úterý 24. listopadu 2020

Makeup Revolution: Paletky Heart Breakers

Krásný den vám přeji!

Nemáte těch paletek už plné zuby? Ne? Tak já vám dnes představím další. Tentokrát tedy na chvíli upustím od plechovek, ale u značky Makeup Revolution zůstaneme, respektive mrkneme na sesterskou značku I ♥ Revolution a dvě minipaletky Heart Breakers.  Narazila jsem na ně ve slevách na XO Beauty a nakonec s těžkým srdcem objednala jen dvě (mají více variant). Volba padla na zelenou Lucky a růžovou Courage.

Mluví se o tom, že i tyto paletky jsou napodobeninou nějakých slavnějších kolegyň. Upřímně, zahraniční trh tolik nestíhám sledovat, takže nevím, zda má některá značka podobné srdíčkové stíny. Co se týče barevného složení, tak tyhle paletky tón v tónu vážně frčí, to je pravda, ze slavnějších je v nich mistr například Huda, ale dnes je má každá druhá značka, takže napodobení ve složení barev mne nijak neuráží. Obal mi pak nijak povědomý taky nepřijde, takže za mě ok. 


Stíny jsou v jednoduchém, plastovém obalu. Není to nic extra výjimečného, ale určitou dávku roztomilosti to v sobě má. Je to bytelný plast, takže snad i nějakou tu cestu zvládne (a i pád z ruky, vyzkoušeno :D). Někomu by mohlo chybět zrcátko, já paletková zrcátka nevyužívám, proto mi ani nechybí. Překvapila mne akorát velikost paletek, protože jsou opravdu droboučké. Celková gramáž stínů je 4,95 g, takže na devět stínů je to vážně maličko, jeden má cca 0,55 g. Ale díky tomu je zas paletka perfektně skladná (vejdou se mi i do narvaného šuplíku :D) a ideální na cesty, takže nic proti ničemu. 

Složení barev si můžete vybrat, variant je celkem devět. Od modré, přes růžovou, fialovou až po zelenou. V každé variantě najdete devět k sobě odstínově podobných a sedících barev. Všechny paletky (aspoň podle obrázků) obsahují matné i lesklé odstíny. Upozorňuji, že pokud si vyberete nějakou výraznou paletku, tak nečekejte žádné jemné, nenápadné a univerzální barvy (ve smyslu champagne, nude či dalších přechodových barev). V zelené dostanete zelenou, v růžové růžovou. Vybraná barva je v různých intenzitách a variacích, ale vesměs je prostě paletka jednobarevná, doplněna je maximálně jedním-dvěma stíny v barevné škále blízko dané barvě, žádné uni stíny. Snad se chápeme :)





A teď už k samotným paletkám. Začneme zelenou verzí Lucky. Jedovatě zelená paletka obsahuje čtyři matné stíny, tři se shimmerem a dva třpytivé až metalické. Hrozně se mi líbí barevné složení. Jsou tu tmavě zelené, jedovatě zelená, khaki nebo krásná mint a doplněná je paletka o žlutou a hnědou. Barvy se mezi sebou dají skvěle kombinovat. Ale ani tak nemám k této paletce žádný vztah. Nemůžu si pomoct, špatně se mi s ní pracuje a nějak mě nebaví. Možná za to může i trochu slabší pigmentace než na jakou jsem u MUR zvyklá. Stíny jsou trochu sušší (zejména matné) a je třeba minimálně dvou vrstev, některé trochu i flekatí a na očích se tak divně šmrdlají, proto je třeba s nimi víc pracovat. Třpytivý světle zelinkavý se sice krásně leskne, ale zase je hruběji namletý a může opadávat, tak je taky potřeba na vrstvách trochu přidávat. Na oku tedy drží celý den bez potíží, to zase chválím, ale ani to můj vztah k ní nezlepšilo.




Růžová Courage je parádní divočina. Možná si řeknete růžová paletka, co na ní může být divokého, ale tahle je vážně moc zajímavá. Je to spíše růžovo-oranžová než čistě růžová a ty odstíny jsou dosud v mé sbírce unikátní. Je skvěle nositelná a zároveň nepřehlédnutelná. I ona obsahuje čtyři matné oční stíny, tři se shimmerem a dva vysoce třpytivé. Barevně paletku doplňuje matný hořčicový a dva bronzové (jeden s teplejším a jeden se studenějším podtónem). Dva bronzové mi přijdou tedy naprosto zbytečné, místo jednoho bych uvítala v paletce třeba světlejší růžovou. Pigmentace je u těchto stínů o něco lepší než u zelené a pracuje se s nimi celkově mnohem líp, takže ji i více používám. Dokonce i ty třpytivé mi přijdou lepší a na oko lépe sedají a méně padají. Stíny jsou intenzivnější a i tady je výdrž celodenní. Tahle kráska je za mě povedenější.










Sečteno podtrženo: Paletky jsou použitelné, líbí se mi barevná sjednocenost (líbila se mi ještě například fialová nebo modrá verze) a zároveň rozmanitost jednotlivých tónů, ale kvalitativně je to průměrná drogérka. Zejména se zelenou paletkou se hůř pracuje. Stíny jsou sušší, pigmentaci mají slabší než jiné paletky (paletky přímo od MUR Iconic nebo Forever Flawless, jsou na tom lépe) a díky tomu mne to k ní tolik netáhne. Růžová je lepší a používám ji radši, ale ani ta se kvalitou nevyrovná například plechovám FF. Raději si připlaťte a jděte rovnou do nich, vyplatí se vám to jak kvalitou, tak velikostí/množstvím stínů. Tyhle dvě najdete například tady, momentálně jsou za 178 Kč, já je kupovala za 125 Kč.

Co vy a paletky I♥Revolution? Zaujala vás některá? Jak jste na tom s připodobňováním produktů k věhlasnějším značkám? Řešíte, zda je něčím produkt inspirovaný?

8 komentářů:

  1. Škoda té zelené paletky, protože na očích se mi moc líbí. Ta růžová je taky pěkná, ale nejsou to odstíny pro mě.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím proč, ale s tou zelenou se mi fakt blbě pracuje, vždycky mám pocit, že je to líčení takové hrozně ušmudlané (i to na fotce je děs :D) :(

      Vymazat
  2. Druhá paletka se mi líbí více, ikdyž bych je asi neuměla použít :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo je to trochu divočina, ale není to vůbec špatný :D

      Vymazat
  3. Víc se mi líbí ta růžová, výběr odstínů moc hezký:-) Makeup Revolution mám moc ráda a nějaké napodobeniny nebo inspirace mi žíly rozhodně netrhají, spíš naopak, ne každý má nebo může dát peníze za originály.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas :) Já to neřeším, pokud to není vyloženě kopie/fake. Jako jo, třeba ty první čokoládové paletky byly podobné až moc, ale tak jsem si je jednoduše nekoupila a jdu po jiných paletkách :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)