sobota 22. června 2019

Zelená pro přírodu: rozšířená řada SkinFood - Weleda

Krásný den vám přeji!

Protože venku je léto v plném proudu a všechno se nám zelená, zazelená se to trochu i tady. Dnes vám totiž představím rozšířenou řadu tělové kosmetiky SkinFood od značky Weleda. Jistě jste již tuto bombu zaznamenali, výrobky ukazovala spousta blogerek a influencerek a reklamu této řadě dělá také krásná Taťána G. Brzobohatá.



Jistě si pamatujete, že krém Skin Food používám už roky a neustále ho chválím. A chválit vždycky budu. Klasický výživný zelený krém v tubě je ten nejuniverzálnější krém, jaký můžete sehnat a zároveň ten nejfunkčnější. No a nedávno se nabídka rozrostla. Prvně o trochu odlehčenější verzi tohoto výživného pokladu, která se jmenuje jednoduše Skin Food Light. A nedlouho poté přišla Weleda ještě se dvěma zajímavými kousky - tělovým máslem a balzámem/máslem na rty. A jak možná hádáte správně, i tohle je pecka! A já měla díky e-shopu Nuspring.cz možnost všechny tyhle nové (i staré) kousky vyzkoušet.


Začneme tou jejich klasikou - výživným Skin Food krémem v porovnání s novým Skin Food Light. Obě varianty seženete ve velikostech 30 a 75 ml, klasický SF i v malém cestovním balení 10 ml. Klasický výživný je v tmavším zeleném obale, Light je světlejší, trochu "odlehčenější" zelená. Pěkně vymyšlené. Trochu mě zarazila změna v balení. Z kovových tubiček jsou nově umělohmotné tuby. Trochu hůř se z nich krém ke konci doluje, ale není to až taková tragédie. Jen možná pro eko nadšence je tohle krok zpět. Oba krémy mají stejnou parfemaci a hodně podobné složení. Jen verze Light se odvíjí od toho názvu - je trochu lehčí než klasika. Ač vypadá texturou hodně podobně, tak přeci jen je méně mastná a o něco rychleji se vstřebává. Nezmastí pokožku tolik jako tmavší verze. Ale také to s sebou nese fakt, že ač je to taky výživný a hydratační kousek, tak o něco méně než původní verze. Pro mě je to třeba vhodnější hlavně přes léto, kdy mám pleť a pokožku trochu mastnější a potřebuji toho méně. Takže pokud jste na tom stejně, tohle by se vám mohlo nyní hodit. Já si rozdělila využití. Tmavě zelená verze je fakt těžký kalibr na všechny neduhy a extra suchou, strádající pokožku - nechala jsem si ho na nohy, lokty a popraskaná místa. Verzi Light využívám na začínající potíže s vysušováním, na ruce na noc nebo na obličej, kde mi vyhovuje méně mastný film rozhodně více. Jedno balení si s sebou rozhodně beru i do porodnice :) Moc mě tahle novinka potěšila a rozhodně se dle mého povedla! 








Pokud jste ale věrni té výživné klasice a chcete naopak ještě trochu víc té výživnosti a hutnosti a nabombené péče, tak potom teda omrkněte tohle - Skin Food Body Butter (tělové máslo). 

Oficiální popis: Tělové máslo poskytuje tolik potřebnou hydrataci suché až velmi suché pokožce. Složení obsahující vysoký podíl slunečnicového oleje, kakaového a bambuckého másla zajišťuje snadnou aplikaci, rychle vstřebání do pokožky a celkové zvláčnění. Kakaové máslo navíc obsahuje velké množství antioxidantů a vitaminu E, který pokožce navrací vitalitu a pružnost. Zastoupení výtažků z heřmánku a měsíčku lékařského dodává tělovému máslu hojivé a regenerační účinky. Extrakt z violky trojbarevné dokáže zklidnit i podrážděnou pokožku a působí antibakteriálně. Tělové máslo Weleda obsahuje čistě rostlinné složení, díky tomu tak vyhovuje i veganům.

Přiznám se, že na extra mastná a hutná másla nejsem. Tedy takhle, mažu se jimi, spotřebuji je, ale netíhnu k nim. I proto jsem zrovna po tomhle kousku z počátku neprahla. Jenže. Tenhle mne velmi, ale opravdu velmi mile překvapil. Máslo je v obyčejném, plastovém kelímku, takže použití jednoduché a spotřebujete ho až do dna. Má vůni pro tuhle řadu typickou - přírodní, plnou bylinek (cítím tam měsíček, heřmánek..). Je intenzivní při mazání i po něm a já ji miluji. S Weledou ji mám velmi úzce spjatou. Hutná, našlehaná textura mne z počátku celkem děsila, nemám ráda takové ty umatlané krémy, které se ne a ne vstřebat a dělají takovou tu bílou vrstvu, kterou musíte roztírat půl hodiny. Jenže víte co je super? Že to se tady nekoná! Když ho nanesete, tak tam ta bílá vrstva je, ale jakmile začnete roztírat, ihned se máslo vstřebává a není s ním nejmenším problém. To mne moc mile překvapilo a díky tomu mě to mazání i bavilo. Navíc nezanechával žádný umaštěný ani ulepený pocit. Samozřejmě je na pokožce cítit, kůže trochu "ztěžkne" pod nánosem másel, ale nepřináší s sebou jinak žádná negativa. Jen intenzivní výživu a dlouhodobou vůni. Dokonce mi máslo nijak nevadilo ani v těch aktuálních teplech. Což je tedy co říct. Navíc když ho nanesete bezprostředně po sprše, kůže je na aplikaci připravená a vstřebá se o to lehčeji a lépe. A ta pokožka? Naprosto boží! Krásně jemná, hebká a vyživená na celých 24/7. Snad jen můžu nadávat, že to balení není tak 5x větší, aby mi vydrželo déle. Mazala jsem s ním teď hlavně stehna, zadek, boky, abych zachovala pružnost pokožky a povedlo se. Za mě tedy vážně palec nahoru a tohle je kousek, který mne nakonec bavil ze všeho nejvíc. Jsem moc mile překvapena a doporučuji. Množství je 150 ml, cena 369 Kč a najdete ho například tady.  






Posledním kouskem tu mám Skin Food Lip Butter (balzám/máslo na rty). A i to je teda opravdový poklad, takže pokud o něm přemýšlíte, čtěte dál...

Oficiální popis: Balzám na rty poskytuje dokonalou výživu vysušené a dehydratované pokožce stejně jako ostatní Weleda Skin Food produkty z této řady. Balzám má vysoké regenerační, zvláčňující a hojivé účinky. Kromě celkově hydratace také dodává rtům atraktivní lesk. Vysoký obsah lanolinu pomáhá rty zjemnit a zvláčnit. Včelí vosk oproti tomu vytváří ochrannou vrstvu, která skvěle poslouží v nepříznivém počasí. Balzámy na rty poskytují dlouhodobou ochranu před mrazem, větrem či suchý vzduchem z přetopených místností.

Řekne-li se balzám, většina z nás si asi představí tuhou, bezbarvou tyčinku. To tady nečekejte. Jak už můžete odhadovat dle obalu, tady je to naopak tekutější konzistence. Balení je opět plastové, konec zakulacený s dírkou uprostřed, aby se balzám jednoduše aplikoval. Texturu má velmi podobnou leskům na rty. Možná bych řekla, že o trošičku více voskovou, ale jen nepatrně. Znamená to jediné - je průhledný, po rtech se krásně roztéká a finiš je lesklý. Určitě by lesk nahradit zvládl. Část nánosu ale postupně mizí, protože se krásně vstřebává do rtů, o které skvěle pečuje. Je plný pečujících složek, takže vaše rty jsou v nejlepších rukách. Já ho moc ráda používám, když už se mi rty loupou nebo se mi dělají šupinky. Také už jsem ho stihla využít, když jsem měla rty vysušené a pálivé ze sluníčka a ve všech případech naprosto skvělá péče a výsledek do pár hodin. Ideální namazat ho na noc, do rána pak budete mít pusinku k políbení :D Přes den zas nadělá spoustu parády.. Opět tedy naprosto skvělá záležitost, kterou jsem si rychle oblíbila a budu trapná, protože se budu opakovat - beru si ho s sebou také do porodnice.. Balzám má 8 ml a cena je 149 Kč, najdete ho například zde.






Sečteno podtrženo: Jako co vám mám napsat, než že tohle se povedlo. Připravit odlehčenější verzi krému Skin Food je ideální tah, obzvlášť teď před létem :) A doplnit ho o tělové máslo a balzám? K tomu není co dodat, když oba ty kousky jsou naprosto boží a skvěle fungují! Tahle řada má ode mě jednoduše zelenou :)

A co vy a Weleda? Máte také rádi klasický Skin Food? Už jste vyzkoušeli něco z novinek? :)

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Nuspring.cz

8 komentářů:

  1. Měla jsem pouze ten klasický univerzální krém a byl super, hodně mi pomáhal v době alergie, kdy jsem měla strašný ekzém v obličeji a hodně citlivou pleť. Určitě bych ráda zkusila i zbytek řady, tak třeba někdy :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skin Food je prostě bomba a pomáhá v mnoha situacích :)

      Vymazat
  2. Klasický Skin Food je super, používám na lokty, paty a kolena, takže místa, která bych jinak měla hrubé jak struhadlo. A chci si pořídit i tu odlehčenou verzi, na pleť. Peněžence se to líbit vůbec nebude, ale právě zjišťuji, že bych moc ráda vyzkoušela i balzám na rty a tělové máslo:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dost mě zaujal právě jejich balzám na rty :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. To tělové máslo musí být super a líbí se mi i balzám a vlastně celá tato řada.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celá je povedená :) Se mi tomu ani nechtělo věřit, ale jako prostě fakt jo! Navíc je super, že to není jen pro kosmetické nadšenkyně, ale využije ty produkty celá rodina :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)