neděle 17. ledna 2021

OBLÍBENCI 2020 | To nejlepší z kosmetiky!

Krásný den vám přeji!

Minulý týden jste se mohli podívat na produkty, které mě v roce 2020 zklamaly a jak jsem slíbila, dnes tu mám naopak kousky, které mne překvapily, potěšily a které jsem si skutečně oblíbila. Opět jsem jich připravila deset. JENŽE jsem pako. Já hloupá zapomněla na jeden super objev a ten tady prostě nesmí chybět. Takže sem dám bonusový jedenáctý kousek. No a při revizi fotek jsem ještě zjistila, že jeden z deseti zmiňovaných produktů se mi z fotky kamsi zatoulal. Takže je v tom trošičku guláš :D Ale nebojte, to zvládneme! 




Většinu ze slavné TOP 10 ode mě asi už budete znát, v podstatě snad všechno se objevilo ve videích a recenzích, takže se jedná spíš o takové opáčko.. Ale zase si myslím, že znovu poukázat na fajn kousky není na škodu, aspoň si připomenete, co určitě budete chtít zkusit :D Opět i jako minule je to přibližně půl na půl dekorativka s pečující kosmetikou. 


V dekorativní kosmetice se mi v loňském roce opravdu dařilo a tam jsem našla parádních kousků požehnaně. Asi vás nepřekvapí, že tu vidíte paletky Forever Flawless (ne, nedám s nimi pokoj :D). V zástupu je tu pět paletek, ale rozhodně to nejsou všechny. Však víte, že tyhle paletky jsou moje závislost a myslím si, že je tu budete potkávat ještě hodně dlouho a hojně :D Další tři kousky se staly mými každodenními pomocníky. Make-up Photofocus Foundation od Wet&Wild udělá tak dokonalou pleť, že to vážně vypadá jako z Photoshopu :D Je silně krycí, skvěle drží a ten efekt jsem si zamilovala. Více o něm najdete tady. Vosk na úpravu obočí Ka-Brow nebyl úplně láskou od první chvíle, ale velmi rychle jsem mu propadla a dnes tvoříme nerozlučnou dvojku. Je potřeba po něm obočí ještě doupravit, ale pokud máte řídké a nevýrazné obočí a chcete dosáhnout naopak výrazného, tak tohle je jednoznačně nejlepší. Trvalo mi, než jsem se naučila ho precizně nanášet (a do dneška to občas dře), ale za tu dřinu to stojí, dokonale definuje obočí a drží od rána do večera. Mrkněte zde, kde jsem vám produkty Benefit představovala podrobněji. Třetím každodenním pomocníkem mi je ta nejlepší tvářenka - Pastell Compact Blush od Max Factor. Odstín Alluring Rose je prostě dokonalý a já bez něho nedám ani ránu. Hodí se vesměs ke každému líčení, dobře doplňuje konturovací pudr či bronzer, skvěle drží, je akorát tak pigmentovaná, nepráší a tak dále, podrobně si můžete přečíst článek tu. Jednoduše je skvělá a pomohla mi opět začít milovat tvářenky. Největším příjemným překvapením loňského roku pro mne byly tekuté oční stíny Alcina. Jak jsem nikdy tekuté stíny nevyhledávala, tak tyhle mne doslova šokovaly svými skvělými vlastnostmi. Občas fakt nemám náladu nebo čas matlat se s paletkama a v tu chvíli jsou tyto stíny jasná volba. Na oku moc hezky vypadají, práce s nimi není nijak náročná a celý den drží bez hnutí. Alcině tleskám, pro zopakování přidávám i článek. Posledním kouskem je Cheek & Lip Tint od Ere Perez, který je kromě skvělým objevem z dekorativky, také jedním z nejlepších objevů z přírodní kosmetiky. Loňský rok rtěnkám nepřál, ale já jsem nedokázala aspoň občas nějakou vytáhnout. A díky té skvělé výdrži, byl tento kousek jedním z nejčastěji používaných. Vydrží totiž všechno, včetně funění do roušky :D Navíc ten výrazný růžový odstín je parádní odvaz! Mrkněte tady, kde jsem se o něm rozepsala podrobněji.


Jdeme na čtyři pečující kousky. Prvně tu mám tělový krém a to je snad první, co se dostal do tak úzkého výběru oblíbenců. Ovšem zpevňující tělové mléko Lactovit si to vážně zaslouží, protože splňuje úplně vše, co od mléka požaduji. Praktičnost, vstřebatelnost, hydrataci, vůni, příjemnou cena.. a to pořád nejsou všechny jeho plusy, o všech ostatních se dočtete zde. Tohle je prostě povedené! Velmi příjemným překvapením je pro mne deodorant od Ryoru. Ještě před nedávnem bych nečekala, že deodorant se zařadí mezi mé největší favority, ale je to tak. Tohle deočko je prostě boží! Přebije zápach, má moc hezkou vůni, aplikace je na pohodu a navíc i absorbuje pot, aniž by pocení zabraňoval, takže mám v podpaží i tak dlouho sucho! Mrkněte tu, kde jsem vám o něm podala podrobnější info. A Ryor ještě jednou, tentokrát tedy opravdu svatý grál aneb nejlepší denní krém, který jsem kdy měla! Pokud máte mastnější pleť a rádi byste ji zmatnili (ať už před aplikací make-upu nebo jen tak), tak tohle vám pomůže! Dokonale zmatní, ale zároveň nevysušuje. Make-up na něho skvěle chytá a dobře drží. Pleť je dokonale hebká a pudrová :D Hezky voní, má praktické balení s pumpičkou a stojí kolem stovky. Tohle je TOPka TOPek! :) Vysloužil si u mne doma čestné místo a na další mé ódy můžete mrknout tady.



Desátý kousek, který se z fotky zatoulal, je tenhle skvělý, léčivý balzám Carmex. Dlouho jsem této značce nemohla přijít na jméno, ale tento balzám moje mínění změnil. Tyčinka je jako všechny Carmex balzámy s mentolovou příchutí (ta vanilka tam hraje druhý housle), ale i díky tomu působí léčivě a popraskané či suché rty dá dokupy cobydup. Doba roušková dává rtům zabrat, takže nějaký pečující balzám je potřeba a tenhle to zvládá parádně. Stačí nanést na noc a ráno jsou rty v kondici. Podrobněji jsem ho představila tady.



Slibovaným jedenáctým bonusem je pak Detoxikační vlasový peeling od Yves Rocher, který se také stal mým svatým grálem a proto si vážně vyčítám, že jsem na něho zapomněla! :D Ale víte co, on bude mít své místo v mojí vlasové péči i za rok, tak vám ho ukážu znovu a bude to. Je to totiž vážně něco! Vlasy jsou po použití tak nádherně jemné a lesklé, zbavené veškerých nánosů nečistot, že jsou lehoučké a prostě k poňuchání! Stačí jej použít jednou za týden či dva, ale vlasy z toho těží dlouho. Pokud používáte více stylingových přípravků, které potřebujete dostat z vlasů, tak tohle by vám tuplem mohlo pomoci :) Článek chystám v nejbližších týdnech, představím vám ho společně s dalšími produkty a objevy této značky.

Tak a tím definitivně uzavírám kosmetický rok 2020 a odteď jedeme dál. Určitě se máte na co těšit. Čeká tu na sepsání spousta článků a na objevení hromada produktů, takže věřím, že i rok 2021 bude kosmetice přát :)

Jaké objevy máte z loňského roku vy?

10 komentářů:

  1. Ryor levanduli jsem měla! Camex samozřejmě top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle není levandulový, ale matující s mořskou řasou. Ovšem levandule tu na mě taky čeká a určitě za to bude stát! :)

      Vymazat
  2. Znám matující krém s pudrovým efektem, zbožňovaný produkt už řadu let. A až půjdu do YR musím si odnést ten vlasový peeling, mám pocit, že ho vážně potřebuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, jak ti peeling bude vyhovovat :) Už několik lidí si ho chválilo :D Matující krém si jim fakt povedl, všechna čest!

      Vymazat
  3. Ten peeling na vlasy je vážně super, i když jsem si k němu musela najít cestu. Letos snad budu mít více oblíbenců v dekorativce, loni jsem jí moc nedala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Carmex bych někdy vyzkoušela, i když už cca rok miluju svůj medový balzám od Burt's Bees! :D Ale Carmex jsem ještě nikdy neměla, tak třeba někdy! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ně mrkni třeba v DMku nebo Rossmannovi, už je tam taky mají :D :)

      Vymazat
  5. Ten balzámek od Carmex je skvělý. Taky ho mám a jsem s ním velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)