středa 4. prosince 2019

Smyssly: Podráždí vaše smysly?

Krásný den vám přeji!

Je na čase představit si další novou značku. Tedy nová úplně není, na trhu je od roku 2017, ale u mne ji můžete potkat úplně poprvé, tak se pojďme podívat do tajů kosmetiky Smyssly, která využívá přírodních ingrediencí a zároveň klade důraz na krásné, ale zároveň recyklova(tel)né obaly :)



Kosmetika Smyssly je z dílny dvou silných žen - maminky a dcery, které se rozhodly, že dají formu tomu, co je baví - kosmetice. Věnují se zejména pečující kosmetice, ale také pomůckám k péči o pleť - masážním válečkům a masážním kamenům, které jsou stále oblíbenější. Já jsem si na první testování vybrala pleťovou péči - Revitalizační micelární vodu, Intenzivní oční péči a Hedvábný hydratační krém. Všechny produkty a v podstatě celá nabídka značky má velmi neobvyklé obaly. Převážnou většinu produktů zakoupíte v hadrovém obalu s koženou cedulkou a co není v hadrovém, najdete v papírové krabičce. Celé to působí velmi esteticky a opravdu výjimečně. Pod tímto prvotním balením pak naleznete na papírku vypsané informace + ingredients list. Dále už pak záleží na typu produktu - využité jsou materiály jako sklo, dřevo, v případě nutnosti i plast.. Rozhodně je vidět, že tady si s obaly někdo doopravdy pohrál! :)



Revitalizační micelární voda

Oficiální popis: Hydratační odličovací a čistící tonikum bez líhu a syntetických konzervačních látek, pleť dokonale odlíčí, odstraní i voděodolný make-up a řasenku. Extrakt z listů léčivého stromu Hamamelis virginiana má antioxidační a mírně antiseptické vlastnosti. Panthenol zklidňuje pokožku a působí protizánětlivě. Extrakt z pomeranče má detoxikační, čistící a adstringentní účinky na pleť a mořská řasa Codium Tomentosum jí zklidňuje, regeneruje a hydratuje. Po aplikaci pleť zůstává hydratovaná, zklidněná, svěží a bez pocitu vysušení.


Začneme čištěním a to touhle kráskou ve skleněné lahvičce s dřevěným víčkem. Docela jsem se na ni těšila, protože po velkém balení předchozí micelárky, jsem potřebovala změnu a tohle prostě láká pouhým okem! Víčko je klasicky šroubovací, nalévací otvor je celkem velký, ale po přimáčknutí na tampon toho nevylévá zase tolik, takže se to dá. Hned po vylití vás uhodí do nosu dosti silná, nasládlá parfemace. V první chvíli se mi líbila a byla jsem nadšená, ovšem ta vůně je dost cítit i z pleti po jejím otření a to po těch micelárních vodách bez parfemací je dost síla. Trochu nezvyk, ale dalo se na to velmi rychle zvyknout :) Jenže na co jsem si nedokázala zvyknout do konce je lepení. Postupně to sice mizí, ale nějakou tu chvíli, cca půl hodinky, ji na pleti cítím a to už teda dvojnásob - jak čichem, tak pocitově. Odlíčit make-up z pleti zvládá, ale oční okolí tedy ani trochu, řasenku spíše rozmatlá a navíc mi v očním okolí byla lehce nepříjemná. Ne že by vyloženě štípala, ale spíš jen tak nějak ty oči trochu tlačí. No a stejně jsem si vždy ještě obličej umyla ve sprše čistícím gelem, protože pocit dokonale čisté pleti jsem také neměla. Plus dávám za hydrataci, po použití je pleť hezky svěží, za celou dobu jsem neměla problém se suchou pletí ani žádným pnutím. Tím to však končí a já jsem spíše na rozpacích. Za mě existují lepší čistící/micelární vody a to i za mnohem menší peníze. Tuto micelární vodu seženete za 610 Kč za 125 ml.




Intenzivní oční péče

Oficiální popis: Jemná emulze určená pro oční okolí hydratuje a koriguje drobné vrásky kolem očí. Deriváty olivového oleje jsou velmi bohaté na minerály a vitaminy A a E a stimulují činnost buněk produkujících kolagen a elastin a korigují mikrovrásky. Skvalan hydratuje, zmírňuje známky stárnutí pokožky a na pleti tvoří ochranný film, čímž ji chrání před volnými radikály. Emulze je vhodná pro všechny typy pleti, ve věku 35+, včetně citlivé a problematické.


Oční krém mi zrovna chyběl, proto jsem se na tohoto krasavce vrhla hned. Má krásné dřevěné balení, uvnitř vyplněné plastem, ale jen v nejmenším možném množství. Krém má namodralou (nebo nazelenalou? :D) barvu. Je krásně jemný, dobře roztíratelný. Není ani moc suchý ani extrémně mastný. Do pleti ho vklepávám prsty a on se začíná ihned vstřebávat. Oční okolí pak zanechává krásně hebké, jemné, vyhlazené a dobře hydratované i vyživené. Malé vrásky a ostré linky se s ním neobjevují, takže péči zajišťuje dostatečnou. V tomto případě počítejte s absencí parfemace, za což jsem i celkem ráda, protože u očních krémů to nějak nepotřebuji. Krém je za mě jednička a stále mě jeho používání moc baví a můžu jej směle doporučit. Navíc ho stačí opravdu málo, takže i dlouho vydrží. 20 ml seženete za 1020 Kč.





Hedvábný hydratační krém

Oficiální popis: Hedvábné proteiny a kyselina hyaluronová mají schopnost vázat vlhkost a přinášejí pleti hydrataci a zjemnění vrásek. Vzácné oleje, makadamiový, arganový a mandlový, pokožku hydratují a zklidňují. O svěžest a hebkost pokožky se postará přírodní hedvábí. Krém je vhodný pro všechny typy pleti.


Do třetice se mrkneme ještě na pleťový hydratační krém. Krém je stejně jako oční péče v krásném dřevěném obalu, tentokrát však se skleněným vnitřkem, takže vás možná může překvapit trochu těžší balení. Po otevření na vás vykoukne bílý krém, který vás zaujme mimo jiné svojí vůní. Má ji opět na krém dosti intenzivní. Sice hodně příjemnou, krásně "hedvábnou", ale dost silnou a to i na obličeji. Dá se na ni však zvyknout a krém si užít. Dobře se roztírá, rychle se vstřebává, nezanechává ulepený ani vyloženě mastný pocit, ale pocitově o namazání tak nějak víte. Prostě cítíte, že jste ho nanesli. Pleť je dokonale jemná, hebká a na dlouhou dobu vyživená. Nyní na podzim jsem čekala nějaké potíže s vysoušením pleti, ale díky kvalitní péči, kam patří i tento kousek, se tak nestalo. Jen jednu výtku k němu mám a tím je trochu štipkavý pocit na pleti, pokud máte nějakou otevřenou ranku - rozedřený pupínek či odřený nos. Potom ho prostě chviličku cítím štípat. Jen velmi lehce, ale je to tam, takže doporučuji vybírat opatrně, pokud máte citlivou pleť. Krém seženete v 50 ml balení a cena je 1064 Kč.





Sečteno podtrženo: Kosmetika Smyssly mne v první řadě odzbrojila svými obaly, myšlenkou i vůněmi, ale nejsem ze všeho bohužel nadšená. Začnu pozitivně - za mě má ano rozhodně Intenzivní oční péče, která mi vyhovuje na 100%. Hedvábný hydratační krém mne odzbrojil svojí vůní, která je sice až moc silná, ale rozhodně je hezká a i jeho vlastnosti mi vyhovují, nemám-li zrovna na obličeji rozškrábané pupínky či sedřený nos.. Co za mě bohužel nesklízí úspěch je Revitalizační micelární voda, která mi nejen přišla nedostatečně čistící, ale také mi vadila silná parfemace a ulepkaný pocit. 

Celou nabídku, včetně zde zmíněných produktů najdete tady, případně v jejich butiku v pražském Obchodním domě Máj či v několika dalších buticích a parfumérii Fann.

Velmi oblíbená jsou od této značky pleťová séra, proto by mě zajímalo, zda s nimi máte někdo zkušenosti? Navštívili jste již jejich butik?

*PR produkty zaslané zastoupením značky

12 komentářů:

  1. Teraz je toho na trhu moc, až príliš by so povedala. Prírodnú kozmetiku, mám rada ale na pleť my skoro žiadna nefunguje, takže to radčej neskúšam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pro mě to má právě kouzlo :D Můžu vybírat a zkoušet nepřeberné množství věcí :)

      Vymazat
  2. Ty obaly jsou poutavé, produkty vypadají úplně jinak, tak nezvykle..Nejvíc se mi líbí oční péče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to úplně něco jiného než jsme z obchodů zvyklí, že :) A co teprve ten jejich krásnej butik! :)

      Vymazat
  3. Ty obaly jsou parádní. Nejvíce mě zaujal oční krém, taky mi nedávno došel. Tu micelární vodu bych na své pleti asi nesnesla. Nemám ráda ani minimální lepení, natož tak půl hodinové. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No micelárka mne zklamala :( Navíc i docela rychle ubývala a za ty peníze je to dost špatný :( :D Ale ty krémy jsou čupr! Ten oční vůbec neubývá a to má "jenom" 20 ml :)

      Vymazat
  4. Krémy vypadají skvěle! Jinak značka má tedy nádherné obaly, jen co je pravda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy jsou fajn, micelárka mě zklamala.. ale obaly jednoznačně TOP! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)