neděle 18. června 2023

Spotřebováno za květen 2023

Ahoj, čau!

Vítám vás u dalšího úplně nadupaného vydání Spotřebována. Opět tu nějakou dobu nebylo, takže krabice přetékala prázdnými obaly, rozhodně se tedy dnes máte na co těšit.




Mám tu dnes hromadu všeho, od tělovky, pleťovky, vůní až po dekorativku. Tentokrát se to skutečně nahromadilo, celkem 34 ks a jak jsem pak zjistila, není to ani za dva měsíce, ale cca za měsíc a půl :D No já vám fakt nevím, lepší už to se mnou asi nebude..



Intimní hygiena - Ziaja - intimní gely Ziaja kupuji opakovaně, střídám jen varianty. Fungují dobře, nedráždí, nevysušují. Tahle heřmánková má jemnou vůni. Velké balení dlouho vydrží a cena je velmi přátelská. Hodnocení: 5/5.

Sprchový gel Neroli a ylang ylang - Lux Botanicals - krásná a poměrně intenzivní květinová vůně, která voní po umytí i z pokožky. Dobře napění, nevysušuje, takový běžný sprcháč. Plusem je velké balení, co vydrží delší dobu. Hodnocení: 4/5.

Tělový peeling Christmas Cookies - Organic Shop - peelingy OS jsou super! Zrnka jsou středně hrubá a dobře vydrhnou, ale stačí přidat kapku vodu a začnou se rozpouštět a přeměňovat na takovou mléčnou pěnu. Nejsou vyživující, ale pokožku pěkně zjemní. Vůně jsou také okouzlující, tahle vánoční mi sice neučarovala tolik jako malinová, ale špatná také rozhodně nebyla.. Hodnocení: 5/5.

Pěna do koupele Lovely Moment - Balea - fajn pěna za pár kaček. Nadělá bohatou pěnu, která dlouho vydrží, má jemnou parfemaci a to balení je tak velké, že si ji hodněkrát užije celá rodina. Hodnocení: 4,5/5.

Soli do koupele - Isana - jsou nejlepší, to už všichni dávno víme :) Rychle se rozpouští, hezky voní, zvláčňují pokožku a stojí pár korun. Tu ovocnou variantu si užíval mrňous, já jsem si naopak dala Me Time a to bylo něco! Hodnocení: 5/5.

Soli do koupele - Kneipp - jsou také moc fajn! Ta pivoňková je teď na jaře naprostý ideál a voní opravdu věrohodně. Červená s medvídkem je pak svojí ovocnou vůní naprosto okouzlující. Obě zbarvují vodu do červena. Pokožka je pak také trochu zvláčněná, takže proč ne. Hodnocení: 4/5.




Tělový krém Honey - Vollaré - jsem si užila ještě ve studenějších dnech, protože ta medová vůně byla naprosto úžasně hřejivá. Krém se dobře roztíral, vstřebával a přesto velmi dobře vyživoval. Za mě velmi dobré! Hodnocení: 4,5/5.

Tělové máslo Šeřík - Ryor - tohle máslo je pak srdcovka. Šeříkovou kolekci miluji, protože ta vůně je fakt naprosto TOP! Máslo je sice mastnější, ale naprosto skvěle pokožku promašťuje a vyživuje a pokud to s ním úplně nepřeženete, tak není pokožka nijak nepříjemně umatlaná. Ale po šeříku voní hodně dlouho! Hodnocení: 5/5.

Suchý šampon Fruity Dreams - Balea - čekala jsem, že to bude horší.. Vlasy odmastí, ale musíte ho dát o mnoho více než třeba Batiste a ten efekt prostě není takový. Ale nedělal na vlasech bílý povlak, vůně byla pěkná a nedusila. A stojí teda pár korun. Takže jako nouzovku bych ho klidně brala, ale oblíbence mám jinde. Hodnocení: 3,5/5.

Barva na vlasy Excellence Cool Cream - L'oréal - moje stálice. Snadná a rychlá aplikace, barva dobře chytá a velmi pozvolna se vymývá. Vlasy nejsou po obarvení zničené a vysušené a odstín mi skvěle sedí, moji přirozenou barvu oživí a sjednotí, takže již nekupuji jinou. Jen by nemusela stát takovou raketu :D Hodnocení: 5/5.




Toaletní voda Noir - Makeup Revolution - krásná vůně, velmi podobná parfému Black Opium od YSL, jen trochu taková štiplavější a více sladší. Výdrž na toaletní vodu je slušná, balení krásné a hlavně obrovské za příjemnou cenu, takže když se nechce člověku utrácet za parfém, není o čem. Hodnocení: 4/5.

Toaletní voda Passion - Makeup Revolution - varianta Passion mi zatím sedla ze všech nejméně, na mě hodně silná a kořenitá, ale v zimě se celkem slušně rozvinula, takže to nebylo až tak špatné. A pozor, zrovna tato drží a voní na toaletní vodu až moc :D Hodnocení: 4/5.

Antiperspirant Active Protection - Rexona - mnohaletá stálice, kterou kupuji opakovaně. Cítím se s ní v bezpečí. Jsou dny, kdy mi proti pocení stačí, při větší zátěži k ní přihazuji ještě jiný antiperspirant. Nedráždí podpaží, má jemnou a svěží vůni, nestojí svět. Hodnocení: 5/5.

Krém na ruce Limetka & Aloe - Sinsay - nebyl vůbec špatný a příjemně překvapil! Má jemnou, svěží vůni. Rychle se vstřebává, nemastí ani nelepí a zároveň hydratace nebyla vůbec zlá. To ňunu balení ani nemluvím a stál dvacku.. no neber to! :D Hodnocení: 4/5.

Exfoliační ponožky - Foot Care - další stálice, která pomůže k hladkým chodidlům. Igelitová ponožka je na moji nohu sice obrovská, takže ji musím namilionkrát obmotat, ale ty dvě hodiny to člověk vydrží a do týdne jsou pak nohy krásně jemné. Loupat se začínají cca třetí den a za další tři dny je hotovo. A stojí pade! Ano, pade! Hodnocení:  5/5.




Pleťová maska Bakuchiol - The Mask Dr. - byla skvělá! Plátýnko sice nesedělo na sto procent, ale dalo se upravit. Sérum se ve velké míře vstřebalo a hydratace naprostá bomba. Made in Korea a přitom stála dvacku (Action). Určitě ji berte, pokud ji potkáte. Hodnocení: 5/5.

Bublinková maska na obličej - DG - a tohle je nej nej nejlepší čistící maska! Bublinky mě baví a po této bublinkové masce byla pleť vždycky tak krásně čistá a jemná, zároveň nebyla přesušená, ba naopak.. Dokonalost. Už bohužel poslední balení, tak snad ji ještě seženu. Hodnocení: 5/5.

Maska na oči Steam - maska vypadá jako spací maska, s gumičkami za uši, takže je jasné, že se od vás očekává čtvrt hodinový odpočinek (pokud s ní usnete jako já, tak i delší :D). Po pár minutách se pak začnou dít divy - maska se zahřívá a prohřívá a regeneruje oční okolí. Za mě super změna a střídám to s klasickými chladivými polštářky :D Hodnocení: 5/5.

Polar Lights polštářky pod oči - Trend It Up - jsou hadrové jako plátýnkové masky a toho séra v sobě moc neměly. Po návštěvě ledničky bylo oční okolí osvěžené a trochu více hydratované než předtím. Nebyl to sice žádný zázrak, ale ani zlé to nebylo a účel to splnilo. Hodnocení: 3,5/5.




Noční anti-age balzám Sleepeing Beauty - Beauty Jar - naprosto skvělý balzám a jeden z nejlepších pečujících produktů o oční okolí. Zajistí dokonalou péči a výživu očnímu okolí, kterému tak nic nechybí a je krásně jemné a vyhlazené. Balení vydrží hodně dlouho (já ho používala skoro rok) a stojí kolem 150 Kč. To prostě chcete! Hodnocení: 5/5.

Regenerační sérum s melatoninem Exilir Botanique - Yves Rocher - skvělé, dvousložkové sérum, které krásně vyhladí pleť a dodá ji přes noc dostatečnou výživu. Ideální dávat malé množství, protože je mastnější. Na noc ale nijak obtěžující a pleť si noční regeneraci rozhodně zaslouží. Jen bych ubrala na parfemaci, jinak nemám co vytknout. Hodnocení: 4,5/5.

Intenzivní noční péče Elixir Botanique - Yves Rocher -  skvěle doplňovala sérum. Je lehčí a gelové textury, takže už je to spíš taková tečka na závěr péče. Jen mi trochu vadilo lepení a opět zbytečně výrazná parfemace. Hodnocení: 3,5/5.

Micelární gel Elixir Jeunesse - Yves Rocher - už znovu nepotřebuji, sice make-up z pleti odstranil, ale neměla jsem s ním pocit čisté pleti.. pořád mi něco vadilo a po použití jsem prostě cítila, že musím jít ještě pleť opláchnout.. Myslím, že už ani není v prodeji, takže o nic nepřicházíte. Hodnocení: 3/5.

Pleťová čistící pěna Pure Algue - Yves Rocher - je naopak skvělá a pocit čisté pleti se s ní v mžiku dostaví! Lehce odstraní nečistoty i zbytky líčidel, pleť je jemná a hebká, bez podráždění či vysoušení. Balení s pumpičkou je praktické. Snad jen škoda, že mizí tak rychle. Hodnocení: 5/5.

Pleťový toner Natural Care - Ziaja - je téměř bez parfemace, ideál na osvěžení, dočištění či rychlou hydrataci kdykoliv během dne. Na make-up i pod něj. Nelepí nedráždí. Ideál teď na léto, kdy jsou podobní pomocníci naprosto must-have. Balení fakt dlouho vydrží, střička má dostatečný rozprach. Hodnocení: 5/5.



Tužka na obočí Quickbrown - Jordana - hele za deset kaček posloužila, odstín sedl a praktické balení s kartáčkem je taky fajn.. ale vydržela tak pět použití a byla trochu měkčí až lehce mazlavá.. jsou lepší mikrotužky, ale jak říkám.. deset kaček no :D Hodnocení: 3/5.

Ultra Brow 2v1 - Barry M - tohle byla také zajímavá zkušenost.. štěteček a konzistence jako u tekutých linek, díky čemuž se dobře dokreslovaly jednotlivé tahy-chloupky. Bylo třeba čekat než barva zaschne, což naštěstí netrvalo nijak dlouho, ale já to moc nemusím. Pak stačilo pročísnout a výsledek nebyl špatný. Hodnocení: 3,5/5.

Řasenka na obočí Fix It! - Essence - nejlepší! Skvěle pročeše a zafixuje obočí a to aniž by ho poslepovala do chuchvalců. Zafixované vydrží celý den a balení je také dostatečně velké a zvládne několik měsíců denního použití. Hodnocení: 5/5.

Korektor Camouflage + - Essence - další top kousek z dílny Essence. Tohle je zatím nejlepší náhražka za Catrice Liquid Camouflage, co jsem našla. Jen momentálně nedostupný, což není divu, chtějí ho všichni, když je tak skvělý :D Skvělé krycí schopnosti, nezalézá do vrásek, vydrží celý den. Odstíny také dobré, stejně jako cena. Úplně top. Hodnocení: 5/5.

Automatická tužka na oči - Yves Rocher - další topka a stálice, dokud se bude vyrábět. Neseženete lépe držící tužku! Je měkká a přesto se nemaže a drží i na waterline. Naprosto bezkonkurenční. Balení je na rok a to ji používám denně. Naprosto úžasné! Hodnocení: 5/5.

Linka na oči The Lion King - Makeup Revolution - také moc povedený kousek, MUR linky vážně umí. V tomto případě má jen trochu tvrdší hrot, na který bylo třeba si zvyknout a bylo nutné ho malinko rozkreslit. Každopádně linku zvládne i super tenkou, černočernou a drží celý den. Fixa navíc nevysychá a kreslí x měsíců. Mám od MUR jiného favorita, ale ani tato fixa nebyla k zahození. Hodnocení: 4/5.

Top coat Plump & Shine - Makeup Revolution - a tohle také nebylo vůbec špatný. Přesně ten typ top coatu, co mám ráda - lak pod tím zafixuje a prodlouží jeho výdrž, hezky ten nehet vytvrdí, rychle zasychá a dělá efekt alá gelové nehty. Se štětečkem se dobře pracovalo, jen ke konci se lak už docela mizerně doloval, ale zas nutno vypíchnout, že měl stále stejnou konzistenci a neschl (často se ke konci gelové top coaty "táhnou"). Kupovala jsem ho ve výprodeji asi za padesát kaček, takže super kauf. Hodnocení: 5/5.


A jsme na konci! Zvládli jsme to, i když uznávám, že tentokrát to bylo hodně náročné.. Na to, že to bylo asi za měsíc a půl, toho bylo docela dost, co? :D

Tak mi dejte vědět s čím z toho máte zkušenosti nebo co vás zaujalo.

6 komentářů:

  1. Za květen jsem toho také měla dost, hodně jsem třídila. A z pleťovky a dekorativky mám vždy radost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, jen z dekošky neubývá nic, co bych potřebovala :D Takové paletky, tvářenky, rtěnky stále zůstávají ve stejném počtu.. :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko,
    Lux sprcháč mám zrovna v koupelně, ale dolévám ho jako mýdlo na ruce, moc mě nezaujal a mám sprcháčů teď hrozně moc doma :-D Organic Shop scruby jsou geniální já teda zkoušela právě ten malinový jak zmiňuješ a pak ještě tuším mango. Za ty peníze fajn produkty, určitě plánuju zkoušet i jejich další produkty. Loreál Excellence používám také, akorát řadu Creme a sehnala jsem je teď levněji na e-shopu Europarfémy. Zrovna jsem přemýšlela, kdo na Revolution toaletky psal článek a byla jsi to ty! Zvažovala jsem zakoupení jedné pro kamarádku, tak už vím po které variantě mám koukat. Bublinkovou masku jsem ještě stále žádnou nezkoušela, ale ten koncept se mi hrozně líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám v plánu další peelingy OS, jsou super :) V DMku je malina a mango a Rossmann pak má ještě nějaký kakaový nebo kávový, takže ten určitě taky budu muset prubnout :D Díky za tip, barvy omrknu :)

      Vymazat
  3. Znám soli do koupele Isana, při každé návštěvě Rossmannu si nějaké kupuji:-) A pak sucháč Balea, když se mi nepodaří sehnat Batiste v akci a za plnou pálku se mi je nechce kupovat, tak beru tyhle Ten efekt není úplně hitparáda, ale použít se dají, za těch 50Kč určitě jo. Jo a tělové máslo Ryor, já tu vůni šeříku zbožňuji, ještě, že ji vrátili do prodeje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem ráda, že se Šeřík vrátil. Budu si muset zase udělat zásobičku, ta vůně je prostě legendární!!! :) S Baleou souhlasím, vystihla jsi to přesně :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)