čtvrtek 11. února 2021

Přirozená manikúra snadno a rychle!

Krásný den vám přeji!

Hodně dlouho tu nebyl žádný lak na nehty, co? Není divu, lakovat se snažím pravidelně, ale laků jsem si za poslední rok moc nepokoupila, takže nebylo co ukazovat. ALE, to se v poslední době změnilo a zlomilo a zase se vrací chuť objevovat a zkoušet nové barvičky na nehtech, takže se teď třeba budou laky objevovat častěji. Dnes bych vám ráda ukázala lak od Douglas, který jsem objevila v adventním kalendáři a velmi jsem si ho oblíbila a k tomu přihodím i recenzi na sprej pro urychlení schnutí S-he, protože i díky němu teď lakování nehtů lépe snáším a dostalo úplně nový rozměr! :D


Začneme asi spodní vrstvou, tedy lakem na nehty. Přiznávám, že s kosmetikou Douglas jsem dosud neměla nijak bohaté zkušenosti, takže jsem ráda, že si mohu trochu rozšířit obzory. Ihned jsem začala objevovat právě s tímto lakem na nehty, protože barevně se mi trefil do vkusu. Bývaly doby, kdy jsem si libovala ve všech možných i nemožných barvách laků. Milovala jsem modré, zelené i výrazné růžové, ale čím jsem starší, tím častěji volím něco jemného a méně nápadného (i když občas to ještě ráda prostřídám s nějakou divočinou). Nude laky jsou pak jedny z těch nejčastěji lakovaných, takže další do sbírky jsem rozhodně uvítala. 


Odstín 115 Chalk je velmi jemná a přirozená barva lehce do meruňkova. Je to krásný odstín, který dodá nehtům pěstěný vzhled a přesto nebudí zbytečně moc pozornosti. Jedná se o takový ten nenápadný lak, který ukáže, že se o ruce staráte, ale jste za sofistikované dámy :) Já ho jednoduše miluji. Jeho ohromnou výhodou je i fakt, že je barevně blízký mým přírodním nehtům, takže když se náhodou stane, že se někde odloupne a nebo se začnou odrbávat špičky, nebije to do očí. Můžu ho tak v klidu nosit ještě třeba o den déle. Což je paráda, protože i tak je jeho výdrž velmi dobrá. Většinou zvládne ty čtyři až pět dní. A když pak přimhouřím oči nad lehkým ošoupáním špiček, tak další den-dva navrch a je z toho skoro týden.. Co víc si přát! Navíc i lakování je v pohodě. Na to, že jde o světlý lak, tak je skvěle pigmentovaný a stačí ho jedna silnější nebo dvě slabší vrstvy. Rychle zasychá, neflekatí ani nedělá bublinky.. Práce s ním je naprosto bez problémů. 



A když k tomu použiji ještě pomocníka - sprej na urychlení schnutí laku od S-he, tak je lakování přímo sranda. Tento sprej jsem zaznamenala před nějakým časem na Instagramu, tak jsem si říkala, že to musím zkusit, protože jestli něco na lakování nesnáším, tak je to čekání než lak uschne. A co teprve, když se mi podaří otisknout si polštář na nehty! To mě dokáže neskutečně vytočit! :D Navíc na mateřský maximálně oceňuji každou ušetřenou vteřinu, lakování nikdy nebylo větší adrenalin než s dítětem :D 



Ohledně funkčnosti tohoto kousku už jsem něco nastínila ve videu s (Ne)Oblíbenci za leden, takže ještě trochu blíže rozvedu své zkušenosti. Sprej je prakticky v malém balení s rozprašovačem, kterým snadno a rychle aplikujete tekutinu přímo na nehty. Rozprach by mohl být o něco menší, protože ho spoustu rozprášíte i okolo, takže dojde ke zbytečnému plýtvání. Celkově mizí sprej opravdu rychle. Jedno balení mi vydrželo všehovšudy 10 použití. Ale co se dá dělat, beru to jako daň za rychleji uschlé nehty :D Sprej je čirá tekutina, která nijak nemění barvu laku, ani mu rozprášení nijak neškodí. Je lehce mastnější, takže si myslím, že trochu i o nehty pečuje. Hlavní je ale fakt, že ve většině případů funguje a opravdu urychluje schnutí laku. Je tedy potřeba zaměřit se na pojem "ve většině případů", protože zase nebudu lhát, nefunguje tak dobře vždy. Za přibližně deset lakování různými barvami se mi totiž jednou stalo, že nefungoval téměř vůbec (pastelový lak Colorama) a jednou pouze napůl (ale to si zaboha nemohu vzpomenout, co bylo za lak) a schnutí laku o moc nezkrátil. Za to ale v ostatních případech si vede skvěle a schnutí vždy stáhne na minimum. Některé barvy už jsem zkoušela opakovaně a prostě není nejmenší problém (funguje skvěle například se Sally Hansen, Essence, Miss Sporty, Dermacol). Přibližně minutu po nalakování top coatem jím postříkám každý nehet a nechávám ještě chvíli působit. Ale do tří minut je lak suchý a vy se tak můžete věnovat jakékoliv činnosti od práce na počítači, hraní s prckem nebo třeba spaní aniž byste si obtiskli polštář na nehty :D 


Sečteno podtrženo: Lak se jednoznačně povedl. Je super jak při lakování, tak výdrží či odstínem. S ním nešlápnete vedle a jsem ráda, že ho ve sbírce mám. Rozhodně to byl zajímavý kousek v kalendáři. Najdete i ve spoustě dalších nude variant tady, běžná cena je 149 Kč za 10 ml. Sprej na nehty je potom vyloženě přelomovým kouskem v mém kosmetickém šuplíku a nesmí chybět při žádném lakování. Hodně mi v poslední době pomáhá donutit se vůbec lakovat, protože vím, že to s ním bude jednodušší a rychlejší. Mám už druhé balení a určitě budu kupovat i nadále. Seženete ho v DM drogérii, cena je 79,90 Kč za 14 ml.

A co vy a laky na nehty? Dáváte přednost přirozeným nude odstínům nebo raději divočinu? Znáte urychlovací sprej? Používáte?

14 komentářů:

  1. Lak má moc hezký odstín, tyhle přirozené odstíny mám moc ráda. Podobnou věcičku jako to od S-he má v nabídce i Avon, funguje dobře, používám už roky a má i větší balení-50ml, takže o něco déle vydrží. Ale dobře vědět, kdyby došel a neměla bych jiný, kde seženu adekvátní náhradu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem netušila, že i Avon vede podobnou pomůcku, tak to mrknu, moc děkuji za tip! :)

      Vymazat
  2. Jé, tak ten sprej mě zaujal. Já mám doma nějaké kapičky od Essence a ty taky fungují skvěle. I když je pravda, že klasické laky na nehty moc nepoužívám. Jen vyjimečně nebo na nohy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty kapičky jsem také koukala, asi je budu muset taky prubnout! :)

      Vymazat
  3. Ahoj, lak se mi moc líbí, mám ráda jemné odstíny a pak klasiku - červenou. Jinak já používám sprej z Avonu a ten je perfektní. Určitě ho vyzkoušej 😊. Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, Hani, mrknu na něho! :) Červenou jsem nikdy dřív moc nenosila, ale teď jsem si ji taky zamilovala!

      Vymazat
  4. Odstín je to pěkný. :) Musím se po nějakém takovém jemným podívat, za chvíli budu objednávat Oriflame, tak mrknu tam. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky Oriflame jsem dlouho neměla, musím na to taky číhnout :) :D

      Vymazat
  5. Moc pěkný odstín, taky mám ráda takové přirozené, ale nevadí mi ani výrazné třeba neonové odstíny. Ten sprej jsem ještě neviděla a taky by mi určitě pomohl. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na něj určitě mrkni, je fakt super :) Já si občas taky ráda nalakuji něco výraznějšího, ne že ne :D

      Vymazat
  6. Hezký odstín, dívala jsem se i na další a Ivory nebo Gravel nevypadají vůbec zle. Já mám ráda jak nude, tak i výrazné barvy, ale v poslední době jsem si hodně oblíbila Catrice gold effect odstín 02, není nijak moc výrazný, ale na nehtech vypadá skvěle. Navíc Catrice má kvalitní laky, které na nehtech dlouho vydrží. V poslední době si laky od jiné značky skoro nekupuji. Na ten sprej už jsem se dívala, zatím jsem ho nekoupila, ale po tvé recenzi ho vyzkouším. Taky nemám ráda, když lak dlouho schne a můžu se zbláznil, když se mi na něj před uschnutím něco obtiskne nebo se jinak poškodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já na ty Catrice z řady Gold Effect pořád koukám! Vypadají totiž vážně skvěle! :) Tak asi neodolám a brzy pořídím :D A mám to stejně, jakmile si lak zničím, tak jsem neskutečně vytočená a že se mi ho většinou VŽDYCKY podařilo zničit! :D

      Vymazat
  7. Krásny príspevok. Moje nechty sú teraz trochu zmätené a preto som sa rozhodla dať im pauzu, ale keď lakujem, tak volím farby typu čierna, červená či biela.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si mi tak připomněla, že černou jsem neměla na nehtech hodně dlouho! :) V poslednícb dnech se mi začaly nehty nějak lámat, tak musím taky opatrně :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)