neděle 30. května 2021

Garnier: Plátýnkové masky Hydra Bomb a Nutri Bomb

Krásný den vám přeji!

Další testování masek mám za sebou, tentokrát jsem si vzala podrobněji na paškál masky Garnier, které doslova zaplavily naše drogérie! K dostání jsou už v tolika variantách, že už si ani nevzpomenu na všechny :D Ale dneska se podíváme na klasiku, kterou dobře znáte - plátýnkové Hydra bomb a Nutri bomb a to rovnou šest druhů.


Vesměs si jsou všechny podobné, takže většinu vlastností shrnu hned na úvod. Všechny mají příjemné a opravdu hodně hodně hodně nacucané plátýnko. Variace Nutri bomb (= výživné masky) jsou ze silnější textilie než ostatní a sérum je spíše krémové. Ostatní Hydra bomb (= hydratační masky) mají sérum gelové a trochu lépe sedí. U všech variant je v balení až zbytečně moc séra. Dokonce jsem si říkala, že kdybych používala jenom tyto masky a každý týden jednu, nemusím ani investovat do séra, protože sérum z masek by mi bohatě stačilo :D Parfemace jsou ve většině verzí takové dost univerzální, jedna jako druhá, výjimkou je kokos a trochu i levandule.




Hydratační textilní maska proti projevům únavy - Levandule

Velmi příjemná záležitost, kterou jsem si nadmíru užívala po jedné probdělé noci :D Maska obsahuje kyselinu hyaluronovou a výtažek z esenciálního levandulového oleje. Levandulí je lehce šmrncnutá i vůně, která mi tak je ještě mnohem sympatičtější. Maska je příjemně osvěžující, že mě dokázala bez potíží probrat a unavenou pleť taky. Hydratace samozřejmostí.





Maska pro intenzivní výživu a zářivost suché a mdlé pleti - Kokos

Vyživující maska této značky pro mne byla dosud velkou neznámou, ale bylo jasné, že kokosové masce nebudu odolávat dlouho :D Tahle varianta obsahuje mléčné sérum k intenzivní výživě s výtažky z kokosového mléka a kyseliny hyaluronové. V každém případě je sérum krémovější a hutnější a maska tak je o poznání výživnější. Většina séra z masky se vstřebá, pokožka je pak nacuclá s prominutím "jako sviňa" :D Pro mastnější pleť doporučuji spíš hydratační verzi, ale pro unavenou a suchou je tohle naprostá ideálka! A ta vůně kokosu? Dokonalé!





Hydratační textilní maska na oživení jasu - Sakura

S těmi změnami počasí a teplot pleť dost trpí a občas mi přijde taková zašedlá, bez lesku a hydratace, takže tohle jsem musela zkusit. Maska i v tomto případě obsahuje kyselinu hyaluronovou a také výtažek ze sakury s účinkem na posílení jasu. Slibovanou hydrataci zajistí s přehledem, spousta séra se do pleti vstřebala. Ale tady mi vadilo, jak pleť zůstala po použití po celý den ulepená.





Superhydratační a regenerační noční maska

Tahle noční v sobě ukrývá kyselinu hyaluronovou, vodu z mořských hlubin a chrpu pro obnovu a revitalizaci kožní bariéry. S grácií zastoupila večerní pleťovou péči. Gelové sérum je takové trochu těžší a hutnější (může být gel hutnější? :D). Plátýnko je opět hodně mokré, po sundání  je však spousta séra vstřebaná a pleť neskutečně nacucaná, pružná a na dlouhou dobu v kondici. Tahle maska dodá opravdu parádní hydrataci!







Vyhlazující a vyplňující textilní maska

Intenzivní složení je obohacené o výtažek z hroznových jader a kyselinu hyaluronovou a pomáhá k vyhlazení a vyplnění pleti. Příjemná hydratační maska, která pleť osvěžila (dostavil se až lehce chladící efekt), ale také trochu zaštipkala, i když rozhodně nic drastického. Pleť se příjemně nacucala, trochu i probrala z únavy, hydrataci pleti také dodala. Takže fajn. 







Maska pro výživu a nápravu suché pleti

Nutri Bomb s mandlovým mlékem a kyselinou hyauronovou obsahuje mléčné sérum, které vaši pleť intenzivně vyživí a pomůže napravit suchost pleti. Sérum je hutnější, na obličeji ho po sundání masky hodně zůstává, takže je potřeba jej vklepat a trochu i otřít. Doporučuji použít ji na noc místo nočního krému, protože je poté  pleť opravdu hodně nacucaná, lehce mastnější a sérum trochu i lepí, takže pod make-up se úplně nehodí. Výživu ale obstará fakt dobrou, takže pokud trpíte na sušší a unavenou pleť, tak neváhejte.


Sečteno podtrženo: S maskami Garnier určitě nešlápnete vedle. Hydra Bomb do jedné zajistí hydrataci, jakou vaše pleť potřebuje. Nutri Bomb pro změnu zvládají skvěle vyživit, takže ani sušší pleť nebude strádat. Masky fungují jak mají s drobnými odchylkami, ale o všech se dá vesměs říct, že dělají, co mají. A jejich ohromnou výhodou je skvělá dostupnost. Masky seženete v každé drogérii a v omezeném sortimentu jsou dostupné i v obchodních řetězcích, takže kdykoliv si vzpomenete, že potřebujete masku na obličej, můžete ji mít. Cena je také přívětivá, většinou se pohybuje kolem 50 Kč, což za tu dávku hydratace (a jako bonus sérum k tomu), rozhodně stojí.

A co vy a masky Garnier? Kterou máte nejraději? 

10 komentářů:

  1. Super masky,mamina mala myslím modru a bola spokojná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta modrá byla asi nejlepší, takže chápu! :D Jsou fakt dobré.

      Vymazat
  2. Já mám nejraději čistící pleťové masky a moc nemusím ty nacucané plátýnka, ale kdybych si měla vybrat, tak mě nejvíce zaujala ta noční maska. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to musím vždy nějak prostřídat, podle potřeb pleti, ale tak nějak platí, že v zimě výživa, jaro a podzim víc hydratace a teď v létě se blíží období právě čistících, ale už se na ně těším. Mám tu nějaké bublinky a taky bahenní masky, tak to bude něco :D

      Vymazat
  3. Já jsem měla jen tu modrou, noční a byla úžasná. Budu ji potřebovat znovu a ty další rozhodně vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, taky mi přišla boží a do zásoby ji musím zas koupit :)

      Vymazat
  4. Mě tyto jednorázové masky moc nelákají.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)