úterý 15. prosince 2020

Yves Rocher: Vánoční limitované edice Půlnoční plody a Zimní jablko

Krásný den vám přeji!

Vánoce se nezadržitelně blíží, takže je nejvyšší čas představit si vánoční limitovanou edici značky Yves Rocher. YR má každý rok zimní kolekci a vždy jde o povedené kousky, ale ty letošní.. to je doopravdy pecka! V nabídce jsou dvě ucelené řady, jedna s vůní bobulového ovoce nesoucí název Půlnoční plody a druhá oranžová, která voní jako štrúdl od babičky a nese název Zimní jablko. Limitovaně se dá sehnat ještě vánoční balení řady Karité nebo dekorativní kosmetika, ale tyto dvě letošní kolekci rozhodně vévodí..


Letos se v Yves Rocheru opravdu vyřádili. Už po designové stránce je to pecka. To je tak strašně krásný už na pohled, že tohle doma prostě chcete! Krásně zvolené barvy obalů, písma, praktická balení.. K tomu skvěle vybrané typy produktů a pěkné názvy.. Dlouho jsem z ničeho nebyla tak vyplesklá :)

Obě řady, Půlnoční plody i Zimní jablko, obsahují stejné typy produktů: sprchový gel (malé 50 ml, 200 ml a 400ml balení), tělový peeling, tekuté mýdlo, balzám na rty, krém na ruce a svíčku. Já měla možnost vyzkoušet od každého něco. Z řady Zimní jablko krém na ruce a balzám na rty a z Půlnočních plodů tekuté mýdlo, peeling a svíčku. 


Ani nevím, kde začít. Hlavu mám plnou dojmů a myšlenek, které vám chci předat :D Snad na nic nezapomenu. 

Zimní jablko. O vůni už jsem tu něco naznačila. Vůně jablek, skořice, vánočního koření, atd. mi obvykle nic moc neříká a nejsem jejich fanouškem, proto jsem měla mírné obavy, které se skloubily se zvědavostí. O to více jsem byla překvapená a nadšená, když jsem poprvé přičichla. Toto je totiž DOKONALÁ vůně! Voní to sladce, jemně a doslova chutně, že se z toho sbíhají sliny. Připomíná mi to jablečný závin nebo nějaký koláček s jablky a cukrem. Rozhodně patří mezi jednu z nejkrásnějších vůní, co jsem kdy v kosmetice měla a nejradši bych se jí mazala od hlavy až k patě :) 


Krém na ruce si tedy opravdu náramně užívám a každý večer je to ten nejpříjemnější rituál.

Oficiální popis: Hydratační krém na ruce s vánoční opojnou vůní šťavnatého jablka. Jemné, hydratované, hebké ruce každý den během studených zimních dní. Moment hebkosti pro vaše zimou vysušené ruce. Díky obsahu bambuckého másla a makadamového oleje budou vaše ruce jako v bavlnce. Textura krému nelepí a rychle se vstřebává do pokožky.

Má příjemnou texturu, která se snadno rozetře a ještě snadněji během minutky vstřebá. Nezanechává ulepené ani umaštěné ruce, takže téměř hned po namazání není nejmenší problém věnovat se jakékoliv činnosti. Ruce zůstávají jen krásně jemňoučké, na dlouhou dobu krásně provoněné a hydratované. Momentální časté desinfikování a mytí dává pokožce rukou zabrat, ale krém zvládne přes noc péči bez potíží obstarat. Za mě super vlastnosti a příjemná vánoční atmosféra zaručena!





Druhým oranžovým kouskem tu mám balzám na rty. Na ten jsem se též těšila a společně s krémem na ruce, jsem z něho chtěla vytvořit svoje večerní kombo před spaním. Balení je i tady designově povedené, ale materiálově se mi moc nelíbí. V tom smyslu, že plast mi přijde dost obyčejný, tenký a mám trochu obavy, že třeba v kabelce by mohl snadno prasknout. Navíc se mi i samotná "tyčinka" balzámu uvnitř klinká. Balzám samotný je čirý, na rtech nedělá nepříjemnou vrstvu, naopak s tělesnou teplotou trochu roztaje a rtům se přizpůsobí, takže působí naprosto přirozeně. Zklamala mne trochu vůně. I tady jsem čekala tu krásnou vůni jablka, kdy bych měla chuť se olizovat, ale bohužel po něm moc nevoní. Má takovou jemnou, nemastnou-neslanou parfemaci. No a co se týče hydratace rtů, tak tu zajistí, ale spíš takovou tu "denní". Rty zvlhčí a dodá jim trochu vláhy, ale po pár hodinách je potřeba jej obnovit. Žádnou extrémní výživu, kterou já požaduji od balzámu na noc, od něho bohužel nedostanu, takže si ho tu nechávám na přetření během dne nebo pod roušku než vyrážím ven.. Ale celkově je pro mne trochu zklamáním.




Půlnoční plody. Pokud jste na sladší, ovocné vůně, tak tady zbystřete. Tohle je vážně čistá vůně bobulového ovoce - malin, ostružin, brusinek, rybízu.. krásně sladká, ale zároveň trošku nakyslá. Je i hodně intenzivní. Moje první volba ze všech vůní by to asi nebyla, ale rozhodně není špatná. Přijde mi podobná vůni z letní limitky Hello Printemps, jen je o něco sladší a méně kyselá.


Naprosto skvělým kouskem je tělový peeling. Má gelový základ a brusné částečky z meruňkových jader. Voní opravdu silně a provoní při mytí koupelnu i pokožku, na které zůstává i po opláchnutí. Peeling není extrémně hrubý, aby z vás sedřel kůži, ale na druhou stranu vydrhnout a exfoliovat zvládne dobře. Stačí ho malé množství, gel je hustší a částeček v něm hodně, takže se dobře rozetře. Po opláchnutí je pokožka krásně jemná, hebká a čistá. Výživový prvek (olej), který by zastoupil mazání, tu sice není, ale i tak jsem si ho zamilovala a ve sprše si ho nadmíru užívám.





Tekuté mýdlo je pak klasika a funguje stejně dobře jako všechny mýdla této značky. Opět provoní ruce při mytí i po něm, stačí ho použít málo, takže i tohle balení vydrží hodnou chvilku a výsledkem jsou vždy jemné a čisté ruce. Bez vysušení a pnutí i při častém mytí. Tady není co vytknout, rozhodně říkám ano.





No a na závěr tu mám svíčku. Svoji úplně první od YR, takže jsem byla nadmíru zvědavá. Však mě znáte a víte, jaký svíčkofil jsem :) Je roztomilá, menší velikosti, už po vyndání z krabičky hezky voní i za studena, o to více jsem se těšila na zapálení a vkládala v ní velké naděje. Bohužel se za tepla vůně nijak zvlášť nedokáže rozlinout a voní jenom v nejbližším okolí svíčky. Sotva metr od ní už o ní pomalu nevíte. To je moc škoda, protože vůně by to byla sakra hezká.. Takhle se musím spokojit jen s tím hezkým designem :D

Edit: Abych jí nekřivdila, tak musím říci, že čím blíže byla svému konci, tím intenzivněji voněla! Sice ji to dlouho trvalo, ale po delším pálení a kousek ode dna už dokázala provonět i celý obývák. Nic výrazného, ale jen lehké a nevtíravé ovanutí ovocem :)



Tak doufám, že jsem na nic nezapomněla a vypsala vše, co jsem vám chtěla k této kolekci říci. Asi je patrné, že jsem si ji vážně oblíbila a moc si ji užívám. Krásné vůně, obaly a ve většině i skvělá funkčnost produktů. Co víc si přát?! Pokud o ní přemýšlíte, tak určitě neváhejte, protože je to limitovaná nabídka a všimla jsem si, že některé produkty už na e-shopu ani nejsou (například peelingy či svíčky). Obchůdky se však otevřely nedávno, takže máte ještě šanci objevit je tam :) Cena mýdla je 109 Kč za 190 ml (tady), peeling jsem našla alespoň malý 30 ml za 69 Kč (tady), balzám na rty 79 Kč (tady), krém na ruce 75 ml za 99 Kč (tady).

Jak se vám vánoční kolekce líbí? A co vás z ní zaujalo? Zkoušeli jste něco?

 *PR produkty zaslané zastoupením značky Yves Rocher

10 komentářů:

  1. Já mám koupené oba krémy na ruce, ale co budu povídat, nejradši bych skoupila úplně všechno, strašně se mi tahle kolekce líbí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu! Já bych taky nutně potřebovala vše a tak ve třech baleních :D

      Vymazat
  2. Kolekcia sa moc podarila a v adventnom kalendári je mnoho miniatúr z vianočnej limitky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že se v něm limitka taky objevila, to se jim povedlo! :)

      Vymazat
  3. Já už měla něco málo z této limitky v adventním kalendáři. Moc hezky voní. Škoda té svíčky, ta mohla být super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že v něm je něco z limitek taky, což je podle mého super :) Svíčka mě taky mrzí, voněla trochu až ke konci, ale fakt celkem slabě :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)