čtvrtek 25. března 2021

Marion: Pleťová péče Eggy Care - tonikum, maska, peeling

Krásný den vám přeji!

Taky se necháváte občas v nákupech strhnout hezkými a neobvyklými obaly a popisky produktů? Já bez mučení přiznávám, že ano. A dost často. A jedním takovým nákupem byla pleťová péče Eggy Care, na kterou jsem narazila při svých nákupech na Makeup.cz. Z nějakého důvodu mi přijde děsně roztomilá, asi i proto že se podobá korejské kosmetice, kterou já můžu. Ale nenechte se zmást, na svědomí ji má polská značka Marion, která stojí pár kaček.. Tak jsem neváhala a na vyzkoušení vzala tonikum, peeling a bublinkovou masku a dneska se podíváme, jak tahle vajíčková trojka dopadla.



Matující pudrové tonikum mi dělá společnost už nějaký ten pátek, kdy ho pravidelně používám ráno pro očištění a osvěžení pleti a občas večer k dočištění (pokud mám no make-up day).

Oficiální popis: Matující pudrové tonikum díky inovativnímu složení účinných látek jemně tonizuje a čistí. Kromě toho jemně odlupuje odumřelou pokožku, vyhlazuje a vyživuje pleť. Účinné látky: soda (odstraňuje odumřelou pokožku a čistí), diatomická půda (poskytuje pocit osvěžení a hedvábné matné pleti) a výtažek z vaječného žloutku (pomáhá vyhladit a vyživit).



Roztomilá lahvička v sobě ukrývá gelovou, trochu kalenou tekutinu, což vás možná trochu překvapí, vzhledem k tomu, že jsou tonika a pleťové vody povětšinou průhledné a vodové. Ale nebojte se, je to tonikum a ta trochu gelovější textura ničemu nevadí. Trochu obtěžující může pro někoho být vcelku intenzivní parfemace. Já jsem na vůně zvyklá a nijakto neřeším, ale silnou vůni bych zrovna u tonika asi nepovažovala na místě. Funkčnost to však nijak zásadně neovlivňuje. Tonikum vyčistí, zbaví nečistot, přebytečné mastnoty a připraví pleť pro aplikaci dalších přípravků. Pleť není ulepená, naopak je hezky zmatněná. Musím tedy říci, že v hydrataci to není žádná síla, mám takový pocit, že má na tom přičinění obsáhlá soda, takže doporučuji spíše mastnější nebo smíšené pleti a co nejdříve pokračovat v rutině (nanést sérum či krém). Sice jsem se u sebe žádného drastického vysušování nedočkala, mám pleť po použití fakt jemnou a svěží, ale nemám po toniku úplně takový ten pocit, že je pleť vyloženě "napitá" a další péči rozhodně ocení..



Zábavným kouskem byla Bublinková maska na obličej. Bublinkové masky jsou vždycky zážitek. Tahle má příjemnou gelovou texturu, hned po aplikaci začíná bublat a vytváří bílou pěnu. Na obličeji to hezky šimrá a zároveň při tom i hloubkově čistí. Bublání trvá jen několik minut, poté jsem nechala ještě chviličku působit a pak jen lehce opláchla. Výsledkem je pak krásně jemná, hebká a čistá tvář. Zbavila pleť přebytečné mastnoty, trochu i zredukovala černé tečky. Za mě to bylo super!




Do třetice tu mám zajímavost v podobě Čistícího peelingu v sáčku. Pokud čekáte tekutý peeling, tak budete překvapeni jako já, protože peeling je v prášku a pro použití je třeba jej naředit s vodou. Jedná se o bílý prášek, trochu připomínající jedlou sodu (i parfemací). V podstatě to soda je, mrknete-li na složení, najdete ji na prvním místě. Je střední až vyšší hrubosti, není třeba nijak tlačit, aby peeling pleť pořádně vyčistil. Při minimálním tlaku se vyhnete podráždění a začervenání a výsledkem bude jen pěkně vyčištěná a jemná pleť s vyčištěnými póry, odstraněnými nečistotami a zbavená mastnoty. Výsledek mi přišel fakt viditelný, ale opět pozor na suchou pleť. Té ho moc nedoporučuji, mohl by vysušovat, opět spíše pro smíšenou až mastnou. Poslední výhodou práškového peelingu je fakt, že si jej dáte v množství dle potřeby, takže zbytečně neplýtváte. Zbyde vám tak na několik použití. Já jsem těch 10 gramů měla snad na čtyřikrát.. 



Sečteno podtrženo: Tahle trojka není špatná, vzhledem ke svojí ceně. Rozhodně je tedy třeba zvážit, zda se hodí pro váš typ pleti. V podstatě všechny tři produkty jsou určeny pro mastnější pleť, která potřebuje důkladně vyčistit a zmatnit. Pokud tohle chcete a potřebujete, tak budete spokojeni. Peeling i maska jsou za dvacku a za tu cenu fakt pěkně poslouží. Tonikum stojí jen o dvacku víc, takže 150 ml zmatňujícího tonika za tu cenu je taky fajn, ale je potřeba k tomu mít důslednou pečující rutinu, kvůli důkladnější hydrataci a výživě pleti. Maska je k dostání tady. Tonikum stojí 38 Kč za 150 ml a najdete ho zde. Peeling je momentálně vyprodaný, ale stál taky 20 Kč za 10 g.

Znáte značku Marion? Zaujala vás "vajíčková" péče?

6 komentářů:

  1. Značku znám, něco málo už jsem od ní měla, ale tuhle vajíčkovou řadu ještě ne, nejvíc mě zaujala bublinková maska, mám tyhle masky ráda a baví mě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky bublinkové můžu, je to s nimi většinou rychlý, jednoduchý, účinný a vtipný.. :D

      Vymazat
  2. Značku nepoznám, ale hodně se mi líbí maska. Ty bublinkové jsou skvělé.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)