neděle 21. února 2021

Spotřebováno za leden a únor 2021

Krásný den vám přeji!

Po dvou měsících vás opět vítám u Spotřebovanců, které budou opět nadupané. Dva měsíce jsou u mne už doopravdy znát a co teprve, když se všechno rozhodne dojít najednou a k tomu uděláte čistku dekorativní kosmetiky.. :D Huh, tak co, těšíte se na tu nálož? 


Celkem tu mám těch kousků.. nepočítaně. No dobře, pokusila jsem se to spočítat a vyšlo mi 45 a tři bonusové kousky alias spotřeba našeho mrňouse :D Samozřejmě je to ale včetně jednorázových balení, pár cestovních miniaturek a vyřazené dekorativní kosmetiky, takže bych řekla, že to za dva měsíce není až taková tragédie. Nebo jo? Každopádně se pohodlně usaďte, bude to delší..




Tekuté mýdlo víno a grep - Authentic toya Aroma - velmi příjemné překvapení. Kupovala jsem za pár kaček a nějak nic nečekala, ale jsem nadšená a určitě není u nás doma naposledy. Autentická vůně, která je cítit i z rukou po umytí. Ruce nevysušuje a velké (600 ml) balení vydrží fakt dlouho. Takže jen malý tip. Hodnocení: 5/5.

Tekuté mýdlo Půlnoční plody - Yves Rocher - skvělá mýdla má i YR a ani toto není výjimkou. Krásná a intenzivní vůně, která je cítit i z rukou po umytí, stačí ho malé množství, takže balení (190 ml) dlouho vydrží a ruce nevysušuje, další fajn kousek. Hodnocení: 5/5.

Peeling se solí z Mrtvého moře - Balea - příjemný peeling. Měla jsem tedy jen zbytek, co mi přivezla ségra, které nesedl, ale já si na něj nemohu stěžovat. Jemná, svěží vůně. Hrubší textura, takže skvěle vydrhne, ale zároveň obsahuje oleje, které pokožku zjemní a vyživí. Jen díky tomu, že jde o solný peeling, tak může na citlivé pokožce štípat, proto pozor třeba po holení. Za ty peníze je ale super. Hodnocení: 5/5.

Tělový peeling Půlnoční plody - Yves Rocher - a i tento čtvrtý kousek z fotky je naprosto úžasný! Peeling z limitky YR sice není vyživující, ale je dokonale a intenzivně vonící i po umytí. Je střední hrubosti, pokožku však dostatečně vydrhne a zároveň ji zanechá hezky hebkou a jemnou. Prostě taaaak příjemné! Hodnocení: 5/5.




Sprchový gel vanilka a kokos - Balea - tenhle sprcháč je taková Baleácká klasika, jemná vůně vanilky a kokosu je příjemná, ale dost slabá, po umytí už není cítit vůbec. Stojí dvacku, takže prostě žádné zázraky. Bohužel mám pocit, že i lehce vysušuje, namazat se po umytí s ním, je prostě nutnost. Nijak často je nekupuji, ale vždycky nějaký doma mám :D Hodnocení: 2,5/5.

Sprchová pěna Loved Up - Oriflame - za to tahle pěna je prostě labůžo! Já miluju sprchové pěny, to víte a tahle nezklamala. Hutná, jemná a hlavně dokonale voňavá (vůně švestky a černého pepře je smyslná a zároveň trochu nasládlá). Slouží i jako pěna na holení, což ulehčuje i práci (ne že by se tak tedy nedala použít každá pěna :D). Jen škoda, že tak rychle ubývala a nebyla bezedná. Hodnocení: 5/5.

+ cestovní balení sprchových gelů Dove, Yves Rocher a SebaMed




Pěna do koupele Winter Dream - Dermacol - tyhle pěny mám ráda, udělají bohatou pěnu a jsou hezky voňavé, ale přímo tato varianta mi přijde asi nejslabší, co jsem dosud měla. Je s vůní vanilky a kokosu, ale ta vůně je strašně slabá a taková dost umělá.. zaujala mě dosud asi ze všech nejméně, co v řadě Aroma Ritual byla. Hodnocení: 3/5.

Sůl do koupele Good Dreams - Isana - tuhle miluju!!! Krásná nasládlá vůně levandule, která příjemně zrelaxuje tělo i ducha. Sůl obarví vodu do fialova, zjemní až lehce vyživí pokožku a jednoduše si s ní vanu užijete. Zbožňuju! Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Záda a ramena - Tetesept - pokud máte rádi opravdu intenzivní, bylinkové vůně a potřebujete se zrelaxovat od hlavy až k patě, tak k tomu jsou soli Tetesept naprosto ideální! Tahle krásně obarví vodu, opravdu hodně silně provoní (tělo i koupelnu). Zvláční a vyživí pokožku. Je prostě super. Jen pozor, pokud nemusíte jalovec, zimolez, zázvor nebo koriandr, protože to po nich voní fakt hodně! Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Auszeit - Alterra - za to tahle sůl je opravdu bída! Měla by vonět po ostružinách, ale ty tam tedy necítím ani omylem, vůně celkově je strašně slabá a zaznamenáte ji vlastně jen při rozpouštění soli, pak už o ní nevíte. Vodu neobarví, pěnu nenadělá, pokožku nijak nezjemní. Hodnocení: 2/5.

Sůl do koupele Fernweh - Alterra - a tohle je v bledě modrém to samé, vůně kokosu je snad ještě slabší než ta ostružinová. A ani tady žádná pěna, obarvená voda, zjemněná pokožka.. nic. Znovu bych určitě nepotřebovala. Hodnocení: 2/5.




Tělový krém Beloved Coconut - Bioten - velmi příjemný tělový krém, který krásně a svěže voní. Údajně po kokosu, já tam kokos úplně necítím, ale zamilovala jsem se do ní. Krém je rychle vstřebatelný, pokožku zanechá jemnou a hebkou. Pěkně ji zhydratuje. Určitě jsem ho neměla naposledy. Hodnocení: 4,5/5.

Tělové máslo Vegan Friendly Coconut - Bielenda - ale toto tělové máslo je ještě o chlup lepší! Opět varianta kokos, tentokrát ale věrohodná vůně. Trochu mi připomíná nějakou kokosovou tyčinku nebo kokosový suk! Mňam! :D Ač je to máslo, tak dobře roztíratelné, rychle vstřebatelné. Pokožku zanechává nacucanou a víte o něm, ale nic nepříjemného. A hlavně skvěle vyživuje. Teď v té největší zimě to byla prostě ideálka. Hodnocení: 5/5.

Roll-on deodorant Geranium Powered by Plants - Dove - s tímto deočkem se bohužel loučím předběžně, protože už nějak nemám sílu ho používat. Vůně pelargonie mi nebyla kdovíjak sympatická, ale nakonec to byl ten nejmenší problém. Horší pro mě byl fakt, že už po půl hodině po natření jsem byla propocená jak myš s koláčema v podpaží. Tohle absolutně vůbec nefunguje. Hodnocení: 2/5.

Deodorant pro ženy se 48hodinovým účinkem - Ryor - ale toto deočko je naprosto famózní! Krásná a hodně intenzivní květinová vůně přebije jakýkoliv zápach potu (a možná je až trochu moc silná a slabší parfém přebije taky :D). Ač je krémový, tak se rychle vstřebá, nedělá fleky na oblečení a nedělá ani žmolky v podpaží, nic. A i když je to deočko, tak pohlcuje pot, takže se obejdu i bez těch koláčů v podpaží. Za mě moc příjemný kousek. V létě by mi sice nestačil, ale v chladnějších dnech úplně bohatě. Asi nejúčinnější deodorant, co jsem dosud měla. Hodnocení: 5/5.




Barva na vlasy 7.0 Tmavá blond Olia - Garnier - pfff, jednou jsem se rozhodla zase experimentovat. No a dopadlo to šíleně :D Odrosty mám chycené do zrz, v délkách mi to zase nechytlo skoro vůbec. Ani dvě balení nestačila. Takže končím s experimenty a zase se vrátím k tmavě hnědé :D Už jsem ale slyšela od více lidí, že Garnier Olia chytá celkem špatně, takže je čas zase příště zkusit něco jiného. Hodnocení: 2/5.

Suchý šampon Cherry - Batiste - asi nemusím omílat pořád dokola, že sucháče Batiste jsou prostě nejlepší. Vlasy odmastí snadno a rychle. Hezky voní, vlasy jsou nadýchanější a ve formě o další den navíc. Prostě nejlepší. A tohle malé balení je ideálka na cesty. Hodnocení: 5/5.

+ miniaturní balení Micelárního detoxikačního šamponu Yves Rocher




Masky na obličej Fit & Fresh - Marion - velmi příjemné krémové masky za pár kaček, které dodají pleti snadno a rychle výživu. Lehce mne štípala varianta s granátovým jablkem, ale všechny ostatní byly bez problémů. Většina krému se vstřebala, pleť pak byla pružná a vyživená a to jsem v mrazech uvítala. Za mě byla nejpříjemnější asi varianta s mangem, ale špatné nebyly ani ostatní. Za mě příjemné překvapení. Hodnocení: 4/5.

Detoxikační metalická maska - Bielenda - průměrná čistící maska. Měla by i lehce hydratovat, ale to nebyla vyloženě její silná stránka, lepší byla v tom vyčištění pleti. Na pleti trochu zasychala, což pleť lehce táhlo a trochu i štípala, ale po opláchnutí byla pleť jemná a hebká, bez podráždění. Z pleti stáhla přebytečnou mastnotu a nečistoty, i když nemůžu říci, že by to bylo vyloženě hloubkové čištění. Hodnocení: 3/5.

Bublinková maska Eggy Care - Marion - tahle byla lepší! Miluju bublinkové masky! Jsou zábavné a ke všemu asi nejlépe fungují - čistí. Po vybublání se nechala ještě chvíli působit a poté se opláchla. Maska z pleti stáhla veškerý maz, vyčistila póry a i černých teček mi pak přišlo míň. Po použití byla pleť fakt pěkně čistá, jemná a ve formě na pár dalších dní. Hodnocení: 5/5.




Pleťové sérum 24K Gold Caviar - Best Korea - moc příjemné sérum, které pleť hloubkově hydratovalo a s krémem pak dobře fungovalo k dokonalé péči. I tohle malé sáčkové balení s 10 ml vydrželo skoro měsíc. Po rozetření se okamžitě vstřebalo, nezanechávalo pleť ulepenou a krém na něho hned a skvěle sedal. Korejská kosmetika prostě nezklame. Hodnocení: 5/5.

Vyživující a ochranný pleťový bio krém - Omia - nebyl špatný a pro moji pleť s mastnou t-zónou a suššími tvářemi zajistil výživu tak akorát. Tím chci říct, že pro suchou pleť to bude rozhodně málo. Je dobře vstřebatelný, nemastí ani nelepí. Naopak po chvíli o něm nevíte. A to je možná u vyživujícího krému i špatně, co :D Nebyl to nejhorší krém, ale ani nic, co bych musela nutně mít znovu. Neurazí  - nenadchne. Hodnocení: 3/5.

Jemně vyhlazující pleťové bio tonikum - Omia - fajn tonikum, které jemně mandlově voní. Pleť hydratuje a osvěžuje, naopak nelepí ani nijak nedráždí. Nebylo špatný a do mé rutiny zapadlo. Hodnocení: 4/5.

Exfoliační bio peeling s aloe vera - Omia - příjemný peeling, který je střední hrubosti, díky čemuž snadno a důkladně vyčistí. Ale zase nijak nedře, aby pleť byla podrážděná, začervenalá či vysušená. Naopak vypadá dobře, je jemná a prokrvená. Prostě fajn. Hodnocení: 4/5.

Pleťový čistící gel Hanf Cocos - Balea - tohle byla limitka a asi to ničemu ani nevadí. Pleť si na něho totiž pěknou chvíli musela zvykat. Z počátku první týdny byla začervenalá, dost napnutá a celkově taková podrážděná. Možná aji lehce vysušená, takže hned po umytí obličeje následovala sprcha pleťovou vodou/mlhou pro hydrataci a osvěžení. Vyčistit sice zvládl, ale znám mnohem příjemnější kousky. Hodnocení: 2/5.




Mýdlo na štětce - Barbara Hofmann - parádní mýdlo, díky kterému jsem vzala čištění štětců za své a přestalo mi vadit. Snadno a rychle totiž štětce vyčistí a dostane z nich všechny nečistoty, včetně mastného make-upu. Navíc vydrží neuvěřitelně dlouho, tuhle dózičku jsem měla víc jak dva roky. Za mě paráda a pokud se mi neosvědčí nové, co tu mám, tak se k tomuto budu určitě vracet. Hodnocení: 5/5.

Sprej pro urychlení schnutí - S-he - psala jsem o něm nedávno, doma už mám další balení (které už je taky z půlky prázdné!). Pomáhá u většiny laků zkrátit čekání na zaschnutí nehtů, takže pro mě naprosté must-have, protože jestli něco na lakování fakt nesnáším, tak je to čekání :D Hodnocení: 4/5.

Balzám na rty Vanilla - Carmex - další skvělý, bezkonkurenční kousek. Pokud si zvyknete na tu silnou chuť mentolu (vanilka je cítit jen v pozadí), tak budete tenhle balzám milovat. Opravdu skvěle o rty pečuje. Používala jsem ho na noc a za tu dobu dokázal dát dohromady i suché, lehce popraskané nebo pnoucí rty. Stačilo dávat ho na noc, abych měla rty krásně vláčné a hydratované. Určitě budu pořizovat znovu. Hodnocení: 5/5.




Galactic Highlighter Drops - Catrice - víte, že upřednostňuji pudrové produkty, ale tyto kapky nebyly špatné. Rozjasňovač udělal krásný holo efekt, ale nesmělo se to s ním přehnat, stačilo pár kapek. ALE díky jeho textuře byla práce s ním trochu náročnější (jemné ťupkání a roztírání do ztracena) než s pudrem, proto jsem nevyužívala nijak často. Mám pocit, že dostupné už nějaký ten pátek stejně nejsou :D Hodnocení: 3,5/5.

Korektor Liquid Camouflage - Catrice - za to tenhle slavný korektor známe všichni a koupit si ho můžete už pár let. Já mám doma už snad páté balení a kupuji ho opakovaně zas a znovu. Za mě je to jeden z nejlepších korektorů a z těch levnějších rozhodně nejlepší. Ani ne za stovku máte korektor, který si snadno poradí s barevnými nerovnostmi (například kruhy pod očima) a ve velké většině i nedokonalostmi (pupínky), bez zalézání do vrásek či slévání. Dlouhá výdrž samozřejmostí. Jednoduše dokonalost. Hodnocení: 5/5.

Make-up Photofocus Foundation - Wet & Wild - a neméně dokonalý je i tento vysoce krycí make-up. Krytí je perfektní, efekt naprosto dokonalý - krásná pleť na pohled i na dotek, fakt jak z Photoshopu :D Neslévá se, nezalézá do vrásek, jeho výdrž je perfektní. Jen otěruodolný bohužel není, ale to málokterý krycí. Budu určitě pořizovat znovu. Hodnocení: 5/5.

Tužka na obočí - Essence - také moje stálice a mám ji doma nepřetržitě už několik let. Pokud hledáte něco low cost a chcete snadno a rychle zvýraznit a upravit obočí, tak s touto tužkou za 45 Kč nešlápnete vedle. Dostupná je asi ve čtyřech odstínech od blond až po černou a pracuje se s ní snadno a rychle. Na víčku najdete i kartáček, takže paráda. Hodnocení: 4/5.

Top coat na řasenku - Alcina - je celkem zajímavá věc, která se hodí, pokud nemáte rádi nebo nepoužíváte voděodolné řasenky. Tahle průhledná vám totiž udělá voděodolnou z jakékoliv vaší oblíbenkyně. Ideál třeba na léto do bazénu, pokud si nechcete líčení odpustit (já třeba ne :D). Funguje dobře, jen trochu víc slepovala. Ale to už mohlo být taky tím, že jsem ji měla doma na řasenku hodně dlouho (přes dva roky :-O :D). Hodnocení: 3,5/5.

Řasenka Tasty Avocado - I ♥ Revolution - nebyla špatná. Má rozkošný obal, celkem fajn kartáček, který řasy neslepoval. I když velikost byla pro mé krátké řasy trochu nepraktická a často se mi stalo (zejména u spodních řas), že jsem si ji otiskla. Hezky prodloužila, ale bohužel málo zahustila, takže na mých řasách bylo pořád hrozně vidět, že stojí hodně za prd :D Dělala spíše přirozenější efekt a já potřebuju od řasenky odvést hooodně práce. Ale zas nedělala nic, čím by mi vyloženě vadila. Hodnocení: 3/5.

Z mojí spotřeby by to bylo vše a teď ještě slibované tři bonusové kousky našeho mladého, ať to máte o něco zpestřené :D U Danči není spotřeba kdovíjaká, v podstatě na něho sděláváme pravidelně pouze sprcháče a pěny do koupele, respektive koupelové přípravky. Jinak nepoužíváme z kosmetiky nic, takže vám není moc co ukazovat. 



2v1 sprchový gel a šampon - SauBär - používáme ho nejen jako sprcháč a šampon, ale také do koupele. Nadělá totiž pěnu, kterou malý miluje. Hezky ovocně voní a pokožku má po něm jemnou. A stojí pár kaček. Kupujeme opakovaně. 

Pěna do koupele - Linteo Baby - tuhle pěnu jsme teď měli poprvé a byla parádní. Krásně, jemně, pudrové voní. Taková ta typická miminkovská vůně. Nadělá bohatou pěnu, se kterou si dítě vyhraje. Dětská pokožka je potom úplně krásně jemná. Jen bychom potřebovali asi mnohem větší balení :D Ale stojí taky pár kaček, takže určitě pořídíme znovu.

Dětská zubní pasta Ziajka - Ziaja - malý ji používal od prvních zoubků, ale v tak malém množství, že jsme ji spotřebovali až teď po více než roce. Ale malý si ji natolik oblíbil, že teď po spotřebování odmítal používat jiné! Tahle má takovou nasládlou, ale lehce mentolovou chuť, která mu nejspíš sedla tolik, že odmítá sladší - ovocné, kterých je většina :D Doufejme, že jsem našla náhražku, pokud ne, budu muset objednat opět tuto :) 


Tak a jsme na konci, ufff. Upřímně, tohle bylo fakt náročný Spotřebováno! :D Stálo mě to několik hodin práce, tak doufám, že příště už toho bude trochu méně nebo se zblázním. Uvidíme.

Zkoušeli jste něco z toho? Jakou pastu a pěnu do koupele mají rádi vaši prcci?

12 komentářů:

  1. Poriadna nálož ale aj mne sa začalo míňať dosť kozmetiky takže by to chcelo aj nákupy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já nakupuju pořád, že.. a přesto mám někde taky nedostatky, takže musím i dokupovat! :D

      Vymazat
  2. Já bohužel do koupele nic nepoužívám, máme sprchu :D
    Jinak z tvé nálože kupuji Korektor od Catrice a taky tužku na oči od Essence, nic víc. Hodně produktů jsem ani neznala, takže super post pro mě.
    A řadu od YR jsem kupovala tchýni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, taky jsem byla roky jen se sprcháčem :D ale teď jsem ráda, že tu vanu mám a strašně si to užívám :D Jsem ráda, že se článek hodí, tentokrát to byla fakt makačka :D A jak se tchýni YR líbila? :)

      Vymazat
  3. Ahojky,
    parádní článek a video, spotřebovanci mě vždy baví. Já jsem článek o spotřebované kosmetice už publikovala na blogu, můžeš se mrknout (http://ciculka.cz/spotrebovano-leden-2021/). Z tvých produktů znám věci z Yves Rocher, masky Marion, Batiste a dekorativku. Říkám si, že bych taky mohla protřídit trochu sbírku a něco vyřadit. Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já toho moc nevytřídila, pořád toho moc moc moc zbývá! :D Na článek mrknu, děkuji :)

      Vymazat
  4. Uh, toho je tu veľmi veľa. Takéto články plné inšpirácie a recenzií mám moc rada. Mňa veľmi zaujal peeling od Baley, ten by som určite chcela vyskúšať. A ešte sa mi moc páči soľ do kúpeľa, tá levanduľová. Soľ ja môžem a levandulu tiež. Určite vyskúšam.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší! :) Na soli Isana určo číhni, jsou fakt moc povedené!

      Vymazat
  5. Znám jen sprchový gel Balea, to se musím přiznat, že ačkoliv jsem z málokterého nadšená, stejně si každý nový koupím, holt ta cena dělá svoje:-D Korektor od Catrice, ten doma chybět nesmí a tužku na obočí Essence si kupuji snad už od střední školy, ne, že by nic lepšího na obočí nebylo, ale je to dostupné, poslouží to a stojí to pár šupek:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně souhlasím do posledního puntíku :D My jsme jak dvojčata občas :D

      Vymazat
  6. To je teda fakt dost produktů. Nemám zkušenost se žádným, ale mám tyhle články ráda. Aspoň vím, kde ušetřit.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)