neděle 14. března 2021

Aktuální vlasová péče.

Krásný den vám přeji!

Tak jo, už nějakou chvíli vám slibuji článek o mé aktuální vlasové péči, kterou nyní tvoří výhradně značka Yves Rocher. Musím zahanbeně říci, že tu dlouho z vlasovky nic nebylo. Ale nyní jsem s produkty i rutinou jako takovou maximálně spokojená, takže vám musím samozřejmě poreferovat. 

V péči o vlasy to u mne celkem vázne, nikdy jsem toho moc nepoužívala, to už jste si možná někteří všimli. Ale v poslední době jsem svoji rutinu o pár kousků rozšířila a to právě díky Yves Rocher kosmetice, která nabízí pro mé vlasy fakt zajímavé produkty. Kromě šamponu už nějaký čas používám například i vlasový peeling nebo třeba ocet na vlasy. Zaujalo vás to? Tak se na to pojďte podívat!



Začneme šamponem. Už pěknou chvíli mi dělá společnost Detoxikační micelární šampon pro všechny typy vlasů, který je jeden z nejlepších, jaké jsem v posledních letech vyzkoušela. Na mé jemné a rychle se mastící vlasy sedí úplně parádně. Gelová textura hodně napění, dobře umyje, snadno a rychle se vypláchne. Po umytí jsou pak vlasy krásně nadýchané, lesklé, jemné a hebké. Dokonce i bez kondicionéru se snadno rozčesávají a navíc fakt krásně a dlouho voní jemnou, nasládlou vůní. Balení je velké a fakt dlouho vydrží, takže tohle je za mě pecka a určitě se k němu časem vrátím.






Ve většině případů mytí používám po šamponu ještě Malinový ocet. Miluju ho zejména z jednoho prostého důvodu - vlasy nezatěžuje. Spousta kondicionérů mi vlasy zbytečně zatíží, takže do pár hodin ztrácí na objemu a nadýchanosti.. jsou jednoduše těžké a zplihlé. Často je to ještě horší a vlasy se rychleji mastí. Ale tady se nic z toho nekoná. Po použití  octu jsou vlasy jen krásně jemné a lesklé. Za mě přesně to, co mastnější vlasy potřebují. Ocet navíc krásně voní po malinách, takže zůstávají i voňavé. Používá se jako klasický kondicionér - aplikujete do vlasů a poté opláchnete. Aplikace mne tedy moc nebaví, balení je bez aplikátoru a otvor na nalévání je malý, takže to chvilku zabere a je to takové.. nekomfortní, ale to je asi jediné mínus tohoto kousku. U nového balení už to třeba bude lepší. Vypláchnete snadno a rychle a výsledkem jsou pěkné vlasy, neberte to. Mám ho fakt ráda. 







Přibližně jednou za dva týdny dopřávám vlasům důkladnou očistu pomocí Detoxikačního vlasového peelingu. O tom u mne neslyšíte poprvé, v minulém roce jsem vám ho totiž ukazovala v cestovním balení. Díky němu jsem na tento bezkonkurenční kousek přišla a od té doby je nedílnou součástí mojí vlasové péče. Pokud máte občas těžké či umaštěné vlasy nebo používáte větší množství stylingových přípravků, tak pak se vám toto bude hodit. Tento peeling totiž dokáže vlasy zbavit všech nečistot, přípravků či nadbytečné mastnoty. Aplikuje se ke kořínkům, kde očistí pokožku hlavy a vlasové kořínky, já jej postupně "vytahuji" až do délek. Používá se před šamponem, takže vám hlavu vyčistí a připraví na šampon, poté vlasy šamponem umyjete a stáhnete zbytky.. a výsledek? DOKONALÉ vlasy. Ale když píši dokonalé, myslím to vážně. V životě jsem neměla tak krásně jemné, hebké, nadýchané a lesklé vlasy, jako když je umyji právě s tímto. Ten efekt mi dodnes bere dech a to už peeling používám dobře půl roku :D Dohromady s detoxikačním šamponem mi dávají skvělou dvojku, po které mám vlasy až pět dní v pěkném stavu. Vlasy se mastí pomaleji a jsou celkově nadýchané a takové "odlehčené". Já používám stylingových přípravků minimum a i přes to mám pocit, jak kdybych odlehčila vlasům o půl kila. Nedokážu si ani představit, jaká slast by to byla, kdybych toho používala víc a pak si umyla vlasy s tímto kouskem. Doporučuji všema deseti, tohle je vážně skvělá věc. Jen musím upozornit, že obsahuje větší "zrnka", možná spíš přímo kusy, takže je to trochu nepraktické a náročnější, ale dá se to naučit nebo si možná tak nějak zvyknete. Ale ten výsledek za to rozhodně stojí.







A nakonec když mám pocit, že vlasy potřebují trochu víc péče a jsou unavenější či sušší, volím Regenerační rostlinný balzám na vlasy. Nedávám ho nijak často ani pravidelně, maximálně jednou měsíčně. Je to bezoplachová péče s jojobovým olejem, zajišťující vysokou regeneraci a vyživení vlasů. Na rovinu říkám, že tohle je zejména pro suché, poškozené a namáhané vlasy, nikoliv pro můj typ vlasů - jemné a rychleji se mastící. I z toho důvodu ho používám méně často a volím ho pouze tehdy, když mám pocit, že jsou vlasy bez života nebo třeba unavené čerstvě po barvení. I tak na něho musím velmi opatrně. Způsobů použití je několik, buď do suchých vlasů či mokrých po umytí. V malém množství jako běžná péče nebo ve větším jako maska.. Záleží opravdu na potřebách vašich vlasů. Já jej mohu používat opravdu jenom v minimálním množství do délek a zejména konečků. Na mé vlasy je totiž péče neuvěřitelně těžká a vlasy strašným způsobem plihnou a rychle se mastí. A to vskutku tak závratnou rychlostí, že hned ráno po umytí (myji si vlasy zpravidla večer) je mám zralé do culíku a večer mne čeká další mytí :D Je to pro mne fakt extrém, co se použití týče, ale zase k výsledku můžu říct, že je okamžitý a vlasy dostanou zaslouženou výživu. I po následném umytí jsou stále pěkně ve formě, takže potřebují-li moje vlasy SOS, tohle pomáhá! Navíc krásně jemně oříškově voní a po něm poté i vlasy.. 





Sečteno podtrženo: Yves Rocher vlasovou kosmetiku vážně umí! Snad nikdy jsem nebyla tak nadšená jako v poslední době z této vlasovky. A co je důležitější? Péče o vlasy mne nikdy nezajímala a nijak zvlášť mne nebavila, vždy jsem to brala jako nutné zlo, ale v poslední době se o ně starám stále s větší chutí. Při peelingu si rochňám blahem, protože je to nejen efektivní, ale navíc i příjemná záležitost. Seženete ho tady v novém balení, 150 gramů za 249 Kč. O nic méně zajímavý je i malinový ocet, který také vlas vyčistí a zajistí lesklou a lehkou hřívu, jen je praktičtější, takže ho využívám po každém umytí. Našla jsem ho také v novém kabátku zde nebo ve větším balení (100 ml - 249 Kč, 400 ml - 399 Kč). Přebalem pak přešel i šampon tu, 300 ml za 179 Kč. Nemusíte se bát, jedná se určitě o ty samé produkty, jenom došlo k jejich přebalení. Značka YR začala používat materiály šetrnější k životnímu prostředí, vše by teď mělo byt recyklované a zase recyklovatelné :) Rostlinný balzám, který okamžitě účinkuje a vlasy vyživuje, pak najdete tady, 150 ml za 249 Kč.

Co vy a starost o vlasy? Věnujete vlasům dostatek času a péče? Používáte nějaké produkty na vlasy od Yves Rocher? Máte zkušenosti s vlasovým peelingem?

* Rostlinný balzám na vlasy mi byl zaslán v rámci barterové spolupráce s Yves Rocher

14 komentářů:

  1. Vlasovka YR mi také překvapivě sedí, i když teď jsem měla regenerační šampon a po něm se mi rychleji mastily vlasy. Také úplně nejsem nadšená s toho univerzálního balzámu, nějak jiskra nepřeskočila, to samé malinový ocet. Naopak detoxikační ocet byl boží a miluji i ten peeling.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta detoxikační řada je celá povedená a fakt mi sedla. Měla jsem i detoxikační ocet a taky super, i když u toho malinového vidím výsledky o chlup lepší :D :)

      Vymazat
  2. Vlasový peeling jsem nikdy nezkoušela, hodně trpím na mastné kořínky vlasů, určitě budu muset zkusit, úplně si představuji ten pocit odlehčených a dokonalých vlasů:-)
    Co je ale můj oblíbec už dlouho je malinový ocet, jeden z mála produktů, který lesk vlasům jen neslibuje, ale i dodá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, protože ten pocit po umytí vlasů peelingem je vážně úplně neskutečnej! :D :)

      Vymazat
  3. Vlasový ocot tiež so začala používať, bol totiž v adventnom kalendári a nieje vôbec špatný.Šampóny tiež sú tiež super...

    OdpovědětVymazat
  4. Ten malinový ocet jsem si taky zamilovala. Akorát včera jsem načla jejich péči na barvené vlasy, tak jsem zvědavá, jak mi sedne. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad sedne :) Já si myslím, že jak člověk u nich najde péči odpovídající jeho vlasům, tak bude spokojený :)

      Vymazat
  5. Ahoj Klárko, jj malinový ocet jsem měla a je super. Peeling mě taky oslovil. ☺♥Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak teď jsi mě nalákala, že bych měla udělat znovu objednávku na YR. :) Tento šampon jsem měla a byl skvělý. :) Peeling mě dost zaujal.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš mastnější a těžší vlasy, tak peeling určitě nezklame! :) Já taky budu zas brzo objednávat, musím mít do zásoby :D

      Vymazat
  7. Ja som svojim vlasom skoro nikdy nedopriavala moc veľa starosti a potom aj tak vyzerali. Často som bola v údive ako môžu mať niektoré dievčatá také krásne vlasy, nuž a nerozumiem prečo som sa čudovala keď moja starostlivosť bola, že šampón a tým to skončilo. V poslednej dobe som začala používať aspoň masky, olejčeky a vyzerajú krajšie, ale stále mám pocit, že by to mohlo byť lepšie. Ja som na vlasy od YR asi nič neskúšala. Ten malinový ocot mám už dlho vo svojom wishliste ale asi k nemu pridám aj šampón spolu s peelingom. Všetko čo si popísala sa úplne hodí pre moje vlasy.
    Moc ďakuje za tipy ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyzkoušej a třeba to vlasům prospěje :) Já taky většinou používala jenom šampon a pak olejíčky na konečky a zas nemůžu říci, že by to vlasům nestačilo, ono zase všeho moc taky škodí, ale ten peeling hrozně příjemně odlehčí a teď s vlasy do půl zad je to extra příjemné :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)