čtvrtek 15. října 2020

Wet'n'Wild: Slavný make-up Photofocus Foundation

Krásný den vám přeji!

Tak vám něco řeknu. Tenhle kousek si tu pro sebe syslím už pěkně dlouho a málem jsem zapomněla, že jsem ho ještě neukázala blíž. Tedy v akci jej u mne potkáváte už několik měsíců, protože jiný make-up už dlouho nepoužívám, takže jste ho možná zaznamenali, ale ani slovo tu o něm ještě nepadlo a přitom si to doopravdy zaslouží! Make-up Photofocus Foundantion od Wet'n'Wild není žádným nováčkem na trhu a v zahraničí se těší veliké oblibě. I přes jeho příjemně nízkou cenu sklízí ovace, i v youtuberském světě. U nás bohužel není tak známý a hlavně dostupný, prozatím jsem ho potkala pouze na pár e-shopech, v nabídce ho má například Elnino, zatímco v zahraničí (zejména v USA) je značka k sehnání i v drogériích.. 




Oficiální popis:
Make-up PhotoFocus vysoce kryje nedokonalosti pleti a díky zkoušce fotografování pleti v sedmi různých světelných podmínkách s bleskem i bez něj obsahuje speciálně navržený komplex, který rozptyluje světlo. 




Podle oficiálního popisu asi ani není divu, že je oblíbencem v blogovém světě, že jo :D Všichni chceme na fotkách a na videích vypadat dobře a tento make-up to slibuje! Ale vypadá tak dobře i v reálu?

Odstín make-upu mám Soft Ivory, který bych čekala dle názvu ještě lehce světlejší. Je ideální během jara a léta, na podzim a zimu budu potřebovat podstatně světlejší kousek. Podtón má lehce do žluta, což je pro opálenější pleť ideál. Jednoduše od dubna do října mi sedne jako ulitý, ale za chvíli přijde čas uklidit ho do šuplíku. 




Lahvičku má skleněnou a poměrně těžkou, takže travel friendly to úplně není. Textura je trochu tekutější krémová, k nanášení je součástí balení špachtlička. Na to jsem si musela chvíli zvykat, já radši pumpičku, která mi přijde praktičtější a hygieničtější. Ale ve výsledku jsem si i na tohle zvykla. K rozetření používám nejraději jemný štětec. V případě hrubšího může zanechávat viditelné tahy, ale jemný jej snadno a rychle zapracuje. Výsledný finiš je pak celkem přirozený a to i přes poměrně vysoké krytí. Krytí je v malém množství střední až vyšší, přičemž se dá dobře vrstvit, takže ve finále jste schopni s ním schovat téměř vše. To je fakt pecka a k full-face líčení je to můj jasný favorit. V prvních chvílích se lesknu, ale postupně zmatní, i když pudr je třeba, ten to dovede k dokonalosti. Na pohled je pleť hezká, na dotek jemná. Cítím se v něm skvěle, nezatěžuje ani nedělá nepříjemnou masku. Ovšem je třeba poznamenat, že vhodnější je spíše pro mastnější, normální a smíšenou pleť. V případě sušší, by mohl dělat neplechu. Párkrát jsem měla sušší okolí nosu nebo šupinky po pupíncích a tam uměl pozlobit. Místo aby suchá místa schoval, tak je zvýraznil. 




Výdrž je pak naprosto bez potíží celodenní, pokud si nebudete na obličej často sahat nebo ho někde otírat. Otěruodolný bohužel není, což je pro mě peklo, protože já si sahám do obličeje pořád. Ale když si dám bacha a k tomu použiji na fixaci pudr, tak sedí od rána do večera na svém místě. Zvládl i ty teplejší dny, aniž by se sléval, zalézal do vrásek, mizel nebo se mi pod ním obličej nějak výrazněji potil. 



Musím uznat, že když ho vidím takhle úplně samostatně a v tomto světle, mám pocit, že jsou dost vidět póry, ale v reálu to tolik vidět není, hodně to vytáhne foťák, proto se tím nenechte odradit :) Přikládám i fotky ze starších líčení, ať víte, jak vypadá ve výsledku.









Sečteno podtrženo: Osobně mi dost vyhovuje, i když má svoje chyby. Vyšší krytí, příjemný na pleti a dlouhá výdrž jsou plusy. Je vlastně dobrý, že mi vyhovuje spíše na léto, protože v zimě, kdy mám pleť sušší, by mě asi potrápil trochu víc. Ale během uplynulého půl roku, kdy jsem ho používala, mu vlastně nemám moc co vytknout, většinou jsem s ním neměla žádný problém. Dá se snadno korigovat, což mi vyhovuje. Když nepotřebuji plné krytí, tak ho dám méně a mám make-up na den. Když chci víc, což nebývá tak často, tak ho jednoduše navrstvím. Možná by mohl ještě lépe zmatnit, ale když to nezvládne on, fixační pudr to dotáhne. Prostě mi sedí. Jak už jsem avizovala, k sehnání je na Elnino tady za cca 170 Kč, což je parádní cena a jeho další velké plus.

A co vy a značka Wet'n'Wild? Znáte? Máte od ní něco? Slyšeli jste již o tomto make-upu?

8 komentářů:

  1. Makeup nevypadá vůbec špatně, tuto značku jsem vůbec nezkoušela, ale znám ji. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že u nás není moc dostupná a tak známá :( Dle ohlasů ze zahraničí má super kousky a za pár kaček! :)

      Vymazat
  2. O make-upu jsem slyším poprvé, ale musím říct, že to čtu, plus jeho fajn cena se mi líbí, tááákže..ho budu chtít vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně fajn, na drogérku je to krytí fakt velmi povedené! :)

      Vymazat
  3. Takže nic pro mě :D Od značky jsem ještě nic neměla, přitom kolikrát jsem koukala, ale nakonec nevzala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě štve, že není nikde moc k omrknutí a ohmatání :-/ :D Zahraniční blogeři to tak chválí a tady prdky :D

      Vymazat
  4. Značku poznám, ale nic jsem od ní nezkoušela. Makeup se mi líbí, tak možná někdy... :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se k nám někdy značka dostane a bude lépe sehnatelná :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)