neděle 29. listopadu 2020

Omia: Pleťová řada s aloe vera a mandlovým olejem

Krásný den vám přeji!

Už nějakou chvíli jsme tu neměli nic z péče o pleť, takže bych to dnes ráda napravila a představila vám nejen novou značku Omia, ale také hned dvě řady této značky, jednu pro normální a smíšenou pleť s aloe vera a jednu pro suchou s mandlovým olejem. V každé mám po třech produktech a už nějakou tu chvíli poctivě testuji, takže se pohodlně usaďte, dnes to bude dlouhé :)



Měla jsem to štěstí, že jsem kosmetiku Omia vyhrála na facebooku e-shopu My Feminity a díky tomu jsem si zase trochu rozšířila obzory. Omia Laboratories je značka italského původu, je certifikovaná jako přírodní bio a eko značka pleťové a vlasové kosmetiky, netestovaná na zvířatech a veškeré produkty jsou vyrobeny z organických plodin bez použití chemických látek. Neobsahují také žádné stopy parabenů, silikonů či sulfátů. 

Řada s aloe vera přišla na řadu jako první ještě v létě, kdy mám pleť výrazně mastnější než během chladnějšího období. Ve výhře jsem našla z této řady pleťový peeling, čistící gel a krém na obličej.


Exfoliační čistící bio peeling na tvář obsahuje bio aloe vera a mikrogranule z jojoby, které pleť vyhlazují a zjemňují. V tubě se ukrývá nazelenalý gel se zrníčky střední hrubosti, která hezky obrousí a zbaví nečistot, ale bez podráždění a dření pleti. Po použití je pleť hezky jemná a v dobré kondici, není vyloženě vyhlazená, začervenalá, napnutá či vysušená. Vůni má velmi jemnou a nevtíravou a stačí ho poměrně málo, takže i nějaký ten pátek vydrží. Za mě příjemný peeling.





Za to Čistící hydratačně vyvažující bio gel na tvář a oči, který má kromě vyčištění zajistit i hydrataci, mne uměl alespoň z počátku pěkně potrápit. Balení je praktické s pumpičkou, navíc lahvička průhledná, takže vidíte obsah a jeho úbytek. Barvu má zvláštně zažloutlou a nelíbí se mi ani parfemace. Přijde mi taková trochu zastaralá. Ale nijak mne to neobtěžuje, trochu více mi vadilo, že mi oči v prvních dnech slzely, pokud se dostal gel do jejich blízkosti, což není nic moc, když by se měl gel používat i k jejich odlíčení. A také mne ze začátku po použití doprovázel nepříjemný pocit vyleštěné a napnuté pleti, maličko doprovázené až pocitem vysušení. Časem to sice ustalo a dál už mi sloužil gel skvěle, ale přibližně první tři týdny díky tomu bylo používání lehce nepříjemné. Zase ale musím říci, že pleť důkladně vyčistil a zbavil mastnoty. A opravdu pomalu ubýval. Je dost tekutý a stačilo ho použít trošku, takže za tohle chválím. Ale vezmu-li to celkově, tak znovu bych ho nepotřebovala.





Do třetice tu mám Pleťový hydratační a vyvažující krém a to je tedy za mě z celého testování této kosmetiky největším provar. Krém na první pohled nevypadá zle. Voní velmi jemně až nenápadně a je příjemné, lehké, krémové textury, ALE obsahuje i nějaké hrubší drobné částečky, díky kterým je krém na pleti silně nepříjemný. Brala bych to, kdyby šlo o peeling, protože to smyjete, ale krém, který potřebujete rozetřít a na pleti zanechat, takhle rozhodně fungovat nemůže. Upřímně, jen si na to vzpomenu, tak je mi z toho úplně nepříjemně :D Aplikace se stala nepříjemným okamžikem každého večera a vydržela jsem to jen asi tři týdny, pak jsem prostě krém musela odložit, fakt se to nedalo. Něco tak nepříjemného ve své pleťové rutině tolerovat nebudu, podobný krém snad jedině na nohy :D Mrzí mě to, protože hydratace nebyla špatná, ale to podráždění bylo fakt nepříjemné. Takže tohle fakt NE.




No a hádáte správně, že řada s mandlovým olejem a malvou pro normální a suchou pleť přišla na řadu v zápětí, nejen že díky chladnějšímu počasí pleť potřebuje péče trochu více, ale produkty také skvěle doplňují ty čistící s aloe. Proto jsem vytáhla i čistící pleťové mléko, tonikum a vyživující ochranný pleťový krém. 


K večerní odličovací rutině jsem přizvala Čistící hydratačně fyziologické bio mléko na tvář a oči. Stahuji jím pravidelně make-up z obličeje. Na oči ho teda nepoužívám, protože řasenku úplně snadno nestáhne a v očním okolí mne lehce pálí, ale s make-upem si poradí lehce a jako první krok odličování (pokračuji pak ještě gelem ve sprše na dočištění), se mi osvědčil. Má jemnou, nevtíravou vůni, je akorát tak tekuté. Odstraní veškerý make-up a pleť je po něm krásně jemná a lehce vyživená. Mléko je rozhodně fajn pro sušší pleť, kterou zbytečně nevysuší. 






V ranní a často i večerní rutině jsem potom zapojila Jemně vyhlazující pleťové bio tonikum, které používám buď večer po vyčištění pleti jako třetí krok nebo ráno k dočištění a osvěžení pleti. Tonikum má stejnou, jemnou parfemaci jako mléko, tamponkem jím (p)otřu obličej. Na obličeji nedělá žádnou neplechu - neštípe, nedráždí v očním okolí ani nelepí. Pleť je po použití osvěžená a je jí dodána trocha hydratace, takže pro sušší pleť to rozhodně není marný krok v pečující rutině. Já jsem si zvykla pleť po umytí vždy osvěžit a hydratovat ještě před aplikací krému, takže tento kousek mi do rutiny zapadl hned a nemám mu absolutně co vytknout.





Posledním kouskem je pak Vyživující a ochranný pleťový bio krém, který mi dělá společníka večer před spaním. V bílé tubě se ukrývá jemně vonící krém s příjemnou texturou, která se dobře roztírá a hned vstřebává. Pokud čekáte u vyživujícího krému nějaké oleje či hutnější složení, tak tady se ho nedočkáte. Je to vážně lehký kousek, který je v cukuletu vstřebaný, bez mastného či ulepeného filmu. Do pár minut o něm nevím. Což je na jednu stranu fajn, na druhou stranu výživa je v tomto případě vážně slabší. Pro moji smíšenou pleť je to akorát, ale obávám se, že pro suchou tohle bude prostě málo. Rozhodně to není žádný hutný kousek a výživová bomba. Vnímám krém tak, že pleť dostává péči, kterou nutně potřebuje (výživu), ale nedostane nic navíc (rozjasnění, vypnutí a pružnost pleti,..).




Sečteno podtrženo: Úspěšnost je tak napůl. Většina produktů je v pohodě použitelná, ale vlastně když se nad tím zamyslím, u ničeho se nekoná žádné WOW. Spotřebuji je a za pár dní nebudu vědět, jaké byly a že jsem je měla. Krémy jsou hodně průměrné a kdejaká drogérka je strčí do kapsy, čistící kousky jsou na tom lépe, ale podobných najdu v každém regále pět dalších.. Jednoduše ve mně značka nevyvolává žádné emoce.

Znáte značku Omia Laboratories? Jaká značka ve vás nevyvolává emoce a nechává vás klidnými?

6 komentářů:

  1. Vůbec neznám, ale popravdě u žádného z těchto produktů nemám dojem, že bych potřebovala vyzkoušet. Už jen proto, že v drogerkách jsou produkty, které se mi osvědčily, takže když nevím co by, tak se vracím právě k nim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu.. Tohle je trochu takové nemastné-neslané a co si budeme povídat, v dnešním množství všeho chce už člověk víc :-/

      Vymazat
  2. Ahoj, tuto značku neznám. Obaly vypadají hezky, ale hlavně v zimě mám docela suché tváře a čelo, takže potřebuji víc hydratace a výživy. Podle tvé zkušenosti by to tedy nebylo nic pro mě. Jako dárek k Vánocům si chci pořídit krém a sérum s vitamínem C od Nivei, tak doufám, že budu spokojená stejně jako vždycky, když si od ní něco koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, to chápu, má pleť taky potřebuje přes zimu větší péči než obvykle :) Ta řada s vitaminem C od Nivei mě též láká, vypadá dobře! :)

      Vymazat
  3. Vůbec tohle neznám. Obaly mají pěkné, ale nějak mě to nezaujalo.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)