neděle 11. července 2021

Spotřebováno za červen 2021

Krásný letní den vám přeji!

A vítám vás u dalšího pokračování Spotřebována. Ani tentokrát si nemohu odpustit dávku prázdných obalů, protože už to zase není kam dávat :D 



Celkem tu máme 23 kousků, z toho třetina jsou jednorázové produkty, takže spotřebu hodnotím jako průměrnou. A vlastně i dosti úspěšnou, protože se mi podařilo spotřebovat i pár letitých kousků a díky tomu mohu zase pokročit dál. Takže jdeme na to!




Sůl do koupele #placetobe - Kneipp - kupovala jsem ve výprodeji za dvacku, což je na Kneippa moc příjemná cena a nebylo to špatné. Jemná pudrová vůně sice nebyla z těch nejintenzivnějších, ale nijak extra mi to nevadilo. Vodu obarvila sůl do růžova. Pokožka byla jemná až lehce vyživená. Jen se trochu hůř rozpouštěla, proud vody hned nestačil a chtělo to ještě "promíchat". Hodnocení: 3,5/5.

Sůl do koupele Nachlazení s mořskou solí - Tetesept - pokud máte ucpané dutiny a rýmu, tak tuhle sůl potřebujete! To je tak intenzivní vůně, že vám to protáhne dutiny raz dva :D Obsahuje eukalyptový, rozmarýnový, kafrový a tymiánový olej, takže vůně je prosycená kořením a svěžestí. Moc jsem si to užila. Vodu zbarvila do modra. Pokožku koupel zanechala vláčnou. Za mě příjemná, svěží koupel. Hodnocení: 4/5.

Relaxační koupelová sůl Růže - Sefiros - skvělá sůl, která mě hodně bavila a neměla jsem ji doma naposledy. Půl kilové balení vydrží spoustu koupelí. Vůně růží je dokonale věrohodná a intenzivní. Provoní koupelnu i pokožku. Tu navíc i krásně zjemní a lehce až vyživí. Sůl se rychle rozpouští, vodu obarví. No koupel je prostě lahoda. Určitě budu pořizovat znovu, ať už tuto variantu nebo nějakou další (mají asi pět nebo šest vůní). Hodnocení: 5/5.

Cukrový peeling s vůní šeříku - Ryor - peelingy od Ryoru jsou zárukou kvality a ani tato limitka není výjimkou. Peeling skvěle vydrhne pokožku, oleje obsažené ji zároveň vyživí, že se již není třeba po umytí mazat. Dokonalá šeříková vůně je třešničkou na dortu. Tohle byla láska a mrzí mě, že šlo pouze o limitku. Hodnocení: 5/5.

Sprchový olej s vůní šeříku - Ryor - za to tento sprchový olej za mě bohužel ne. Sice dokonalá vůně, ale jinak mi ten olej lezl akorát na nervy. Měla jsem co dělat, abych byla schopná ho spotřebovat. Olej se při kontaktu s vodou mění na mléčnou emulzi, která však po rozetření na těle drží zuby nehty a je fakt problém se jí zbavit a spláchnout. Musela jsem se vždy neskutečně drhnout, proud vody nestačil a i tak jsem vždy po sprše měla nepříjemný pocit, že nejsem pořádně opláchnutá. Teď v létě, kdy se i po koupeli potím, to bylo fakt nepříjemný. Hodnocení: 2/5.




Tónovací šampon na vlasy - Réelle - jsem si tak říkala, že po těch třech barveních hned za sebou si dám pauzu a zkusím v rychlosti odbarvit odrosty a dodat barvě šmrnc na chvíli jen tónovacím šamponem.. Jenže to jsem nevěděla (no jasně, že já si zas nepřečetla návod :D), jak složitě se to používá a že to barvení dá stejně, možná míň práce :D A navíc to nic moc neudělalo. Takže tohle byla zbytečná práce. Doporučuji jedině pokud chcete krátkodobě oživit svoji barvu a nevadí vám dvacet minut s mokrou a k tomu nabarvenou hlavou. Hodnocení: 2/5.

Tuhý šampon s aloe vera - Foamie - úplně nevím, co si o něm mám myslet. I když jsem vzala při nákupu špatnou variantu (chtěla jsem pro jemné a mastící se vlasy a sáhla jsem po intenzivní péči pro suché :D), tak jsem žádnou intenzivní péči nezaznamenala. Navíc já vám nevím, já to s těmi tuhými šampony moc neumím a nějak mě to nebaví. Přijde mi to prostě méně pohodlné než si nalít šampon do dlaně :D Vlasy se mastily obvyklou rychlostí (myla jsem každý čtvrtý den), což je potěšující. Ale nešly moc dobře rozčesat a byly takové.. obyčejné. Nic zázračného. Chtěla jsem zkusit ještě správnou verzi, ale nějak se mi do toho už moc nechce, tak uvidíme časem. Hodnocení: 2,5/5.

Antiperspirant s kakaem a ibiškem Nourishing Secrets - Dove - skvělé! Zajímavá kombinace ingrediencí dává dohromady sladkou, ale moc příjemnou vůni. Je dost intenzivní, ale nepřebíjí parfém. Podpaží neštípe a nedráždí a to ani po holení. A účinnost je dobrá. V tropických vedrech mi sice nestačí, jelikož se potím jak vrata od chlíva, ale při příjemnějších teplotách jsem s ním byla nadmíru spokojená, případně je to příjemná pojistka k tuhému antiperspirantu. Rozhodně nemám doma naposledy. Hodnocení: 5/5.

Multifunčkní suchý olej Florale - Nuxe - jednoduchá definice: láska! Suché oleje Nuxe jsou prostě naprosto neodolatelné. Krásně pečují o pokožku, pleť i vlasy. Já je mám nejraději na pokožku, ale ani vlasům jsem se nevyhýbala a v tomto případě jím lze nahradit i parfém, protože má poměrně intenzivní květinovou vůni. U této variace je parfemace opravdu průbojná, je to taková květinová až pudrová, trochu "starobylá" vůně a nemusí vonět každému, takže radím být tady obezřetnější. Ale já si ji taky zamilovala, stejně jako klasickou olejovou verzi. Hodnocení: 5/5.

Krém na ruce z LE grep a černý rybíz - Ryor - ideální pomocník na teplé letní měsíce. Příjemná ovocná vůně grepu a rybízu dokonale osvěží. Ruce jsou vyživené, zároveň se ale rychle vstřebává a nezanechává je ulepené či umaštěné. Skvělý kousek a nemít zásoby na několik let, beru znovu! :) Hodnocení: 5/5.




Zklidňující sprej Serozinc - La Roche-Posay - několikaletý společník! Nechávala jsem ho v lékárničce pro případy, kdyby náhodou byla potřeba rychlá pomoc. Příjemná, neparfemovaná voda se zinkem, který zklidňuje a působí protizánětlivě. Ideální k osvěžení pleti, zmatnění a zklidnění podráždění všeho a všude. Já i zbytek rodiny jsme ho používali na různé vyrážky či alergické reakce, když se vyskytlo více pupínků či teď naposledy i na spálenou pokožku od slunka. Díky širokému rozprachu se dobře aplikoval i na větší plochy. Navíc to balení vydrží fakt věčnost. Klidně bych do něho šla znovu. Hodnocení: 5/5.

Osvěžující mlha LE šeřík - Ryor - opět loňská šeříková limitka, takže krásná (jarní) vůně zajištěna. Používala jsem na pleť i tělo. V těch vedrech to šlo na osvěžení, večer na zklidnění pleti po mytí a chvíli i na hydrataci pokožky místo krému. Což by bylo i fajn, kdyby to tak nepříjemně nelepilo. Ovšem mizelo to tak rychle, že mě to nestihlo pořádně ani vytáčet. Hodnocení: 3/5.

Osvěžující mlha LE grep a černý rybíz - Ryor - pro změnu letošní limitka, opět hezká vůně, tentokrát ideální do teplého počasí. Tahle variace je v podstatě to samé - příjemná na osvěžení, hydrataci pokožky, ale nepříjemné lepení jako bonus. Zase to ale zmizelo tak rychle, že to ani nechápu. Hodnocení: 3/5.

Parfém ONE Collector's Edition 2020 - Calvin Klein - miláček! Unisexový parfém, který je příjemně kořeněný, ale zároveň na mě působí i žensky. Ideální na léto i zimu. Je těžší, ale evokuje ve mně i pěkné letní večery s drinkem :D Silná a dobře držící vůně. A to červené sběratelské balení je prostě dokonalé. Nechám si na památku. Hodnocení: 5/5.




Sérum s retinolem - Ryor - tímhle kouskem si Ryor velmi spravil reputaci, protože tohle sérum pasuji na jedno z nejlepších (ne-li nejlepší), které jsem kdy měla! Příjemná vůně, gelovo-krémová textura, která se rychle vstřebává, pleť krásně vyhladí a připraví na další péči. Ale hlavně dělá dlouhodobě vážně divy! Po pár týdnech začala být pleť úplně tip ťop! Méně se mi mastí, ubylo černých teček. Pleť našla svůj "balanc", tváře nemám sušší a t-zónu extrémně mastnou. A zároveň se postupně vyhladily jemnější linky a vrásky. To prostě chcete! Praktická pumpička jako bonus, jen bych prosila aspoň dvakrát tak velké balení! Tohle musím mít znovu! Hodnocení: 5/5.

Balzám na rty LE Zimní jablko - Yves Rocher - krásně voňavá limitka, ale bohužel balzám byl spíše zklamání. Nejen, že balzám tak hezky jako zbytek kolekce nevoní, ale navíc hydratace je spíše průměrná. Každou chvíli jsem měla pocit, že musím rty zase přetřít. Na rtech je sice nenápadný, ale hodně se pod vlivem teploty roztéká, takže se mi občas stalo, že jsem ho měla všude nebo ho nedopatřením setřela. Balení také dost chatrné. Využít se sice dal, ale nijak mne nenadchl. Hodnocení: 2,5/5.

Arganový olej na mytí obličeje - Bielenda - mycí olej, který pleť ve sprše skvěle dočistil. Krásně voní, možná sice až moc intenzivně, ale ta vůně mi byla tak sympatická, že mi to vůbec nevadilo. Hned po kontaktu s vodou se mění na mléčnou emulzi, která pěkně pleť dočistí a zároveň o ní pečuje. Opláchnout jde snadno a rychle a poté je pleť krásně hebká a taková "plná". Ne vyloženě vyživená, ale zase se nemusíte bát ani vysoušení či pnutí pleti. Fajn mycí kousek pro sušší pleť. Hodnocení: 4,5/5.

BB Magic Powder - Pond's - moje láska. Používala jsem ho více než rok a půl v kuse(!) a až teď se s ním loučím. Naprosto skvělý kousek, který můžete použít buď samostatně jen na sjednocení a zmatnění pleti nebo na make-up jako fixační pudr. Je to něco dokonalého, pleť je sametově jemná na dotek a krásně čistá, vyhlazená a pěkná na pohled. Perfektní! Pokud se mi to podaří, pořídím znovu (u nás bohužel není k sehnání). Hodnocení: 5/5.



Plátýnková maska s kokosovou vodou a vitaminem B3 - Isana - nebyla nejhorší. Plátýnko v pohodě, hodně napuštěné až to kapalo, ale to bych asi přežila. Sérum se hodně vcuclo a okamžitou hydrataci zajistilo raz dva. Jen se po použití pleť strašně leskla a byla ulepená. Musela jsem ji trochu dosušit. Hodnocení: 3/5.

Vyhlazující a vyplňující maska Nutri Bomb - Garnier - rozhodně doporučuji sušší a unavené pleti! Mléčné sérum je hodně výživné, takže pleť si pošmákne. Plátýnko příjemné, maska ideální na večer, kdy sérum obstará práci krému a na zimu, kdy to sušší a namáhanější pleť vyžaduje. Hodnocení: 4/5.

Hydratační maska s aloe vera a rakytníkem - Freeman - další výživnější kousek, který doporučuji suché pleti nebo nechat na zimu. Velké množství séra stékalo při aplikaci a zůstalo na pleti sedět i po sundání plátýnka, mastnější t-zóna se pak teda pekelně leskla, ale co mi vadilo ještě víc, byla ta ulepená pleť. Na zimu bych to asi zvládla spíš, takhle jsem měla pleť sice dodatečně vyživenou, ale asi víc než jsem nyní potřebovala. Hodnocení: 3/5.

Zklidňující látková maska s lotosem a levandulí - Freeman - tahle verze byla trochu odlehčenější a ne tolik výživná, ale za to bylo séra o hodně víc, takže teklo všude a pleť po sundání byla tak neskutečně ulepená, že to bylo fakt nepříjemný. Jinak vůně fajn, pleť odpočinutá a hydratovaná, ale prostě nekomfortní, že už bych ji znovu nechtěla. Hodnocení: 2,5/5.

Póry čistící látková maska s jahodou a mátou - Freeman - z těch tří asi nejlepší. Jemná jahodová vůně, séra tak akorát, pleť nebyla zbytečně mokrá a tolik ulepená, ale vyčištění jsem nezaznamenala. Hydrataci a osvěžení pleti ano, ale nic víc. Hodnocení: 3,5/5.

Tak a tím pro tentokrát zase končíme a já už jsem teď zvědavá, co nás všechno čeká příště :) Tak co myslíte, máknu na zásobách v průběhu července nebo si dám trochu kosmetickou pauzičku? :D

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

6 komentářů:

  1. Ten Pond's pudr jsem viděla kdysi na Vinted, dost mě mrzí, že jsem si ho nechala utéct a že u nás pořád není ke koupi. Ale sérum od Ryoru a čistící pletový olej Bielenda mě lákají taky a ty naštěstí půjdou sehnat snáz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se ještě zadaří, v zahraničí je normálně dostupný a občas ho zaznamenám i někde ve skupinkách na fb.. A pořád tajně doufám, že se k nám ještě dostane! :D

      Vymazat
  2. Kosmetiku Ryor mám stále raději a raději :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z letitých kousků mám vždy radost :D Peeling Ryor jsem měla také a byl dkonalý, mám ráda i ty osvěžující mlhy.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)