úterý 11. února 2020

Evolve: Přírodní pleťová péče na akné

Krásný den vám přeji!

Mrkneme se na dva pleťové kousky z přírodní sféry od značky Evolve z e-shopu LB Organics, které už nějaký ten pátek testuji. Mám tu dva kousky pro mastnou a aknózní pleť, což je momentálně to, co znám více než důvěrně, takže přišly jako na zavolanou a mohla jsem zběsile testovat. Pleti dodávám péči v podobě čistícího pleťového gelu a pleťového séra..



Co mne zaujalo na produktech na první pohled byly ty jednoduché, "lékárenské" obaly, které působí čistě a důvěryhodně. Jsou ze zatmaveného skla, oba obsahují pumpičku, takže dávkování je praktické a přesné.

Moje rutina po odlíčení začíná dočištěním pleti ve sprše, takže tam se mnou zaplul Každodenní detoxifikační gel na obličej s moringovými peptidy a výtažky z organických bobulí goji. Název to má pekelně dlouhý, ale práci provede snadno a rychle, nebojte :D


Oficiální popis: Jemně pěnící gel na obličej, který detoxifikuje a znovu uvede do rovnováhy smíšenou až mastnou pleť. Přírodní cukry vyčistí nečistoty a organická aloe vera pleť zjemní, takže bude čistá, hladká a pružná. Díky výtažku z organických bobulí goji a peptidům z moringy pak bude lépe odolávat znečištění. 

Obal jsem popisovala, jen dodám, že ve sprše sklo nic moc, ale pumpička zase super, ta to vždy tak nějak usnadní. Má tedy celkem malé dávkování, takže je potřeba tam hodit tak 3 - 4 pumpičky. Na navlhčené pleti gel trochu napění, jde opláchnout bez potíží. Vůni má bylinkovou, příjemnou, z pleti poté už cítit není. Ovšem pozor. Je to s ním trochu složitější. Po opláchnutí mi pleť sice nepnula ani nesvědila, ale zůstávala mi po něm zarudlá místa na obličeji. A trvalo to poměrně dlouho, přibližně tak tři týdny. Víceméně zarudly místa, kde jsem měla nejvíce pupínků, kde byla pleť podrážděná a nejvíce mastná. Nijak to nebylo cítit, ale v zrcadle byly ty mapy bezpečně vidět. Zmizelo to přibližně až po půl hodině. Nedokázala jsem přijít na to, čím to je a vlastně ani nevím, jestli je to jako dobře nebo ne, protože mne to nijak neobtěžovalo :D Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo. Jinak ale bez potíží, pleť nevysušuje a žádné další trable nemám, tak já vám nevím. Asi díky tomu z toho gelu nejsem úplně odvařená, i když základní úkol - dočistit pleť zvládá dobře. Gelů, co dobře vyčistí a pleť nijak nepodráždí, najdu spoustu i v drogérii. K sehnání je tady v několika různých velikostech. 30 ml seženete za 215 Kč. 



Tady je to možná i vidět :D


No a chvíli po vyčištění pleti přichází krok číslo dva s touto značkou a to aplikace Séra první pomoci na akné se sílou tropického pralesa.

Oficiální popis: Toto přírodní, ale velmi silné sérum, je vhodné k ošetření kazivé, mastné i smíšené pleti v jakémkoliv věku. Naše amazonská směs výtažků z bobulí palmy acai a copaiba prokazatelně snižuje produkci kožního mazu, hojí vřídky a pupínky a stahuje póry. Pleť zanechává čistou, klidnou a matnou. Vrbová kůra, přírodní zdroj kyseliny salicylové urychluje výměnu buněk a dosahuje exfoliace bez podráždění. Díky ní bude pleť hladší a bude vypadat zdravěji.


A to je podstatně zajímavější a zábavnější produkt. Balení je stejné - lahvička s pumpičkou. Sérum je vodovější, gelové textury. Na celý obličej a krk stačí dvě pumpičky. Sérum se díky fajn textuře skvěle rozetře a téměř okamžitě vstřebá bez nepříjemného pocitu ulepené či mastné pleti. Má intenzivní, bylinkovou vůni, která je trochu v prvních minutách cítit i na obličeji. Nějak nedokáži blíže specifikovat, prostě bylinky, ale mému nosu příjemné. Po aplikaci můžete téměř okamžitě pokračovat v rutině - namazání krémem, který se sérem bez potíží spolupracuje. Zkoušela jsem ho minimálně se třemi a vždy bez potíží. Krém dobře chytá a společně fungují v dostatečné péči. Sérum samo o sobě pleť nijak zvlášť hydratovat nezvládne, ale v kombinaci s krémy už skvělé. Důležitější je pro mne však fakt, že jakmile jsem začala sérum používat, pleť se uklidnila a akné se během pár dní dost eliminovalo. Pupínky se postupně vysušily a zmizely a další se nedělaly. Póry nebyly zanesené, černých teček také nepřibývalo, naopak ubývalo. Výsledky byly fakt viditelné do pár dní a od té doby, co jej používám, mám pleť v mnohem lepším stavu. Ubyl dokonce i maz, už se tolik nelesknu a já za sebe tedy můžu říci, že jsem opravdu s výsledky spokojená. Nanáším ho zejména na noc, aby fungovalo během odpočinku a funguje to.

Sérum tedy doopravdy chválím, ty výsledky byly doslova ohromující. To, co mi pleť v posledních týdnech dělala bylo příšerné a teď je to podstatně lepší. Najdete ho tady, k dispozici velikosti 10 (330 Kč) a 30 ml (745 Kč).




Sečteno podtrženo: Oba kousky fungují, pleť se dala rychle dohromady. Na mě si nějaké hormony jen tak nepřijdou ;) U pleťového gelu mi vadí to zarudnutí pleti, ale jak jsem psala, pocitově to nic nedělá a po pár týdnech se to hodilo do klidu, takže to zvládám. Ale znovu bych po něm asi nesáhla. Sérum je za mě naprostá pecka. Žádné extra zázraky jsem nečekala a ono ejhle! Pleť velmi brzy našla zpátky balanc a pupínkům a mastné pleti odzvonilo. To tedy doporučuji všema deseti, pokud vás trápí podobné problémy.

A co vy akné a mastná pleť? Jak s tím bojujete? Máte nějaký tip na dobré sérum pro tento typ pleti?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu LB Organics

8 komentářů:

  1. Na první pohled mě více zaujal čistící gel, ale toho začervenání bych se bála. Séra teď moc nepoužívám, ale tohle by se mi i líbilo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sérum je super, ten gel ve finále taky funguje, ale z počátku jsem vypadala jak rajče :D Ovšem mně teď pleť opravdu šílí a je citlivější než dřív, tak třeba by to jinak nikomu nedělal :D

      Vymazat
  2. Znacku nepoznam, takze vdaka za clanok. Zaujal.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, děkuji :) Zkoušela jsem ještě ze vzorku oční krém a masku a obojí se mi zdálo taky super, takže stojí určitě za prozkoumání :)

      Vymazat
  3. Tak hlavně to sérum mně hodně zaujalo, s akné a mastnou pletí bojuji od puberty a je to velmi svízelný boj:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke mně se akné vrací tak nějak opakovaně taky už od puberty, ale teď byl dlouuuuho klid. Proto ten skok byl úplně děsivej :D ale člověk už aspoň ví, jak s tím pracovat, ne jako v pubertě, kdy jsem věděla prdlačky a maximum bylo si pupínky vymačkat :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. A fakt skvělé i je, nečekala jsem žádné viditelné výsledky a ony fakt dorazily :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)