá zajímavě, což? Třpytky "zlata" vás nalákají a já jsem se na něho docela těšila, protože ani obsahující třpytky v krémech/mlécích mne nijak neobtěžují, ba naopak je v létě i vítám.. Ovšem v tomto případě se to vážně nepovedlo..

Balení je jednoduché a praktické - zlatá lahvička má pumpičku, takže si vypumpujete, kolik potřebujete. Já většinou dávám po jednom pumpnutí na každou nohu, ruce, torzo. Mléko má příjemnou krémovou texturu, která nikde nestéká, ale není ani přehnaně hutná. Ovšem při roztírání přichází kámen úrazu - ty třpytky v krému škrábou! To je tak strašně nepříjemný pocit, že já poprvé v životě nejsem schopná spotřebovat tělové mléko. Prvních pár dní jsem to nesla statečně a mazala i přes ten nepříjemný pocit, ale po týdnu jsem to vzdala. Na tohle já nemám a ač nemám citlivou pokožku, tohle moje kůže nezvládá :D Obzvlášť po holení je to nepříjemné. Není to jako třeba peeling, kdy kulatá zrnka prostě drhnou, to mám i celkem ráda, ale toto jsou takové pidi částečky, které jakoby škrábou, píchají.. fujky. Vstřebává se rychle, nezanechává pokožku ulepenou ani umaštěnou, hydratace je celkem přijatelná a třpytky jsou nenápadné a vypadají dobře. Ale to mazání fakt nedám, tohle za mě jedno velké ne.







Naopak tělové mléko Glow and go! v odstínu 01 Golden Glow je také se třpytkami a je to o mnoho, o mnoho lepší! Mléko má trochu gelovější texturu, třpytky jsou ještě méně nápadné než u mléka výše, ale rozjasnění pokožky zajistí vcelku úspěšně. Vše v přirozené podobě. Dobře se roztírá, rychle se vstřebává, nemastí, nelepí a úspěšně hydratuje a hlavně: nedře to! Jeho použití je vysoce komfortní a vy nemáte pocitově nejmenší tušení, že na sebe patláte třpytky :) Tohle bylo za mě skvělé, balení tak na 2-3 týdny, ale v letním období značka ideál. Najdete ho tady, běžná cena 186 Kč za 150 ml, já kupovala za cca 90 Kč.








Nejste-li na třpytky, tak tu mám i dva kousky bez nich. Přičemž bych začala mlékem Viva Organic, které bude pro ty z vás, kteří mají sušší pokožku. Mléko obsahuje kakaové máslo a arganový olej a patří mezi vyživující kousky. 

Opět balení jednoduché a praktické s pumpičkou, i když ty pumpičky se vám mohou vymstít ke konci, kdy na dně uvízne část krému a nejde to ven. Já pumpičku velmi oceňuji, protože aspoň nemám umatlané celé balení, ale toto mléko je vážně hutnější, takže ho na dně zůstává dost a pak jsem musela složitě vyklepávat zbytky a to se mi ještě ne úplně podařilo a část tam prostě je. Každopádně mléko samotné je vážně parádní. Je hutnější než ostatní mléka, co tu dnes mám. Stačí ho málo, vcelku dobře se roztírá a hned po namazání vstřebává. Pokožku zanechává hebkou, voňavou a lehce promaštěnou, ale nic nesnesitelného, co by vám bylo nepříjemné. Díky tomu se i hezky jemně leskne a hlavně je fakt dobře vyživená na dlouhou dobu! Příjemná kakaová vůně, která dobu vydrží i na pokožce, je už jen bonus navíc :) Tohle je za mě nejlepší varianta ze všech dnes zmíněných. Seženete tady, běžná cena cca 150 Kč za 350 ml, ale opět jsem kupovala pod stovku.








Posledním kouskem je pak Royal Snail balzám na tělo, který také není vůbec špatný. 

Opět praktické balení s pumpičkou, ale i v tomto případě se obávám, že se bude dostávat ke konci hůř ven, protože má též těžší krémovou texturu. Snadno se roztírá, zanechává pokožku trochu lesklou, ale vesměs se plně vstřebává. Není to obtěžující, ale ještě chvíli po namazání o něm víte. Zároveň ale máte i krásně hydratovanou pokožku. Verze výše s kakaem je podstatně výživnější, ale i tady je pokožka rozhodně hezky opečovávaná. Tady mi však není tolik příjemná vůně. Je taková zvláštní, nasládlá a lehce až parfémová, ale přijde mi hrozně taková umělá.. V prvních chvílích mi ta parfemace připomíná umělou hmotu, postupně se však naštěstí mění na daleko hezčí vůni :D Ale to je asi jediné mínus balzámu, jinak slouží opravdu slušně. Aktuálně seženete zde za 99 Kč / 350 ml.







Sečteno podtrženo: Takže skóre vcelku slušné - tři ku jedné ku prospěchu :) Třpytivá verze Glow and go! je naprosto ideální parťák na léto - třpytivé a lehké mléko. Naopak k dokonalé výživě poslouží mléko Viva Organic s kakaovým máslem či o něco lehčí verze Royal Snail. Co už doma určitě nepřivítám nikdy víc je verze Gold Lift Expert, která díky přidanému zlatu škrábe a je to fakt kumšt :D Všechny jsem kupovala na Makeup.cz, kde mají značku Eveline často v akci a za příjemné ceny. Já snad všechny kupovala pod 100 Kč, což je vzhledem k velikosti balení (lahvičky s pumpičkou 350 ml) dosti sympatická cena. Samozřejmě jsou v nabídce i další krémy, takže klidně dejte tip na další.

Máte zkušenosti s krémy Eveline? Jaké můžete doporučit? Používáte v létě třpytivé krémy?

4 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, od téhle značky jsem nezkoušela vůbec nic a ani jeden z krému mě nezaujal. Třpytivé krémy moc nejsou pro mě a hydrataci tu potřebuju vážně pořádnou. Obávám se, že první dva by mi vadily těma třpytkama, poslední vůní a kakaový by byl zkrátka slabý. Ale ty pumpičky, ty by měly být na každém tělovém mléce snad povinně :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu, tyhle jsou akorát tak pro normální pokožku. Jinak souhlas, pumpičky mám taky ráda.. na druhou stranu pak v lahvičkách většinou něco zbyde, takže i kelímky jsou často výhodou :D :)

      Vymazat
  2. S Eveline mám zkušenosti hlavně jen s pár produkty z dekorativní kosmetiky a pak nějakými produkty na formování těla, proti celulitidě a tak. Samozřejmě z tohoto mě nejvíc zaujalo mléko Glow and Go! protože trpím slabostí pro všechno, co se třpytí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zase jejich dekošku ještě pořádně nezkoušela, tak to budu muset brzy napravit! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)