úterý 7. července 2020

Guess: Dárková kazeta na rty

Krásný den vám přeji!

Konečně jsme mohli odhodit roušky, díky čemuž už máme zase šanci nechat vyniknout rtům a užívat si tak rtěnky naplno. Proto jsem na dnešek připravila článek rovnou s celou sadou, kterou nedávno uvedla na trh značka Guess. Věděli jste, že Guess má i dekorativní kosmetiku? Já to donedávna taky netušila, proto bylo potřeba se s ní blíže seznámit a prozkoumat ji :) Na Elnino.cz máte na výběr z několika dárkových kazet - na rty, oči a tvář a já si k otestování vybrala tu na rty. Na výběr je i z několika barevných variant, zvolila jsem hravou verzi Peach. 



Oficiální popis: Sada pro krásné rty Guess Look Book Peach obsahuje rtěnky a lesky na rty v broskvových odstínech, se kterými můžete experimentovat a používat je buď samostatně nebo je kombinovat. Tekutá matná rtěnka vytváří na rtech matný finiš. Obsahuje dva růžové a jeden červený odstín. Lesk na rty můžete používat samostatně nebo ho nanést do středu rtů přes matnou rtěnku a vytvořit tak perfektně smyslné rty. Kromě růžového se třpytkami a hnědého odstínu, tu naleznete i transparentní.


V kazetě Lip najdete tři rtěnky, tři lesky a zrcátko, varianta Eye ukrývá paletku dvanácti stínů, řasenku, tužku na oči a zrcátko a varianta Face obsahuje tvářenku, lesk na rty, řasenku, tužku na oči a zrcátko. Kazeta, ať vyberete jakoukoliv, má hezký design, takže by to bylo hezký i jako dárek. Vše je pěkně uloženo ve vlastním "chlívečku" a ze spodní strany víčka najdete návod a popis k obsahu. Zrcátko je jednostranné, velikost akorát, takže se v kabelce určitě neztratí.


Mnou vybraná varianta Peach obsahuje něco jiného, než bych dle názvu čekala - respektive "Peach" ve mně evokuje jemné nude barvy a hravé tóny do oranžové a hnědé, ale v tomto případě je to spíše barevný miš maš od rudé, přes výraznou růžovou až po nude. Ale i proto jsem si ji vzala, alespoň jsem mohla vyzkoušet hned několik typů barev. Matné rtěnky jsou dvě růžové a jedna červená, lesk je jeden růžový, jeden nude a poslední transparentní. Na své si tu přijde nejspíš každý. Balení mají rtěnky/lesky jednoduché, průhledný obal prozradí, jaký odstín v ruce držíte, aplikátor mají klasický, pěnový, kterým se rty líčí snadno a rychle s přesností.  




Matné rtěnky jsou perfektně pigmentované, velmi rychle zasychají a jsou dokonale matné. To jsou ve zkratce pozitivní vlastnosti. V první moment to pro mne bylo příjemné překvapení. Když jsem poprvé dělala swatche, tak jsem zůstala koukat s pusou dokořán a viděla jsem to hodně nadějně. Jenže problémy začaly, když jsem je aplikovala na rty.. Sice jsou skvěle pigmentované, ale v jedné vrstvě lehce flekatí, díky našlehanější textuře, takže je potřeba nanést vrstvy dvě. Ovšem čím víc vrstev dáte, tím víc tvoří krustu a od středu se odlupují, takže musíte vychytat přesné množství, kolik ji na rty můžete dát, aby to vypadalo dobře (osvědčily se mi dvě velmi tenké vrstvy :D). Také je důležité ji dávat na úplně suché rty, protože na mokré to vůbec nechytá, stačí například mít je olíznuté a už ji nenanesete. Bohužel ta výdrž je celkově strašně šílená.. Během krátké chvilky mizí od středu rtů. Stačí třeba dvacet minut mluvit na video a zůstanou jen obrysy. Jídlo a pití nepřežijí ani náhodou. Navíc se doplňují velmi těžce.. Od středu už to pak nedrží a na okrajích to dělá jen silnější vrstvu-krustu, takže peklo. Nejsou ani trochu odolné proti otěru, takže stačí se rty někde otřít a je to všude! No co vám budu povídat, tohle je ve výsledku fakt strašný peklo! Měla jsem párkrát odvahu vytáhnout ji ven a vždycky jsem litovala, po návratu domů jsem vypadala jako klaun. Tohle je fakt satanský nástroj.


Sytě růžová barva se nanáší trochu hůř, je více našlehaná, hůř chytá a víc flekatí a ani při nejlepší snaze nevypadá fakt pěkně. Tady dvě tenké vrstvy. 


Červená mi přijde o něco sušší, opravdu zvýrazní každou vrásku, ale zase se maličko líp nanáší. Ale jak můžete vidět, nic nevydrží. Fotka je vyfocená bezprostředně po nanesení, tj. do pěti minut!


Překvapivě lesky jsou celkem fajn, i když na těch se toho nedá moc zkazit. Nechala jsem si nude odstín a transparentní. Lesky se dobře nanášejí, stačí jedna vrstva. Zajistí vysoký lesk a pocitově jsou příjemné. Nelepí, rty hydratují a celkem i pěkně drží. U mne není lesk nikdy na dlouho, takže jsem ráda za hodinku až dvě, což tyhle zvládají. Je to taková klasika, co nezklame, ale asi vás ani nijak výrazně nenadchne. Tedy aspoň mě ne.


U hnědého ta barva lehce zaleze do vrásek, ale není to nic okatého, spíš to vnímám jenom já, když se koukám hodně zblízka (či mrknete na fotku).


Transparentní obsahuje velmi jemný shimmer do zlatova, které díky tomu rty rozzáří ještě víc, ale je na rtech nerozeznatelný a nijak neruší.


A tady ještě červená rtěnka a transparentní lesk, ať máte představu. Musím říct, že když nic jiného, tak ten lesk trochu schová ty flekatá a prázdná místa (je to foceno hned po předchozí fotce červené rtěnky) :D


Sečteno podtrženo: Lesky jsou fajn, ovšem zcela upřímně už to asi nevytrhnou. Možná kdybych byla leskový nadšenec, tak trochu zlepší reputaci, ale nosím je celkem málo, takže mne nedokážou nadchnout. Jsem spíš na ty matné rtěnky a na tyhle jsem se hodně těšila. Ovšem je to zklamání na plné čáře. Jsou nenositelné, protože opravdu nic nevydrží a o té namáhavé aplikaci ani nemluvím. Kdyby to byly nějaké jemné a nenápadné odstíny, tak to asi není takový průser, ale u takhle výrazných odstínů prostě potřebujete, aby to všechno fungovalo, jak má. Kazeta vypadá vzhledově perfektně, ale o kvalitě kosmetiky mne značka nepřesvědčila ani trochu. Tak snad jsou na tom ostatní dárkové boxy lépe. Tenhle můj najdete tady, kdyby náhodou.

A co vy a kosmetika Guess? Zaujala vás? Máte vyzkoušeno?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Elnino.cz

12 komentářů:

  1. Od Guess znám a mám ráda jejich vůně, že mají v nabídce i dekorativku jsem nevěděla:-) Na pohled vypadá kazeta moc hezky, o to větší škoda, že ty matné rtěnky se nepovedly. Lesky na rty hlavně teď v létě docela beru na milost, ale zase bych kvůli třem leskům nekupovala celou sadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Guess vůně jsou klasika, ale dekorativka překvapila.. I když.. možná by měli zůstat jen u těch vůní :D Já lesky přes léto taky používám, ale nějak mě jenom ony nedokážou nadchnout :D :-/

      Vymazat
  2. Kazeta fakt vypada skvěle, ale fakt Škoda těch rtenek, myslela jsem ze to bude více kvalitní. Odstíny jsou pekne a to je tak všechno.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny mají hezky vybrané, i v těch dalších variantách vypadají dobře.. ale co na tom, že má hezkej odstín, když to prd vydrží :-/ Je to škoda :(

      Vymazat
  3. Tak tohle se teda moc nepovedlo. Jsem ráda, že jsem jim na elninu odolala. Akorát bych byla zklamaná.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba by ti držely o něco líp :D Ale nějak nevěřím tomu, že by tohle u někoho mohlo dobře fungovat :-/ Jsou za pěkné peníze, co jsem koukala, ale ty rtěnky fakt nestojí ani za pětku :(

      Vymazat
  4. Vydarená sada a celkom pekne vyskladné výrobky čo využiješ, ideálny darček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako dáreček by to bylo super.. kdyby ty rtěnky nebyly takové peklo :-/ :( Proto je škoda, že se s nimi nedá moc pracovat.

      Vymazat
  5. Vyzerajú super, ale škoda, že na ústach robia "cirkus". Tiež som donedávna nevedela, že Guess má aj dekoratívnu kozmetiku.
    Budem rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel. Možná by Guess měl zůstat jen u parfémů a oblečení :-O :D

      Vymazat
  6. Ahoj Klari, ja si myslim, ze tieto firmy by asi nemali robit dekorativnu kozmetiku. Ja som kedysi mala nieco podobne od Calvin Klein a to tiez bola cista katastrofa. Robia oblecenie, doplnky, kabelky, parfemy, tak nech sa venuju tomu, co vedia. Lebo zas nie je to az take lacne, aby si to potom rozdala po kamoskach alebo rodine, nech sa s tym decka pohraju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Zuzi! Souhlasím, že některé značky by měly zůstat u svých "jistot".. Parfémy zlé nejsou, ale tohle se fakt nepovedlo :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)