úterý 22. září 2020

Dove: Powered by Plants

Krásný den vám přeji!

Tak jo, není to tak dávno, co přišel balíček s novinkami Powered by Plants od značky Dove. Musím se přiznat, že jsem byla docela překvapená, protože než mi doma přistál balíček, vůbec jsem netušila, že něco takového značka Dove nabízí! Žádné velké promo jsem dosud nezaznamenala, takže o to více mne tajemný obsah lákal a proto jsem se do něho pustila ihned, jak to bylo možné.
 


V řadě Powered by Plants můžete najít olejový sprchový gel, sprejové deodoranty, kuličkové deodoranty, tělové mléko a tělový a vlasový olej. Některé kousky jsou ve všech vůních, jiné jen ve dvou, ale opakují se čtyři vůně - eucalyptus, pelargonie (geranium), bambus a zázvor (ginger). Všechny produkty obsahují 97 - 99% ingrediencí přírodního původu. Produkty získaly certifikát Cruelty-free a Vegan od společnosti PETA a COSMOS Natural od Ecocert.



Testování jsem začala s eko-sprejem, protože ten byl mému srdci od začátku asi tak nějak nejbližší a jelikož byl v osvěžující vůni Eucalyptu, hodil se mi do krámu zrovna i nejvíc. Kdy jindy vytáhnout svěží vůni, že jo? 

Oficiální popis: Úplnou novinkou je ekologický sprej, který je prvním deodorantem ve formě aerosolu. Značka Dove tak stanovila nový standard v oblasti přírodních deodorantů. Díky lehkému složení je deodorant jemný a díky přírodním složkám vysoce účinný.

Sprej vypadal na první pohled hodně zajímavě. Jedná se o menší velikost (75 ml), což je fajn a praktické na cesty. Trochu jsem jen měla problém s rozprašovačem, protože se mi blbě mačkal. Překvapením pak je samotný obsah - sprej. Po prvním stříknutí jsem se lehce i vyděsila. Rozdíl je v tom, že zatímco běžné spreje hned po vystříknutí a při prvním kontaktu s pokožkou mění texturu na dejme tomu "pudrovou", tak tenhle sprej po vystříknutí zůstává "mokrý". Je to trochu jako stříkat si do podpaží vodu. Díky tomu je to méně praktické, chvíli musíte dát na zaschnutí a občas když už jsem třeba byla trochu zpocená při aplikaci (což ve vedrech nebyl až takový problém, to jsem se potila i v posteli :D), tak jsem pak měla mokro v podpaží déle. Naopak dobré je, že díky jiné textuře, vás sprej nezadusí při aplikaci. Z počátku prvních několik týdnů jsem měla pocit, že sprej fungoval celkem obstojně. Zápach ovládl bez potíží a pocení bylo tak nějak pod kontrolou. Ale čím déle jsem ho používala, tím menší funkčnost jsem zaznamenala. Ke konci jsem už třeba i hodinu po nastříkání byla zpocená a smradlavá a musela sáhnout po těžším kalibru. Takže za mě ve výsledku celkem zklamání a znovu bych do něho nešla.






A když došel sprej, přišel na řadu kuličkový deodorant. Ač nejsem jejich zastáncem, tak se snažím dát šanci i jim, protože na pár použitelných kuliček už jsem narazila.. Tak jak na tom byla tato?

Oficiální popis: Kuličkové deodoranty Powered by Plants obsahují neuvěřitelných 99% přírodních surovin, které pečují o jemnou pokožku podpaží a zanechávají ji stejně hedvábnou jako ostatní deodoranty. Nový kuličkový deodorant je bez obsahu hliníku a přináší omamnou vůni pelargonie či zázvoru a je vůbec prvním ekologickým deodorantem Dove. 

Jak už jsem naznačila, kuličkový milovník nejsem, ale sem tam se nějaký roll-on osvědčí, takže jsem byla zvědavá, jak si povede tenhle přírodnější kousek. A víte co? Bohužel, tahle se mezi oblíbené nezařadí. Vůně pelargonie mi přijde ze všech nabízených nejméně příjemná, avšak v kuličce mi nepřijde tak hrozná. Jenže to by musela kulička aspoň fungovat.. Samozřejmě to opět přináší na začátek tu nepříjemnost s mokrým podpažím než krém zaschne, což překvapivě v tomto případě není nijak dlouhá doba. Ale zanedlouho už mám propocené podpaží a to je zlo. Tahle kulička nezabrala ani hodinu, za chvíli jsem měla úplně mokro a hlavně nepřehlušila ani zápach. Toto je absolutní selhání.






Abych ale nebyla jen negativní, tak na závěr si dáme pecku. Velmi příjemným překvapením pro mne jsou sprchové gely - Oil Body Wash. Člověk by po tisíci kusech kosmetiky, co mi prošlo rukama, řekl, že ho sprcháč nemůže překvapit. A ono ejhle. U těchto se to stalo.

Oficiální popis: Sprchový gel obsahující esenciální oleje je kombinací síly rostlin a znalostí expertů v péči o pokožku. Lehký mycí gel spojující vědu a přírodu vytvoří luxusní krémovou pěnu, která čistí a vyživuje pokožku, zároveň ji zanechává dlouhodobě jemnou a zářivou.

Vyzkoušela jsem zázvor a eucalyptus, které mi přijdou vůněmi zajímavé. Eucalyptus je naprosto skvělý na osvěžení, obzvlášť teď během tropů se to hodilo. Zázvor je zase příjemný pro chladnější dny, tak nějak příjemně zahřeje. Každopádně obě vůně mi přijdou super, i když láska na první přičichnutí to nebyla, postupem času jsem si je hodně oblíbila a nyní je ve sprše ráda střídám nebo občas i kombinuji. Krásně se při sprše rozlinou a jsou po umytí lehce cítit i z pokožky. Samotný sprcháč ale překvapil ještě víc. Název je možná trochu zavádějící, protože olejové to není, ale texturu to má neuvěřitelně příjemnou. Je to tekutější, gelový sprcháč, který se krásně ve sprše rozetře a hned spláchne. A stačí ho kapka. Hrozně dobře se mi s ním manipuluje, i když by se dalo očekávat, že díky té tekutější konzistenci to bude náročnější. Naopak. Je to s tím hračka, baví mě to a i po více než dvou měsících používání, se jich nemůžu nabažit. Jo a mimochodem, ty dva měsíce jsou pořádně dlouhá doba na sprcháč! U mne se většina neohřeje déle než dva-tři týdny, ale tyhle dva mám otevřené už od července a pořád jich přibližně půlka zbývá, což je vážně pecka. Však jsem vám je ukazovala už v (Ne)Oblíbencích. Podle mě se vážně povedly.








Sečteno podtrženo:
Deodoranty ani v jedné podobě mne o funkčnosti nepřesvědčily. Nadále trvám na tom, že přírodní deodoranty ve většině nedosahují takových kvalit a funkčností jako ty klasické, bohužel. Ale sprcháče, to je jiná. Ty jsou prostě jiné než znám a naprosto mě strhly. Baví mě a pořád se jich nemůžu nabažit! Podaří-li se mi je sehnat v nějaké výhodné akci, tak je určitě vezmu.

Produkty z této řady seženete v Tescu, DM drogérii či Tetě. Doporučená cena produktů je 169,90 Kč, sprchový gel má 250 ml, eko-sprej 75 ml a kuličkový deodorant 50 ml.

Jak vás nová řada Powered by Plants zaujala? Líbí se vám? Co vy a přírodní deodoranty, přijde vám některý skutečně účinný?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Dove

12 komentářů:

  1. Zaujaly mě ty sprchové gely, občas je potřeba si to sprchování zpříjemnit něčím jiným a lepším než běžnými sprchovými gely:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas :) Tyhle jsou fakt povedené, jak jen můžou sprcháče být :)

      Vymazat
  2. O týchto produktoch počujem prvý raz. Ale vyzerajú super, Dove mám rada, určite vyskúšam. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt přišly na trh tak nějak potichu.. kdyby mi nedorazily k vyzkoušení, tak o nich taky nevím :(

      Vymazat
  3. Taky jsem o této řadě nevěděla a nejvíce mě lákají sprchové gely.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objevila se z čista jasna na pultech bez nějakého proma.. kdyby mi nepřišla, taky o ní doteď nevím :D :(

      Vymazat
  4. No co si budeme povídat Dove prostě sprchové gely umí a tyhle si pořídím. :) Škoda těch deodorantů, ale nevadí. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, zajímavé je, že tohle je úplný opak těch jejich klasických sprcháčů, ale jsou stejně povedené :) :D

      Vymazat
  5. V těchto obalech bych vůbec nehledala Dove :D Jinak řadu jsem viděla zatím snad jen u Tebe.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, taky jsem koukala, že jde o Dove :) A promo k tomu fakt malé, také jsem to dosud nikde nepotkala :D

      Vymazat
  6. Já začala se sprejem - eukalyptus...božííí a pak sprcháč rovněž s eukalyptem..Teď mám tělové mléko se zázvorem a sprcháč.Trochu mi chybí eukalyptus ale zvyknu si...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eucalyptus byl za mě nejlepší! :) ty ostatní mi moc nevoněly :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)