úterý 14. ledna 2020

Soli do koupele: Balea, Isana, Kneipp, Alverde

Krásný den vám přeji!

Nenechalo to na sebe dlouho čekat, ve Spotřebovánu jste už některé z těchto solí mohli potkat, proto sem pospíchám se souhrnnou recenzí, kde je najdete trochu podrobněji. Sešla se mi jich teď doma hromada, některé jsem dostala, pár jich pokoupila.. No rozhodně bylo v posledních týdnech co testovat :) A víte co je nejvíc super? Všechny se dají dobře sehnat a nestojí víc než 50 Kč. Tak pojďme na to! ;)



Nejsem si jistá, ale myslím, že tuhle Sůl do koupele s vůní granátového jablka a pomeranče, kterou má na svědomí Balea, už jsem měla podruhé. A upřímně, ani tentokrát mne neohromila. Sůl je v sáčku, můžete přivonět už v drogérii, protože je v ní udělaná schválně dírka, abyste mohli ovonět. Koupelnu provoní velmi rychle. A jsme u toho, ta vůně. Jako já si nemůžu pomoct, ale já v tom cítím jar/saponát :D Fakt mi to připomíná jar s vůní granátového jablka, který já používám velmi často, takže ji důvěrně znám. Naštěstí z těla poté není moc cítit, protože jako nádobí umyté jarem bych vonět nechtěla :D Sůl lehce zbarví vodu do růžova, rozpouští se rychle a bez potíží, to musím uznat. Ale kromě té vůně a zbarvené vody s trochou pěny, nezanechala efekt žádný. Pokožka sice lehce zjemněná, ale žádná péče, výživa, hydratace, nic.. Takže ráda jsem zkusila, ale znovu už se vidět nemusíme. Seženete v DM drogérii, cena 12,90 Kč za 80 g.





No a do DMka ještě jednou, tentokrát sáček Koupel borůvka a javorový sirup od Alverde. Vypadá to zajímavě, oproti ostatním sáčkům není sypkého ražení, ale jedná se o gelový obsah, typické pro pěnu. Ale proč ne, že jo, i pěny mohou být super a nadělat bohatou bílou peřinku. Jenže to není vůbec tento případ! Za prvé, absolutně vůbec to žádnou bílou peřinu neudělá. Jen trocha pěny, aby se neřeklo, která navíc velmi rychle zmizí. Za druhé, to nevoní. To neznamená, že by se mi nelíbila parfemace, ale ono to snad žádnou parfemaci ani nemá! :D Není to vůbec cítit. Obojí by se dalo ještě tolerovat, kdyby to aspoň něco dělalo s pokožkou. Jenže bohužel se nedostaví ani žádná jemná, hebká či vyživená pokožka ba naopak. Dostavilo se nepříjemné svědění, což se mi stalo poprvé v životě! Myslím, že se mi nikdy nestalo, že by mne po použití kosmetiky štípala pokožka, ať už šlo o sprcháče, krémy či koupelové prostředky. Nejednalo se sice o nějaké extrémní svědění, ale drbat jsem se musela a nakonec jsem se šla i opláchnout, protože bych jinak asi ani neusnula :D Za mě tedy tohle opravdu velké NE! Už to nechci nikdy vidět :D K dostání v DM drogérii, cena tuším 29,90 Kč za 25 ml.





Dál tu máme jednu relaxační sůl Dokonalý odpočinek od Kneippa. Obsahuje éterické oleje z citrónové trávy a meduňky lékařské. A musím říct, že je to vážně moc příjemný odpočinek a relax! V sáčku je sůl do modra, která se rychle rozpouští a postupně zbarvuje do modra i vodu. Pěny nadělá jen trochu a to ještě takové té hodně jemné. Těch voňavých olejů, jak slibuje, je tam ale opravdu dostatek. Intenzivnější vůni jsem ze soli snad necítila. Provoní to koupelnu, tělo i ducha. Nejvíce se v parfemaci prosazuje citrónová tráva, takže pokud ji nemáte rádi, tak se tomu vyhněte. Koupel je to příjemná. Ve vaně jsem si odpočala, jak to vždy večer po náročném dni s prckem uvítám :D Pokožka je po koupeli fakt provoněná na hodně dlouhou dobu, je krásně jemná a i příjemně hydratovaná, takže jsem se už ani nemazala. Za mě je tohle pecková bylinková nálož! Rozhodně doporučuji.





O modré soli Calm Down od Isany už jsem tu nedávno psala a ukazovala vám ji několikrát při různých příležitostech, takže to nebudu omílat pořád dokola a odkážu vás na článek (zde), kde ji probírám detailněji. 





Za to koupelový pudr Milky Dream, též od Isany, jsem brala na zkoušku poprvé. Stejná parfemace jako Calm Down (kokos a vanilka), ale přesto trochu jiná. Je umělejší a ne tak osvěžující a příjemná jako u soli. Pudr je jemně namletý, bílý prášek s obsahem trochu větších vloček nebo zrníček nebo co to vlastně bylo. Vše se po vysypání do vany rozpouští. Vodu to nijak nebarví, pěny to nadělá vskutku poskrovnu. Vůně se sice na chvíli rozline, ale celkem rychle vyprchává. Nezůstává znatelná ani v koupelně ani po opuštění vany na těle. A co na to pokožka? No, bohužel žádný zázrak se nekonal. Sice je trochu jemnější, ale to je po koupeli snad vždycky. Žádný extra výsledek jako výrazněji zjemněná pokožka, hebká pokožka nebo dokonce vyživená.. Nic takového. Prostě jako bych do té vany skoro nic nepoužila. Takže koupelový pudr ne. Ani tento, ani ten minule od Balei. Pudry do vany mě prostě nebaví.





Na závěr této šestice tu mám ještě jednu sůl z Rossmanna od Isany a to Good Dreams. A to je vám zase celkem dobrý kousek! No, je fakt, že když něco voní po levanduli, půlka úspěchu je na světě :D Tady je nejen levandulový olej, ale také výtažky z vanilky, takže je ta vůně levandule hodně zjemněná a trochu sladší. I tak ale vůně naprosto famózní a užila jsem si ji. Provoněla koupelnu, tělo po umytí tedy bohužel moc ne. Sůl vodu zbarvila do fialkova, ihned se rozpustila, pěny nadělala jen nepatrně, ale šlo tak nějak o příjemnou koupel. Pokožku totiž hezky zjemnila a i lehce vyživila. Takže fajn a znovu bych do ní klidně šla!





No a myslím, že je čas to tady stopnout a o dalších objevech z koupelny si povíme zase příště :) Určitě nebude trvat dlouho než se tu objeví pokračování, jestli totiž poslední dobou něco miluji, tak cákání ve vaně :D

A co vy? Taky se rádi naložíte do horké vany nebo dáváte přednost sprše? Zkoušeli jste něco z výše zmíněných?

8 komentářů:

  1. Soly do kúpeľa moc nevyužívam, väčšinou len bombičky a peny do kupeľa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to střídám, aby mi nic z toho nezevšednělo :D :)

      Vymazat
  2. My máme doma jen sprchový kout, takže vždy vybírám dovolené s ubytováním, kde mají vanu a tam si vždycky vezmu pořádnou zásobu solí do koupele. Tyhle jsem ještě nezkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Já žila se sprcháčem asi sedm let a i když na to člověk nemyslí, tak zpětně vidím, jak mi ta vana děsně chyběla :D

      Vymazat
  3. Tak já měla jen tu Isanu Calm Dawn, ta byla moc fajn, jinak nic, ale po té Good Dreams bych se ráda podívala:-) Miluji hlavně teď přes zimu se čabrat v horké vaně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, pro mě je to neuvěřitelný odpočinek po celém dni v jednom kole :) Ta Good Dreams je na to ideál ;)

      Vymazat
  4. No jak to tak vidím budu si muset koupit zásoby a každý týden si dopřát vanu s vůní. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak mám taky.. Jednu vanu týdně, minimálně! :) A je to paráda, pomůže mi to vždycky k odpočinku a vyčištění hlavy :) Mrkni do Rossmanna, mají tam teď na věci do koupele 40% slevu ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)