neděle 4. července 2021

Plátýnkové masky Freeman

Krásný den vám přeji!

Dáme si zase jedno maskování? V posledních třech týdnech jsem používala a zkoušela pleťové masky Freeman, které seženete i v našich drogériích a to hned v několika variantách. Já tu měla Hydratační s aloe a rakytníkem, Čistící s jahodou a mátou a Zklidňující s lotosovým květem a levandulí, tak se mrkneme, jak to s nimi vypadá.


Některé znaky jsou pro všechny tři společné. Zejména je to jemné plátýnko, se kterým je třeba nakládat velmi opatrně. U jahodové se mi podařilo ho i přetrhnout, aniž bych vůbec věděla jak. Zas ale musím vyzdvihnout, že vcelku dobře sedí. Dále jsou silně napuštěné. A to opravdu hodně, hodně, hodně. Jelikož je sérum tekutější, tak to hodně i stéká. Potřebovala jsem mít vždy po ruce kapesníček. A u toho séra ještě zůstaneme, u všech totiž následuje po sundání ulepená pleť. U některé víc, u jiné méně, ale lepí všechny.

Hydratační látková maska s aloe a rakytníkem je vhodná pro suchou pleť, s čímž musím souhlasit. Suchá pleť si s ní nejspíš poradí. Je silně napuštěná, poměrně dost séra se vcucne do pleti, takže suchá místa se vyživí. Zároveň na mojí smíšené pleti byla místa (zejména t-zóna), kde mi dost séra zůstalo nevstřebaného a ty se potom nejen leskla, ale také i hodně lepila. Bylo to až natolik nepříjemné, že jsem musela vzít ubrousek a pleť dosušit. Zase ale zárukou je pružná a plná pleť, která má na nějakou chvíli o dodatečnou hydrataci vystaráno. Nebylo to nejhorší a možná na zimu by to pro mě bylo ideální.






Póry čistící pleťová maska jahoda a máta je pro mě vhodnějším adeptem. Maska krásně voní po jahodě a lehoučce to doplňuje máta. Maska je osvěžující, opět hodně séra, i když v tomto případě ho zbylo na pleti o chlup méně (nebo aspoň mi to tak přišlo). Byla trochu komfortnější. Pleť osvěžená, hydratovaná. Ano, ulepená, ale postupně to ustalo aniž bych potřebovala nějak zasahovat a pleť omývat či otírat. Co se týče čištění, tak teda bohužel žádné zázraky. Naopak jsem měla pocit, že maska černé tečky vytáhla a ještě zvýraznila, jako kdyby vystoupily na povrch, ale k jejich odstranění nedošlo, takže si tam prostě seděly dál :D Jo, hydratace a osvěžení by tu byly, ale jinak žádný zázrak.






Zklidňující látková maska s lotosem a levandulí je vhodná pro citlivou pleť, která potřebuje regeneraci a odpočinek. No to já občas potřebuji taky, tak jsem ji nedávno nahodila. Má jemnou, hodně nasládlou vůni, levandule je tam patrná jen lehce, ale není to špatné. Maska obsahovala séra snad nejvíc ze všech. Po vyndání a nasazení to kapalo úplně všude. To nebylo úplně nejpohodlnější. Po sundání opět lesklá pleť se spoustou usazeného séra, které lepilo. Brrr. Musela jsem opět pleť osušit od přebytků, jinak bych to asi nezvládla. Hydratace tedy zajištěna, to bez debat a pleť taková jemná, hebká a odpočatá. Ale prostě mě to nějak nebavilo..







Sečteno podtrženo: Asi ani jedna mne nijak neohromila, abych po ní toužila znovu. Nebyly nejhorší, ale znám mnohem lepší masky, které stojí i méně. Tyhle seženete v našich drogériích kolem 60 Kč. V DM drogérii je tuším jahodová a rakytník, V Rossmannovi všechny tři.

A co vy a masky Freeman? Zkoušeli jste je? Zaujaly vás?

10 komentářů:

  1. Od Freemana jsem kdysi měla masky v tubě, takovou šmoulí s minerály z Mrtvého moře a okurkovou, ty byly celkem fajn. Žádnou jejich plátýnkovou jsem neměla, po přečtení Tvých dojmů mě ani nijak nelákají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty v tubě mi přijdou super! :) Já dřív ujížděla na té slupovací :D A o té šmoulové sním už roky! :D

      Vymazat
  2. Od této značky jsem ještě žádnou masku neměla a z těchto mě ani jedna nezaujala. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Přemýšlela jsem o nich, nakonec jsem nekoupila, že značce nějak moc nevěřím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jim věřím, ty tuby s maskama jsou super! Ale ty plátýnka.. Garnier plátýnkovky jsou mnohem lepší!

      Vymazat
  4. Netušila som, že freeman má aj látkové maky na tvár. Škoda, že ťa až tak nezaujali, ale super, že si na ne urobila recenziu. Teraz už viem, že siahnem asi skôr po niečom inom.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, sáhni po Garnier! Ty jsou lepší :D Mají je už nějaký ten pátek, ale jejich tuby jsou prostě povedenější :)

      Vymazat
  5. Já plátýnkové masky moc nepoužívám, vyhovují mi víc klasické co můžu použít víckrát. Nezaujala mě ani jedna.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, tak to doporučuju Freeman masky v tubách, ty jsou oproti těmto fakt povedené! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)