úterý 13. srpna 2019

5 x dekorativka - Stila, Colourpop, Miss Sporty, Maybelline, Makeup Revolution

Krásný den vám přeji!

Těch recenzí ve formě souhrnných článků na vás valím hodně, já vím.. ale dlouho tu nebyla žádná dekorativní kosmetika, takže si dáme ještě jeden - zaměřený přímo na ni. V poslední době té dekorativky nezkouším tolik, ale sem tam se něco najde, takže alespoň takhle vám ji ukážu. Mám tu od každého něco - produkty na oči, obočí, tváře i rty.. No však pojďte, mrkneme na to.



Super Stay Ink Crayon - Maybelline

Začnu tím, co nedávno opět rozvířilo blogerské vody. Značka Maybelline poslední dobou perlí, obzvlášť u výrobků na rty. Po Superstay Matte Ink (recenze ) přivedla na svět Superstay Ink Crayon. V podstatě se jedná o pastelku, díky čemuž se mnohem lépe a přesněji na rty aplikuje. Po zakoupení je seříznutá do špičky, takže ji nanesete vážně přesně. Má jemnou nasládlou parfemaci. A je úplně skvěle mega obrovsky pigmentovaná. Jedná se o pigmentaci jako hrom, kdy stačí rty pastelkou přejet jednou a máte intenzivní odstín. Rtěnka/pastelka má matný finiš a při aplikaci je trochu tužší. A výdrž? Skvělá! Rtěnka vydrží několik hodin, u mne minimálně ty tři - čtyři. Postupně mizí od středu rtů, nerozpíjí se, neflekatí. Malou sváču či pití zvládá bez potíží, po větším jídle je třeba přetřít, ale myslím si, že je to celkem výkonný kousek, na drogérku. Za mě tedy moc fajn. Navíc pěkná škála barev a já si plánuji pořídit ještě jednu, v trochu přirozenějším odstínu, kterou budu moci tahat denně. Teď mám odstín 35 Treat Yourself, což je dokonale sytě výrazná růžová. Ideální letní kousek, ale přeci jenom pro mě na mateřské je to teď trochu moc divočina, když furt líbám mrňouse :D Proto to chce něco méně výrazného. Za mě tedy velké ano. Seženete v drogériích, cena kolem 150 - 200 Kč.







Tužka na obočí (Duo Brow Definer) - Makeup Revolution

Tuhle tužku jsem si koupila tak nějak náhodou, žádný plánovaný nákup, ale jsem tuze ráda, že jsem ji vzala. Potkala jsem ji ve stojanu za nějakých 70 Kč a zaujala mne na první pohled. Čekala jsem tedy microtužku, tahle sice není extrémně tlustá, ale je silnější než micro. Je však šikmo seříznutá, aby se s ní jednoduše pracovalo. Z druhé strany tužky pak naleznete kartáček na pročísnutí obočí. Super kombinace a ideální (nejen) na cesty. Mám ji v odstínu Medium brown, což je pro mne ideál. Je dobře pigmentovaná, krásně měkká a poddajná, že kreslí skoro sama. Pár tahy vybarví obočí a kartáček poté snadno rozčeše a dočeše. Obočí mám hotové během krátké chviličky. Tužka navíc dobře drží, i když se teď v létě potím jako čuně, obočí je stále na místě :D Od rána do večera je ve formě. Za mě tedy naprostá spokojenost, cena kolem 100 Kč (za 70 jsem kupovala ve slevě).







Řasenka Studio Lash 3D Volumythic - Miss Sporty

A ještě jeden drogérkový objev tu mám. A možná nejvíce nečekaný. Po hodně dlouhé době jsem totiž sáhla po něčem ze stojanu Miss Sporty. Přehled o sortimentu mám, ale máloco mne zaujme. Ovšem na jejich řasenky jsem slyšela spoustu chvály a z minulosti už s jednou dobré zkušenosti mám, takže jsem se rozhodla jít do další. Vybrala jsem tuhle žlutou krásku, která od nich patří mezi nejprodávanější. Řasenka má umělohmotný kartáček, z jedné strany prohnutý, ze druhé rovný. Díky tomu se dobře rozčesávají jak vrchní, tak spodní řasy. Barvy nanáší tak akorát. A hlavně: skvěle rozčeše a ještě lépe prodlouží, trochu dodá i objem. Maličko slepuje, ale nic tragického, vzhledem k mým krátkým a řídkým řasám. Drží celý den aniž by se drolila, šmouhovala či cokoliv jiného a trochu slz či vody taky zvládne. Prostě pecka a za 80 Kč můžu jedině doporučit.




Oční stíny Glitter & Glow - Stila

A přejdeme z našich drogérií do trochu vzdálenějších vod. Rovnou až za oceán ke dvěma kouskům, které za mnou přijely až z USA. První tu mám oční stíny Stila. Ty jsou ve světě hodně oblíbené a ani se nedivím, protože jsou překrásné. Stíny jsou luxusní už svým balením, které se bude v taštičce vyjímat. Mají zlaté víčko i popisky a takový ten průhledný spodek s 3D efektem. Odstín mám Sunset Fire, což bych popsala jako bronzovou s velkým množstvím zlatých třpytek. Když píši třpytek, myslím doopravdy třpytky, které se v podstatě starají o efekt. Aplikátor je pěnový, stín se na něho nanáší převážně do jeho středu, odkud je poté roztírám na oko. Stíny jsou krémové, takže na oko přilnou, ale neroztírají se díky třpytkám rovnoměrně a je potřeba si s nimi trochu vyhrát. Což může být taky trochu problém, protože ony na oku ihned zasychají a skvěle drží. Žádné opadávající třpytky všude pod očima. Kam je nanesete, tam je také najdete, což je super. Jenom ta práce a úprava na víčku není úplně jednoduchá. Možná bych je doporučila spíš jako top coat nebo na efekt do středu víčka, jak je ostatně používám i já nejraději. Tak udělají parády nejvíc. Nebo, jak se to strašně zalíbilo mně - přetřít jimi řasenku! Ano, slyšíte správně.. Nechtěně jsem si je jednou napatlala na řasy a víte co? Ono to vypadá skvěle! Takže se nebojte zkoušet nevyzkoušené.






Rozjasňovač (Super Shock Cheek) - Colourpop

A do pětice tu mám ještě jeden americký kousek a není to nic jiného než slavná a oblíbená značka Colourpop. Konečně mám něco i já, za což musím poděkovat nejmilejší Stáně :) Ta mi přivezla od této značky jejich rozjasňovač, který se ovšem texturou velmi podobá i těm jejich oblíbeným a profláknutým očním stínům, takže takové 2v1. Mám ho v odstínu Lunch Money, což je stříbrná s nádechem zlaté se sheenem do růžova, který vidíte zejména na světle :D Rozhodně je to krásná barva a použitelná právě nejen na tváře, ale i na oči. Textura produktů Colourpop je velmi slavná a zjistila jsem, že se celkem těžko popisuje :D Je to totiž něco opravdu neobvyklého, tak trochu mix krémového, pěnového a pudrového produktu. Dává to smysl? Moc ne, co :D Ale ono vážně nemůžete říct, že je to ani jedno z toho. Na pohled to vypadá jako pudr, na dotek je to lehoučké jako pěna, ale ve výsledku při aplikaci je to krémové. Při aplikaci na tváře jej jen lehce ťupkám, protože při roztírání má tendenci cestovat a stírat se. Pokud jej chcete používat jako oční stín, tak opět spíš prstem nebo plochým štětcem a opět jen naťupkat. Já se přiznám, že jako stín bych to brala maximálně tak jako nouzovku někde na cestách, jinak se mi s tím pracovalo těžce, abych prahla po tom jej tak používat pravidelně. Navíc to na víčku vůbec nedrželo a bohužel trochu i z tváří má tendenci během dne vymizet. Ráno po aplikaci hází krásné, jemné odlesky, ale po půl dni už vůbec nevíte, že jste si ho před pár hodinami nanesli. Takže nevím, zrovna tenhle kousek od CP mne nijak nepřesvědčil. Škoda








Vše v akci:


Tak a pro tentokrát by to zase stačilo..

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujaly vás nové pastelky Maybelline? A jakou řasenku z drogérky máte nejraději?

18 komentářů:

  1. Ta Crayon od Maybelline se mi celkem zamlouvá. Řasenku od MS jsem měla a za tu cenu bych řekla, že odvede dobrou práci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přímo skvělou, za ty peníze. Trumfla i mnohem dražší kousky :)

      Vymazat
  2. V poslednej dobe si už z drogerií dekoratívnu kozmetiku neupujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas spíš jenom tam, nějak teď není tolik možností koukat po kosmetice jinde :D

      Vymazat
  3. Ahojky,
    všechno to vypadá dobře. Mám pocit, že jsem tu řasenku už jednou měla, ale teď nevím, jak mi vyhovovala. Asi si ji budu muset koupit znovu:-) Mně asi nejvíc vyhovují ty od Maybelline - Lash Sensational a Total Temptetion.
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maybelline a Miss Sporty řasenky jsou za mě z drogérky fakt TOP! :) Hlavně fajn je, že MS stojí pár kaček a vlastnostmi předčí i mnohem dražší kousky!

      Vymazat
  4. Pastelku mam a super, jen me trosku mrzi, ze je maji jen v takovych divokych odstinech...po nejakem nude odstinu bych skocila s radosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny jsou povětšinou fakt divočejší, je tam myslím jen jeden jemnější a pro ten rozhodně půjdu :D :)

      Vymazat
  5. Žlutou řasenku jsem měla jednou a byla opravdu super a i kamarádce vyhovovala ☺, stíny Stila mě oslovily. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kdysi zas měla ještě růžovou verzi řasenky a ta byla taky super :) Teď mají nějakou novou, tak ji asi budu muset prubnout :D

      Vymazat
  6. Ty pastelky od Maybelline jsem dlouho obcházela, nevěděla jsem, jestli vzhledem k počtu rtěnek, které doma mám potřebuji další a stejně jsem pak neodolala a dva odstíny si pořídila..a nelituji:-) O žluté řasence Miss Sporty už jsem slyšela hodně chvály, ale já stojan Miss Sporty nějak míjím a když už se tam zastavím, tak spíš koukám po lacích na nehty, takže jsem doteď nezkoušela. Jinak mně zaujala tužka na obočí Makeup Revolution, dobrých produktů na obočí není nikdy dost, tu musím vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám s MS úplně stejně, taky ho spíš přecházím :D ale řasenky fakt umí (teď mají navíc novou, která má i krásný obal :D) a laky jsou taky povedené (ty mají taky teď v hezkých nude odstínech, že bych si vybrala :D)..

      Vymazat
  7. Maybelline tužka na rty mě teda velmi zaujala :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je fakt povedená! Omrkni je :) Jen mají zatím jen pár odstínů.. chtělo by jich to víc :D

      Vymazat
  8. Řasenku Miss Sporty jsem měla už několikrát a jsme s ní maximálně spokojená! :)

    RECENZE MANUFAKTURA: NOVÁ PIVNÍ ŘADA (+SROVNÁNÍ S PŮVODNÍ VERZÍ)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt super! :) Teď chci zkusit ještě tu jejich starorůžovou novinku, tak snad bude taky tak dobrá!

      Vymazat
  9. Tá tužka ma veľmi oslovila, presne niečo také double hľadám aj pre seba. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)