středa 31. ledna 2024

Yves Rocher: Rodinné testování řady Famille BIO

Zdravím vás!

Mám na vás otázku, jste ochotné/í se dělit o kosmetiku se svojí rodinou? Samozřejmě nemám na mysli řasenku nebo oblíbenou rtěnku, ale co takhle jeden rodinný krém či sprchový gel? Nebo jste spíše sólisti a své kosmetické bohatství si škudlíte pro sebe? :D Já jsem z větší části sólista a jsou samozřejmě věci, o které se dělit nehodlám (a naštěstí to ani nikdo doma nepožaduje), ale občas jsem ochotna se podělit, zejména u tělové péče, takže řada Famille BIO od Yves Rocher padla na úrodnou půdu a my jsme doma všichni hromadně mohli otestovat její univerzálnost a účinky.. 



Řada Famille BIO je v mnoha ohledech přelomová. Nejen, že se jedná o certifikovanou přírodní řadu (certifikát ECO Cert), ale je navržena maximálně univerzálně a je vhodná pro celou rodinu, i pro děti od věku 3 let. Jedná se o dermatologicky testované produkty, vhodné i pro citlivou pokožku a pleť a jako bonus je využíván cirkulární přístup, což v překladu znamená, že se jedná o ekologicky přívětivý přístup, kdy jsou zužitkovány veškeré zbytky bio jablek od výrobců ciderů, které jsou stále bohaté na živiny vhodné do kosmetiky. Po jablcích celá řada i krásně voní a je to jeden z jejich výrazných znaků ♥

V celé řadě najdete komplexní péči pro celé tělo i celou rodinu - Mycí gel na tělo i vlasy, Obnovující péči (Cica krém), Balzám na tělo, obličej a vlasy, Vyživující mléko na tělo a ruce či Lehký hydratační krém. Vůně jablek vás tak může zahalit od hlavy až k patě.. 



Naprosto nepostradatelnou součástí našich životů v posledních týdnech byla Obnovující péče, tzv. cica krém. Kdo už zná kosmetiku trochu hlouběji, tak ví, že cica krémy mají zejména jednu skvělou vlastnost - tvoří tzv. bariéru na pokožce, čímž v pokožce udržují vlhkost a pomáhají lépe pleť regenerovat a obnovovat. Možná hned některé z vás napadne, že se jedná o perfektní kousek, který se hodí do chladných a mrazivých dní, aby pleť netrpěla a máte pravdu :) Obzvlášť ta jemná dětská pleť může v mrazivých teplotách lehce trpět, takže toto byl teď po několik měsíců produkt number 1. Každé ráno jsem jím namazala tvářičky, které tak neutrpěly žádné podráždění. Sama jsem si krém v nejtužších mrazech také dávala a pleť nám za to oběma moc poděkovala a když už přišel s prosíkem taťka, že má nějak vysušené tváře, také po něm s chutí hrábl :D :) Jednoduše tohle je naprosto bomba kousek pro celou rodinu, který se doma neztratí. Specifikem cica krémů je, že jsou hustší a na pleti vytvoří lehkou, ale trochu "kluzkou" vrstvu a ta pleť jakoby srovná a zacelí (trochu to připomíná některé báze pod make-up). Není to však nic obtěžujícího a v pohodě se na tento krém dá používat i make-up. Doprovází to navíc ta krásná jablečná vůně. Tohle je prostě pecka, to doma chcete a potřebujete, ručím vám za to! Najdete jej tady, nyní za 339 Kč za 50 ml.








Pokud pak trpíte na extrémně vysušenou pokožku, tak omrkněte také Balzám na tělo, obličej a vlasy. Složení obsahuje koncentrát jablečných složek a směsi olejů včetně organického oleje z jablečných semínek, který hluboce vyživuje, hydratuje a chrání suchou a jemnou pokožku. Balzám je vhodný na celé tělo, ideální je i jako péče po opalování nebo pro výživu a hydrataci podrážděné pokožky po holení. Použít se dá také na vousy, nehty či rty. 

V krásném plechovém kelímku je žlutý balzám, který vypadá na první pohled tuhý, ale jakmile jej naberete, vyvede vás z omylu, protože pod tělesnou teplotou se rozpouští a taje, krásně se zapracovává a i když je mastný, dá se s ním dobře fungovat. Nesmíte to s ním přehnat, stačí opravdu maličké množství, které se vmasíruje. Výsledkem je sice lesknoucí se a mastnější film, ale ten se postupem času vytratí a zbyde jen krásně promaštěná pokožka a dokonalá výživa. Během pár dní vás zbaví suchých míst a jedná se o další skvělý univerzální kousek, který se neztratí. Mimochodem díky jeho velikosti (100 ml) a malému množství, které je třeba, vám i dlouho vydrží. U nás se používal od léta a to jsem ho sem tam použila i místo tělového krému, takže jsem se jím mazala od hlavy až k patě :D Najdete ho tu.






Dále tu máme Vyživující mléko na tělo a ruce, které slibuje hydrataci, výživu a ochranu pokožky před vnějšími vlivy. Mléko mne mile překvapilo svojí lehkou texturou, která se dobře roztírá, v okamžiku vstřebává a zanechává jen hebký pocit a vyživenou pokožku. Tohle je další můj favorit, protože jeho použití je snadné a rychlé, není úplně tekuté, takže se jím zvládá namazat i mrňous, aniž by bylo opatlané všechno okolo :D Pokožka také není umatlaná, takže se na nás oblečení nelepí, ale užíváme si naprostého komfortu péče. A krásně voní po jablcích, což vždycky okouzlí nás oba :) Stačí ho navíc velmi malé množství, což mne u tekutého mléka také celkem překvapilo, většinou mám podobně velká mléka tak na dva týdny a tady jsem po takové době denního používání byla sotva v půlce a pořád nám ještě zbývá.. Takže za mě super a moc  nás i tento kousek baví! K zakoupení zde.







Pokud pak chcete něco přímo určeného k péči o pleť, tak v řadě se nachází i Lehký hydratační krém. Ten slibuje až 24h hydrataci, zároveň pleť zjemňuje, posiluje a chrání před vysoušením. Co se týče toho přídavného jména "lehký", tak hned na úvod je třeba konstatovat, že sice je odlehčenější než zbytek řady, ale stále se jedná o poměrně výživný kousek a není to lehké v pravém slova smyslu, takže sháníte-li opravdu něco lehkého, mrkněte spíše na řadu Hydra Vegétal, tento kousek i přes lehčí formuli stále perfektně vyživuje. To ale není na škodu, obzvlášť v případě, že nahradil již spotřebovaný cica krém. Úplně v pohodě totiž funguje jak na mojí, tak mrňousově pleti. Zatímco já jej používám na noc, protože krásně přes noc zregeneruje a vyživí, Pantátovi jím mažu obličej ráno před odchodem do školky a opravdu dobře se o nás krém stará. Stačí ho malé množství, protože je třeba jej pořádně rozetřít. I tak zanechává lehce mastný film, ale nic tragického. Opět krásně voní po jablíčkách a pleť je vyživená a spokojená, takže to je to důležité. Balení je obrovské - 100 ml, takže si myslím, že s námi bez problémů doklepe zbytek zimy a ještě i nejspíš zbyde na jaro. Tohle je opravdu rodinné balení produktu! Najdete ho tady







Hodnocení pak uzavíráme Jemným mycím gelem na tělo a vlasy, který je taková klasika, která u Yves Rocher nikdy nezklame. Stejně jako ostatní jejich gely krásně voní, hezky napění, jde bez potíží spláchnout. Pokožku nevysušuje a zanechává ji jen hezky jemnou a trochu i provoněnou. Gel je vhodný i k mytí vlasů, což já zkusila jen jednou, a i když to nebylo špatné, tak stejně raději používám samostatnou vlasovku, ale u dětí je to podle mě fajn. U nás se to extrémně hodí, protože jestli něco potomek nesnáší, tak je to mytí vlasů, takže u nás v podstatě frčí jenom gely 2v1, kdy to vždy tak nějak sfoukneme najednou :D A to tady není problém, navíc jeho vlásky jsou po tom krásně jemné a voňavé.. Opět "jablíčková" vůně, která se líbí nejen mně, ale i dítěti, takže i proto si nechá mnohem více líbit a stará se o sebe pořádně jako maminka (jeho slova) :D Balení gelu je obrovské - 390 ml, takže zaručuji, že nějaký ten pátek vydrží. Najdete ho tu.





Sečteno podtrženo: Musím se k něčemu přiznat.. Když mi řada v průběhu loňského léta dorazila, vůbec jsem ji nedokázala ocenit. Ano, líbila se mi. Hodně mne zaujala myšlenka rodinné péče, navíc v bio kvalitě, ale stejně jsem si tak nějak říkala, co s tím.. Ale víte co? Láska k této řadě a její plné pochopení přišlo až s přicházejícím podzimem a zimou, protože až teď dokážu tuhle péči opravdu využít a vážně neskutečně moc ocenit!! Protože tohle je nyní opravdu výhra doma mít! Cica krém a olejový balzám jsou dva kousky, které nás po několik posledních měsíců zachraňovaly a nyní ve skvělé péči pokračuje i hydratační krém a tělové mléko.. Jednoduše občas má všechno svůj čas, aby člověk došel k poznání. Já vám mohu řadu s čistým svědomím doporučit. Produkty jsou praktické a využitelné, mají velká a výhodná balení a navíc ta krásná vůně jablek je třešnička na dortu. Nebo možná spíš jablíčko na dortu, co? :D Ale co je největší výhra pro mě osobně? Když vidím, jak to baví nejen mě, ale i to dítě, které se prostě s chutí a radostí maže, když je to třeba.. To je to úplně nejvíc! ♥ A když už i v případě nouze chlap sáhne po péči, aniž by protestoval, to už je opravdu vrchol úspěchu! :D Takže děkuji do Yves Rocher za něco tak povedeného a za možnost tohle vyzkoušet, protože se to vážně povedlo!

Znáte řadu Famille Bio? Zaujala vás? 

*Barterová spolupráce s Yves Rocher

8 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, tak první krém pro celou rodinu cita mě velmi zaujal, asi jej objednám. Díky moc za tipy. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, přiznám se, že mě to nechává naprosto chladnou. Jablka mě nevím proč v kosmetice nelákají a že by přítel ocenil nějakou péči se též říct nedá :-D já skrze Yves Rocher zůstanu "sobecky" u péče jenom pro sebe nebo jako dáreček pro někoho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak manžel taky není úplně kosmetický fanatik, ale když už má na tvářích šupiny, tak se nějakému tomu krému nebrání :D A dítě do toho musím vždy popohnat no, to taky nejde samo od sebe :D

      Vymazat
  3. No, musím říct, že se mi velmi líbí celá řada, ale vzhledem k zásobám kosmetiky doma bych to prozatím nejvíc viděla na nákup té obnovující péče, i když už bych chtěla jaro, tak je pořád únor, zima možná ještě není za námi a tohle bych určitě využila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě také říkám, zda ještě jedno balení neobjednat (spolu s odličovačem ;)). Jara se též nemohu dočkat, ale nevěřím, že by byla zima pryč :D

      Vymazat
  4. Tahle řada mě lákala, musí krásně vonět ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pěkná vůně a opravdu fajn kousky, jak mě ze začátku nedokázaly nijak nadchnout, tak nakonec úspěch :D ♥

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)