středa 5. října 2022

Korejská pleťová péče: COSRX, SkinTra, Purito, Skin1004

Krásný den!

V dnešním článku bych se ráda zase jednou věnovala mé pleti a zkušenostem s korejskou pleťovou kosmetikou. Já a moje pleť, to je nikdy nekončící téma.. Když už si myslím, že se pleť zlepšila a nemá mne moc co překvapit, za pár dní je všechno jinak. Takže jsem se tentokrát rozhodla zkusit bojovat po boku s korejskou kosmetikou z Cosibella.cz, kde najdete nepřeberné množství pomocníků!




Fakt, že v létě se mi pleť začne výrazněji mastit, mne už nerozhodí. Na to jsem si za ty roky zvykla. Ovšem letos to tím neskončilo a na přelomu srpna a září jsem dostala pleťovou "ťafku". Po testování jednoho produktu se mi pleť doslova zbláznila a kromě extrémní mastnoty, mi vyrašila i spousta boláků a pupínků.. a to i na místech, kde jsem předtím snad nikdy v životě pupínky neměla. Takžeee... to byl ideální čas na to vyzkoušet kvalitní korejskou péči! Protože když Korejky mohou mít krásnou, mladistvou a hebkou pleť, tak já přeci taky! :D Proto jsem se v rámci spolupráce s e-shopem Cosibella domluvila na celé pečující rutině, krok po kroku od fáze hydratace s tonerem, přes séra až po zklidňující pleťový krém.. Tak se na to pojďme podívat, jak co funguje a jak to s mojí pletí po pár týdnech vypadá..








Všechna péče začíná u dostatečné hydratace, s čímž mi každý večer i každé ráno nyní pomáhá Toner s extraktem z pupečníku asijského od značky COSRX.

Oficiální popis: COSRX je jemný, nealkoholický toner, jehož hlavní složkou je pupečník asijský. Přípravek má silné hydratační, protizánětlivé a antioxidační účinky. Kromě toho stimuluje syntézu kyseliny hyaluronové, kolagenu a elastinu.

Jsem fanouškem osvěžujících a květinových vod, ale teď jsem je na nějaký čas vyměnila za tento toner a pleť si nijak nestěžuje, ba naopak :) Toner aplikuji jednoduše nastříkáním na obličej a buď počkám až zaschne, což je mžik, nebo jej lehce vklepu. Lahvička je poměrně velká (objem 150 ml), ale střička je naprosto ideální - příjemný rozprach, který vás nezmáchá moc ani málo. Je bez parfemace, vůbec nelepí a samozřejmě neštípe ani nepálí. Naopak zklidňuje a osvěžuje podrážděnou či unavenou pleť a pořádná hydratace je samozřejmostí! Rychle jsem si na toner zvykla a zatím se mi v kombinaci s dalšími kousky skvěle osvědčil.









Večerní rutina nadále pokračuje s Rozjasňujícím sérem s vitaminem C od značky Purito.

Oficiální popis: Pleťové sérum s vitamínem C a niacinamidem, které účinně zesvětlují pigmentované skvrny, sjednocují tón pleti a regulují sekreci kožního mazu. Sérum je na bázi bambusové vody, která zklidňuje podráždění a bylo dále obohaceno o adenosin, který snižuje viditelnost jemných vrásek a kyselinu hyaluronovou, která vysoce hydratuje. 

Sér s vitaminem C jsem doma měla již několik, ale stejně je tohle velký originál a abych byla upřímná, takhle nějak si sérum s céčkem představuji. Je to oranžovo-hnědá vodička, ke které by se možná místo pumpičky hodilo spíš kapátko, každopádně jsem si na to samozřejmě zvykla a dnes už spolu frčíme. Zvykat jsem si musela trochu i na parfemaci, je to mix citrusové vůně s takovou zvláštní parfemací, která mi nejvíce připomíná narezlý kov :D Není to nic, co by se nedalo zvládnout, ale zároveň ani nic, co bych si užívala. Sérum se díky textuře snadno a rychle vstřebává, i když pleť zůstává pár minut lehce ulepená, ovšem v mžiku můžete navázat krémem se kterým si sedne bez potíží. Po pár dnech používání se pak pleť významně zlepšila, ať už co se týče pupínků, mastnoty či rozjasnění pleti a určitě i právě přičiněním séra, takže spokojenost. Balení je navíc velké (60 ml) a zaručuji, že vám nějaký ten měsíc vydrží. V krabičce pak najdete pumpičku zvlášť přibalenou, ale pozor, víčko na ní celkem blbě drží, takže opatrně při větším přesouvání.









Párkrát do týdne potom pleť obohatím o Kyselinové tonikum Brightoner pro celoroční použití od SkinTra, které je pro mne úplně novinkou v rutině a zatím tedy čučím..

Oficiální popis: Kyseliové tonikum je vhodné pro celoroční péči o pleť. Obsahuje kyselinu mandlovou, kyselinu kojovou, kyselinu tranexamovou, azeloglycin a vitamín C, které účinně exfoliují, vyhlazují a rozjasňují pokožku, ale také zabraňují vzniku pigmentových skvrn. Je ideální pro pleť matnou, našedlou bez lesku, zanesenou, s pigmentovými skvrnami a problematickou se sklonem k akné a vzniku černých teček. Přípravek není fototoxický a nezpůsobuje fotosenzitizující reakce, lze jej tedy použít bez ohledu na roční období. 

Co ale podle mne vážně dělá s pletí divy, je tohle kyselinové tonikum! Opět se jedná o vodičku, tentokrát však dávkovanou právě kapátkem, což mi přijde praktičtější. Má ovocnou nakyslou parfemaci, která mě vlastně baví. Na pleti se tonikum ihned plně vstřebává a ta je pak připravená na aplikaci dalších přípravků. Ovšem není problém tonikum použít samostatně, i když vzhledem k tomu, že patří čistě do večerní rutiny, bych si bez dalších kroků připadala "nahá" :D Tonikum nevysušuje ani nijak zásadně nehydratuje, ale udržuje pleť v rovnováze, v jaké potřebuji. Myslím si, že právě přičiněním tohoto tonika je pleť více rozjasněná a určitě pomohlo s pupínky a mastnou pletí. Výhodou je obří balení (100 ml), které vám rozhodně vydrží pěknou dobu. Na jedno použití dávám jedno kapátko, takže spolu budeme ještě hooodně dlouho. Jedinou pro mne nevýhodou je, že se díky vysoké koncentraci kyselin nedá používat denně (maximálně 3x za sebou 1-5x týdně), takže musím více přemýšlet o tom, kdy a jak často aplikuji.. 







A to nejlepší nakonec. Velmi příjemný gel-krém Centella Soothing Cream - Zklidňující krém na obličej od SKIN1004, který je tou správnou tečkou v aktuální rutině..

Oficiální popis: Krém s bohatou konzistencí, který obaluje pokožku a zklidňuje podráždění. Vhodný pro všechny typy pleti, zejména suchou, podrážděnou a s narušenou lipidovou bariérou. Obsahuje extrakt z pupečníku asijského, který zklidňuje a regeneruje, trehalózu, která má antioxidační účinky a zadržuje vodu v pokožce a beta-glukan, který zlepšuje elasticitu pleti a minimalizuje podráždění. Přípravek byl dále obohacen o složky posilující a obnovující hydrolipidovou bariéru: ceramidy, cholesterol a fytosfingosin, které mají opravné účinky, regenerují, vyživují a zklidňují.

Aktuální pečující rutinu pak uzavírá tento zklidňující krém, který dokončí práci po předchozích krocích. Já to vidím tak, že sérum a tonikum bojují účinně s neplechou, zatímco tento lehoučký gel-krém pečuje a dodává pleti "jistotu" v podobě zklidnění, regenerace a hlavně hydratace. Má nahnědlou barvu a je téměř bez parfemace. Snadno se roztírá, v okamžiku se vstřebává a pleť zanechává jen nádherně jemnou až sametovou. A přesto o hydrataci víte, protože pleť je krásně vypnutá a dohromady to prostě všechno sedí.


Sečteno podtrženo: Jak jsem na začátku září měla pleť šílenou, na konci září ji mám určitě hlavně díky této čtveřici ve skvělé formě. A to i přes to, že to pro mne byl měsíc plný stresu a naprostého chaosu. Jsem ráda, že alespoň moje pleť se bez chaosu obešla. Za sebe můžu říci, že ji jak toner, tak tonikum, sérum i krém svědčí a rozhodně se mi tím potvrzuje, že korejská skin care prostě stojí za zkoušku! Mám z každého produktu pocit, že cílí na jiný problém a dohromady to pak dává pěknou a čistou pleť. Bez pupínků, rozzářenou, méně mastnou a hydratovanou, takže i přes zátěž nevypadá tak unaveně a sešle, jak bych čekala. Za mě prostě dobrý! Všechny zmíněné produkty seženete na Cosibella.cz, krém 75 ml za 470 Kč, Brightoner 100 ml za 329 Kč, Pure Vitamin C 60 ml za 490 Kč a toner 150 ml za 400 Kč.

Co vy a korejská skin care? Zajímá vás nebo si vystačíte s tím, co nabízí drogérie? Znáte e-shop Cosibella.cz? 

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Cosibella.cz

4 komentáře:

  1. E-shop neznám a ani moje zkušenosti co se týče korejské skin care nejsou nějaké převratné, ale to to jsem zkoušela, hlavně od Holika Holika nebo Missha, tak vůbec nebylo špatné, naopak. I proto se chci víc zaměřovat právě na korejské produkty, protože myslím, že mají co nabídnout:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mají! Také chci do budoucna trochu víc prozkoumat možnosti korejské skincare.. Jenže to je pořád takových novinek a kosmetiky okolo, že se k tomu ne a ne dostat :D

      Vymazat
  2. Ahoj, já toho zatím moc nezkoušela jen masky a Good Cera krém od Holika Holika, no oboje mi šíleně vadilo. Masky od Mizonu mě pálily a krém od Holiky ucpával póry... Takže zatím se držím drogérie, občas v Sephoře TO nebo TIL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mizon masky jsou oblíbené a mám je také na seznamu, tak snad mi sednou líp :) Já snad nenarazila na korejskou masku, co by mi vyloženě vadila, ale každý to máme jinak :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)