pondělí 23. dubna 2018

Novinky Alcina Jaro 2018

Krásný den vám přeji! ♥

Po nějakém čase se opět hlásím. Já vím, že v poslední době psaní moc nedám a intervaly mezi články se protahují. Není to ani tak proto, že bych vám neměla co říct nebo vám nechtěla ukázat spoustu nové kosmetiky, ale kdo sleduje sociální sítě, tak jistě ví.. Plánuji se ale ve volných chvílích určitě nadále blogu věnovat, takže jakmile bude čas, energie a chuť, tak mě tady zase máte ;) Dneska se mrkneme na novinky od značky Alcina, které se objevily na trhu začátkem jara. 


A co se mezi novinkami objevilo? Mimo jiné byla doplněna řada Nutri Shine o šampon a masku na vlasy. Zrovna o ty jste si mohli zasoutěžit a nyní dělají společnost Terezce, která se jistě časem ráda podělí o své dojmy z nich. Já jsem si nechala na vyzkoušení alespoň Olejový elixír, který se na konečky vlasů náramně hodí. A pak je tu také nová kolekce dekorativní kosmetiky - Charming Colours, ze které jsem zkoušela rovnou dva produkty - Pudrové oční stíny v tužce a Rtěnku v tužce. Myšlenkou kolekce je jednoduché, rychlé a zábavné líčení. Jak jednoduché a rychlé to s nimi bylo, se mrkneme na následujících řádcích :)

Olejový elixír Nutri Shine 

Oficiální popis: Olejový elixír dodá suchým a matným vlasům hedvábný lesk. Díky arganovému oleji jsou vlasy zdravé a hebké, olej z hroznových semínek působí preventivně proti jejich poškození. Nemastná receptura elixíru vlasy nezatěžuje a zabraňuje jejich spojování v pramínky. Současně redukuje statický náboj. Vlasy jsou kvalitnější, hladší a lesklejší. Doporučujeme pro všechny typy vlasů, zejména pak pro suché, namáhané, barvené či náchylné k třepení konečků. Použít se dá do vlhkých vlasů, suchých či jako intenzivní péči přes noc.





Vlasové olejíčky mám na vlasové péči ze všeho nejraději. Většinou to jsou takové roztomilé lahvičky s voňavým obsahem, které vlasům svědčí. A tohle je stejný případ. V červeno-zlaté krabičce se nacházela umělohmotná lahvička s pumpičkou. To mám u podobných produktů nejraději, zajistí to snadnou a rychlou aplikaci. Pumpička dávkuje vcelku malé množství, takže je třeba tak 3 - 4 pumpnutí. Co vás určitě okouzlí je vůně celé této řady (včetně tohoto elixíru). Já se jí nemůžu nabažit. Jedná se o velmi jemnou a nevtíravou olejovou vůni, což já rozhodně můžu a kdyby to šlo, tak si ji mažu na celé tělo. Konzistence je spíše silikonová než čistě olejová, ale po rozetření cítíte, že v každém případě obsahuje i oleje. Ovšem je důležité zmínit, že i přes oleje v obsahu, nejsou vlasy zatížené ani mastné. Naopak. Konečkům, do kterých ho vtírám, náramně svědčí. Jsou lesklé a zejména zdravé, což je to, co po něm primárně vyžaduji. K tomu krásně voní a prostě a jednoduše mne tenhle kousek moc baví! Lahvička má 50 ml, což se může zdát málo, ale jelikož olejíčku nepotřebujete tolik, tak vydrží (snad) dlouho. Cena je 440 Kč, více o něm tady.


Pudrové stíny v tužce - odstín Pearl Matic

Oficiální popis: Oční stíny spojují praktičnost stínů v tužce a oblíbenou pudrovou texturu. Získají si vás dlouhou výdrží, jemnými barvami a aplikátorem, který umožňuje vykreslit celé víčko, rozjasnit vnitřní koutek oka i vytvořit linku podél linie řas. Zároveň vám stíny díky svému malému a skladnému balení budou ideálním společníkem na cesty. 




Tužky teď frčí a to i u produktů na oči. Možná jste si všimli, že jsem si v této podobě zamilovala už i tužku na obočí, tak jsem doufala, že tady to bude podobné. V podstatě je to stejný systém. V malém víčku najdete pudrový oční stín a v tužce samotné pěnový aplikátor. Tím nanášíte stín rovnou na oko, čímž vám odpadá používání jakýkoliv štětců. Otázka, zda je to dobře či ne. Já podobné aplikátory již dávno nepoužívám, takže se přiznám, že to ani s tímhle pořádně neumím. Navíc se mi na aplikátor barva/pudr dost špatně nanáší, což má za následek nerovnoměrnost stínů a celkově malé množství nánosu. Upřímně, stíny mne nijak nenadchly. Není to nadrobno namletý pudr, ale jsou tam i trochu větší částečky, které na oko nechytají tak dobře. Pigmentace není stoprocentní a ještě při nanášení tímto aplikátorem je to docela fuška. Vesměs jimi nedosáhnu opravdu intenzivního odstínu a výrazného líčení. Jelikož si nyní maluji stíny jen minimálně, tak po těchto sem tam sáhnu a jen jimi oči lehce rozjasním, je to taková rychlovka na den. Ale nic intenzivního a precizního. Navíc výdrž je poměrně slabá a na mastnějších víčkách během dnes stín začne mizet a slévat se do vrásek. Ze stínů tedy nejsem nadšená a znovu bych si je nepořizovala. Cena je 340 Kč. Více o nich zde.



Rtěnka v tužce - odstín Pink Magnolia

Oficiální popis: Rtěnka vás nadchne nejen rychlým a jednoduchým nanášením, ale také svou pěstící texturou. Obsahuje vysoce kvalitní ricinový olej, díky němuž rty nevysušuje, snadno se roztírá a zanechává na rtech krásný finiš. Pyšní se i dlouhou výdrží a praktickým balením vhodným na cesty. Rtěnku můžete v případě potřeby snadno ořezat.




Tohle je ale jiná! Také tužka, ovšem tentokrát klasická dřevěná, ořezávací. Odstín Pink Magnolia je taková trochu zastřená růžová. Možná bych řekla malinko do malinova. Tuha je poměrně měkká a při doteku tepla roztává, takže se aplikuje jedna báseň. Navíc pokud ji udržíte ořezanou do špičky, tak i perfektně vykreslí rty bez přetahů. Je dostatečně pigmentovaná, aby dvěma přejetími dodala intenzivní barvu. Na rtech zajistí neuvěřitelně příjemný pocit. Neroztéká se, ale ani rty nestahuje a není nepříjemně suchá. Naopak rty hydratuje. Je přesně někde uprostřed, že o ní ani nevíte a přitom tam je a vašim rtům dodává šťávu svým lehce lesklým finišem. Nesmíte od ní tedy očekávat dlouhou výdrž. Sama o sobě tam drží hodinu až dvě, ale při jídle či pití se obtiskává a otírá. I tak ji ale můžu a teď z jara ji vytahuji celkem ráda. Moc mě na rtech baví a velmi mi připomíná všechna možná máslíčka a chubby sticky. Více o ní najdete tady, dostupná je ještě v odstínu Sheer Peach a cena je 220 Kč.




Sečteno podtrženo: Olejíček je naprostá bomba, líbí se mi a vyhovuje i mým vlasům. Naprosto zbožňuji jeho vůni, texturu i výsledky. Rtěnka v tužce se též zařadila mezi mé oblíbené. Má fajn šťavnatý odstín i příjemnou konzistenci. Co mne nezaujalo a za sebe nemohu doporučit jsou oční stíny v tužce, které neudělají hezky souvislou vrstvu ani při deseti tazích, nanáší se složitě a tak nějak bych je znovu mít nepotřebovala. 

Produkty jsou k zakoupení v síti salónů spolupracujících se značkou Alcina. Jejich seznam naleznete tady.

A co vy a Alcina? Máte s touto značkou zkušenosti? Zaujalo vás něco? 

*PR produkty zaslané zastoupením značky

10 komentářů:

  1. Se značkou zatím žádnou zkušenost nemám, snad napravim. Tužka vypadá super, i olejíček, to já také můžu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez olejíčku na vlasy už nežiju a to jinak používám minimum vlasových přípravků a většinu se snažím mít z přírodní kosmetiky.. ale tohle prostě nejde opustit :) :D Tenhle je navíc ještě příjemnější (a voňavější) než můj oblíbený od Dove :)

      Vymazat
  2. značku nepoznám, ale ten olejček ma veľmi zaujal :) pekný článok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Olejíček je vážně bomba, to já můžu!

      Vymazat
  3. Značku znám, ale zatím jen z doslechu, rozhodně mně nejvíc zaujal ten olejíček, ten vypadá opravdu lákavě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně i vlastnostmi je moc fajn a nahradil mého oblíbence od Dove :)

      Vymazat
  4. Už dlouhou dobu přemýšlím o pořízení olejíčku na konečky, ale nemůžu se pořád rozhodnout, jaký zvolit.
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru za sebe mohu doporučit kromě tohoto ještě olejíček od Dove Regenerate Nourishment nebo i Elséve v takové žluté/zlaté lahvičce :) ;) na konečky je to vážně dobré, já díky tomu nikdy neměla vážné problémy s roztřepenými či suchými konci ;)

      Vymazat
  5. O značce jsem už párkrát dříve slyšela, ale zkušenosti s ní nemám a nebo si žádný produkt, co jsem možná měla nevybavuji :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doporučuji zkusit, mají pár opravdu skvělých věcí ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)