pondělí 16. března 2020

Spotřebováno za únor 2020

Krásnou neděli!

Minulý týden byla pauza, tak je čas si zase dát video :) Mám tu ještě resty z února, tak pojďme na to! Spotřebovanci jsou tentokrát zase trochu větší, protože mi zbývalo probrat zbytek dekorativní kosmetiky, proto ji tu ještě pár kousků najdete.. No a taky takovou tu běžnou spotřebu.. nějaké ty masky, sprcháče, krémy.. znáte to.



Celkem tedy 27 ks, z toho 9 ks jenom dekorativní kosmetika, takže to ve finále nijak strašné není. No a pojďme si to tedy trochu shrnout..


Sprchová pěna Rose Dream - Isana - vůbec nevím, zda je tahle pěna ještě k zakoupení, pokud ano, půjdu pro další balení! Krásně voní (spíš kokosově než po růži), je "hutná", mytí je příjemné a pokožka je i lehce hydratovaná. Navíc stojí pár kaček. Hodnocení: 4/5.

Tělový peeling Levandule - Jeanette Beauty - jsem dostala v dárkové sadě k loňským Vánocům. Více než peeling je to obyčejný sprcháč. Obsahuje totiž jen pár větších a jemných zrníček, kterými se fakt nevydrhnete. Spíše je to takový ten sprchový peeling pro každodenní použití. Vůně ale fakt příjemná levandulová a byla cítit chviličku i po umytí. Nevysušuje. Jako sprcháč fajn, jako peeling vůbec. Hodnocení: 2,5/5.

Sůl do koupele Brusinka - Manufaktura - není to první sůl od Manufaktury, ale první sůl, která mne až tak neuchvátila. Vůně sice v sáčku sladká, moc pěkná, ale ve vaně už cítit nebyla. Efekt ve vaně žádný a bohužel na pokožce také ne. Lehce zjemněná byla, ale žádný extra zázrak. Není to první sůl od Manufaktury, tak vím, že to umí i lépe :) Hodnocení: 2,5/5.

Pěna do koupele Gingerbread - Avon - tuším že loňská vánoční limitka. No, opět jsem se k tomu dostala až teď :D Krásná perníčková vůně, docela intenzivní, i když z pokožky cítit nebyla. Bohatá pěna, která vydrží půl hodinky, ale je fakt, že bylo potřeba toho do vany nalít hodně, aby vůbec nějaká pěna byla. Pokožka zjemněná, víc nic. Dalo se, nebylo to nejhorší, ale ani bych si z ní na zadek nesedla :) Hodnocení: 3/5.


Tělové mléko Levandule - Jeanette Beauty - druhý produkt z dárkové sady. Mléko se dobře roztíralo, opět vonělo po levanduli, tady trochu méně a jemněji. Z pokožky však vůně velmi rychle vyprchala. Rychle se vstřebávalo, nezanechávalo žádný ulepený ani umaštěný pocit. Hydratace spíš průměr. Dalo se, ale nijak zvlášť mne nezaujalo. Hodnocení: 3/5.

Tělové mléko Advanced Repair - Vaseline -  mléko se sice dobře roztíralo, zanechávalo ulepený pocit, což mě moc neba. Proč ho ale fakt nechci znovu vidět je ta "parfemace". Ono je údajně fragrance free, ale něco je cítit vždycky a tady je to prostě smrad. Při aplikaci ani ne, ale když se to rozleží na pokožce, tak to neuvěřitelně páchne (jako počůraná sláma :D). Fuj. I když hydratuje obstojně, tak už ho znovu vidět nepotřebuji. Hodnocení: 1/5.

Revitalizační krém na ruce s aloe vera - Oriflame - moc příjemné překvapení! Krásně vonící krém, který se skvěle roztírá, rychle vstřebává, nezanechává ulepený ani umaštěný pocit na rukou a zároveň i skvěle o ruce pečuje a hydratuje je! Tohle bych klidně brala znovu. Hodnocení: 5/5.

Dámská kolínská Sensity Midnight Mist - Oriflame - další fajn kousek od Oriflame. Pokud nemáte rády těžké, intenzivní parfémy, tak tohle je pro vás správná alternativa. Sprej krásně voní, vůně je něco mezi těžší vůní a květinovou, takže těžší-květiová :D Na těle vydrží několik hodin, většinou mi stačilo se jím nastříkat ráno, případně odpoledne přestříkat. Za mě spokojenost. Mají další dvě alternativy, tak o nich do budoucna přemýšlím :) Hodnocení: 4/5.


Kokosový pleťový peeling - Oriflame - a do třetice Oriflame, tentokrát ale ne do třetice všeho dobrého. Tenhle kousek je totiž pekelný! Nejen, že vůně nehezká, umělá, ale také hrozně nepříjemně hrubá zrníčka a jako bonus mne peeling chvíli po aplikaci začínal štípat. Ne, tenhle znovu nechci. Hodnocení: 1/5.

Dvoufázový odličovač očí a rtů - Astrid - skvělý, levný a funkční odličovač. Příjemný, nedělá mlhu před očima, odličuje jak má, nemastí a nevysušuje. Také jemně voní, což je u odličovače očí zvláštní, ale je mi to ve finále vcelku příjemné. Jen rychle ubývá. Ale zase nestojí jmění. Ráda se k němu vracím. Hodnocení: 4/5.

Sérum první pomoci na akné - Evolve - příjemné a navíc hlavně funkční sérum! Bylinková vůně, rychle vstřebatelná gelová textura, která nelepí ani nemastí. V kombinaci s jakýmkoliv krémem sérum fungovalo bez potíží. A hlavně fakt skvěle pomáhalo proti pupínkům. Pleť díky hormonům blázní, jednou jsem osypaná pupínky, jednou mám pleť suchou.. a tohle sérum mi v době pupínků velmi rychle a snadno pomohlo se jich zbavit. Přemýšlím o dalším balení, protože pleť s ním vážně prospívala! Hodnocení: 5/5.


Maska Ice Bear - SNP - velmi povedená (korejská) funkční maska! Sice nevypadá jako méďa, ale úplně o medvídka nepřijdete - je vykreslený na tváři :D Maska se na pleti skvěle přizpůsobí, přicucne a drží. Séra je v balení opravdu bohatě, řekla bych, že až zbytečně moc, po vyndání masky zůstalo na dně sáčku několik ml! Tak jsem ho dávala ještě pár dní večer pod krém, ať neplýtvám, že jo. Pleť po použití masky zůstane krásně hydratovaná, osvěžená, rozjasněná. Efekt povedený, takže pro tuhle si plánuji zajít rozhodně znovu! Hodnocení: 5/5.

Hyaluron & Vitamin C Booster - Isana - další hodně dobrá maska. U této mne mrzí, že již není v prodeji, protože bych ji brala ve velkém. Maska je dvousáčková, kdy v jedné části máte sérum a v druhé plátýnko. Plátýnko pak namáčíte až před použitím. Je to pecka, plátýnko skvěle sedí velikostně i materiálově, přicucne se. Pleť skvěle hydratuje. No bomba. Po použití je pleť pružnější, rozzářená, hydratovaná, v naprosto skvělém stavu. Hodnocení: 5/5.

Hloubkově detoxikační maska Black Magic - Dermacol - černé plátýnko, takže zas trochu něco jiného. Nesedí úplně skvěle, ale dá se s ním pracovat. Séra tak akorát. Pleť po použití hydratovaná, ale žádný zázrak se nekonal. Oblíbence mám asi trochu jinde. Hodnocení: 3/5.

Látková pleťová maska - Diadermine - tady je plátýnko fakt příšerný, nesedí ani trochu a nastavit ho tak, aby sedělo aspoň trochu, bylo umění. Dostatečně napuštěné, po sundání se dá sérum zapracovat, trochu lepí, ale nic tragického. Pleť je vypnutější, pružnější a sušší tváře vyživenější, takže ve výsledcích maska obstála. Hodnocení: 4/5.

Intenzivní omlazující maska Collagen+ - Dermacol - pokud hledáte výživnou masku, tak tady rozhodně nešlápnete vedle. Za prvé je sáček rozdělený na dvě použití, samotná maska je gelovo-krémové textury, po době působení je část masky vstřebaná, zbytek setřete a část možná ještě i zvládnete vklepat. Výsledkem je pak opravdu skvěle nacucaná a vyživená pleť. Hodnocení: 5/5.


Linky Swing Liner - 183 Days - jsem kupovala někdy vloni ve výprodeji asi za 20 Kč a bohužel jsem si je nestihla ani užít. Opět nenechavé ručičky zákazníků linky otevřely a mě tak stihly vyschnout dřív než jsem je stihla pořádně použít. Zkoušela jsem asi dvakrát, kdy se s nimi ještě dalo jakž takž pracovat a efekt dělaly hezký a držely dobře, takže trochu škoda, že jsem si s nimi nestihla vyhrát víc. Hodnocení: 4/5.

Ultra Precision linka na oči - L'oréal Paris - tohle byly skvělé linky, i když objevila jsem pak lepší a tyhle nějak upadly v zapomnění :D Jsou tekuté, ale ihned zasychají, nerozmazávají se, drží celý den beze změny. Kreslí se snadno i tenká linka. Aplikátor měkký a poddajný, nedře. Byly fakt dobré, pokud máte podobný typ linek rádi. Hodnocení: 5/5.

Tužka na oči - Diego dalla Palma - zbytek tužky, kterou tu mám už opravdu hodně dlouho. Byla středně tvrdá, na oku nedřela, ale nebyla ani nejměkčí. Držela dobře, i když waterline nezvládla. Barva nebyla černočerná, spíš šedo-černá. Oblíbenkyně mám jinde, ale používala jsem ji, o čemž svědčí, že vyhazuji zbytek. Hodnocení: 3/5.

Tužka na oči 16H Matic Eyeliner - Dermacol - moje stálice už několik let. Tohle je asi čtvrté balení, co mám, neustále se k ní vracím. Automatická tužka s krásně měkkou tuhou. Vysoce pigmentovaná, skvěle držící i na waterline. Nerozmazává se, drží jako přibitá. Moje must-have, kterou musí mít doma vždy do zásoby. Hodnocení: 5/5.

Microtužka na obočí Slim'Matic Ultra Precise - Catrice - obecně hodně oblíbená, čemuž se ani nedivím. Z jedné strany kartáček, z druhé neskutečně tenká, automatická tužka. Práce s ní jednoduchá a rychlá. Barva drží na obočí celý den, nerozmazává se. Jen jedinou nevýhodu má - rychle ubývá. A to fakt hodně rychle - vydržela sedm použití. Přesto další ze stálic, kterou musím doma mít na chvíle, kdy budu chtít snadno a rychle precizně udělané obočí. Hodnocení: 5/5.

Řasenka na obočí Brow Drama - Maybelline - tuhle řasenku pro změnu nedoporučím. Strašně mi u mého tenčího obočí vadila ta bambulka na konci, se kterou se mi mizerně pracovalo. Kartáček celkově mi byl dost nepříjemný a vadila mi i ta textura, kdy řasenka musí na obočí chvíli zasychat. Nesedla jsem si s ní, i když šanci jsem ji dávala hodněkrát. 2,5/5.

Řasenka Ilusion - Dermacol - o této řasence jsem vám dosud ani vědět nedala. No, nesedla jsem si s ní. Kartáček měla celkem velký, což mi dělalo při pročesávání potíže. Ale hlavně slepovala a efekt žádný pěkný mi na řasách nedělala. Nežmolkovala, nerozmazávala se, ale prostě ne. Nesedly jsme si ani trochu. Hodnocení: 2/5.


Stíny Color Tattoo - Maybelline - tohle byly prosím pěkně moje úplně první CT! Ehm, to znamená, že je tu mám sedm let :D Už jsou samozřejmě úplně KO - vyschly na troud, takže je čas se s nimi rozloučit, i když nostalgie je mrcha. CT jedni milovali, druzí nenáviděli. Já jak které, tenhle odstín byl super - skvěle držel, vypadal skvěle samostatně nebo se dal použít jako báze pod další stíny. Byly voděodolné a hezky pigmentované. No nebyly u mne doma tak dlouho bezdůvodně :) Hodnocení: 4/5.

Oční stíny Cosm'etika - a tohle je taky prehistorický kousek, stín ještě z Ladyboxu! :D Ale on byl vážně super! Krásný přirozeně hnědý, který jsem dlouhé roky používala na konturování oka (a občas i na klasické konturování ;)). Byl jemně namletý, trochu víc prášil, ale pigmentace a výdrž byly super, takže proto tu měl své místo tak dlouho. Hodnocení: 4/5.

Trio oční stíny - MOJE - a do třetice moje stálice. Tohle byly jediné stíny, které jsem před rokem používala ve svém "nelíčícím" období. Krásné, přirozené odstíny, které vypadaly hezky i samostatně. Jak můžete vidět, používala jsem je opravdu hojně. Čím víc jsem se dostávala k pánvičce, tím víc prášily, ale na oko chytaly dobře, pigmentované byly také fajnově (i když znám i lepší pigmentaci, ne že ne). Vydržely celý den. Jo, tyhle mě bavily! Hodnocení: 4/5.

Make-up True Match - L'oréal Paris - velký výběr odstínů, střední krytí, přirozený efekt (i když zafixovat a zmatnit pudrem to chce), nezalézá do vrásek, nedělá mapy a drží celý den. K tomu pumpička a hlavně přirozený efekt. Ke konci jsem měla akorát pocit, že mi teď v zimě lehce vysušoval tváře, takže jsem pod něj musela hodně hydratovat. Ovšem suché tváře v zimě u mne nejsou nic neobvyklého, takže mu to nijak zvlášť nezazlívám. Jo, myslím si, že u mne doma tenhle make-up nebyl naposledy. Hodnocení: 4/5.


Tak a jsme na konci! Tentokrát to byla nálož dekorativky, ale na chvíli mám zase vytříděno, takže příště už ji bude určitě zase méně :)

A vy mi dejte vědět, jak často děláte kosmetickou čistku? Děláte ji pravidelně v nějakém intervalu nebo náhodně, jak vám to vyjde? :D

8 komentářů:

  1. Perníčkovú penu do kúpeľa Avon som mala tiež ale moc ma nezaujala prišla mi na môj vkus dosť sladká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůní mi nevadila, ale taky mne nezaujala natolik, abych ji potřebovala znovu.. :-/

      Vymazat
  2. Od Jeanette Beauty jsem také měla asi tři kousky a hrůza, podle mě kosmetika jen na efekt. Ty jo, stíny Cosm`etika také ještě někde mám, ale v modrém odstínu, který ani nedrží, možná bych je mohla vyhodit :D Astrid odličováky jsou super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, s Jeanette souhlasím :D No hledala jsem, jak dlouho ten stín od Cosmetiky mám a je to šest let, tak už by to možná chtělo.. :D

      Vymazat
  3. Ty kolínské ve spreji Oriflame jsem potlala v katalogu za nějakých asi 119Kč, tak jsem vzala všechny tři, tahle a jedna další mi voní moc hezky, ta poslední je takový průměr, ale nějak ji zužitkuji:-)
    Komplet čistku kosmetiky dělám jednou do roka, na konci zimy, plánuji se na ni vrhnout jeden z příštích víkendů:-) A plánuji, že budu nemilosrdná a bude to velké:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím ty další vůně kolínských taky asi vyzkoušet, hrozně mě lákají :D Já si říkám vždycky, jak budu nemilosrdná.. ale pak vidím ty kousky, které mne provází už tolik let a často nemám to srdce :( :D

      Vymazat
  4. Astrid odličovač je skvělý. A ten makeup Loreal true match mám už na dně a jsem s ním nadmíru spokojená, musím si ho dokoupit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten make-up taky nejspíš pořídím znovu, ale spíš asi na léto, teď jsem nějak vysušená :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)