neděle 3. března 2024

Spotřebováno za únor 2024

Krásnou neděli!

Další měsíc máme za sebou, takže tu mám novou nálož spotřebovanců a ač je únor nejkratším měsícem, tak spotřeba není až taková bída, jak jsem čekala, takže jdeme na to!


Celkem dvacet kousků, přičemž nechybí nějaké jednorázové soli a masky. Ale kde se tedy obzvlášť dařilo, je pleťovka.. Tam je těch spotřebovanců vážně dost. 




Sprchová pěna Vanilkový rohlíček - Manufaktura - byla za mě skvělou volbou při výběru v obchůdku, ale zpětně mě velmi mrzí, že jsem nevzala i další kousky z této úžasné limitky, protože ta se fakt hodně povedla! Krásná vůně vanilky trochu zabalená do vůně cukroví - nádhera! Pěna je jemná, a i když není tak nadýchaná jako například Rituals či Balea, tak svoji práci skvěle odvede. Sprcha s ní je příjemná, pokožka hebká a provoněná, nevysušuje a to balení fakt dlouho vydrží, i když se to na první pohled nezdá. Používala jsem ji denně a to celé dva měsíce, což se mi málokdy povede :) Škoda, že už neseženete, jinak bych doporučila všema deseti! Hodnocení: 5/5.

Tělový peeling Chocolate Cookies - Stani Chef's - další skvělý kousek, peelingy Stani Chef's jsou úžasné a patří k mým nejoblíbenějším. Tahle čokoládová varianta (přičemž výběr vůní je vskutku široký) je lahodná a láká nejen čichové, ale i chuťové buňky. Peeling pokožku krásně vyčistí, zároveň po kontaktu s vodou mění texturu, tvoří mléčnou pěnu a zároveň se rychle rozpouští. Pokožka je krásně jemná, hebká, voňavá. Nemám co vytknout a určitě zase dokoupím do zásoby. Hodnocení: 5/5.

Intimní gel Feminelle - Oriflame - má jemnou, nevtíravou parfemaci, pokožku nedráždí ani nevysušuje a umyje, jak má. Pumpička je praktická a balení vydrželo slušnou chvíli, takže za mě dobré. Hodnocení: 5/5.




Sůl do koupele Locika - Isana - je z limitované kolekce Disney, která se již vyprodává. A byla fajn, takže kdybych to věděla, vezmu i ty zbylé dvě, co ve stojanu zůstaly :D Má jemnou vůni jasmínu a pomeranče, vodu obarví na fialovou, trochu napění a pokožku zjemní. Je stejná jako ostatní Isana soli, které jak víte, miluji. Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Soft Dreams - Isana - jedna z mých nejoblíbenějších variant - ta jemná vůně čerstvě vypraného prádla je úžasná! Medvídka musím mít vždycky v zásobě. Krásná vůně, obarví vodu na fialovo, napění, zjemní pokožku. Stojí dvacku. Je prostě boží! Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele santalové dřevo - Isana - tahle sůl oproti jiným této značky nepění, vodu nebarví a ani nijak zvlášť nevoní. Dřevitá vůně santalu je velmi jemná a nevtíravá. Ale i když na efekt nic moc neudělá, tak dokonale zjemňuje. Obsahuje přidaný hořčík, který regeneruje a zvláčňuje pokožku. Obsahuje také okvětní lístky, takže při vypouštění sítko nutností, ale nijak mne to neobtěžovalo. Těch svých pár minut odpočinku jsem si v ní vždycky užila. Hodnocení: 4/5.

Sůl do koupele Seelen Warmer - Kneipp - velmi silná, kořenitá vůně, která ochromí vaše smysly. Obarví vodu na červeno a i malilinko napění. Pokožka je také vcelku v pěkném stavu. Bavila mě. Hodnocení: 4/5.

Bomby do koupele donuty - Possibillity - tyto bomby pro změnu nijak nezaujaly. Krásně vypadají, ale v mžiku se rozpustí, vodu neobarví, nevoní ani nepění. Prostě a jednoduše o nich do minuty nevíte. Pokožce také žádnou mimořádnou péči nedají.. Hodnocení: 2,5/5.




Šampon proti vypadávání vlasů - Australian Bodycare - je stejně jako jeho čistící verze úplně bomba. Kromě toho, že mi vydrží vlasy umyté až pět dní, tak také při použití v kombinaci s další péčí této značky pomohl skvěle proti vypadávání vlasů a především s růstem nových vlasů! Je boží a já mu nemám co vytknout. Hodnocení: 5/5.

Kondicionér proti vypadávání vlasů - Australian Bodycare - kondiš skvěle doplňuje šampon v běžné denní péči a zároveň pomáhá stejně jako šampon udržet moje vlasy na hlavě a podporuje růst dalších vlásků. Teď mám tolik baby hairs, že nevím co s tím :D Co se týče kondicionéru samotného, tak se snadno aplikuje i vyplachuje, vlasy jsou po něm krásně jemné a hebké a téměř vůbec se necuchají. Není co vytknout. Hodnocení: 5/5.

Barva na vlasy Excellence Cool Creme - L'oréal Paris - moje stálice, kterou používám již několik let. Odstín 6.11 je moje barva, která skvěle sedí k mé přirozené barvě, kterou jen hezky oživí a sjednotí. Dobře se aplikuje, pomalu se vymývá, fialový šampon a maska stáhnou žluté odlesky. Prostě jednička. Hodnocení: 5/5.




Vyživující mléko na ruce a tělo Famille Bio - Yves Rocher - je fajn tělový krém, který se snadno a rychle roztírá, okamžitě vstřebává a zároveň pokožku neulepí ani neumastí. Ale výživu bez potíží zajistí a jako bonus krásně provoní po jablcích. Balení i docela dlouho vydrželo a to jsme se občas mazali dva :) Hodnocení: 4/5.

Deo Stick Invisible - Borotalco - je jeden z mých největších objevů. Parádně funguje proti pocení a já se s ním cítím bezpečně. Nedráždí podpaží, nedělá fleky na oblečení, ale zabraňuje pocení a mě je s ním fajn. Po letech jsem jím nahradila Maximum Protection od Rexony a to už je co říct. Nepřijde mi to takový dryák jako MP a přesto je stejně nebo hodně podobně funkční. A když už vím, že mě čeká náročný den, hodím k tomu ještě sprej (také povětšinou Borotalco) a pak už není o čem. Jo a to balení mega dlouho vydrží! Používala jsem ho denně snad 3/4 roku! Hodnocení: 5/5.




Maska na obličej Moisture Bomb - Garnier - masky Garnier patří mezi mé stálice a v drogérii mezi ty lepší masky a jinak tomu není u této se sakurou. Krásně pleť zhydratují, rozjasní, dodají vláhu. Sérum se rychle vstřebává a nezanechává pleť umaštěnou ani ulepenou. Za mě s nimi nešlápnete vedle. Hodnocení: 4/5.

Maska na obličej Vitalizing Care - Skin79 - byla také velmi příjemnou záležitostí. Krásně pleť rozjasnila, hydratovala. Plátýnko bylo silnější, ale na pleť si hezky sedlo. Sérum se potom plně vstřebalo, takže pleť nezůstala nijak ulepená ani umaštěná. Za mě fajn kousek. Hodnocení: 4/5.

Pleťová maska Pocahontas - Isana - byla trochu horší. Sice má krásné plátýnko s obrázky, ale séra bylo moc, bylo hrozně hutné a pleť uducalo, zapláclo a zanechalo ji ulepenou. Hydratace však žádný zázrak.. Takže tohle ne. Hodnocení: 2,5/5.



Zjemňující pleťový peeling - Nivea - velmi příjemný mechanický peeling. V gelu jsou velmi jemná zrníčka, která  pleť krásně exfoliují, ale zároveň ji nepodráždí. Pleť nebyla napnutá ani začervenalá, jen krásně jemná a čistá. A doprovází to typická, jemná, niveácká vůně! Klidně bych jej brala znovu. Hodnocení: 4,5/5.

Rozjasňující micelární voda Niacinamide Glow - Mixa - další fajn kousek. Micelární voda dobře odstraní make-up z obličeje a vcelku bez potíží zvládne odstranit i oční make-up. V očích nedráždí, pleť nevysušuje ani ji nezatěžuje a nelepí. Parfemaci má velmi jednou. Pleť je pak vážně pěkně čistá. Velké balení dlouho vydrží. Spokojenost a klidně koupím znovu. Hodnocení: 5/5.

Pleťové sérum s kyselinou hyaluronovou a mléčnou - Mixa - ještě jednou Mixa, tentokrát novinka v podobě séra z kolekce Mix & Match. Ze všech tří sér se mi toto aktuálně hodilo nejvíc a skvěle posloužilo. Má lehoučkou, gelovou texturu, která se snadno a rychle plně vstřebává do pleti, kterou v okamžiku i začíná hydratovat. Za mě fajn, skvěle spolupracuje s krémy (zkoušela jsem jich několik) a neměla jsem nejmenší problém. Pleť hezky hydratovaná, svěží. Aplikace pomocí pipetky také snadná a rychlá. Za mě dobré. Hodnocení: 4,5/5.

Lehký hydratační a liftingující krém Wellness - Ziaja - skvělý krém, který krásně voní po čokoládě, má lehoučkou krémovo-gelovou texturu, která se na pleti vmžiku vstřebává, ale zároveň zajistí hydrataci na celý den. S make-upem dobře spolupracuje a výsledkem je spokojená pleť. Na den mi vážně vyhovoval. Praktická pumpička je také fajn a dobrá cena je příjemný bonus. Tohle ano. Hodnocení: 4,5/5.

Hydratační oční gel Hydra Végétal - Yves Rocher - tento oční gel-krém ale bohužel spíše ne. Sice je příjemný konzistenčně, v okamžiku se plně vstřebává a nezanechává oční okolí umaštěné ani ulepené, samozřejmě jej ani jiným způsobem nedráždí, ale bohužel pokud máte již trochu vrásky a sušší oční okolí a potřebuje vaše pleť výraznější péči, tohle bude málo. Hydratace mi nestačila a já jej doporučuji spíše mladší pleti, která s péčí třeba teprve začíná a spíše chce dehydrataci pleti a budoucím vráskám předcházet. Hodnocení: 3/5.

Tak a to je pro tentokrát vše. Není to žádná hrůza, že? Ale úplně málo toho také nebylo, takže mi určitě dejte vědět, co z toho znáte, co jste zkoušeli nebo co vás zaujalo :)

4 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, Manufaktura limitku jsem totálně prošvihla bohužel, ostatně já jich prošvihávám většinu. Jsem zvědavá zda k nám dojde jarní limitka Ritualsu, ta fialová jak teď už sem tam vidět na sociálních sítích. Stanis Chef je super značka pro mě na pravidelné používaní teda dražší, ale určitě si od nich zase časem něco koupím. Excellence od Loreálu používám taky akorát teda mahagonovou a jsem dlouhodobě spokojená. Docela mě zaujal ten peeling na obličej od Nivey, žádný teď doma nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo! Jako já tu Manufakturu kupovala fakt za pět dvanáct :D Ale jsem ráda, že jsem ji aspoň zkusila, jen jsem fakt měla vzít i ten krém :( Jinak se Stani Chef's to mám stejně, ale naštěstí mají na Litlolo docela často slevy, tak to pak beru do zásoby :D A Excellence jsou za mě nej barvy v drogérii :) Jen teda slušně podražily :-/ :D

      Vymazat
  2. Znám jen soli do koupele Isana, zato velmi důvěrně, kdykoliv jdu do Rossmannu, tak s nějakou z jejich solí odcházím:-) Nejvíc mě zaujalo sérum Mixa a krém Ziaja, je jaro, tak bude potřeba obměnit skincare, takže mám tip, co vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Isana je prostě klasika, já také odtamtud nikdy neodcházím bez solí :D A teď mají zase nějaké nové! Jinak od Ziaji doporučuji kdyžtak i žlutou řadu s Vitaminem C, ta je taky lehoučká a ideální na jaro/léto :) A sérum od Mixy mám teď také s Vitaminem C a také není špatné :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)