neděle 22. listopadu 2020

Moje sbírka: Tvářenky, bronzery a rozjasňovače

Krásný den vám přeji!

V první půlce roku jsem vám tu dávala video o mojí sbírce rtěnek a následně o paletkách a dnes bych ráda na tuto sérii navázala a ukázala vám tvářenky, bronzery a rozjasňovače :) Vzala jsem to všechno při jednom, protože spolu vše souvisí a mnohdy to oddělit ani nejde, tak snad se vám bude video líbit. 



Všechno zajímavé najdete řečené ve videu, já vám tu jen v rychlostí vypíchnu od každého to nejlepší a ukážu pár fotek :) 



Tvářenky. Pár let zpět jsem byla jejich vášnivá sběratelka, ale pak jsem je přestala téměř používat a sbírku minimalizovala. Zbylo mi jich pár. K dnešnímu dni mám samostatně balených tvářenek sedm, z toho pravidelně používám tři. Naprosto nejoblíbenější je Max Factor Pastell Compact 25 Alluring Rose (recenze zde), fialková Romantic od Annabelle Minerals (více o ní tady) a minerální tvářenka Regina, která už je tak trochu důchodcem, ale dosud ji žádná nepřekonala.



S bronzery jsem na tom ještě hůř. Samostatné bronzery/konturovací pudry mám pouze tři. Nejstarší je u mne určitě Essence bronzer, který v této podobě už nezakoupíte, ale v menších inovacích je k dostání pořád. Pak konturovací duo Wet&Wild, které je trochu teplejší, takže pro mne vhodné jen v létě a třetím kouskem je skvělý rýžový bronzer Ere Perez v odstínu Tulum (recenze), ke kterému se vracím nejvíce. Vypadá celkem teple, ale na pleti je jemný a přirozený, má střední pigmentaci, takže se nemusím bát, že to s ním přeženu a skvěle drží.



Nejrozsáhlejší sbírku mám pak v rozjasňovačích. A vysvětluji si to tím, že jsou prostě nejvíc oku lahodící a já jako straka jim prostě nedokážu odolat :D Kdybych si měla vybrat jeden jediný, tak to bude určitě Mary-Lou Manizer od The Balm, kterou vážně zbožňuji (recenze tady). Ale šlape ji na paty jeden z nejnovějších přírůstků - Renaissance paletka od Makeup Revolution, která je na rozdíl od Mary-Lou více růžovější. Občas pro změnu sáhnu i po paletce rozjasňovačů Solstice od Sleeku (zde). A potřebuji-li něco hodně přirozeného, tak je jasná volba rozjasňovač v tyčince od Yves Rocher (více tady). Na některé kousky se můžete v recenzích těšit.



Speciální kategorií jsou pak multifunkční paletky. Těch tu také pár mám a jednoznačným výhercem v aktuální oblíbenosti je konturovací paletka XO Petra od Makeup Revolution (tady). Nepoužívám ji celou, ale jeden konturovací pudr je mým každodenním pomocníkem a velmi často sahám i po světlém rozjasňovači. To se fakt povedlo! 



Tak a to by bylo pro tentokrát asi vše. Do budoucna plánuji update paletek, protože to je přeci jenom kategorie, která se mi v posledních měsících hodně rozrostla. Ale tím asi tato série končí. Nebo je něco, co by vás ještě zajímalo a co byste chtěli vidět?

A jací jsou vaši oblíbenci mezi tvářenkama, bronzery a rozjasňovači?

8 komentářů:

  1. Tento rok som objavila skvelú paletku od farmasi-bronzer je naozaj perfektný, potom mám rada milani, makeup revulution

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milani tvarenky jsou chvalene, ja uz ji asi stokrat mela na seznamu a doted jsem si tu krasnou tvarenku s kvetinovym reliefem nekoupila :D :-/ Tak uz to musim napravit :)

      Vymazat
  2. Nádherná sbírka. Já mám určitě nejvíce tvářenek, ty miluji a přesně jak píšeš, jsem straka, takže i rozjasňovače se u mě množí, naopak bronzery nevedu skoro vůbec.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja musim asi zas nejake tvarenky dokoupit :D Jsem to kdysi vsechno vyradila a ted lituji :D Ale za to s rozjasnovaci uz bych se mohla krotit, tohle nikdy nevyuziju :D

      Vymazat
  3. To je slušná sbírka, já se to doma snažím redukovat jak jen to jde, abychom se do koupelny a ložnice všichni vešli :-D.

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja se zatim vejdu do jednoho supliku, tak jsem v klidu :D Ale brzy to asi zacne byt problem :D

      Vymazat
  4. Krásná sbírečka, bronzerům úplně nepodléhám, samostatně mám tři a pak ještě pár v paletkách, ale tvářenky a rozjasňovače-tak to jsem vášnivá sběratelka. Nejvíc kousků mám od Essence a Catrice:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No samotnou mne docela prekvapilo, kolik toho je, myslela jsem, ze toho mam min :D Ale jeste se vejdu do supliku, tak je to dobry! :D A souhlas, Essence a Catrice se tezce odolava.. vsak dalsi dva kousky od nich mam nove a na fotkach nejsou :D Achjo, je to des se mnou!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)