neděle 2. června 2019

Objevuji přírodní deodoranty: Honestly pHresh x Naturalis Better

Krásný den vám přeji!

Dnes to bude trochu na delší povídání.. Nejdříve vám totiž řeknu, jak hledám cestu k přírodním deodorantům a následně vám své první dva kousky i blíže představím.



Deodoranty a antiperspiranty - to je hodně obsáhlé a sporné téma již spousty let. O hliníkových solích se toho píše spousty. Já nejsem zrovna ta nejpověřenější osoba, která by o tom mohla rozprávět a více se v tom šťourat. Nechávám na každém, ať používá, co uzná za vhodné. Však od toho máme mozek, že, abychom se svobodně rozhodli, co chceme a co naopak ne. Já jsem donedávna používala běžné, komerční a drogeristické značky deodorantů, respektive v mém případě spíše antiperspirantů. S hliníkovými solemi i bez nich. Nevadí mi. Stále tu doma nějaké najdu. Ale tak nějak v hloubi duše jsem věděla, že přijde čas, kdy se obrátím směrem k přírodním deočkům a stále více jsem po nich pokukovala. A v těhotenství to vygradovalo a rozhodla jsem se definitivně, že teď omrknu přírodnější alternativy. No a pak přišla ještě jedna událost, která mě utvrdila v tom, že jsem se rozhodla dobře a do budoucna v ní budu pokračovat, protože zdraví máme jenom jedno. A ať je to s hliníkem pravda či nikoliv (já upřímně sama nemám úplně vyhraněný názor), nebudu to s ním přehánět a zbytečně tak riskovat.. Takže, moje cesta vedla prvně do drogérky, kde jsem omrkla nabídku, která mne moc neuzaujala.. Pak jsem navštívila pár blogů a profilů, věnující se přírodní kosmetice, abych si udělala trochu obrázek, jaké přírodní kousky stojí za to vyzkoušet. No a do toho, jako by mne zase někdo četl myšlenky, se mi ozvaly holky z Nuspring, zda nechci něco z jejich nabídky otestovat a bylo jasno. A ještě zajímavější je, že do pár dnů jsem měla další nabídku, tentokrát od Ladybio, kde jsem si vybrala další kousek...

A tak začíná objevování dosud neprobádaných vod a rovnou se dvěma velikány. Hodně oblíbeným kouskem od Naturalis Better a pro mě vlastně dosud téměř neznámou Honestly pHresh, která o sobě však stále více dává vědět. Jeden roll-on versus tuhý. Jak to s nimi vypadá?

Bio Deo Natural Roll-on 24H+ - Naturalis Better

Oficiální popis: Inovativní produkt s deodoračním, absorbčním a přírodně antibakteriálním účinkem. Respektuje pokožku a zanechává příjemný pocit svěžesti po celých 24 hodin. Bez obsahu hliníkových solí a alkoholu.



Kdo mě čte déle, tak ví, že kuličkám jsem nikdy moc neholdovala. Ale po posledních zkušenostech, jsem se rozhodla jít i tady do té. Jde o klasický roll-on v umělohmotném obale. Má velmi příjemnou vůni. Až jsem opravdu překvapená, jak hezká ta vůně je. Přírodní kosmetika má často ve vůni takový ten "přírodní" podtón, který nemusí každému vyhovovat, ale tady nic. Tady je to moc příjemná, osvěžující vůně a na deočko i poměrně silná. Kdybych nevěděla, že se jedná fakt o přírodní kousek, tak to podle vůně vůbec netipuji :) Ale baví mě. Při aplikaci se na roll-on nanese celkem velké množství tekutiny, je třeba tedy počítat s mokrým podpažím. Jo, to je to, co na kuličkách nemám ráda a ani tady to není výjimka. A hlavně, v tomhle případě mi velmi špatně ten deodorant zasychá, možná se dá říct, že ani pořádně nezaschne. Jelikož ráno dělám vše v rychlosti, tak dlouhé čekání na zaschnutí deočka nepřipadá v úvahu. Proto vím, že část tohoto deočka končí na mém tričku. Jo prostě je to tak. Bát se toho nemusíte, barevné fleky mi naštěstí na oblečení nezanechává a ani v průběhu dne je nedělá. No každopádně ten mokrý pocit prostě není nejpříjemnější a tím, že ho je půlka i na tričku, snižuje se tím i funkčnost. Je to deočko, nepočítejte tedy s tím, že nahradí antiperspirant, kdy máte podpaží zcela suché a bez známky potu. To nehrozí. Ale jako musím uznat, že s ním ani trochu nezapáchám, je cítit jedině ta svěží vůně, to jo, ale při náročnějším dni mám prostě koláče v podpaží a to mě úplně nebere.

Takže tuhle kuličku volím tehdy, mám-li trochu nenáročné plány (no ty mám teď skoro furt, když se doma flákám :D), jinak skončím s promáchaným tričkem. S pokožkou si ale rozumí, podpaží nedráždí, nepálí, nedělá cucky. Podpaží je prodyšné a mám pocit i opečovávaného podpaží.  Seženete ji TADY cena je 250 Kč za 50 ml.




Dámský tuhý deodorant Tropical Blossom - Honestly pHresh

Oficiální popis: Základem složení deodorantu je účinný enzym, který zabraňuje bakteriím šířit zápach. Přírodní extrakty z aloe vera, kokosového oleje a dalších bio látek vytváří pečující konzistenci, která udržuje přirozené pH, zklidňuje a hydratuje pokožku. Neobsahuje parabeny, hliník, lepek, ropu, propylenglykol, umělá barviva. Vůně kombinuje jemné tóny plumérie a ylang ylang. Zpomaluje růst chloupků.



No a protože by to chtělo i tuhý kousek, tak jsem neváhala a vybrala si tenhle od Honestly pHresh ve vůni Tropical Blossom. Těch tuhých ve světě přírodní kosmetiky moc není, proto mne zaujaly tyhle od HpH hned na první pohled. Navíc je mají v několika různých parfemacích a dokonce i v pánské verzi. Takže pokud rádi prozkoumáváte nové vody, mrkněte na . Varianta Tropical Blossom se nese v duchu květin, proto také růžový, umělohmotný obal a klasické "vysouvací" balení. Tady už trochu tu přírodní vůni očekávejte, ale ani tak to není žádná hrůza a celkem se mi parfemace zamlouvá. Kromě lehce nasládlé květinové vůně a toho přírodního podtónu, je cítit při delším čichání i mentol. Takže svěží vítr do podpaží. Po otevření mě zarazila barva, je to takové lehce nahnědlé a konzistence je také trochu atypická, respektive pokud jste zvyklí na klasické drogérkové, bílé tuháče jako já, tak tohle je úplně jiná. A s tím mám právě trochu problém. Ta textura mě na něm jako jediná moc nebaví. Je totiž hodně mazlavá, lepivá a taková až nepříjemně vosková. Nevím, jak šikovněji to popsat, prostě když to dáváte do podpaží, tak vám to táhne kůži a tak nějak to tu pokožku "zalepí". Za příčinu to dávám hlavně prvním příčkám složení, což je bambucké máslo, kakaové máslo, rýžový vosk a další prostě zaručí podobnou texturu. To ulepené podpaží mi trochu vadí, hlavně proto, že když si pak natáhnete tričko, tak se to trochu přicucne i na něj a pak mám v podpaží ztvrdlou hroudu a třeba na šedivé je to sakra vidět i cítit :-/ Mitsuuko radila při aplikaci prvně chvíli v podpaží přidržet, že to texturu lehce povolí a lépe se roztírá. Já to samozřejmě hned na to začala dělat stejně. Možná to trochu pomohlo, ale fakt jen nepatrně a prostě tu těžkost s tímhle deodorantem v podpaží cítím i tak. Za co ho ale zase opravdu miluju je funkčnost. Nejen, že přebije zápach a po celý den se uvolňuje jen ta jemná květinová, nevtíravá vůně, ale taky mám pocit, že i když jde o deočko, tak se mnohem méně potím. Možná je to tím, jak podpaží ta textura zaplácne :D, ale prostě je to mnohem lepší a v podpaží nemám mokro od rána do večera. Takže v tomto ohledu za mě vede zase tenhle kousek.

Tuhé deočko najdete v této variantě TADY, cena je 349 Kč za 64 gramů. 





Sečteno podtrženo: Oba tyhle deodoranty mají něco do sebe. Já se vlastně fakt neumím rozhodnout, který mám radši, protože každý mě něčím štve a něčím naopak vyhovuje. U kuličky je příjemnější aplikace a vůně a péče o podpaží, ale méně sympatický je mi pocit mokrého podpaží a slabší účinnost. Na druhou stranu tuhý deodorant mi strašně vadí svojí tuhostí a tím mazlavým filmem, co v podpaží zanechává, ale zase je stoprocentně funkční, že jsem si z toho sedla pomalu na zadek. Mám tedy jejich použití rozdělené podle potřeby. V klidnějších dnech sahám po odlehčenější kuličce. Na doma nebo jen tak vyběhnutí někam ven mi to bohatě stačí. Když vím, že mě čeká stresovější nebo fyzicky náročnější chvíle, tak rovnou sahám po tuhém. Ale nerada ho používám víc dní v kuse, mám pak prostě pocit zapatlaného podpaží (i když se samozřejmě myju! :D). Samozřejmě to, že takhle fungují u mne, neznamená, že vám nebude stačit kulička Naturalis nebo že bude tuhý Honestly vadit i vám.. ;) 

A co vy a přírodní deodoranty? Používáte? Nebo jste stále věrni drogérkovým kouskům? Jaké přírodnější deodoranty byste mi doporučili vy?

* Naturalis roll-on mi byl zaslaný zastoupením e-shopu Nuspring.cz, tuhý deodorant Honestly pHresh mi byl zaslaný k vyzkoušení zastoupením e-shopu Ladybio.cz

6 komentářů:

  1. Hliníkové soli jsou dost diskutabilní surovina, to je fakt. Ale už se prodávají i deodoranty (Nivea, Dove) bez hliníkových solích, což kvituji, dopotřebuji zásoby, které doma mám a běžné deodoranty už kupovat nebudu, buď variantu nez hliníkových solí nebo přírodní. Zdraví máme jen jedno a ať už to s těmi hliníkovými solemi jakkoliv, nechci to pokoušet.
    Sama zatím zkušenost nemám, ale kamarádka si hodně chválí krémové deodoranty od Soaphoria nebo Navia, takže ty chci určitě vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Je to na každém, já taky neříkám, že už do drogérky pro deodorant/antiperspirant nikdy nezamířím, ale okolnosti mne donutily se na tohle teď trochu víc zaměřit. A teda teď mě fakt víc lákají ty přírodní kousky :) Zmiňovanou Soaphorii a Navii mám také na seznamu a spoustu chvály jsem slýchala i na deočka od Biorythme :)

      Vymazat
  2. Prírodné deodoranty som ešte nikdy neskúšala. Úprimne, vyhýbam sa prírodnej kozmetike lebo na moje počudovanie môjmu telu až tak nevyhovuje, ale neviem ako by zareagovalo v prípade deodorantu. Myslím si, že by som to mala vyskúšať aby som vedela.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsi asi nenarazila na vhodnou přírodku :) Některé věci z přírodní kosmetiky jsou fakt poklady (takový arganový nebo ricinový olej..;)). Přírodní deočka nefungují na bázi hliníky jako drogérkové antiperspiranty, takže nezabrání stoprocentně pocení, ale zase do sebe člověk aspoň necpe chemii :)

      Vymazat
  3. Doma mam aj antiperspirant a aj deodorant. Po antiperspirante siaham len ked viem, ze bude narocny den. Inak pouzivam deo bez hlinikovych soli. Je jasne, ze nie kazdy pracuje z domu a su povolania kde proste spoteny clovek byt nemoze, no pouzivat antiperspirant do fitka, pocas dovolenky, ci cez vikend je uplna hlupost.
    Z toho co som vyskusala ma najviac oslovila prave Soaphoria. Konkrente verzia Benatska noc.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to dělám takhle.. když vím, že bude zápřah, tak jdu do něčeho "tvrdšího", na doma nebo jen na krátký přesun používám slabší deočka :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)