středa 3. května 2023

Yves Rocher: Pleťová řada Elixir Botanique

Čau, ahoj!

Vítám vás u nového článku, který bude zaměřený na pleťovou řadu Elixir Botanique od Yves Rocher, kterou už několik týdnů používám a testuji. Řada Elixir Botanique zajistí hydrataci a regeneraci pleti a je vhodná pro unavenou pleť žijící aktivním životem s prvními vráskami, která potřebuje osvěžit, hydratovat a okysličit. A pro mě je to první takto ucelená péče této značky, takže jsem byla hodně zvědavá a měla vysoká očekávání.



Pomoci vám v péči mohou dvě séra - regenerační na noc a posilující ochranné sérum, stejně tak dva krémy - denní regenerační a noční intenzivní péče. K zakoupení je také denní péče se SPF nebo rozjasňující oční roll-on, které řadu skvěle doplní.

Já už několik týdnů používám kombinaci sér a krémů, přičemž na den si dávám Posilující ochranné sérum, které (občas) doplňuji Denním regeneračním krémem. Na noc si pak užívám olejové Regenerační sérum s melatoninem a Noční intenzivní péči. A jak nám to spolu klape!




Je fajn, že séra jsou k dispozici rovnou dvě, kdy si můžete vybrat dle potřeby. Pro mne je ideální rozložení použít ráno Posilující a ochranné sérum díky lehké gelové textuře, naproti tomu Regenerační sérum s efektem melatoninu je díky olejové textuře vhodné k výživě pleti přes noc. 







Takže začneme pěkně jako při denní rutině Posilujícím a ochranným sérem, které po ranním čištění přijde na pleť jako první.

Oficiální popis: Posilující a ochranné sérum okamžitě detoxikuje pleť, která je díky jeho pravidelnému používání schopna dýchat, je chráněná před poškozením způsobeným znečištěným ovzduším a zanechává pokožku zdravou, zářivou, vypnutou. 

Sérum má krásnou skleněnou lahvičku, zároveň je průhledná, takže vidíte obsah a víte, jak si vedete. Má pumpičku, takže se i snadno a rychle dávkuje. Dvě pumpnutí mám na celý obličej. Lehoučká gelová textura se snadno a rychle roztírá, ihned vstřebává. Zanechává na moment lehce ulepkanou pleť, ale stačí minutku počkat do plného vstřebání a pak můžete v klidu nanést krém či rovnou make-up. Často jej používám samostatně i bez krému či s nepatrným množstvím, protože pleť je po něm krásně hydratovaná a pod make-up mi to bohatě stačí. Naopak když nedávám make-up, tak ještě s radostí používám krém, aby měla pleť hydratace o trochu víc. Sérum však rozhodně moc příjemné a na den plně dostačující. Ale musím podotknout, že pokud bych používala sérum na noc, nejsem si úplně jistá, jestli by mi hydratace stačila.. Takhle na den prostě ideál a neměnila bych.









Na noc se pak náramně hodí výživnější sérum, takže to je chvilka pro Regenerační sérum s efektem melatoninu

Oficiální popis: Noční sérum okamžitě osvěžuje a revitalizuje pleť a vizuálně přidává vaší kráse až dvě hodiny spánku a odpočinku. Probouzejte se každý den se zdravou, zářivou a vypnutou.

Tohle sérum je skutečně výživná bomba pro vaši pleť. Jedná se dvoufázové sérum, které je před použitím nutné protřepat. Skleněná lahvička má pipetku, kterou se sérum snadno dávkuje. Já používám většinou cca půlku pipetky na celý obličej i krk. Stačí pár kapek, jelikož je sérum mastnější, ve větším množství pak na pleti zbytečně sedí. V menším se naopak celkem úspěšně vstřebá a pak jej můžete doplnit krémy. Vyživující je však velmi dobře i samo o sobě a občas si říkám, že jej krém zbytečně zaducává, protože po séru je pleť tak krásně vypnutá, vyplněná a neskutečně hebká! Ale samozřejmě chápu smysl krému, takže jím následně pokračuji. 





Takže druhý večerní krok - Intenzivní noční péče, je věrným společníkem séra. 

Oficiální popis: Díky intenzivní noční péči je pokožka od prvního použití schopná lépe dýchat, je pružná a oživená. Vrásky jsou redukovány, pleť je okysličená, zpevněná a září zdravím.

Překvapením je, že zatímco noční péče má gelovou texturu, denní má klasickou krémovou. A je to tak správně, nebojte, několikrát jsem si to kontrolovala a ujišťovala se :D Krém má skleněnou lahvičku, opět lehce průhlednou, takže vidíte obsah. Papírové obaly jsou nově u YR redukovány, aby bylo použito co nejméně papíru, proto chybí boční strany krabiček. Gelová textura je lehoučká, dobře se roztírá, rychle se vstřebává, ale zanechává na povrchu lehce lepivý film. Pro mne osobně to není nic obtěžujícího, jelikož ráno pleť samozřejmě opět čistím, ale ten lepkavý pocit tam chvíli je, takže zmínit to musím. Každopádně péči krém společně se sérem dodává neskutečnou. Výživa dokonalá, pleť krásně vypnutá a spokojená. Bezprostředně po namazání taková fresh a odpočatá, i když ji skutečný odpočinek teprve čeká.. 







No a poslední jsem si pro vás nechala Denní regenerační péči, které já upřímně prozatím nedám tolik, kolik bych chtěla a měla, protože občas používám sérum samostatně, ale je velmi příjemným překvapením a jeho čas určitě přijde.

Oficiální popis: Denní regenerační péče okamžitě detoxikuje pleť, která je tak schopna dýchat, je chráněna před poškozením způsobeným nečistotami z ovzduší, a je chráněna před prvními projevy stárnutí. 

Zatímco noční péče je gelová, denní péče překvapila svojí krémovou texturou. Vypadá na první pohled o něco hutněji, než bych od denního krému očekávala, ALE nenechte se zmást! Na pleti je velmi lehoučký a téměř vmžiku se vstřebává, nelepí ani nemastí. Pokud je tedy samostatně.. V případě, kdy ho dávám na sérum, je třeba vyčkat o chvilku déle a mám už trochu pocit, že je toho na obličeji, obzvlášť dávám-li ještě BB nebo make-up, trochu moc. Proto dávám občas jen jedno z toho. Každopádně je krém velmi příjemný, pleť je po něm jemná, hebká a hlavně na celý den perfektně hydratovaná. Make-up si na něho bez potíží sedá, takže problém s ním žádný není, ba naopak.






Sečteno podtrženo: Za mě je řada moc povedená! Pleť si s ní rozumí a mám ji teď celkově v kondici. Je dostatečně hydratovaná, není přehnaně mastná ani vysušená. Působí svěže, pružně a rozzářeně a je to vlastně fakt docela pecka. Jsem účinky nadmíru spokojená. Jedinou výtku k celé řadě mám a zmiňovala jsem to už i v Oblíbencích - je za mě přehnaně parfémovaná. Ne že by to bylo nesnesitelné a ta svěží vůně mne nějak zásadně obtěžovala, ale je to prostě zbytečně moc. Ač mám ráda voňavou kosmetiku, zrovna u pleťovky je lepší méně než více. Nějak nemusím, když mi dlouho krém voní pod nos. Ale víte co, zvykla jsem si na to a teď už jsme jedna ruka :) Kompletní řadu seženete buď v obchůdcích nebo na e-shopu Yves-rocher.cz

Co vy a pleťová kosmetika Yves Rocher? Zaujala vás řada Elixir Botanique nebo jiná?

*barterová spolupráce s Yves Rocher

2 komentáře:

  1. Na ty parfemace v kosmetice mám stejný názor, mám ráda vůně v produktech, ale u pleťové péče bych jimi šetřila, tam jsou za mě lepší ty decentní, lehké, pokud je to parfémované víc, tak je to za mě rušivý element. Nicméně řada se mi líbila a teď mé sympatie k ní ještě vzrostly, určitě bych chtěla vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.. Ne že bych kvůli tomu pleťovku vyhazovala, ale když voní pouze jemně, je mi to milejší :) Jinak řada je super! Sérum s melatoninem už došlo a stýská se mi po něm :D I když aktuální péče je také TOP, brzy se podělím o dojmy :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)