neděle 9. února 2020

Spotřebováno za leden 2020

Krásný den vám přeji!

Po dvou týdnech pauzy vás opět vítám s videem a máme tu letošní první Spotřebováno. A že do toho skočíme opravdu zhurta! Tentokrát se toho sešlo neskutečně moc. Od spousty plných balení, přes jednorázové produkty, vyřazenou kosmetiku až po vzorečky, které jsem se tento měsíc rozhodla spotřebovat díky blížícímu se konci expirace.. Také máte tendence vzorečky syslit? :D Já si je vždy ukládám do krabičky, říkám si, že je s sebou vytáhnu, až někam pojedu a pak mi tu leží kdovíjak dlouho.. :D


Celkem 31 produktů v plné velikosti včetně vyřazených laků a rtěnek a asi dalších x pytlíčků a vzorků :D Je to hukot!


Zpevňující tělový peeling - Collistar - tenhle peeling je jedna z top věcí, co jsem vloni měla a celkově jeden z nejlepších peelingů, co jsem kdy vyzkoušela. Krásná vůně třešňového květu, vyšší hrubost, díky které peeling skvěle vydrhne a prokrví a zároveň bezvadně vyživuje díky olejům. Obsah 700 g pak vydrží pekelně dlouho! Hodnocení: 5/5.

Sprchový gel s pomerančem, skořicí a anýzem - Naturalis - krásně voňavý kousek, který je svojí parfemací ideální během zimy a hlavně Vánoc! Dokonale provoní, je gelové textury a nevysušuje. Vlastnostmi je to taková ta sprchová klasika, ale ta vůně! Hodnocení: 3,5/5.

Sprchový gel Deeply Nourishing - Dove - čas od času si ráda dám tuhle vyživující bombu. Sprcháč je spíše krémové textury, kterou je třeba pořádně rozetřít a důkladně opláchnout, ale odměnou za to je krásně vyživená pokožka. Teď v zimě to pokožka ocení! A ta jeho jemná, pudrová vůně je taky bájo. Hodnocení: 5/5.


Sůl do koupele Good Dreams - Isana - tuhle sůl můžu směle doporučit! Pokud máte rádi levanduli, tak si vás získá. Sice je vůně trochu sladší, ale levandule tam cítit je. Provoní koupelnu, vanu i vaše tělo. Obarví vodu na fialkovo. Pěny moc nenadělá, ale i tak jsem si odpočinek ve vaně užila. A lehce i vyživuje pokožku. Navíc stojí pár kaček, takže paráda. Hodnocení: 4,5/5.

Koupelový pudr Milky Dream - Isana - za to tenhle koupelový pudr nic moc. Vůně sice hezká, ale dost slabá. Pěnu nenadělá, vodu neobarví. Tak nějak o něm ani nevíte. A péče o pokožku také téměř žádná. Pudr znovu nepotřebuji. Hodnocení: 2/5.

Dětská tableta do koupele Mango - Hydrosaurus - tohle je určené pro děti, ale upřímně bych to prckovi asi nekoupila, protože netuším, co by ho na tom mohlo bavit. Tableta vyšumí velmi nenápadně, vodu neobarví, pěnu nenadělá. Jediné plus je hezká ovocná vůně, která je intenzivní, ale to je tak vše. A pokožku zjemnila, to zase jo.  Ale nudila mne, natož malé dítě.. Hodnocení: 2/5.


Vzorky šamponů a kondicionérů Hairmilk - Nivea - tyhle vzorky vypíchnu, protože jsem jich měla po pěti kusech, takže jsem stihla šampon i kondicionér trochu "vyzkoušet". A byla jsem nadšená! Krásně umyté, lesklé a jemné vlasy. Lehce provoněné. Šly bez potíží rozčesávat a vydržely dlouho v dobrém stavu. Mastily se až tak třetí-čtvrtý den a to je co říct. Přemýšlím o plném balení.

Olivové tělové máslo - Ziaja - je naprosto skvělá záležitost! Čekala jsem máslo v plném slova smyslu a ono místo toho to byl hutnější krém, který dobře pokožku vyživil a to bez nepříjemně umaštěné pokožky či lepení. Skvěle se vstřebalo a zanechalo pokožku jemnou. A jako bonus příjemná olivová vůně. Šla bych do něho klidně znovu! Hodnocení: 4/5.

Roll-on deodorant - Pur Eden - tohle taky vůbec nebylo špatný! Jemná, nevtíravá vůně, která však zabrání zápachu v podpaží. Zvládla jsem to s ním bez koláčů v podpaží a ač jde o deočko, tak jsem měla pocit, že se i méně potím. A hlavně - na to, že šlo o roll-on, tak jsem neměla mokré podpaží - velmi rychle zasychal. Nebylo to vůbec špatný a klidně bych do toho šla znovu. Hodnocení: 4/5.


Vzorečky tu rozhodně nebudu popisovat jednotlivě, protože po tom jednom, maximálně třech-čtyřech použitích toho moc nevím :D Ale bylo třeba je probrat a některé vymazat. Jsem totiž škudlil, vzorečky se mi tu hromadí dlouhé měsíce až roky a pak je buď spotřebovávám takhle hromadně "na poslední chvíli" nebo občas i vyhazuji již prošlé :-/ Tentokrát jsem všechny s končící expirací vychytala akorát včas, takže jsem vyzkoušela několik asijských masek, tělová mléka, pleťové krémy, séra či primery.. Upřímně nic z toho mi nějak víc v paměti neuvízlo. Snad jen Weleda mandlové tělové mléko, které už roky znám a mám ráda a ještě teda Sephora černá bahenní maska, která dobře čistila.. :)


Vyvažující hydratační krém Fresh Lemongrass - Garnier Bio - za mě velmi dobré. Krásně hydratuje pleť, voní po citrónové trávě. Na krém na obličej možná až moc intenzivně, ale rozhodně v mezích snesitelnosti. Dobře se roztírá, rychle se vstřebává. Dávala jsem ho na den pod make-up (ve velmi malém množství) i na noc a osvědčil se mi oběma způsoby. Navíc i zmatňuje, což je na den plus. Za mě jo. Hodnocení: 4/5.

Cypřišový pleťový nektar - Ere Perez - tohle je pecka! Velmi povedené vyživující sérum, které se o pleť parádně postará a to aniž by ji umastilo, ulepilo nebo bylo jakkoliv nepříjemné. V kombinaci s jakýmkoliv krémem nebyl problém. A ta pleť.. Hm, doslova si teď v zimě s tímhle kouskem chrochtala blahem. Hodnocení: 5/5.

Water Fuse - Dr. Jart+ - pokud hledáte něco fakt hydratačního, lehoučkého, ideálního pod krémy i pod make-up, tak tohle je ono. Dává se to ještě pod sérum, já to tedy používala místo séra pod krém a paráda. Je to vodovější gelová textura, která se ihned po vklepání vstřebá, nemastí, nelepí.. téměř o něm nevíte, až díky té skvělé hydrataci to poznáte. Za mě moc super, velmi podobné Minéral 89 od Vichy. Loučím se s těžkým srdcem. Hodnocení: 5/5.

Micelární voda Sensibio - Bioderma - nebyla špatná, ale upřímně nějak jsem ji nepodlehla. Micelárka odlíčí a zbaví pleť nečistot, s trochou píle stáhne i oční make-up, to jako jo. Lepení se dostavilo jen chviličku bezprostředně po odlíčení, po pár minutách v pohodě, takže dobrý. Jen jsem nezaznamenala žádnou dlouhodobější hydrataci a tak nějak.. tam prostě nepřeskočila jiskra. Není špatná, udělá co má, to jako jo.. Ale něco tomu prostě chybí. Hodnocení: 4/5.


Detoxikační hydrogelová maska - 7th Heaven - hodně povedená maska! Skvěle drží na pleti, je rozdělená v oblasti rtů, takže se dá dobře naaranžovat. Příjemně chladí, je namočená v dostatečném množství séra, které osvěží a hydratuje. Tahle mě hodně bavila! Hodnocení: 5/5.

Collagen Wrinkle Filler - 7th Heaven - pokud hledáte vyživující masku, tak tohle je ona! V sáčku je množství na dvě použití. Je krémová, po působení se má jen vetřít do pleti, ovšem takové množství  pobrat nezvládla, takže jsem otřela a vklepala jen trochu. Pleť byla o poznání vyživenější. Menší linky způsobené nedostatečnou výživou zmizely a pleť z ní čerpala několik dní. Pro sušší pleť to bude fajn. Hodnocení: 4/5.

Bahenní maska pro čištění pórů - 7th Heaven - bahenní maska na pleti zasychala velmi pomalu, ale stejně ji pak bylo třeba opláchnout, takže to ničemu nevadilo. Pleť vyčistila dobře - zbavila černých teček, vyčistila póry, zjemnila ji. Ale teprve po opláchnutí začala zlobit - obličej mi zčervenal a měla jsem ho trochu teplý. Kvůli tomu bych ji znovu asi nevyhledávala. Hodnocení: 3/5.

Zlatá maska na váčky a kruhy pod očima - 7th Heaven - další skvělá věc. Masky na oční okolí se v drogériích konečně objevují, což je super, ještě nedávno to bylo nedostatkové zboží. Jsou krásně napuštěné, i tak to chce ale odpočívat, protože jinak kloužou. Po odpočinku jsem trochu séra osušila do ubrousku, zbytek vklepala a výsledkem hezky hydratované, osvěžené a rozjasněné oční okolí. Oči nedrážily. Kruhy sice nezmizely úplně, ale dost se eliminovaly. Rozhodně bych je koupila znovu. Hodnocení: 5/5.

Zlatá zpevňující maska na ubrousku - 7th Heaven - byla fajn. Ubrousek byl hodně napuštěný, sérum jsem pak musela i trochu otřít, ale díky němu se i hezky přicucla na pleť. Šla dobře nainstalovat díky rozdělenému ubrousku v oblasti úst. Hydratace super, pleť osvěžená, rozzářená. Tohle byla fajn. Hodnocení: 4/5.

Maska proti stárnutí na bambusovém ubrousku - 7th Heaven - tahle byla ale fakt děs. Nesedící plátýnko, napuštěné méně než jsem zvyklá, takže se nedalo ani přicucnout. Divná parfemace a hlavně byla hrozně nepříjemná, štípala a škrábala, takže jsem to s ní nevydržela ani těch deset minut. Tuhle ne. Hodnocení: 2/5.


Tužka na obočí - Makeup Revolution - můj skoro celoroční pomocník na obočí. Skvělá vysunovací tužka, kterou jsem obočí nakreslila, kartáčkem z druhé strany pročísla a měla na celý den vystaráno. Odstínově skvěle seděla, jen nebyla úplně tenká, takže s vnějším koncem obočí jsem občas bojovala. Plánuji si ji ale pořídit znovu, fakt jsme si sedly! Hodnocení: 5/5.

Matná rtěnka v tužce - E.L.F. - tohle byla po mnoho let moje oblíbenkyně, ovšem v tom množství rtěnek, co mám, trochu zapadla a teď po sedmi letech byl opravdu čas dát jí sbohem (a že jsem se tomu dlouho bránila! :D). Pro mě velmi praktická aplikace, příjemně krémová a i přesto zajistila "matný efekt". Na dnešní poměry už ne úplně matný, spíš takový sametový, ale pěkně to vypadalo, to bez debat. Nevysušovala, držela velmi obstojně a ještě si pamatuji, že byla sladká, takže jsem ji vždycky div neslízala :D Hodnocení: 4/5.

Rtěnka - Dainty Doll - tohle je taky rtěnka, které jsem se nechtěla vzdát a ve sbírce ji mám hromadu let. Přirozený nude odstín se stříbrným shimmerem, který rty tak hezky nenápadně zvýraznil. Příjemně krémová, výdrž díky tomu není kdovíjaká, ale zase je trochu hydratačnější. Já ji občas ráda vytáhla. Odstínově to byl rozhodně unikát ve sbírce. Hodnocení: 3/5.

LongLasting Lipstick - Dermacol - tohle jsou taky dlouholetí zástupci v mé sbírce, takže přišel jejich čas. Měla jsem dva krásné odstíny 07 - výraznou rudou a 09 oranžovo-růžovo-hnědou. Rtěnky byly skvěle pigmentované, matnějšího charakteru, dobře držely a nevysušovaly a já je nosila poměrně hojně. Ale sdělat rtěnku je u mne fakt asi nemyslitelné, takže se s nimi loučím. Fňuk. Hodnocení: 5/5.

Balzám na rty Shimmer - EOS - tohle byla zajímavost z dílny EOSu! Jednalo se totiž o balzám s fialovým shimmerem, který dodal rtům "galaktický" nádech :) Hojně jsem to využívala i místo rtěnky. K tomu to měla fajn hydrataci balzámu, takže když jsem chtěla dodat šmrnc i pečovat, byla to jasná volba :) Hodnocení: 4/5.

Cherry Lip Gloss - Korres - tohle byl můj nejoblíbenější lesk na rty! Žádný jsem nikdy nemilovala víc! Krásný přirozený odstín, hezky voněl, nelepil a na lesk i docela dlouho držel. Zalézal do vrásek, ale bylo to vidět jenom zblízka, takže jsem to neřešila. Byl to po mnoho let můj kabelkovej parťák :D Hodnocení: 5/5.

Modern Matte Lipstick - Jordana - výrazná hnědo-fialová, která však nadělala spoustu parády. Jedna z mých prvních matných rtěnek. Skvěle pigmentovaná, obstojně držící, na úkor toho tedy zase žádná extra hydratace. Ale i tak jsem po ní ráda sáhla. A navíc stála pár kaček :) Hodnocení: 4/5.

Top coat 101 Dalmations - Essence - jé tohle byla láska! Dalmatini na nehtech, co dokázali nadělat tolik parády..! Milovala jsem ho a tohle bylo snad i moje druhé balení :D Hodnocení: 5/5.

Zmrzlina Blueberry - Etude House - krásný odstín, skvělé krytí a dlouhá výdrž. Nekonečné balení, že jsem ho taky nestihla spotřebovat. Dělal mi společnost dlouhých sedm let a teď už je prostě čas jít dál. I když u tohoto mě to hodně mrzí, ta roztomilá zmrzlina mi bude chybět :D Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty Up to X, Pink Touch - EBD - sice se odstín jmenuje Pink Touch, ale je to spíš meruňková, přesto hezký, přirozený odstín. Toho mi zbyla opravdu jen troška na dně, protože jsem ho používala velmi ráda a často. Dobře se s nim pracovalo, rychle zasychal a vydržel kolikrát i týden. Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty, Summer in Bangkok - Sephora - a tohle je prosím pěkně asi nejstarší lak na nehty v mé sbírce. Ten odstín byl naprosto unikát a v létě jsem si ho užívala. Taky ho tam moc nezbylo, ale tu trochu už jsem nestihla dodělat a lak seschl. Ovšem ač odstín bezkonkurenční, tak ta výdrž byla na ne úplně levný lak dost bídná. Vždycky dal tak dva dny a čau. Hodnocení: 2,5/5.

Lak na nehty, 20 Neon Malibu - Dermacol - tenhle odstín byl pro mě z těch neonek nejlepší. Obsahoval shimmer, vydržel cca 3 dny, dobře schnul. Jediný co, tak potřeboval trochu víc vrstev. Ale na léto jsou tyhle Dermacolí Neonky sranda :) Hodnocení: 3/5.

Ufff a jsme na konci. Vážení, tohle byla opravdu smršť, i když samozřejmě z velké části kvůli vyřazeným kouskům :) Tak snad jste to přežili a neunudila jsem vás k smrti, ať už dvacetiminutovým videem nebo tímhle mega dlouhým soupisem :D

A co vy? Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco? Jak často třídíte kosmetiku? A také máte problémy vzdát se svých oblíbených kousků?

9 komentářů:

  1. Znám jen micelárku Bioderma a asi tak nějak, splnila svůj účel, ale že bych na ní bylo něco extra, co by mně nutilo si ji kupovat znovu, to ne.
    Udělat čistku v kosmetice se chystám koncem měsíce, už je to potřeba, mám v šuplících všechno zpřehážené a po roce od poslední čistky je tam i spousta dekorativky, kterou nepoužívám, tak to bude chtít protřídit. Vzorečky ráda dostávám, ráda schraňuji, ale pak je vyhazuji, nějak je nepoužívám:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to máme stejně :D Taky se vždy ze vzorečků raduji, syslím a pak nic :-O :D

      Vymazat
  2. Přiznávám, že vzorečky nechávám ve většině případů projít, občas ale něco zajímavého rovnou dám mamče a ta poctivě hned využívá :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám, že nás je víc :D Já z nich mám vždycky radost a pak na ně zapomenu :D

      Vymazat
  3. Fuha kolko vzoriek. To si riadne pretriedila zasoby :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a to mi jich doma ještě jednou tolik zbývá :D :-/

      Vymazat
  4. Taky mám plno vzorečků, tak je potřeba začít používat :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo.. to pořád přibývají, přibývají a spotřeba žádná :D

      Vymazat
  5. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    Plus, getting it set up is as simple as 1 . 2 . 3!

    Follow the steps below to make money...

    STEP 1. Tell the system what affiliate products the system will push
    STEP 2. Add PUSH BUTTON TRAFFIC (this ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the system explode your list and sell your affiliate products all on it's own!

    Are you ready?

    Click here to launch the system

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)