středa 13. prosince 2023

Aktuální péče o pleť: Ryor, Saloos, Ziaja, Australian Bodycare, Mixa

Ahoj všem!

Dáme si zase jedno shrnující okénko, kde vám představím hned několik značek a produktů. Tentokrát se zaměříme na právě používanou pleťovou péči, kde aktuálně kombinuji slušnou všehochuť. Ale občas to dává smysl, i když ho to nedává.. Chápeme se? :D Představím vám konopné sérum od Ryoru, čistící gel s tea tree olejem od Australian Bodycare, micelární vodu s niacinamidem od Mixy, čokoládový krém od Ziaji či květinovou vodu s meduňkou Saloos, kterou jsem zmiňovala již v posledním videu.. Zaujalo vás něco? Tak si pojďte počíst!



Začneme asi od píky, takže make-up dolů! K odlíčení a čištění pleti mi už nějaký čas dělá společnost Micelární voda Niacinamide Glow pro rozjasnění pleti značky Mixa. Tuším, že je to jedna z nejnovějších řad této značky a obsahuje kromě micelární vody také pleťový krém či krém na ruce. Celá řada mne hned zaujala, ale začala jsem zlehka jen micelární vodou. Ta má mít zklidňující, osvěžující a rozjasňující účinky, zároveň má snadno a rychle vyčistit pleť i odlíčit make-up včetně očí a rtů. Že běžně micelárku nepoužívám na odlíčení očí víte, tam jsem věrná klasickému očnímu odličovači, ale co se týče zbytku obličeje a jeho dočištění, tak funguje tahle voda skvěle! Odstraní naprosto vše a ano, bez potíží i ten oční make-up, pokud to od ní požadujete. Pro vás jsem to musela vyzkoušet, samozřejmě, a jde to dobře, v očích neštípe a nijak je nedráždí. Je skvělá, pleť nezatěžuje ani nelepí. Výsledkem je krásně jemná a čistá pleť zbavená make-upu i nečistot. Ubývá celkem pomalu (používám už asi třetí měsíc 2x denně a jsem cca v půlce), je bez parfemace. Vyhovuje mi maximálně a rozhodně se zařadila mezi mé oblíbence. Jestli má nějaký zásadní vliv na moji pleť, to nevím, celkově si teď nemohu stěžovat a tak minimálně vím, že ji nijak neškodí :) Klidně do ní půjdu znovu. Seženete v drogériích a na e-shopech, cena od 180 Kč do 250 Kč za 400 ml, ale já kupovala za cca 85 Kč v akci tuším na Elnino nebo Hebe, občas se vyplatí ty e-shopy lustrovat :D






Důkladné dočištění pleti ve sprše pak provází Čistící gel na pleť s tea tree olejem od Australian Bodycare, kterému také nemám co vytknout. Účinně hloubkově čistí pleť a zbavuje nečistot a tím zabraňuje tvorbě pupínků a černých teček či nadměrné tvorbě mazu. Má lehkou gelovou texturu, která se po kontaktu s vodou napění do takové té jemnější mléčné pěny. Pleť snadno a rychle vyčistí a dočistí. Oproti předchozímu čistícímu přípravku s tea tree tento vůbec nedráždí v očním okolí, což je příjemná změna! Po opláchnutí je pleť dokonale čistá, jemná a hebká, bez jakéhokoliv podráždění, pnutí, pocitu nekomfortu či vysoušení. Za mě velmi příjemná záležitost, kterou si užívám. I jemnou vůni tea tree oleje už přijímám s klidem a už ke mně snad i patří :) Rozhodně příjemný produkt, který klidně uvítám znovu. K  zakoupení je buď na oficiálním e-shopu Australian Bodycare.cz nebo například i na Notino, běžná cena 349 Kč za 100 ml.








Po sprše a posledním kroku čištění začíná pečující část, kterou startuji květinovou vodou. V posledních měsících mi dělá společnost Meduňková voda 100% bio české značky Saloos. Že má meduňka zklidňující účinky jistě víte, takže tohle je na unavenou a namáhanou pleť to pravé ořechové. Pleť nyní i díky změnám počasí a teplot a přechodům z tepla do zimy může trochu trpět, takže není lepší SOS vzpruha než mít po ruce květinovou vodu. Používám ji nyní velmi často a to nejen ve své rutině večer po dočištění pro okamžitou hydrataci, ale právě i přes den, když cítím, že je pleť trochu napnutá a unavená. Tahle meduňková zvládne rychle pleť osvěžit, hydratovat a dodat jí náležitou vzpruhu. Ale voda vám může posloužit nejen na pleť, ale také na vlasy k jejich rozčesávání nebo na pokožku po opalování, holení či depilaci. Skleněné balení pěkně vypadá, střička má naprosto ideální rozptyl, kdy dvě stříknutí v pohodě stačí na celý obličej. Okamžitě se vstřebává, nelepí a má jen jemnou bylinkovo-dřevitou vůni. Koupila jsem si 100 ml balení, kterým opravdu nešetřím a po třech měsících jsem sotva v půlce, takže paráda. Ale kdyby někdo potřeboval i větší, tak na ofiko e-shopu Saloos.cz najdete dokonce i litrovku. Seženete buď na e-shopu nebo v drogérii, 100 ml za 179 Kč.





Další kousek - Zklidňující konopné sérum od Ryoru čekalo hodně dlouho, než jsem se k němu dostala, ale přišlo na řadu v nejvhodnější chvíli. Díky mrazům je pleť náročnější, takže zklidňující sérum je nyní značka ideál. Konopné sérum Ryor je neparfemované, lehké a s vysokou koncentrací aktivních látek. Je vhodné k okamžitému zklidnění podrážděné pleti, ale i každodenní péči o citlivou pleť. Obsahuje CBD, mořskou řasu či výtažky z mochyně a dohromady se zasluhují o regeneraci, zklidnění a posílení pokožky včetně tvorby kolagenu. 

Sérum má jednoduché balení s pumpičkou, která nadávkuje v jednom pumpnutí přesně to množství, které stačí na celý obličej i krk. Má velmi nenápadnou parfemaci, dalo by se vážně říci, že je neparfemované, i když já prostě vždycky něco cítím, vy ne? :D Sérum je spíše krémové konzistence, ale snadno a rychle roztíratelné a během dvou minutek se plně vstřebává. Pleť zanechává znatelně hydratovanou až s nádechem lehké výživy, na pleti o něm víte, ale není to nic nepříjemného a v mžiku můžete pokračovat další péčí. Já přes zimu občas cítím v pleti napětí, když je venku tuhý mráz, takže jej dávám teď častěji i na den, aby byla pleť zklidněná a na to čas od času ještě i krém (a pak make-up), což mi většinou přijde moc, ale tentokrát to snáším dobře. S noční péčí (směs bio olejů OPIO) si také sedí skvěle. Pleť je rozhodně krásně jemná, zdravá a svěží, nemám ucpané póry, pupínky ani jiné potíže i přes použití výživnějších produktů než je u mne zvykem, takže za mě velká spokojenost. Pleť je vyživená, bez výraznějšího napětí a vysušování i opačných potíží s mastnou t-zónou a akné. Sérum seženete buď na e-shopu Ryor.cz za 232 Kč / 50 ml nebo v drogériích Rossmann. 







A do pětice tu mám Lehký hydratační a liftingující krém Wellness od značky Ziaja, který už jste také mohli zahlédnout v Oblíbencích. Je to kousek, který si právě parádně sedne se sérem výše, ale i samostatně je více než obstojný. Krém má zajistit viditelný liftingový efekt a aktivně hydratovat a tonizovat pokožku. Obsahuje oceánské řasy, kakaové máslo, kokosové glyceridy a proteiny i olej ze sladkých mandlí.

Opět na vás v krabičce čeká lahvička s pumpičkou, která má tentokrát menší dávkování, takže většinou dávám pumpiček více (cca tři na obličej + krk), zase se to s ním ale tak snadno nepřepískne. Ani to by však neškodilo, protože je krém neuvěřitelně lehoučký, má krémovo-gelovou texturu, která se snadno a rychle roztírá a okamžitě vstřebává. A i tak o něm víte, protože pleť je krásně hydratovaná, opět až se známkou výživy, ale ne tak, aby to bylo obtěžující a trápila vás umaštěná nebo ulepená pokožka. To vůbec a za to jsem krému moc vděčná, protože můžu v okamžiku aplikovat make-up. Dávám na den samostatně a hydrataci zajistí velmi slušnou, ve velkých mrazech nebo když to uznám za vhodné, kombinuji ještě se sérem a pleť si vážně může chrochtat. Je to skvělá péče, která mě baví - snadná a rychlá aplikace, nedělá neplechu s make-upem ani bez. Pleť je teď naprosto v klidu a pohodě, takže já můžu jedině doporučit. Vím, že na noc by mi to asi úplně nestačilo, ale jako denní krém je to super. Jako bonus má krásnou čokoládovou vůni, která je sice na pleťovku až zbytečně intenzivní, ale můj nos si zvykl a vlastně si ji dost užívám. Můžu doporučit všema deseti, pokud hledáte krém s lehkou formulí a za pár korun. Seženete buď na Ziajaprotebe.czRůžová10.cz nebo na spoustě dalších e-shopů, kde Ziaju seženete. Krém je za cca 129 Kč / 50 ml. Já jej kupovala v celé sadě Baltic Home Spa, kde byly i další produkty této skvělé řady.






Sečteno podtrženo: V dnešním výčtu nemám nic, co bych mohla zkritizovat, protože všechno mi v aktuální pečující rutině vážně vyhovuje.. Od čištění s Mixou a Australian Bodycare, přes květinovou vodu, která zklidní a hydratuje až po krém a zklidňující sérum, které dodávají pleti teď v zimě náležitou ochranu a péči před podrážděním a únavou pleti. Baví mě každý jeden kus a v podstatě všechny klidně přivítám doma znovu :) 

Máte s něčím ze zmíněného zkušenosti? Zaujalo vás něco? Co používáte ke zklidnění pleti vy? 

*Sérum Ryor a Čistící pleťový gel mám v rámci barterové spolupráce

8 komentářů:

  1. Ty jo, Mixa mě zaujala. ☺ Krásný víkend Klárko mějte. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta micelárka je fakt super, určitě budu kupovat další.. Děkuji a přeji úspěšný start do nového roku! ♥

      Vymazat
  2. Různé vody květinové úplně miluji a od Saloos jsem dlouho nic neměla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také mám doma Saloos po dlouhé době, což mě docela mrzí, protože mají super kousky ♥

      Vymazat
  3. Ahoj Klárko, přiznám se, že z výběru po ničem netoužím. Já momentálně jedu skincare: Avon micelárka, CeraVe čistící gel, The Ordinary Niacinamid + Zinek, COSRX filtrát z šnečího slizu, Olival krém pro smíšenou pleť a rozsjasňující oční krém od The Inkey List. Krom toho očního krému mi sedí vše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně, že vše sedí, Sabčo! :) COSRX je super značka a The Ordinary už budu muset konečně prubnout taky, nedá se svítit! :D

      Vymazat
  4. Znám květinovou vodu Saloos, tu jsem měla už ve více variantách a vždy to byla neskutečně příjemná záležitost. Jinak mě docela zaujala ta micelárka a sérum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos má fajn kousky a květinové vody jsou pro mě vždycky příjemná záležitost ♥ Micelárka je fakt super, určitě se jí nebudu bránit znovu a sérum moc příjemné a fakt perfektně zklidňující pro podrážděnou pleť z toho měnícího se počasí! Teď tedy testuji jiná séra, tak muselo jít na chvíli bokem, ale určitě se k němu vrátím hned, jak začnou zase mrazy (což nebude trvat dlouho :D).

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)