pátek 9. června 2023

Yves Rocher: Hydratační čistící řada Pure Algue

Ahoj!

Na jaře je třeba dopřát důkladnou očistu nejen tělu, ale také pleti, takže jsem vytáhla skvělé čistící a zároveň hydratační kousky z řady Pure Algue od Yves Rocher, na které se spolu dnes podíváme.




Řada Pure Algue je určená pro normální a smíšenou pleť, má antioxidační a okysličující účinky díky mikrořase Tetraselmis, která bojuje proti znečištění pleti a jejímu stárnutí. Najdete v ní řadu čistících přípravků - gel, peeling, čistící pěna, želé 3v1 nebo také čistící ubrousky a hydratační masku.




Jako první jsem si vzala na paškál Okysličující čistící pěnu, na kterou jsem se moc těšila, protože jestli něco miluji, tak jemnost, se kterou čistící pěny odličují a pečují..

Oficiální popis: Jemně čistí, okysličuje a osvěžuje pokožku. Odstraňuje make-up a nečistoty z pleti a zanechává pleť jemnou a vyživenou. 

Ráda střídám čistící přípravky, ale vždycky se s velkou chutí vracím k čistícím pěnám, protože kromě jemné čištění pleti na mě mívají jakýsi uklidňující účinek. Miluji vymáčknout si kopeček jemné pěny, kterou snadno a rychle dočistíte pleť a odstraníte nečistoty. Má navíc příjemně osvěžující vůni a výsledek? Dokonale hebká pleť, která na sobě nemá ani kousek nečistot, není podrážděná ani vysušená. Naopak je fakt pěkně svěží a hydratovaná, řekla bych až lehce vyživená. Aplikace pomocí pumpičky je super jednoduchá a praktická. Za mě na dočištění pleti bomba. Jen by nemusela tak rychle mizet, ani jsem se nenadála a byla jsem na dně. Najdete ji tady, 150 ml za cca 300 Kč.









Odličovací želé 3v1 jsem doma už měla několikrát, takže jsem věděla, že se mi dostane té nejlepší péče. 

Oficiální popis: Ultra lehká textura je naplněna malými kapičkami vody, které se mění na jemnou konzistenci připomínající pěnu v moři. Má efektivnost odličovacího oleje a svěžest čistícího gelu.

Na pleti je tohle vážně pošušňání! Je to tak ultra jemné a lehké, krásně to klouže.. Já jsem si to želé zamilovala a jsem ráda, že si ho mohu znovu užít. Stačí ho trocha, krásně napění a jde lehce opláchnout. Pleť zanechává neuvěřitelně jemnou a hebkou, dokonale čistou bez pnutí a podráždění. Pleť je naopak úplně neskutečně hebká a také hydratovaná až rozzářená. No skvělé, tohle vážně chcete! Najdete ho tu, 150 ml.








Do třetice tu mám potom Okysličující hydratační masku, která dodá hydrataci navíc, pokud bude pleť po čištění pleť ještě potřebovat.. Ovšem tady už jásám o poznání méně.

Oficiální popis: Intenzivně hydratuje a revitalizuje pokožku. Obnovuje přirozenou záři pleti. 

Maska má opět krásně jemnou a osvěžující vůni stejnou jako zbytek řady. Je krémovo-gelové textury, která se snadno roztírá, takže potud to vypadá nadějně, ale.. Maska se neoplachuje, nechává se pět minut působit a následně se jenom setře přebytek. A tady začíná několik potíží. Za prvé, masky je třeba dát malé množství. Pokud jí dáte moc, tak ji pak stejně budete stírat, protože pleť jí tolik nepojme a navíc je pleť taková zapláclá. Po jejím použití se pak nedá nic dalšího nanášet, protože to dělá žmolky a hrudky. Pokud jí dáte zase málo, tak vám obličej sice tolik nezatíží, ale zase pro změnu ta hydratace (až výživa) není tak výrazná a hlavně i lepí, takže to pro mne ani tak není komfortní. Heleďte používám ji převážně večer, že ji dám občas místo krému, ale zase účinek mi nepřipadá o nic větší než u mé klasické večerní péče, takže tohle mne nijak nezaujalo, bohužel. Najdete ji tady, cena kolem 350 Kč za 75 ml.








Sečteno podtrženo: Takže čistící přípravky za mě rozhodně ano. Pěna i želé jsou jedny z top produktů, co jsem v této kategorii kdy měla. Oba jsou dokonale jemné a pleť skvěle vyčistí, zároveň ji udrží hydratovanou. Naproti tomu maska mne nijak nezaujala a znovu ji doma nepotřebuji. Je s ní spíše víc trápení než radosti. Celou řadu Pure najdete zde.

Co vy a čistící péče Yves Rocher? Máte s ní zkušenosti? Který z produktů vás zaujal?

*Barterová spolupráce s Yves Rocher

5 komentářů:

  1. Měla jsem odličovací želé a bylo super, moc jsem si je užívala. Dlouho jsem v YR nebyla a ani nenakupovala on line, ale před létem to bude chtít okouknout, co je tam nového a lákavého:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Novinek mají pořád spoustu, takže věřím, že si vybereš :D Já mám teď jinou, skvělou péči (Opio), ale v létě určitě přijde na řadu i Hydra Vegétal :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, ta pěna i želé vypadají skvěle. S čističi Yves Rocher nemám zkušenost, max. s jejich odličovačem na oči, ale je to pro mě teď poněkud cenově nadsazené. Seženu za méně peněz stejně funkční produkty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo! Ideální je počkat si na slevy a akce, jinak jsou určitě i levnější varianty :)

      Vymazat
  3. Tahle rada nevypadá vůbec špatně

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)