neděle 10. září 2023

Spotřebováno za srpen 2023

Ahojky!

Tak jsme za sebou nechali léto. Doufám, že jste si ho užili a zůstaly vám samé krásné vzpomínky. No a ke vzpomínkám se dnes vrátíme i tady, protože vám dlužím ještě nějaká ta letní shrnutí.. První tu máme na ráně srpnové Spotřebováno, tak se na to pojďme podívat!


Celkem tu na vás dneska čeká 27 ks. Je tu pořádná dávka věcí do koupele a sprcháčů, mazadel i něco z dekorativní kosmetiky. 




Sprchový gel s hadím jedem - Bohemia Herbs - taková průměrná záležitost. Krásně voní, ale vůně bohužel po umytí nevydrží. Pěkně napění, pokožku nevysušuje.. balení praktické a jednoduché, možná bych brala větší balení, tohle rychle mizelo. Ale byl fajn, i když touhu shánět jej rychle znovu nijak nemám.. Hodnocení: 3/5.

Energizující sprchový gel Pineapple - Ziaja - krásná ananasová vůně téhle řady je top! Sprcháč bohatě napění, pokožku nevysušuje, voní chvíli i po umytí! Jen rychle mizí, což mne v tomto případě mrzí trochu víc. Hodnocení: 4/5.

Tělový peeling Vanilla Ice - Stani Chef's - miluju, miluju, miluju! Krásná až omamná vůně vanilkové zmrzky byla v létě boží! Střední až vyšší hrubost, která však netrvá dlouho, protože po kontaktu s vodou se peeling ihned rozpouští a mění na mléčnou texturu. Pokožku vydrhne pěkně, ale zároveň ji zanechává jemnou i lehce vyživenou. Však ode mne víte, že tyto peelingy zbožňuju. Hodnocení: 5/5.

Mýdlo s aktivním uhlím - Schminka - příjemná osvěžující vůně měsíčku a citrónové trávy byla ideální do horkých dnů. Díky aktivnímu uhlí dobře umyje a vyčistí, díky olivovému oleji zase udrží pokožku vyživenou a nevysuší jej. Vhodný na ruce, tělo a zvládne i obličej. U nás dosáhlo velké obliby, užíval si ho i mrňous, kterému se líbila zejména jeho jediná "chybička" - že je hodně mazlavé :D Hodnocení: 4/5.




Relaxační koupelová pěna s hadím jedem - Bohemia Herbs - byla skvělá! Opět pěkná vůně, která tentokrát je cítit víc a příjemně zahalí koupelnu. Vanu zase zahalí bohatá přikrývka pěny, která tam vydrží hodnou chvíli. Pokožka je po umytí hezky zjemněná. Velké balení vám dá takových koupelí spoustu. Užila jsem si jej do poslední kapky. Hodnocení: 4/5.

Soli do koupele - Isana - už nemusím ani zmiňovat, co? Pořád na nich ujíždím(e). Krásné vůně, barevná voda, zjemněná až lehce vyživená pokožka. Pár kaček útraty a za to hodně muziky :) Hodnocení: 5/5.

Pěna do Koupele Ich wärm Dich auf - Dresdner Essenz - byla ještě pozůstatek povánočních výprodejů a mrňous mi ji ukradl :D Pěkná vůně vánočního koření, oranžová voda, celkem slušná pokrývka pěny. Pokožka po umytí žádný zázrak, ale myslím, že si ji užil. Hodnocení: 3,5/5.




Vlasový šampon s hadím jedem - Bohemia Herbs - a do třetice hadí jed, tentokrát šampon, který také nebyl špatný. Bohatě napěnil, vypláchnout šel bez potíží. Opět stejná pěkná vůně, která zůstávala ve vlasech trošku znatelná i po umytí. Vlasy se hezky leskly, šly snadno rozčesat a co mi moc vyhovovalo, že byly sice krásně jemné, ale zároveň zůstávaly trochu těžší a baby hair mi tak nelítaly všude kolem hlavy. Myla jsem cca každý čtvrtý až pátý den, což je nyní už můj standard, takže za mě spokojenost. Hodnocení: 4/5. 

Melon Dance tělové máslo - průměrná záležitost. Velmi umělá, melounová vůně, která však zůstávala na pokožce cítit i hodinku-dvě po namazání.. to zase jo. Ale zároveň to má takovou dost hutnou texturu, která se špatně roztírá. Pokožka je pak znatelně namazaná a lehce vyživená, ale nic z čeho bych si sedla na zadek. Hodnocení: 2,5/5.

Antibakteriální gel na ruce Hand Sanitizier - Veronica Organics - koukejte, co jsem ještě našla z doby covidové! :D Tenhle gel mi dělal v kabelce společnost hodně dlouho, protože to balení bylo fakt velké a jelikož mám x kabelek a v každé jeden gel, tak spotřebovat ho, byl fakt výkon :) Každopádně kolikrát mi vytrhl trn z paty. Příjemné bylo, že ho nedoprovází nepříjemná vůně desinfekce, ale vůně citrónové trávy. Ruce nezanechával ulepené a umatlané a nevysušoval. Takže parádní na cesty, na výletech se nám (nejen) letos hodil. Hodnocení: 5/5.

Tělová pěna Pineapple - Ziaja - tohle je jeden z nejlepších kousků, který má Ziaja v repertoáru. Miluji tu vůni ananasu a stejně jako sprcháč chci tohle ve větším balení!! Pěna je božská, snadno a rychle se roztírá, ihned vstřebává, zároveň dokonale pečuje - hydratace až lehčí výživa pokožky je znatelná. A voní z pokožky ještě dlouho po namazání. Tohle zbožňuji, jen chci jiné a větší balení, prosím! Hodnocení: 5/5.

Tělové mléko 24k Gold Lift Expert - Eveline - naopak toto je jeden z mála produktů, který vyhazuji a nejsem na dně. Na tohle mléko já už bohužel nemám energii :D Ne, nebudu se mazat krémem, který pokožku škrábe. Prostě ne. Hydratace by byla slušná, vůně se mi taky líbí, vstřebává se dobře, ale ty zlaté škrábající částečky prostě nepřenesu přes srdce. Hodnocení: 2/5.




Maska na obličej Hydra Bomb maxi pack - Garnier - oblíbená hydratační maska v maxi packu po pěti kusech je velmi povedený počin Garnieru! Měla jsem aspoň zásobičku na pár týdnů :) Jinak k nim asi není co dodat.. Na pleti mi sice nesedí nejlépe, ale dá se s tím pracovat a že sérum trochu lepí, jsem si zvykla. To osvěžení a hydratace pleti svědčí a to je důležité. Hodnocení: 4/5.

Maska Watermelon - Skin79 - byla fajn! Plátýnko alá meloun byla sranda, i když mi nesedělo nejlépe. Sérum po melounu i vonělo, což v těch vedrech bylo příjemné zpestření. Hydratace, osvěžení a pěkně rozjasněná pleť po použití jsou pecka. Ale trochu více lepila a byla tak napuštěná, až to bylo nepříjemné. Hodnocení: 3,5/5.

Blueberry Hydrating Toner - Frudia - vzorečkový toner mi dal asi na čtyři použití, takže úplně nemohu soudit, ale k osvěžení a okamžité hydrataci místo květinové vody, kterou používám běžně, to bylo fajn. Pleť nezanechával ulepenou ani umatlanou, takže za mě spokojenost.




Odličovací želé 3v1 Pure Algue - Yves Rocher - je moje láska a doma jsem ho měla už poněkolikáté. Velmi příjemný způsob dočištění pleti za mokra, protože je neuvěřitelně jemné, pleť zanechává krásně hebkou, čistou a svěží. Dá se použít i k odlíčení očního make-upu, což není můj obor, ale párkrát jsem jej využila i tímto způsobem a za mě dobré. Tohle prostě rozhodně povyšuje běžné čistící gely na vyšší úroveň. Hodnocení: 5/5.

Pleťový peeling Optimals - Oriflame - klasický zrníčkový peeling, který však není extrémně hrubý, takže zvládne pleť očistit dosti šetrně. Jemná, svěží vůně je také fajn. A pleť po opláchnutí hezky jemná, bez podráždění. Za mě v pohodě. Hodnocení: 4/5.

Denní regenerační péče Elixir Botanique - Yves Rocher - nebyl špatný, trochu mne překvapilo, že byl hutnější, mastnější a více vyživující než verze ze stejné řady na noc. Já ho tedy párkrát hodila na obličej i večer, ale jinak za mě fajn i na den pod make-up. Pleť jsem po namazání musela nechat chvíli odpočinout, aby se plně vstřebal, ale make-up na něm držel, pleť byla hezky jemná, zároveň dostala dostatečnou péči. Trochu bych ubrala na vůni, která je u této řady dost intenzivní, ale jinak dobré. Hodnocení: 4/5.

Heřmánková voda - Renovality - miluju květinové vody a ty od Renovality mne nyní provázely dlouhou dobu. Tohle byla poslední z nich a za mě super. Krásně osvěží a okamžitě hydratuje a dodává pleti vláhu. Přes den, večer.. kdy chcete. Má jemnou parfemaci, nelepí a nedráždí ani pleť ani oční okolí, naopak heřmánek má zklidňující a antibakteriální účinky. Já na květinových vodách vážně ujíždím a večerní pleťovou rutinu si bez nich nedovedu představit. Hodnocení: 5/5.

Kyselinové tonikum Brightoner - SkinTra - tohle byl také společník dlouhou dobu. Kyselinové tonikum se úspěšně staralo o vyvážení pleti. Menší problém u mne byl, že se nesmí používat déle než pár dní v kuse, takže já musela neustále myslet na to, kdy jsem jej použila naposledy a trochu jsem v tom měla občas chaos, někdy ho nepoužívala vůbec, pak jsem se k němu zas vrátila a tak no.. Každopádně večer pár kapek tonika stačí, v okamžiku se vstřebá a pleť byla spoko. Pomáhalo hlavně v létě, kdy dostalo mastnou pleť více pod kontrolu a tak nějak mi udržovalo rovnováhu mezi mastnější t-zónou a suššími tvářemi. Za mě fajn kousek a určitě se to doma neztratí!



Mýdlo na štětce - Sefiros - další dlouhodobý společník. Mýdlo jsem měla snad dva roky, vydrží fakt věčnost. Sice myji štětce cca jednou měsíčně, ale zase jich mám opravdu hodně a tohle vůbec neubývalo. Má jemnou citrusovou parfemaci, lehce napění, ale hlavně dostane ze štětců veškeré produkty, špínu i mastnotu. Za mě super a klidně bych ho brala znovu. Hodnocení: 5/5.

Transparentní fixační pudr - Dermacol - mnohaletá stálice (však si schválně rozklikněte tu recenzi :D) ke které se vždycky s chutí vracím. Tenhle pudr prostě patří mezi TOP nejen v drogérii, ale celkově na trhu. Pleť krásně zmatní, zjemní, vyplní a ona tak vypadá opticky dokonale a pocitově také, protože je na dotek neskutečně hebká. Make-up s ním drží také mnohem lépe. Miluju prostě. Snad jen pořád čekám, kdy vymyslí lepší balení, aby se s ním lépe zacházelo a vy si ho nesypali zbytečně moc. Ale zatím to toleruji, ten efekt je prostě nej. Hodnocení: 5/5.

Bronzer Coconut - Bell Cosmetics - mě taky bavil a je to asi první bronzer, který se mi podařilo spotřebovat! No nebýt toho, že se mi ke konci zbytek vysypal, tak ho mám ještě teď :D Skládal se původně ze dvou částí - světlejší, která dodávala rozjasnění a po okraji tmavší. Dohromady to dávalo fakt pěkný a přirozený odstín ke konturování, čistě hnědá a žádné divoké podtóny, takže se mnou trávil vesměs den co den posledních x měsíců :) Jako bonus příjemná vůně kokosu. Pigmentace akorát, aby se to s ním nedalo moc přehnat, ale zároveň stačilo párkrát hrábnout.. Výdrž slušná. Za mě super a za pár korun hodně muziky. Hodnocení: 5/5.

Lip Oil Algae - Essence - jsem taky měla ráda. Sice to byl pro mě víc lesk na rty než olej, ale vyživující účinky tam byly a tak se mnou trávil skoro celé letošní léto. Příjemná textura, která se po rtech nerozpíjela. Naopak olej/lesk docela slušně držel. Nyní ve výprodeji, tak omrkněte, jestli ještě seženete a případně si jej nakupte do zásoby :) Hodnocení: 4,5/5.

Lesk na rty - Guess - jeden z lesků, co mi tu už několik let ležel. Docela matlavý kousek, který se lehce rozutíkal a rozpíjel, ale zase na rtech vypadal pěkně a dodával jim na šťavnatosti, takže jsem ho v rámci své letošní výzvy, kdy jsem si slíbila spotřebovat pět nejstarších kousků, spotřebovala. Znovu nechci, ale jak vidíte, přežít se to s ním dalo. Hodnocení: 2,5/5.


Tak a jsme na konci! Dejte mi určitě vědět, jestli něco z toho znáte a máte zkušenosti a těším se zase na pokračování!

8 komentářů:

  1. Mně se v srpnu naopak vůbec nedařilo a třeba na vanu vůbec nebyl čas 😅

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, pěkná nálož. Z tvého výběru znám snad akorát Garnier masky osobně na vlastní kůži. Spotřeba mi v srpnu taky šla a za září to nevypadá o nic hůř, spíš naopak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo! Tak to je jedině dobře, protože si pak aspoň můžeme obhájit ty další a další nákupy.. protože to přeci potřebujeme, když něco došlo 😉😂

      Vymazat
  3. Taktéž mám Brightoner a jak říkáš, vydrží pěkně dlouho :D :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda! Klidně by to mohlo mít i poloviční balení :D

      Vymazat
  4. Soli do koupele Isana? Miluji, moji dlouhodobí oblíbenci:-) Olej na rty Algae od Essence ujde, ale ten brusinkový je za mě ještě o něco lepší. No a pak znám tělovou pěnu Ziaja, zamilovala jsem si tu vůni i konzistenci, na léto top:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, zase budu určitě na příští léto tuhle pěnu pořizovat ♥ A pokud máš ráda oleje na rty Essence, tak určitě naběhni do drogérie, protože budou končit! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)