pátek 5. srpna 2016

Specialista v péči o pokožku - Bi-Oil

Krásný den vám přeji!

Už je to víc než rok, co používám tenhle olejíček. A za tu dobu jsem nebyla schopná připravit nějakou vypovídající recenzi. Jenže ono to prostě muselo svým způsobem dozrát, abych vám mohla ukázat, jak Bi-Oil funguje.



Oficiální popis: Bi-Oil je speciální olej pečující o pokožku, který pomáhá vylepšit vzhled jizev, strií a nestejného odstínu pokožky. Je rovněž vysoce efektivní pro stárnoucí a dehydratovanou pokožku. Bi-Oil získal 298 ocenění v oblasti péče o pokožku a od svého celosvětového uvedení v roce 2002 se stal nejprodávanějším produktem na jizvy a strie ve 23 zemích.



Jedni chválí, jiní haní. Někdo přísahá, že funguje, jiní zase nadávají, že se u nich nic nezměnilo. Když mi přišly dvě lahvičky tohoto olejíčku, nevěděla jsem, jestli ho vůbec využiji. Strie zatím nemám, pigmentové skvrny také ne.. Ale pár jizev se našlo, takže jsem se rozhodla olejíček v nejmenším (60 ml) balení ponechat a vyzkoušet právě na ně. No a tak jsem testovala a testovala a testovala a už je to víc jak rok. Otestováno mám tedy snad dostatečně. Olejíčkem, který najdete v umělohmotné lahvičce s malým dávkovacím hrdlem, každý den potírám na postižená místa. Snažím se olejíček pořádně vetřít, aby nezůstal jen na povrchu. Není úplně nejmastnější a po chviličce se celkem úspěšně vstřebává, takže se nemusíte bát žádného umaštění. Jelikož ho používám opravdu lokálně a jenom na malé plochy, není to u mě žádný problém, ale myslím si, že i kdybych si jím potírala třeba celý zadek nebo boky, kde se obvykle vyskytují strie, nijak by mi nevadil. Má jemnou vůni, možná z dálky trošičku mentolovou, ale není rozhodně nepříjemná. Je opravdu hodně, hodně, hodně nenápadná, takže se ji vůbec nemusíte bát.



Co je ale nejdůležitější a bude vás zajímat asi nejvíce, je funkčnost tohoto olejíčku. Tak za prvé, berte v potaz že jsem ho zkoušela pouze na jizvy, takže vám tu píši závěry z tohoto použití. Jak funguje a nefunguje na strie a další nedokonalosti netuším, protože s tím zkušenosti nemám. I když osobně mám pocit, že se striema už nic, ani tenhle zázrak, zatočit nedokáže a chce to spíše používat preventivně v období, kdy podobné potíže zaznamenáte poprvé a nebo hrozí (např. těhotenství). To ale nechci nějak rozumovat, jen mi to přijde logičtější zkusit zasáhnout rovnou než se snažit poté něco napravovat :) Jednou už je kůže vytahaná, tak se obávám, že ani olejíček nepomůže. Každopádně já ho používala na tři jizvy, které jsem za ty roky své nešikovnosti nastřádala na nohách. Dvě menší, které byly jen o odstín/dva světlejší než zbytek pokožky. A jednu větší, výraznou a na začátku úplně fialovou, která byla dost ošklivá a celkem viditelná a nehezky mi hyzdila holeň (jo, tak to dopadne, když sekám dříví jako o život :D). Ty dvě světlejší jsou už dnes tak nenápadné, že mám sama potíže je najít :D Takže beru misi jako úspěšnou a denodenní mazání jako prospěšné. Ale sledovala jsem zejména tu větší, barevnou, odpornou jizvu, která byla na začátku minimálně 1,5 cm velká a tenkrát by to asi sneslo i dva stehy... Postupem času jizva zfialověla a zůstávala na svém místě. Omlouvám se, že chybí fotka na úplném začátku, protože to by stálo za to, ale úplně jsem to vypustila a k dalšímu focení jsem se dostala nejdřív po půl roce. Takže mi musíte věřit, že tohle je už opravdu lepší výsledek:


Znovu jsem fotila jizvu po cca deseti měsících, kdy jsem si na ni náhodně vzpomněla. Ten rozdíl pro vás asi nebude nijak výrazný, ale já ho tam vidím. Jizva zesvětlela a trochu se zatáhla. A celkově je tak o polovinu menší a nenápadnější než byla na začátku.


A tahle fotka na závěr je focena dnes. Cca 13 měsíců od začátku používání. Nejsem si jistá, že je to přesně tolik, ale je to prostě něco kolem roku. Jak můžete vidět, jizva je o poznání nenápadnější než před půl rokem.. Takže tak trochu doufám, že až se na jizvu podívám zase za půl roku, už bude tak nenápadná, že ji neuvidím :)


Ještě pár slov k úbytku olejíčku. Jelikož ho používám opravdu jenom takhle málo, úbytek je celkem minimální. Z toho nejmenšího balení mi za rok používání ubyla cca čtvrtina, možná ani to ne. Samozřejmě, pokud ho někdo budete používat na větší plochy, tak to bude ubývat rychleji, ale stačí ho opravdu málo. Když ho využijete jako já na jizvičky, rozhodně doporučuji to nejmenší balení, vydrží vám neskutečně dlouho :)

Často se mě také ptáte, jestli to pomůže na jizvičky po akné. Opět jsem sama nezkoušela, ale Bi-Oil byl testován i v této oblasti a nějaké výsledky z testování jsou tady. Takže pokud už třeba nevíte, co zkusit, tak bych alespoň to malé balení vyzkoušela, třeba vám to trochu pomůže.. Ale samozřejmě zaručit vám to nemohu.

Takže, sečteno podtrženo, pokud beru Bi-Oil jako pomocníka na jizvy, tak za mě ano. V tomhle ohledu mi pomohl a já jsem za to neskonale vděčná. Na strie bych si výsledkem tak jistá nebyla, tam bych viděla tenhle olejíček jako pomocníka při prevenci. Seženete ho v drogériích DM, Rossmann a lékárnách ve třech velikostech, 60 ml / 299 Kč, 125 ml / 599 Kč a nově i 200 ml / 799(?) Kč. Více informací o oleji najdete zde.

A co vy a Bi-Oil? Máte s ním zkušenosti? Jste spokojeni? 

8 komentářů:

  1. V souvislosti s jizvou by se mi olejíček hodil...mám 10 cm jizvu na koleni, protože jsem si utrhla sval:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jizva asi nikdy nezmizí úplně, ale pokud ji máš nějak výrazně barevně odlišnou od okolí, tak by mohl trochu jizvu "zkrotit" :)

      Vymazat
  2. Už nějakou dobu nad ním uvažuji, ale čtu na něj rozporuplné recenze, tak jsem se pořád ještě nerozhodla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, taky jsem těch recenzí četla hodně :) Jako nepomůže se vším, to je podle mě jasný, ale já jsem ráda, že ta moje větší jizva už je skoro fuč :)

      Vymazat
  3. Mám na stehně 10cm jizvu.To by mě zajímalo,jak by olejíček obstál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že trochu by ji mohl pomoct "upravit", ale takhle velká asi nezmizne úplně :-/

      Vymazat
  4. Ja som praveze citala iba pozitivne recenzie, takze si vravim, ze niekedy v budúcnosti v tehotenstve to bude must-have vybava:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, v těhotenství to bude i pro mě určitě must-have! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)