středa 8. května 2019

Kosmetický Miš Maš XVII.

Krásný den vám přeji!

Zase tu chvíli nebyl Kosmetický Miš Maš aneb souhrn krátkých recenzí na produkty, co se mi dostaly do rukou a ještě se tu neobjevily. Mám tu i tentokrát celkem nálož a pár zajímavostí, tak pojďte, mrkneme na to :)



Peeling na rty Cocos - Balea

Oficiální popis: Peeling na rty jemně odstraní suché šupinky a připraví vaše rty na následnou péči. Praktické balení v tužce usnadní přesné nanášení. Účinkuje díky přírodní kokosové mouce. S bambuckým máslem, vitaminem E a včelím voskem.

Tenhle kousek za pár kaček obletěl Instagram a samozřejmě nalákal i mě. Peelingy já ráda a určitě se neztratí ani ten na rty. Líbí se mi praktické balení, v klasické rtěnkové podobě, kdy se díky tomu peeling lehce aplikuje. Obal je tedy obyčejný plastový, ale za 25 korun asi nemůžete chtít úplně nejbytelnější tyčinku. Po otevření na vás vybafne opravdu naprosto dokonalá a věrohodná kokosová vůně. Já kokos miluji, takže tohle bylo něco pro mě a nedalo se jí odolat, hned jsem se do matlání pustila :) A byla jsem ze začátku nemile překvapená, protože matlám, matlám a nic. Místo vydrhnutých rtů jsem měla na puse vrstvu takové nějaké balzámové hmoty :D Ale moje rada: neděste se, nevzdávejte to, drhněte dál, protože pár milimetrů pod povrchem už najdete tu hrubší strukturu, která vydrhne a zastane funkci peelingu. Takže vydrž, prťka, vydrž! On se peeling objeví. Když už se na tu hrubší vrstvu dostanete, tak vážně pěkně rty prokrví, vydrhne, zbaví vás případných šupinek. Poté můžete buď opláchnout, setřít vatovým tampónkem nebo jako já nechat, funguje totiž dál v pohodě jako balzám. Za mě tedy fajn, jen to chce hned nevzdávat, za ty peníze určitě použitelný peeling. K sehnání byl za 24,90 Kč v DM drogériích.






Kávový peeling káva s kokosem - Isana

Oficiální popis: Obsahuje jojobový olej, kávu a vůni kokosu. Snášenlivost s pokožkou dermatologicky testována. 

A Isana nezaostává a hned po Balee přišla také se svým "kávovým" peelingem v sáčku. No tak je jasné, že jsem ho musela vyzkoušet též, jelikož kávové peelingy a já, to funguje. Hezké balení, to na mě taky platí. K tomu varianta káva + kokos a příjemná cena a je prostě vymalováno, jde se mnou domů. I v tomto případě musím podotknout, že není kávový peeling jako kávový peeling. Zatímco u dražších verzí převládá k exfoliaci obsah kávy, v těchto levnějších je to dost namíchaný. To můžete ostatně vidět i na fotce, že té kávy je tam celkem poskrovnu. Přesto vydrhne dobře a já jsem si jeho použití užila. Je fajn, že celkem dobře drží na navlhčené pokožce a neopadává zbytečně. Po opláchnutí je třeba se namazat, moc péči krému nezastane. Vůně je také moc příjemná, káva je cítit až na druhém místě, prvně ucítíte kokos a upřímně, já bych řekla, že tam dost cítím i vanilku :D Ale příjemná ta vůně je, to rozhodně. Takže za ty peníze ano, i tentokrát bych to nenazývala úplně kávovým peelingem v pravém slova smyslu, ale užít sprcha se s ním dá, to bez debat. V Rossmannovi za 24,90 Kč.





Sprchový peeling káva s vanilkou - Isana

Oficiální popis: Sprchový peeling čistí pokožku do hloubky pórů a zahalí tělo do osvěžující vůně. Jemná peelingová zrníčka lehce odstraňují z pokožky nečistoty a odumřelé buňky. Pokožka je zjemněná a vypadá zářivě. Užijte si osvěžující zážitek pro pokožku a smysly.

Ještě jednou peeling od Isany, dokonce ze stejné kávové limitky. Tentokrát je to sprchový peeling, který je v tubě. Použitelný klidně na každý den. Má hezký obal, i praktický, protože těžší obsah pěkně stéká k víčku. A hlavně má vážně úžasnou vůni! Tahle se povedla! Ta kombinace kávy a vanilky vám v podstatě dá vůni podobnou kakau, což já teda jako můžu. Dokázala bych se v tom rochňat hodiny :) V gelovém základu naleznete velké množství průhledných zrníček. Ač je tedy peeling díky nim hustší, tak nejsou nikterak hrubá, je podstatně jemnější než ten kávový výše. Takže se dá bez potíží používat denně jako klasický sprcháč. Já ho díky té vůni používám fakt skoro pořád, protože to je prostě lahoda. Nejradši bych i ochutnala :D Jinak pokožka je po umytí dokonale čistá, zjemněná i na chvíli provoněná. No co vám budu víc povídat, do tohoto kousku jsem se zamilovala a jestli ho ještě zastihnu v drogérce, tak ho vezmu do zásoby! Seženete v Rossmannovi za 34,90 Kč.






Koupelové perly Berry Heart - Isana

Oficiální popis: Okouzlí smysly lákavou vůní lesního ovoce a vanilky a dopřejí mysli zvláštní oddech. Složení s perlami urey a babasovým olejem přináší uvolňující luxusní zážitek a pocit příjemné pokožky.

Že se Isana tolik rozjela, jsem donedávna nevěděla, proto je pro mne příjemným překvapením, kolik kosmetiky této značky už se dá sehnat! Mimo různé limitky (jako například produkty výše) také různé stálice - třeba tyhle perly do koupele. Jak napovídá název a růžový obal, tak jsou perly s vůní bobulového, sladkého ovoce. Rozhodně je tam cítit sladká malina, ta se v tom ani trochu nezapře. Vůně je intenzivní už v obale, sáček má i otvory na přivonění, takže hned v obchodě víte, do čeho jdete. Ve vaně potom voní ještě mnohem, mnohem víc, skvěle provoní celou koupelnu a na chvíli i tělo. Po vhození do vody se začnou velmi rychle rozpouštět, do pár vteřin je po všem. Voda se skvěle obarví na oranžovo-růžovo, ale co jsem si všimla, tak po rozpuštění plavou ve vaně takové miniaturní bílé "žmolky" nebo nějaké částečky či co to je. Ničemu to tedy nevadí, vypustí se společně s vodou a je to. No koupel jinak příjemná, pokožka trochu jemnější, ale nic závratného a namazat to chce. Takže perličky fajn k efektu - zabarvení vody, provonění, relaxaci ve vaně, ale tím to končí.. Seženete v Rossmannovi, cena tipuji kolem 20 Kč.






Gentle Eyes Dvoufázový odličovač očí a rtů - Astrid

Oficiální popis: Dvoufázový odličovač očí a rtů účinně a zároveň šetrně odstraňuje voděodolný make-up a jemně pečuje o okolí očí a rtů. Složení obohacené o mandlový olej, známý svými hydratačními a zvláčňujícími vlastnostmi pomáhá chránit řasy a citlivou pleť v okolí očí. Komplex HYDRO ACTIVE pomáhá udržovat optimální hladinu hydratace v pleti a dodává ji jemnost a vláčnost. Vhodní i pro nositelky kontaktních čoček.

Jiné než dvoufázové v podstatě na oči nepoužívám, takže to byla jasná volba a na tenhle od Astridu jsem si dělala zálusk už nějakou tu chvíli. Olejová část je fialová, vodová klasicky průhledná. Před použitím stačí lehce protřepat a složky se ihned spojují. Rozpojují se postupně, takže není potřeba jednat bleskurychle, ale samozřejmě je to lepší. Co mě překvapilo, z počátku vyděsilo a následně potěšilo, je parfemace. Většinou bývá tento typ odličovačů bez parfemace a tady je jemná, příjemná květinová vůně. Bála jsem se jí zejména proto, aby nedráždila v očním okolí, ale naprosto bez potíží. Odličovač neštípe, nepálí ani jinak v očním okolí nevadí, nedělá ani mlhu. Co je super, tak oční okolí nevysušuje, ale ani zbytečně nemastí, spíš o něho jemně pečuje. A navíc a to je to nejdůležitější, i poměrně rychle a bezbolestně odličuje, takže já jsem nadšená. Pár tahy odstraním vše od řasenky po voděodolnou rtěnku. Za mě tedy příjemné překvapení a můžu doporučit. Navíc není nijak drahý, seženete v akcích kolem 60 Kč za 125 ml.






Jemný hydratační sprchový gel a šampon Rebarbora a divoká třešeň - Manufaktura

Oficiální popis: Užijte si každodenní očistu a dopřejte si intenzivní, přesto však něžnou péči s bohatě pěnícím sprchovým gelem a šamponem v praktickém složení 2v1. Díky mimořádně jemnému složení na bázi cukru, kokosového a olivového oleje, bez obsahuje SLES a silikonů, je vhodný i pro citlivější pokožku. Přírodní výtažky z rebarbory a divoké třešně ve spojení s kyselinou mléčnou poskytnou potřebnou dávku hydratace a napomohou ochraně proti nepříznivým vlivům vnějšího prostředí. Ovesný beta-glukan, panthenol a mandlový olej vyživí a zklidní pokožku, vlasům dodají hebkost a zvýší jejich lesk. Příjemně jiskřivá vůně Váš pečující očistný rituál skvěle doprovodí.

Další moc příjemný společník do sprchy je tenhle růžový krasavec. Sprcháčů od Manufaktury jsem měla několik a nikdy jsem si nemohla stěžovat. Mají krásná, jednoduchá balení, fajn vůně a tak nějak nezklamou. Rebarbora a divoká třešeň je další z limitovaných edic, která se opravdu povedla. Vůně je krásně jemná, ovocno-květinová, ideální pro jarní dny. Z počátku se rozprostře rebarbora, po chvíli se rozvoní třešeň a dohromady je to opět famózní kombinace. Sprchování je zážitek, jen škoda, že nevydrží vonět i po opláchnutí a usušení. Jinak je řidší konzistence, na to pozor, ať si ho zbytečně nevylíváte. Já už jsem na to u Manu sprcháčů zvyklá, takže mne to nijak nepřekvapilo. A je fajn, že díky tekutější konzistenci aspoň dobře stéká k víčku a spotřebujete ho do poslední kapky :) Jinak balení je bytelné, takové hezké a jemné, to je u této značky zvykem. Umyje dobře, napění tak akorát a pokožku po umytí nevysušuje, takže mu nemám co vytknout. Použít se dá i jako šampon, ale to já u produktů 2v1 nikdy nedělám, takže jak si stojí jako šampon vám bohužel neprozradím - nevím. Ale jako sprcháč pecka a kdybych náhodou sebrala odvahu a použila ho i na vlasy, tak vám to sem buď dopíši nebo se o tom dozvíte ve spotřebovánu. Seženete v obchůdcích Manufaktura nebo na jejich e-shopu tady, cena je 169 Kč za 255 ml.





Zimní krém na ruce Perník - Ziaja

Oficiální popis: Přináší úlevu vysušeným rukám. Hydratuje, změkčuje, účinně vyhlazuje svrchní vrstvu pokožky. Zanechává pokožku rukou ošetřenou a jemnou na dotek. Dodává originální kořeněnou vůni. 

Mým zimním oblíbencem byl tenhle parádní krém - Perníček. Plus dávám hned na úvod za praktické balení. Pumpičky já ráda, aspoň není nikde nic umatlaného, je to rychle a praktické dávkování a ještě si nadávkujete snadno dle potřeby. Většinou mi na ruce stačila jedna pumpička, takže tohle obr balení vám vydrží fakt dlouho. My jsme ho doma používali oba celou zimu, občas jsem ho vzala i na nohy a k tomu v nejtužších mrazech jsem jím mazala packy Jullce a spotřebovala jsem ho až teď. Pecka. Texturu má klasickou, krémovou, krásně se roztírá, bez potíží se vstřebává. Zanechává ruce velmi jemné a hebké. Nemastí, nelepí, chvíli po namazání můžete dělat cokoliv. Přesto jsou fakt krásně hydratované. Jakože fakt funguje. I nohy nechával v pěkném stavu, žádné vysušené paty. A jako bonus? Dokonalá perníková vůně. Prostě fakt perníček. Mňam. Nemohla jsem se jí nabažit a dokonce se líbila i M., který je na vůně celkem háklivý a většina kosmetiky mu nevoní :D Tohle i sám používal rád :) Takže velké ANO, ideální krém na ruce pro celou rodinu a na zimu a Vánoce must-have. Seženete tady  na e-shopu a snad i v obchůdcích Ziaja (jak jsou na tom s dostupností na nich vám nepovím), cena je 119 Kč za 200 ml.






Masky na vlasy "Tajemství krásy" - Balea

Na závěr tu mám ještě v rychlosti tyhle tři jednorázové masky na vlasy. O nich vážně ve zkratce, protože po jednom použití masek na vlasy se toho nedá moc vykoumat. Jsou balené v malých kalíšcích. Množství je ideální na jedno použití při středně dlouhých vlasech. Stačí jej vmasírovat do délek a nechat působit pouhou jednu minutu. Poté jdou jednoduše vypláchnout. Sázela jsem na modrou, hydratační verzi - Kokosová voda - a bohužel zklamala ze všech nejvíc. Sice krásně voněla po kokosu, ale vlasy jsem už druhý den měla nehezky upláclé, den poté už vyloženě mastné a bylo třeba je umýt. Takže tu ne. Masku pro barvené vlasy - Vlčí mák - jsem podcenila, myslela jsem, že to bude úplně mimo, když už si pár let vlasy nebarvím a bude hodně mastit vlasy, ale nebylo to vůbec zlé. Vlasy vydržely hezky lesklé, nadýchané a objemné dva dny, třetí den už to bylo na suchý šampon, čtvrtý jsem myla. Jako nejlepší a nejpříjemnější mi přišla zklidňující maska - Ovesné mléko - nádherně voní, škoda, že ta vůně není poté cítit i z vlasů. Ale hlavní je, že výsledkem jsou jemné, lesklé a krásné vlasy po tři dny. Nejsou zplihlé, ale na druhou stranu ani zbytečně rozlítané. Takže tahle se mi celkem líbila. Masky seženete v DM drogérii, cena je 24,90 Kč za 20 ml.




Tak a pro tentokrát to tady zase utneme, ovšem myslím, že můžete být naprosto bez obav, do pár týdnů se to zase nahromadí a sejdeme se u tohoto typu článku znovu.. Však mě znáte :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

*Krém na ruce Ziaja mi byl zaslán jako PR produkt k vyzkoušení

10 komentářů:

  1. Ta Isana mě láká, už pokukuji delší dobu, možná ale klika, že do Rossmannu se jen tak nedostanu :D Astrid má celkově super odličováky a tenhle byl výborný, odlíčil jedna radost. Vůni rebarbory s třešní jsem si zamilovala, jen mi u Manufaktury vadí ta šíleně řídká konzistence.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla by Manu dělat ty sprcháče trochu hustší, to je pravda :D Já už jsem si zvykla, ale je to trochu takové nepraktické, že :) Já do Rossmanna naštěstí tak často taky nechodím, ale teď když jsem furt doma, tak se trochu bojím, abych tam nebyla častějc než je zdrávo :D

      Vymazat
  2. Isana mně celkem začíná bavit, vždycky jsem měla raději Baleu, ale to bylo možná tím, že jsme u nás neměli Rossmann, což se teď změnilo a já musím říct, že se dost rozšířil sortiment, zajímavé produkty, hezké obaly, stejně jako Balea za pár korun, no kdo by odolal:-D
    Perníček od Ziaji jsem měla ve formě sprchového gelu, taky mi moc voněl, pokud ho seženu, ráda si koupím i krém na ruce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :D Teď je to takové dvojí lákadlo.. člověk vleze do DM a tam Balea a pak do Rossmanna a tam Isana.. Achjo :D Perníček je super, to je jedna z nejlepších vůní ♥

      Vymazat
  3. Astrid odličovač byl skvělý! Vše hned odlíčil, budu muset pořídit do zásoby. Popravdě od Isany jsem ještě nic nezkoušela a takové blbůstky do vany budou ideální. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, jsem ráda, že jsou i v drogérce fajn odličovače! :) A jinak nechci kecat, ale myslím, že kromě perliček a solí do koupele tam mají i nějaké bomby ;) :D

      Vymazat
  4. Mě nejvíce zaujaly masky na vlasy od Balei. Mají skvělé balení, ale trochu mě zklamala tvá nespokojenost s nimi. Možná je i tak někdy koupím, každá máme jiné vlasy a třeba mi budou vyhovovat.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s maskama na vlasy moc kamarádka nejsem, mám je hrozně jemné, takže většina mi jich vlasy dost zatíží, takže určitě pokud máš jiný typ vlasů, tak zkus :)

      Vymazat
  5. Ty jo, kde začnu, tak hned na začátek mě moc oslovil ten kokosový balzámek - vůbec jsem si ho nevšimla ani neznamenala, Isana je v mém hledáčku, páč mám nyní Rossmana blízko, Ziaja je úžasná....moc pěkné věcičky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten "kokosový balzámek" je peeling na rty ;) Isana je čím dál tím zajímavější a krásně rozšiřuje sortiment, což je fajn, za ty peníze :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)