čtvrtek 10. prosince 2020

Alcina: Podzimní limitovaná edice EYE 2020

Krásný den vám přeji!

Podzim plynule přechází v zimu a hlavně se nám konečně otevřely obchody a salóny, takže je nejvyšší čas vám představit nedávné (podzimní) novinky značky Alcina, které teď můžete v klidu sehnat a třeba jimi potěšit někoho pod stromeček. 


Podzimní kolekce Eye 2020, zaměřená na líčení očí, je tady! Tentokrát se třemi typy produktů. Najdete v ní mono oční stíny, dvoje tekuté oční stíny a řasenku na obočí. A některé z těchto kousků si dnes představíme.


Mono oční stíny seženete ve čtyřech metalických odstínech - Pearly Silver, Sparkling Bronze, Golden Brown a Nordic Grey. Přičemž já si mohu užívat dva z nich - Golden Brown, což je něco mezi zlatou a bronzovou. Hodně zvláštní, ale moc hezká barva. Nordic Grey je pak studená šedá, ideální na aktuální studené období. Oba stíny jsou kovové - metalické, takže lesk jako blesk. Něco pro straky :)

Kromě krásných barev se mohou stíny pochlubit i velmi jemnou až sametovou texturou. To je u třpytivých stínů celkem div, ale opravdu jsou tak nádherně heboučké, že je radost je nanášet. Absolutně vůbec nepráší a neopadávají. Jsou skvěle pigmentované. Práce s nimi je v pohodě, musím však říci, že je nemohu moc používat samostatně, poněvadž zvýrazňují rýhy a vrásky. Ale dají se kombinovat s jinými stíny, takže není problém použít jako podklad jiný stín, aby to nebylo tak výrazné. Vydrží na oku v nezměněném stavu od rána do večera, což je taky super. Vlastně jim nemám moc co vytknout. Jsou dobré!




Tekuté oční stíny jsou typ produktu, který v mé sbírce nemá velké zastoupení. Nevyhledávám je a hodně dlouho jsem žádné nové neměla. Možná i proto jsem se rozhodla, že dám těmto šanci. A dobře jsem udělala, protože tyto tekuté stíny jsou dosud nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela! Mám je v odstínu Sparkling Rose (dostupný ještě odstín Champagne), což je krásná pudrově růžová obsahující zlaté třpytky. Tyhle stíny vypadají na oku opravdu moc hezky i samostatně. Nevím, čím to je, ale fakt krásně oko rozjasní a jsou šmrncovní, i když nic dalšího nepoužijete (viz foto). Za mě vážně gól, co se odstínu týče. No a ani ty vlastnosti nejsou špatné, naopak. Zatím jsem vždy měla s tekutými stíny problém buď v aplikaci nebo ve výdrži, ale tady si nemůžu stěžovat. Jako jo, aplikace je u tekutých stínů vždycky trochu náročnější. Musíte je nanášet opatrně, aby byly aplikované rovnoměrně a blendění je tak trochu sci-fi. Ale tyhle stíny se nanáší snadno a rychle a může za to fakt, že okamžitě zasychají. Takže žádné seskupování stínů v ohybech či podobně. Hned po nanesení se mění na pudrové a díky tomu je postaráno i o další častý neduh tekutých stínů - slévání. Tady se to neděje a samotná výdrž stínů je naprosto famózní. Jak je nanesu, tak je večer sundám. Ve stejné intenzitě a ve stejné podobě. Musím říci, že jsem fakt nadšená a po prvním vyzkoušení jsem čučela s otevřenou pusou. Staly se mými častými pomocníky ve dnech, kdy nestíhám žádné zázraky s líčením, ony totiž vždy nadělají spoustu parády. Chválím všema deseti, tohle je prostě naprosto TOP mezi tekutými očními stíny. 




Do třetice tu mám řasenku na obočí. Seženete ji ve dvou odstínech (Light a Dark), přičemž já mám Light. Na mě moc světlá barva, ale vzhledem k vlastnostem to ničemu nevadí. Řasenka je maličká, má oválný kartáček, což já moc nemusím a celkem špatně se mi s ním pracuje. Já mám tenké a řídké obočí, takže s podobnými kartáčky se mi líčí trochu hůř a proto upřednostňuji plošší. Řasenka však nenanáší žádné velké množství barvy, takže není třeba se toho kartáčku nijak zvlášť bát, protože přestřelit s barvou dost dobře nejde. Nepočítejte tedy s výrazným a vyplněným obočí zásluhou tohoto kousku. Slouží spíše k vyčesání a zafixování. Když ji použiji samostatně, tak to vypadá jak kdybych téměř nic nepoužila, až tak nenápadná je. Naopak k doladění v kombinaci s tužkou či gelem je super. Hezky na závěr obočí sjednotí a zafixuje. Fixace pak vydrží po celý den, takže k tomuto účelu je fajn. Tady je tedy třeba si rozmyslet, k čemu vám má řasenka sloužit - fixace, pročesání a doladění ano, k samostatnému použití (obzvlášť pokud chcete obočí více definovat a vyplňovat) ne.





Sečteno podtrženo: Novinky tedy za mne ve většině obstály. Rozhodně příjemným překvapením jsou tekuté oční stíny. Od nich jsem neměla žádná vysoká očekávání, ale jsem nadšená. Mono oční stíny už jsou taková klasika, vycházejí každý rok a tyhle metalické odstíny jsou něco pro mě. Nejméně mne zaujala řasenka na obočí, za což může fakt, že já potřebuji úplně něco jiného, než řasenka nabízí. Víte, že já si obočí domalovávám celkem výrazně a tohle je na mě prostě málo.. Novinky seženete nyní ve znovu otevřených salónech po celé ČR (mapa salónů), doporučená cena mono stínů je 275 Kč, tekutých očních stínů 330 Kč a řasenky na obočí 300 Kč.

Jak vás novinky zaujaly? Používáte tekuté oční stíny? Jaké jsou vaše oblíbené?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Alcina

4 komentáře:

  1. Tekuté oční stíny skoro nepoužívám, vlastně ani ty mono ne, jsem paletková:-) Ale tyhle stíny mají krásné odstíny:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny se jim moc povedly, jsou super i jako topper na matné atd. :)

      Vymazat
  2. Tekuté oční stíny nepoužívám, ale už jsem nad nimi přemýšlela. Líbí se mi.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doporučuji tyto, jsou fakt super! :) Dřív jsem už nějaké tekuté zkoušela a většinou prostě katastrofa, ale tohle dělá tak pěkný finiš!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)