neděle 12. ledna 2020

Spotřebováno za prosinec 2019

Krásný den vám přeji!

Jako každou neděli přináším nové video. Máme tu už opravdu definitivně poslední ohlédnutí za loňským kosmetickým rokem a to v podobě Spotřebována :) A odteď už jen 2020 ;)



Musím říci, že v prosinci toho bylo docela dost. Je tady hromada jednorázové kosmetiky, to jako jo, ale stejně jsem toho nečekala v prosinci tolik :D Celkem 26 ks, z toho tedy dobře půlka jsou masky a soli na jedno použití, ale stejně že jo!


Intimní hygiena Precious Oil - Lactacyd - jemný a šetrný intimní olej, který pečoval, jak měl. Příjemná vůně, při kontaktu s vodou udělá takovou tu mléčnou emulzi. Za mě moc příjemná záležitost, kterou bych neváhala koupit znovu. Přijde mi ještě příjemnější než klasický gel. Hodnocení: 5/5.

Sprchový gel Avocuddle & Strawberry Kiss - Balea - zase jedna limitka z DMka. Líbil se mi obal, vůně mi přišla v obalu příjemná (při prvotním přičichnutí jako jahodové žvýkačky!). Při mytí už tedy ta vůně tak hezká není, působí hrozně uměle, ale sprcháč umyje jak má, nevysušuje a po opláchnutí už stejně cítit není, tak je to fuk :D Prostě taková ta DM klasika za dvacku. Hodnocení: 2,5/5.


Sůl a perly do koupele - Dresdner Essenz - zajímavé vánoční vůně, příjemná koupel. Sůl Wintermagie byla o poznání lepší než perly (více pečovala o pokožku), ale užila jsem si obě. Škoda, že nejsou dostupné i u nás.. Hodnocení: 3,5/5.

Sůl do koupele - Tetesept - ještě jedna příjemná vánoční sůl. Vůně granátového jablka, hřebíčku a tisu dává dokonale voňavou zimní bombu. Obsahuje lehký třpyt, ale já jsem si ho ani nevšimla. Ihned se rozpouští, bohužel moc nepečuje o pokožku, takže dobrá spíš jen na to užití té koupele. Hodnocení: 3,5/5.

Sůl do koupele Dokonalý odpočinek - Kneipp - o té jsem mluvila už v Oblíbencích a ještě se tu objeví v jednom souhrnném článku. Za mě velmi povedená sůl a asi jedna z nejlepších solí, co jsem měla. Pokud máte rádi intenzivní bylinné vůně, tak tohle se vám bude zamlouvat! Jako bonus i pokožku výrazně zjemní a hezky hydratuje. Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele s vůní granátového jablka a pomeranče - Balea - tohle byla pro změnu dost slabota, také vám o ní řeknu v připravovaném článku víc. Sice stojí pár kaček, ale koupel s ní mi nějak nic moc nedala. Vůně umělá, péče žádná. Hodnocení: 2,5/5.

Sůl do koupele Calm Down - Isana - za to tahle je tu už poněkolikáté, můj velký oblíbenec! Krásná a intenzivní vůně vanilky a kokosu, obarvená voda do tyrkysova, jemná a lehce vyživená pokožka za pár kaček. Tahle sůl jo! Hodnocení: 4,5/5.

Koupel Borůvka a javorový sirup - Alverde - a tohle zase velké ne! Je to tekuté jako pěna do koupele, ovšem žádnou velkou pěnu čekat nemůžete. K tomu vůni jsem nějak nepostřehla a jako bonus jsem se po umytí šíleným způsobem drbala. Svědilo mne celé tělo! To se mi nikdy nestalo. Hodnocení: 1/5.


Šampon na vlasy Hawaiian Beach - Balea - celkem sympatický šampon. Momentálně mám extra mastný vlasy, ale tenhle šampon je nijak nezatěžoval a vydržely nemastné dva dny, co je teď snad rekord. Příjemně voněl po kokosu. Sice trochu umělá vůně, ale dalo se. Hodnocení: 4/5.

Olejový elixír Nutri Shine - Alcina - můj společník už dva roky! Miluju ten olejíček. Jeho vůni, jeho texturu, jeho účinky i praktické balení s pumpičkou. Důležité jsou hlavně ty účinky, kdy v pár kapkách dává dohromady konečky, které se ani trochu netřepí a jsou neustále v naprosté kondici. Hodnocení: 5/5.

Šampon NeoWash a kondicionér NeoCond - Neogen Fagron - jako šampon tenhle kousek fungoval - vlasy umyl, dodal jim objem, lesk a pár dní čistoty v rámci možností. Kondicionér dodal vlasům péči a výživu aniž by je zatěžoval a rozčesávání nebyla taková věda. Ovšem jako podpůrná péče pro růst vlasů a omezení padání úplně nezabral. Sice možná vlasy o maličko míň padají, ale nové nerostou téměř vůbec. Našla jsem jenom pár baby vlásků, žádný extrém. Hodnocení: 2,5/5.


Bylinné tělové máslo Herbal Spa - Ryor - v pěkné plechovce se ukrývá bylinková bomba. Krásná intenzivní vůně citrónové trávy, která pokožku provoní na dlouhé hodiny. Příjemná krémová textura, která se po rozetření vstřebává. Pokožku zanechá znatelně namazanou (leskne se, ale není extra mastná) a hlavně vyživenou. Za mě velký oblíbenec. Hodnocení: 5/5.

Nivea Creme - Nivea - klasická modrá Nivea, kterou asi nemusím dlouze představovat. Je hodně hutná, mastná, je třeba pořádně zapracovat a určitě bude nějakou tu chvíli mastit. Ale je to prostě extra výživná záležitost s příjemnou, typicky "niveáckou" vůní. Hodnocení: 4/5.

Tělový olej Bi-Oil - tohle je taky klasika, kterou na jizvy používám už roky. Teď už asi rok a půl jsem ho používala na strie. V těhotenství abych se jim vyhnula a když už se po porodu objevily, abych je zmírnila :D Jako jsou trochu světlejší a nenápadnější než na začátku, ale pořád tam jsou, teď už asi úplně nepomůže nic :D Stejně ale ten olejíček miluju. Hodnocení: 4/5.

Deodorant Tropical Blossom - Honestly pHresh - u tohoto deodorantu jsem trochu rozpolcená. Na deodorant je dost účinný, pomáhá proti pocení a zápachu. Ale je dost uživatelsky nepříjemný. Má takovou dost tuhou konzistenci, která mi to podpaží doslova zalepí, což je mi dost nepříjemný. Momentálně navíc mám trochu potíže s podrážděným podpaží, takže tohle teď prostě nemůžu. Mám ho tu navíc už dost dlouho, takže tu necelou čtvrtinu, co zbyla, už raději používat nebudu. Hodnocení: 2,5/5.


Maska pro zářivou pleť se syrovým kakaem - Evolve - exfoliační maska, která dokonale voní po kakau! Fakt jsem měla co dělat, abych neochutnala :D Navíc hezky vydrhne pleť, zároveň ji osvěží a fakt vypadá i lehce rozjasněná, takže ta mi přišla super. Klidně bych brala plné balení. Hodnocení: 5/5.

Černé slupovací masky - 7th Heaven - slupovačky já ráda, tyhle černé si jsou dost podobné - všechny rychle zasychají, jdou jednoduše sloupnout, zbaví přebytečného mazu. Pak jsou ale mezi nimi menší rozdíly - maska s řasou štípala na obličeji a měla jsem poté pleť začervenalou, s černým jílem zase moc dobře vyčistila, ta s cukrem byla asi nejslabší. Celkově ale rozhodně použitelné masky a všechny jsem si užila. Hodnocení: 4/5.

Slupovací maska Růžový kaktus s jílem - 7th Heaven - tuhle slupovačku doporučuji na mastnou pleť, obsahuje alkohol, který zbaví mazu a trochu pleť "vysušší". Zasychá rychle, jde stáhnout jednoduše, má hezkou narůžovělou barvu. Po stáhnutí jsou póry staženější, pleť jemná, hebká. Jo, tahle byla fajn! Hodnocení: 4/5.


Hedvábný hydratační krém - Smyssly -  krásný dřevěný obal z recyklovaných materiálů. Moc příjemná vůně, která je tedy na pleťový krém dost intenzivní, ale dá se rozhodně snést. Příjemná textura, rychlá vstřebatelnost, pleť skvěle vyživená. Ale ač je super, doprovází ho lehké štipkání v otevřených rankách (takže odřený nos, rozedřené pupínky, atd.). Když jsem ho používala, bylo to v pohodě, ale teď když jsem samej kráter, by to nebylo příjemný. Hodnocení: 4/5.

Čistící pleťový gel s citrónovou trávou - Garnier - skvělý kousek! Příjemná vůně citrónové trávy, praktické balení s pumpičkou. Gel dobře pleť dočistí/vyčistí, bez vysoušení a nepříjemného pnutí. Jediný, co mi trochu vadilo byl rychlý úbytek. Jinak naprosto parádní kousek. Hodnocení: 5/5.

Lip Butter - Weleda - velmi příjemný a povedený balzám! Balzám je v tubě, texturu má jako tekutější vazelína, která se dobře roztírá, zanechává lesklý finiš. Na rtech nelepí. Naopak moc hezky vyživuje a má příjemnou vůni jako celá zelená řada Skin Food. Já ho můžu, moc mi teď v těch chladnějších měsících pomáhal. Hodnocení: 5/5.

Egg Pore pásky na nos - Tony Moly - jedno balení pásku na nos, které teď zase potřebuji občas použít, protože černých teček nějak přibylo. Tyhle jsou zatím nejlepší, co jsem vyzkoušela. Pevně drží přilípnuté na nose a po sundání na nich najdu vždy hnusu, že je to nechutné :D Fakt skvěle fungují! Hodnocení: 5/5.


Tak a jsme zase na konci. Jsem si vědoma toho, že toho nebylo zrovna málo, tak jsem už teď jsem zvědavá, co přinesou zítřky :)

Zkoušeli jste něco z toho? Máte s něčím z toho zkušenosti?

8 komentářů:

  1. Ryor máslo je fakt super, to samé masky 7th Heaven a ráda bych zkusila řadu Garnier Bio, tak až snížím zásoby... :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ještě u Garnier Bio pár favoritů na vyzkoušení, ale též bojuji se zásobama, tak to musí počkat :D

      Vymazat
  2. ja mám u toho čistiaceho gélu od Garnieru opačné pocity... akože som spokojná s tým ako čistí pleť, nevysušuje, ale mne sa teda míňa extrééémne pomaly... nie a nie ho domíňať... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :D Tak to já dávám prostě tolik, kolik jsem zvyklá i u jiných a mizí mi rychle :D

      Vymazat
  3. Je vidět, že u Tebe byl minulý měsíc ve znamení masek a solí do koupele:-) Jinak jsem měla sprcháč a šampon Balea, ani jeden mně moc nenadchl vůní, ale spotřebovala jsem. A pak čistící gel Garnier, ten byl moc fajn, koupila jsem si už třetí balení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, pořád masku na ksichtě a naložená ve vaně :-O :D Gel je super, asi ho časem koupím znovu :)

      Vymazat
  4. Z toho všetkého som skúšala iba Garnier čistiacu penu a musím súhlasiť, bola skvelá! Už dlho pozerám na lip balm od Weledy a asi si ho pri najbližšej návšteve drogérky tiež kúpim
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na balzám mrkni, je fakt povedený a teď na zimu ideál! :) Gel Garnier je fakt super, asi ho budu muset časem koupit znovu!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)