čtvrtek 16. ledna 2020

Garnier BIO: Fresh LemonGrass

Krásný den vám přeji!

Už je to nějaký ten pátek, co vlastním a používám nejnovější přírůstky do rodiny Garnieru. A kdo by to byl čekal, jde o přírodní kousky..! Jistě už jste slyšeli o letos nově uvedené řadě přírodní kosmetiky Garnier BIO, která představila na deset produktů z přírodní kosmetiky nesoucí certifikát EcoCert. Samozřejmě mne to nenechalo chladnou. Nejen proto, že řada vypadá zajímavě, ale je sestavena také z produktů a bylinek, které mne zaujaly. Najdete produkty s výtažky z oliv, lemongrass a nebo třeba mojí milovanou levandulí. No a ač jsem milovník levandule, prvně jsem na vyzkoušení vzala dva produkty s lemongrass - čistící gel a hydratační krém. Dnes se tedy blíže podíváme, jak se mi zamlouvají..




Pleťové gely u mne doma mizí rychlostí blesku. Tak trochu na nich ujíždím a opravdu není den, abych jimi pleť nevyčistila. Takže tento Intenzivní čistící gel Lemongrass byl v drogérii jasná volba. I proto, že ho doporučovala i Renča z Ordinary Life :)

Oficiální popis: Intenzivní čistící gel s organickým esenciálním olejem z citronové trávy a organickou aloe vera pro normální až smíšenou pleť. Obohacené o organickou vodu z chrpy a glycerin rostlinného původu. Odstraňuje nečistoty, maz a zbytky znečištění bez vysušování. Citronová tráva pochází ze Srí Lanky. Svěží bylinková vůně je 100% přírodního původu. Bez složek živočišného původu nebo odvozených vedlejších produktů.



Tak jo, líbí se mi už obaly. Jsou jednoduché, praktické a ta zelená působí i přírodně. U gelu jde opravdu o praktičnost, díky pumpičce. Dávkuje malé množství, takže je potřeba pumpnout cca 4 - 5x, ale zase si to díky tomu hezky korigujete. Voní (nečekaně) po citrónové trávě. Je to dost věrohodná a celkem intenzivní vůně, ale nijak neobtěžuje. Gel na obličeji po rozetření jemně napění. Bez potíží jde proudem vody spláchnout a hlavně pleť krásně dočistí. Zvládne zbavit jak make-upu, pokud předtím neodličujete, tak i dočistit pouze zbytky. Jen k odlíčení očí úplně nedoporučuji, sice oční okolí nijak nedráždí, ale nezvládne úplně stáhnout řasenku. Pleť je po umytí jemná, dokonale čistá, bez jakéhokoliv náznaku vysoušení, svědění či pnutí. Je naprosto v kondici a ve formě od prvního použití a já jsem z gelu opravdu nadšená. Snad jen jediné malé mínus mu dám - poměrně rychle ubývá. Používám ho něco přes měsíc a zbývá mi poslední třetina. Tak mi asi nezbyde nic jiného než brzy vyrazit do drogérie pro další balení :) Seženete v drogériích a cena kolem 100 Kč za 150 ml.



A když už jsem brala gel s vůní Lemongrass, sáhla jsem i po krému se stejnou vůní. Navíc v létě, když jsem jej kupovala, se mi Vyvažující hydratační krém nadmíru hodil. V létě to chtělo něco lehčího, matujícího, ale i tak hydratačního, což se s tímto zadařilo..

Oficiální popis: Vyvažující hydratační krém s organickým esenciálním olejem z citrónové trávy a organickou aloe vera. Pro normální a smíšenou pleť. Obohacené o organickou aloe vera a rostlinný glycerin. Hydratuje pleť po celý den a zároveň osvěžuje a vyvažuje mastné zóny.



Krém zakoupíte v krabičce, stejně jako celá řada v zelených tónech. Parfemace je stejná jako u gelu, se kterým se tedy skvěle doplňuje. U krému je lehce intenzivnější, trochu je cítit i z obličeje, takže je třeba zvážit, zda vám nebude vůně citrónové trávy vadit. Krém je spíše gelové textury, dobře roztíratelný, rychle vstřebatelný. Na pleti působí příjemně, nelepí ani nemastí, nezanechává žádný nepříjemný film. Do pokožky se rychle vpije a jediný viditelný efekt, který zanechá, je jemná a zmatněná pleť. Zmatnit vážně umí, je to příjemné i pod make-up. Na léto ideální (a proto vám ho ukazuji v zimě, že :D)! A přestože se vstřebá plně a je gelovější a ne extra hutný a výživný, tak pleti dodá vláhu a hydrataci, jak ta moje potřebuje. Takže je pleť pak fakt v pohodě. Momentálně ho dodělávám a ani teď si moje pleť nestěžuje a to obvykle v těchto chladných měsících trpím na trochu sušší tváře. 

Já jsem tedy spokojená a nemám krému co vytknout. Funguje jak má, zmatní, hydratuje, nijak pleť nezatěžuje ani neobtěžuje, prostě super. Pro extra suchou pleť to nebude, naopak pro mastnější ideál. Seženete v drogérii, cena je cca 120 Kč za 50 ml.




Sečteno podtrženo: Gel je za mě pecka, skvělé balení, účinky i ta vůně se mi zamlouvá. Krém jakbysmet, dosud jsem s ním neměla nejmenší problém. Hydratace dobrá, mastnější t-zónu mi hezky zmatní a opět i ta příjemná vůně. Pro mě vůně citrónové trávy není žádná srdcovka, ale s tímhle jsem si na ni tak zvykla, že jsem ji začala mít fakt ráda :) Navíc je super, že jde o cenově i místně dostupné produkty, které seženete kolem stovky v každé drogérii. To je prostě pecka. Rozhodně plánuji prozkoumat i další produkty, třeba ty s levandulí! :)

Máte s Garnier Bio zkušenosti? Zaujala vás tato řada? 

19 komentářů:

  1. Gel jako samotný mi vyhovuje, ale nemohu si prostě zvyknout na pro mě příliš intenzivní vůni..... ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ta vůně je dost silná.. a to jak u gelu, tak pak u krému. Mně tedy citrónová tráva nevadí a zvykla jsem si, ale nemít ji ráda, tak to asi ani nebudu schopná používat :D

      Vymazat
  2. Gel mám moc ráda a celkově, co jsem na něj slyšela ohlasy, tak byly pozitivní. A krém mám koupený, ale v zásobách, nechávám si ho na léto, protože mi ta vůně citrónové trávy k létu pasovala víc a jak to čtu, tak se na léto bude hodit celkově:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, na léto je určitě lepší :) Já ho tu měla právě od léta, tak jsem ho musela dodělat :D Holky mi na IG dost psaly, že jim na něm žmolkoval make-up, což mně se naštěstí nedělo, tak snad budeš taky spokojená :)

      Vymazat
  3. Stále přemýšlím, zda z této řady něco vyzkoušet. Ještě jsem nic neměla, ale to víš, že mě produkty lákají. Hlavně ten gel, taky je používám ve velkém.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že gelem nic nezkazíš, ještě jsem snad nenarazila na nikoho, komu by nevyhovoval :)

      Vymazat
  4. Z tejto rady som skúšala práve tento čistiaci gél a musím súhlasiť. Bol skvelý. Taktiež som skúšala ten levanduľový krém a podľa mňa bude lepši pre suchšiu pokožku. Moju zmiešanú pleť moc zaťažoval a v neposlednom rade som mala možnosť vyskúšať aj ich micelárnu vodu a nebola zlá, ale nič nemá na ich ružovú micelárku.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto jsem levanduli zatím nebrala, je pro jiný typ pleti, což mě zrovna v tomto případě moc mrzí.. :D Levanduli miluju a tyhle produkty bych ráda zkusila, ale s mastnou pletí by to nebylo to pravé ořechové :D Micelárku ale musím vyzkoušet! :)

      Vymazat
  5. Ahoj Klari, ja som mala z tejto rady od Garnier micelarnu vodu a hodnotim ju ako velmi, velmi priemernu. Pouzivala som ju dost na silu ku koncu, lebo mi priserne vadila parfemacia, bola neskutocne silne bylinna. Takze nic ine by som si uz z tejto rady nekupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé a tu jsem chtěla zkusit taky.. tak uvidíme :-/ Mně teda ty silnější bylinné parfemace nevadí, tohle voní taky docela dost po citronové trávě a já si to i užívala :D

      Vymazat
  6. Já měla pleťovou vodu a já si ji chválím, až teda na ten alkohol.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,
    zrovna dneska jsem vydala na tuto řadu taky recenzi. Měla jsem gel jako ty, micelárku a tonikum. Gel byl určitě nejlepší, vyhovoval mi, ale měla jsem problém s balením, které se mi rozbilo. Krém jsem nezkoušela a asi hned tak nebudu, protože mě ty další věci úplně neuchvátily. Na recenzi se můžeš mrknout ke mně na blog ciculka.cz.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, mrknu, děkuji :) Tak to je blbé s tím balením, to je základ všeho! :D

      Vymazat
  8. Ten pleťový gél som mala nedávno v košíku na Notine, ale vypredal sa im. :D Pripomenula si mi, že to mám sledovať. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se nedivím, že se vyprodal :D Všichni ho chválí, ještě jsem na něj nepotkala snad negativní ohlas :)

      Vymazat
  9. Vždycky na něj v drogerce zapomenu :-( Chodím tam jako bludný olanďan a přemýšlím co jsem to chtěla....bože, musím si to někam zapsat.
    A zvu tě na svůj YT kanál, mám tam sice jen dvě videa, ale budou přibývat....snad :-)
    Jmenuje se O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám! :D Já to takhle mám asi s 1500 produkty.. vždycky si říkám, že se na to v drogérce zaměřím, ale jak si to nenapíšu, tak si na to na místě nikdy nevzpomenu.. :D

      Vymazat
  10. No tak nevim, ja ten gel pouzivam prakticky denne a mam ho uz skoro rok :-D ale je fakt, ze mi staci 2 pumpicky. Stacila by i jedna, ale mam rada ten pocit, jak to pak hezky klouze po pleti :-) urcite si ho koupim zas

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)