neděle 16. května 2021

Spotřebováno za duben 2021

Krásný den vám přeji!

Vítám vás opět po měsíci u nového Spotřebována. V tomto roce již čtvrté - dubnové. Zase tedy pouze psanou formou, protože čas je neúprosný a natáčení videí nepřeje, ale snad vás bude i tak bavit.



Opět vás čeká hromada věcí, celkem 25 ks. Není to tedy žádný extrém, ale dochází mi téměř veškerá pleťovka, takže se tu nakupila. A kromě  péče o pleť nesmí chybět i nějaké ty koupelové věci či mazadla. A dokonce dva high end kousky z dekorativky :)



Sprchový gel Malina - Frosch - velmi věrohodná a příjemná vůně malin, bohužel celkem slabá a po umytí po ní není ani památky. Sprcháč je taková klasika.. Umyje, nevysušuje, ale nic extra navíc. Plusem je tedy přírodní a eko-bio kvalita, to určitě ocení fanoušci přírodky. Hodnocení: 3,5/5.

Deodorant Hidden Paradise - B.U. - za mě velmi příjemná záležitost. Intenzivní ovocná vůně osvěží a přebije zápach naprosto bez potíží. Je poměrně dost intenzivní, takže pozor na to, mohla by přebíjet i slabší parfém. Já jej používala v nenáročných dnech místo antiperspirantu i parfému :D Nebylo to vůbec špatný a klidně bych do spreje šla znovu. Hodnocení: 5/5.

Intimní ubrousky - Lactacyd - jsem měla doma tuším z nějakého beauty boxu, sama si tento typ produktu nekupuji. Mají jemnou parfemaci, napuštěné jsou tak akorát (ani málo, ani moc) a balení je přesně tak velké, aby nepřekáželo v kabelce. 

Zklidňuící tělový krém Beauty Sleep - Avon - krém voní jemně, trochu nasládle po levanduli. Roztírá se bez potíží, vstřebává se v okamžiku. Zanechává pokožku hebkou a vyživenou. Sice žádná extrémní výživa, ale tak akorát, aby to mojí pokožce stačilo. Balení navíc překvapivě dlouho vydrží. Hodnocení: 3,5/5.

Krém na ruce Zimní jablko - Yves Rocher - je naprostá pecka! Dokonalá vůně jablečného závinu, která je tak intenzivní, že je cítit i několik hodin po namazání. Snadno se roztírá, rychle vstřebává a nezanechává ruce ulepené ani umaštěné. Naopak jsou jemné a hydratované až vyživené. Zvládl o ruce pečovat i v době mrazů a častého používání desinfekce, takže za mě paráda! Chci ho do stálé nabídky! :D Hodnocení: 5/5.




Sůl do koupele Goodbye Stress - Kneipp - odpočinout si od stresu teď potřebujeme všichni, takže tuhle sůl ideálně do každé rodiny! :D Je naprosto úžasná! Obsahuje extrakty z máty vodní a rozmarýnový olej a ta kombinace je prostě boží. Sůl se rychle rozpouští, obarví vodu do tyrkysova, nadělá i jemnou pěnu, která sice rychle mizí, ale přitom příjemně šumí, což se mi líbilo. Pokožka je po umytí zjemněná. Není to sice žádná hloubková výživa, ale nějaká ta péče tam je. Koupel jsem si užila a určitě budu pořizovat znovu. Stojí za to! Hodnocení: 4/5.

Sůl do koupele Good Dreams - Isana - jedna z mých nejoblíbenějších solí, kterou kupuji zas a znovu, což dobře víte. Miluju tu vůni levandule, fialovou vodu, zjemněnou a vyživenou pokožku po umytí. A to vše za parádní cenu. Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Anti-Stress - tetesept - sůl, kde je kombinace mučenky, levandule, meduňky a borovice, dává dohromady hodně intenzivní vůni, která opravdu bohatě provoní pokožku i celou koupelnu. Možná je té vůně až trochu moc, ale zase ke zrelaxování to skvěle poslouží. Voda je obarvená do zelena, pěna žádná a bohužel péče o pokožku také není žádná síla. Tetesept soli používám ráda tehdy, když chci na chvíli vypnout hlavu, protože ty vůně mi z hlavy vyženou fakt veškeré myšlenky :D Hodnocení: 3,5/5.

Sůl do koupele Ruhe Oase - Isana - také není špatná! Ani jsem nepočítala, že by tato sůl Isana mohla zklamat. U této jsem se jen trochu obávala vůně, protože nemusím citrónovou trávu, ovšem v kombinaci s vanilkou je to vcelku pěkná, osvěžující a zároveň jemná vůně, kterou jsem si užila. Vodu obarví do brčálově zelené a udělá i maličko pěny. Pokožka pak krásně zjemněná a vyživená. A cena opět až směšná. Hodnocení: 4,5/5.




Tekuté hedvábí na vlasy - Biosilk - staronový objev! Kdo sledujete blogy delší dobu, tak jste tohle možná kdysi v pravěku zaznamenali :D Asi tak před osmi až deseti lety byl kolem tekutého hedvábí boom. Já na něho po letech narazila na Elnino.cz a na zkoušku ho zas vzala. A je pořád stejně skvělé! Krásně vlasy vyživí, udržuje konečky v kondici. Vlasy se po něm nemastí ani neplihnou, naopak jsou krásně lesklé, jemné a jdou skvěle rozčesat. Takový malý zázrak. Jo a pokud vám přijde to balení miniaturní, tak ano, je maličké, ale vydrží fakt dlouho! Hodnocení: 5/5.

Miniaturka suchého kondicionéru - Aveda - vydalo mi to sotva na tři použití, takže žádnou podrobnou recenzi podat nemohu, ale nijak mne kondicionér neoslovil. Aplikace sice díky rozprašovači snadná a rychlá, ale má divnou bylinkovou parfemaci, která se ve vlasech trochu i drží. Vlasy mi po něm nepřišly ani lesklejší, jemnější či méně zacuchané, takže na základě vzorku bych asi neměla potřebu si ho pořídit ve větším. Hodnocení: 3/5.

Koncentrovaný šampon pro všechny typy vlasů - Yves Rocher - stejně tak bych si znovu nepořizovala ani tento šampon. Opět chválím za balení, protože malá lahvička v sobě ukrývá velký obsah. Díky koncentrovanosti nepotřebujete šamponu moc, na moje vlasy do půli zad stačilo množství velikosti lískového oříšku. Při kontaktu s vodou vytvoří bohatou pěnu, která vlasy umyje. Potud fajn, ale mám v tomto případě bohužel i několik výtek. Za prvé parfemace. Je to obyčejná, citrusová vůně, která mi neskutečně připomíná čistič do záchodu. A bohužel se mi v tomto případě nelíbí, že se drží ve vlasech. Další problém byl fakt, že mě často svěděla pokožka hlavy. To se mi stává opravdu málokdy, ale po tomhle šamponu jsem měla občas pocit, že se udrbu k smrti. Vlasy navíc zacuchané, šly fakt těžko rozčesávat a celkově byly takové nijaké. Ne vyloženě mdlé, ale chyběl jim lesk a objem. Byly splihlejší a rychleji se mastily.. Tenhle šampon tedy ne. Hodnocení: 2/5.

Detoxikační vlasový peeling - Yves Rocher - co naopak určitě doporučuji, je tento vlasový peeling. To je kousek, který dokáže dodat vlasům lesk a svěžest na pohled i na dotek. Vlasy a vlasovou pokožku perfektně vyčistí a zbaví nečistot a nánosů, jak špíny, tak stylingových přípravků. Nevěřili byste, jak se vlasům uleví a jak se odlehčí. Jsou po použití dokonale jemné, hebké a lesklé. Dodá jim to na lehkosti a objemu a celkově je prostě super vzít to jednou za čas z gruntu. Mám doma další balení a určitě budu pořizovat opakovaně. Hodnocení: 5/5.




Odličovač očí Golden Skin Care - Marion - odličovač, ke kterému mám rozporuplný vztah. Odličuje totiž naprosto parádně. Veškerý make-up dokáže odstranit během minutky, takhle snadno a rychle to zvládne málokterý odličovač. První týdny mne však doprovázel nepříjemný pocit v očním okolí, takový mírný tlak či pnutí. Nebylo to vyloženě štípání, ale lehce protivné mi to bylo, takže z toho důvodu bych ho znovu asi nechtěla. Hodnocení: 3,5/5.

Matující pudrové tonikum Eggy Care - Marion - tohle tonikum nebylo špatné, ale určitě doporučuji výhradně smíšené či mastné pleti. Ne že by vyloženě vysušovalo, ale není nejhydratačnější. Naopak na mastnou pleť ideálka, protože ji zmatní a zbaví přebytečné mastnoty a nečistot, zároveň připraví na aplikaci dalších přípravků. Má vcelku intenzivní vůni, ale nijak mne neobtěžovala. Na to, že stálo 40 Kč, nebylo špatné, ale zas asi ani nutně nemusím mít znovu. Hodnocení: 4/5.

Odličovací olej - Evoluderm - do třetice k odličování tu je tento odličovací olej. Praktická pumpička a jemná olejová vůně jsou plusy. Ale tenhle olej nezvládá základní funkci - odličovat. Oční make-up zůstal po použití skoro bez poskvrny, jen jsem měla před očima mlhu a nepříjemný pocit v očním okolí. S make-upem samostatně si taky moc dobře neporadil, takže jsem používala výhradně na dočištění pleti (po odličovači očí a pleťové/micelární vodě) ke kterému stačil. Zároveň po oleji zůstala pleť vláčná a lehce vyživená, bez pnutí a podráždění, což je fajn. Ale celkově už ho znovu doma mít nemusím. Hodnocení: 2,5/5.




Masky na obličej - Esfolio - obě velmi příjemné a dobře hydratující masky. Sedící plátýnka, voňavé sérum, které pleti dodá okamžitou vzpruhu, osvěžení a rozjasnění. Nelepí, neštípou. Sérum zbyde na další použití. Nemám absolutně co vytknout.. Kupovala jsem za 25 Kč a za ty peníze jsou super. Hodnocení: 5/5.

Bublinková maska s kyselinou hyaluronovou - Daggett&Ramsdell - ale tohle je teprve naprosto ÚŽASNÁ maska! Za mě jedna z nejlepších masek, co jsem kdy měla. Plátýnko vám na pleti pění, což příjemně osvěžuje pleť a zároveň fakt hloubkově hydratuje. Po sundání se ještě oplachuje, ale ta pleť, co vás čeká potom.. to je zázrak. Krásně nacuclá pleť, pružná a vypnutá, k tomu i rozjasněná a osvěžená.. Doslova do písmene naprosto k pomazlení. Naprosto TOP. Kupovala jsem si ji ještě do zásoby, dokud je dostupná, protože tohle chci zažít znovu! Hodnocení: 5+/5.

Maska na obličej s kolagenem - Isana - příjemné překvapení z dílny Isany. Maska důkladně nacucaná sérem, které se ve většině do pleti vstřebá. Po sundání je plátýnko téměř suché, ale pleť je fakt pěkně vyživená, vypnutější a bez ulepení. Velmi obstojná maska z drogérie. Snad jen mám drobnou výtku k samotnému plátýnku, které je dost tenké a hrozí natrhnutí. Hodnocení: 4/5.




Pleťové sérum s vitaminem C - Balea - dlouho jsem žádné výsledky neviděla, ale v tomto případě se vyplatilo počkat několik týdnů až ke konci balení. Pleť je při dlouhodobějším použití sjednocenější. Lehce i hydratuje, pleť je rozjasněná. Skvěle funguje jako první krok pečující rutiny, dá se použít i pod make-up, jelikož se v okamžiku vstřebává a nelepí. Má velmi příjemnou pomerančovou vůni. Ale znovu ho nepořídím, protože to balení je naprosto nemožné a ke konci mě neskutečně iritovalo. Jasný, sérum stojí 129 Kč, což je za funkční sérum pecka, ale ne když se večer co večer u používání vztekám kvůli nefunkční pipetě. Za tu srážím body, jinak by to šlo. Hodnocení: 3,5/5.

Noční krém s vitalními houbami - CareMedica - z počátku mi trochu vadila "houbová" vůně, ale na tu jsem si brzy zvykla a od té doby nemám ke krému jedinou výtku. Praktické balení s pumpičkou se snadno používá, krém se rychle vstřebává, bez ulepení či přebytečné mastnoty. Na pleti sice je krém cítit, je trochu hutnější, ale nic extrémního. Naopak výživa je skvělá, pleť přes noc dostává dostatečnou péči. I přes zimu byla péče tohoto krému dostačující a zajistila hezky jemnou a pružnou pleť. Hodnocení: 4/5.



Objemový gel na obočí Gimme Brow! - Benefit - malý pomocník pro zafixování obočí. Řasenka na obočí má maličký kartáček, který obarví a zafixuje. Tahle řasenka vám poslouží nejlépe, pokud potřebujete jenom pročísnout, lehce dobarvit a zafixovat, nikoliv dokreslit obočí. Takže ideálka, pokud ho máte husté. Já bohužel ten případ nejsem, takže sám o sobě mi Gimme Brow! nestačí, ale v kombinaci například s Ka-Brow už je to fakt vytuněné obočí. Fixuje dobře, ale nenanášela se mi s ním barva rovnoměrně. To je pro mě obecně problém řasenek na obočí - nanesou mi více barvy ke kořenu nosu, ale ke konci obočí už méně a co fakt nemám ráda je ten mokrý pocit než řasenka zaschne. Já si proto s řasenkami moc nerozumím a mnohem raději mám tužky. Tohle byl fajn doplněk k dokreslování, ale znovu kupovat neplánuji. Hodnocení: 3/5.

Řasenka Better Than Sex - Too Faced - jedna z řasenek, kterou jsem toužila vyzkoušet už roky. Má příjemný kartáček, kterým se mi dobře líčily i krátké řasy. Pozvedne řasy, slepuje minimálně, dodá jim trochu objemu i trochu délky. Překvapením je i výdrž téhle miniaturky, protože zvládla bez problému tři měsíce stejně jako velká balení řasenek. A ještě byl velmi příjemný fakt, že řasenka nijak neměnila své vlastnosti v průběhu používání. V podstatě celé ty měsíce kreslila stejně. Takže super. Sice žádné vyloženě zázračné řasy nedělá, ale nemám ji ani co vytknout. Hodnocení: 4/5.

Tak a tím jsme opět na konci a uvidíme se zase za měsíc!

Dejte mi vědět, zda jste něco z toho zkoušeli a jaké jsou vaše zkušenosti!

10 komentářů:

  1. Mam tiež telove maslo avon planet spa taká ista parfumácia už sa teším na ňu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad si ho taky tak užiješ, je moc příjemné :)

      Vymazat
  2. Šampon YR mi také moc nesedl a též jsem spokojená s peelingem. Gel Benefit miluji, vlastně používám jen gely a pudry :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty máš husté a tmavé obočí, tak ti to stačí :D Já ho mám řídký a ještě vyblitý, no děs, takže potřebuju víc dokreslit :D

      Vymazat
  3. Měla jsem řasenku od Too Faced, taky v miniatuře, jo, bavila mě, ale není nenahraditelná. Co mě hodně baví a nějakou si hážu do košíku skoro při každém nákupu jsou soli do koupele Isana. A teď jsem si konečně kupovala vlasový peeling YR, tak jsem natěšená, co mi s hárem udělá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ti peeling sedne! Já mám na cestě několik dalších peelingů, takže pak bude srovnávačka :D Řasenku jsi hezky shrnula, v podstatě souhlas :)

      Vymazat
  4. Ahoj, za mne je rozhodně řasenka Better Than Sex jedna ze dvou top hight kosmetiky!!! Kupuji již několik let. Balea vitamin C sérum mě zajímá čím dál víc, ale nechci zbytečně syslit zásoby, jelikož nyní používám dvě séra od the ordinary a plánuji rozhodně pořídit další. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, pak ty zásoby vůbec neubývají :D A jaká séra The Ordinary máš a jak ti sedí? Chystám se na ně taky, tak ať vím, po čem sáhnout :)

      Vymazat
  5. Taky mám to sérum od Baley a dost mě vytáčí ta pipeta, vždy mám nervy :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)