středa 14. června 2023

Novinky Schminka: Oční stíny Wet&Dry a lesk na rty Instant Shine

Krásný den vám přeji!

Dáme si zase trošku té dekorativky, tentokrát od české značky Schminka, která poslední dobou přichází s jednou novinkou za druhou. Balíček od Schminky je vždycky příjemným překvapením a i tentokrát mne moc potěšil. Obsahoval totiž kromě bomby do koupele také trio očních stínů Wet & Dry a lesk na rty Instant Shine.



Oční stíny od Schminky jsem chtěla vyzkoušet od té doby, co jsem je poprvé uviděla, protože na oční stíny já slyším, to víte. A když jsou navíc minerální a vysoce pigmentované.. To mne nenechává chladnou, samozřejmě.

Oficiální popis: Hledáte vysoce pigmentované oční stíny, které prakticky nepráší a nabídnou vám decentní, ale i pořádně výrazné odstíny? Vyzkoušejte Schminka oční stíny Baked Wet&Dry Trio, které obsahují všechny barvy, jež jsou nezbytné pro kouřové líčení očí. Jemná zapečená textura stínů obsahuje přírodní minerální pigmenty, mletou slídu a v některých případech i třpytivé vločky borosilikátového skla. Výhodou baked textury je možnost používání kosmetiky za sucha i za vlhka, díky čemuž je možné regulovat intenzitu barvy. 








Jak můžete vidět, lesk těmto stínům není cizí, takže tohle je něco pro straky jako jsem já :) Díky třem různě výrazným odstínům bude vaše líčení vypadat pokaždé trochu jinak, ať už je budete mezi sebou míchat nebo se je pokusíte oddělovat. Když do toho přidáte ještě schopnost použít je za mokra, hned se vám nabízí další možnosti.. 

Co se odstínu týče, tak vybírat můžete ze spousty barevných variant dle vašich preferencí. Mne se do rukou dostala nejspíše varianta Lilková (na obale název odstínu chybí). Odstín je to skutečně unikátní - je to hnědo-fialová, která má v sobě metalický lesk do stříbrna, hodně studený odstín. S tím je třeba počítat, na někom (jako třeba i na mě) to může vypadat až trochu mdle. Ale ne že bych si s nimi nevyhrála..

Kvalitou je to pak velmi příjemné překvapení. Zapečeným stínům úplně neholduji, protože většinou jsou prostě tak zapečené, že je třeba v nich (za sucha) hodně rejdit, takže se bojím velkého prášení.. V tomto případě však zůstává můj strach zcela neopodstatněný. Neříkám, že do nich nemusíte pořádně hrábnout a neulítne ani smítko, ale rozhodně to není nijak tragické a při aplikaci ze štětce neopadávají pod oči vůbec. Za mokra pak přilnou na štětec/prst ještě lépe a přenášejí se snadněji. Pigmentace je velmi slušná, za sucha je třeba nanést více vrstev, ale stíny jsou lesklejší. Za mokra pak stačí dvakrát máznout a jsou dokonale syté, ale zase trochu méně lesklé. Nutno podotknout, že už jsem naučená na jiný typ stínů, takže jsem si s tím chvilku musela dát a trochu se s nimi naučit pracovat, ale výsledek za to stojí. V obou případech se dá dosáhnout krásně výrazného líčení, které drží celý den. Stíny se velmi dobře víčku přizpůsobují, nezalézají do vrásek, neslévají se. Jen tedy nutno podotknout, že rozdíl mezi jednotlivými odstíny je na oku minimální, i když oko vždy vystínuji (i na fotkách), tak to téměř nepoznáte.. Takže pro mne ideál doplnit je nějakými jinými stíny, aby to nevypadalo tak jednolitě, ale jinak kvalitou jsem velmi příjemně překvapená!


Za sucha.

Za sucha.

Za mokra.

Za mokra.


Přichází léto, což znamená jediné: lesklé rty jdou do akce! U mne se tedy rozhodně lesk na rty neztratí, protože v teplých měsících já po ničem jiném téměř nesahám, proto mne nový lesk Instant Shine moc potěšil. Vybírat můžete ze čtyřech krásných odstínů, přičemž já vám představím 01 Honeymoon.

Oficiální popis: Schminka představuje novou sérii lesků na rty, které vás okouzlí svými krásnými barvami a efektem. Pro dosažení plnějších, lesklých a šťavnatě narůžovělých rtů použijte odstín 01 Honeymoon, který rozzáří vaše každodenní líčení.

Já vám řeknu jedno, tohle je bomba! Lesk je světle růžový, na rtech spíše transparentní, avšak obsahuje vcelku výrazné větší třpytky, které odrážejí světlo a rtům tak dodávají neskutečný lesk. A výrazný lesk znamená, že rty vypadají šťavnatěji a objemněji, takže i s tímto nenápadným odstínem můžete mít plnější rty. Třpytky jsou trochu větší, ale na rtech nijak neobtěžují ani nedřou. Jen když rty mnu opravdu hodně o sebe, tak poznám, že lesk není čistě krémový. Každopádně je jinak naprosto komfortní, dodává rtům hydrataci a jako bonus i velmi obstojně drží. Od lesků nečekám celodenní výdrž, ani půldenní a beru v úvahu, že jsou většinou třeba doplňovat každou hodinku.. Ale tady ho na rtech cítím ještě i po dvou hodinách, což je slušný. A jako bonus má strašně krásnou sladkou vůni, kdyby tak i chutnal, tak ho normálně sežeru :D Klasické balení s tyčinkou je praktické pro rychlou a snadnou aplikaci. Tohle mě baví a léto s ním bude vskutku zážitek!











V akci stíny, lesk a bronzer, který vám představím zase příště.


Sečteno podtrženo: Za mě je tohle parádní dvojka. Stíny jsou jiné než na jaké jsem zvyklá, ale velmi příjemně překvapily a překvapivě jsem si fakt docela oblíbila aplikaci za mokra, což je dost s podivem :D Lesk je potom vážně pecka, miluju ho a nepoužívám teď jiný a už teď vím, že si spolu léto parádně užijeme :) Pokud chcete šťavnaté a na efekt větší rty, tak tohle je parádní pomocník. Obojí seženete na e-shopu Schminka.cz, který je teď předělaný a krásně přehledný. Trio stínů seženete za 110 Kč a lesky na rty za 95 Kč.

Znáte značku? Zaujaly vás produkty?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Schminka

6 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, ten lesk nevypadá vůbec špatně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt příjemný a určitě si s ním léto užiju, protože s vysokýma teplotama přichází jejich čas :D :)

      Vymazat
  2. Značku znám jen z doslechu, osobní zkušenost ještě nemám, nicméně ten lesk se mi opravdu líbí. Lesky používám mnohem raději a víc než rtěnky a na efekt plnějších rtů slyším dvojnásob, mám slabost pro všechny ty zvětšující produkty na rty, ne, že by uměly zázraky, ale i malé efekty jsou vítané:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle nedělá žádný takový ten plump efekt s chlazením či brněním.. ale ty třpytky v tom prostě opticky udělají zázraky a fakt rty vypadají plnější a nafouklejší :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)