středa 3. července 2019

Spotřebováno za květen 2019

Krásný den vám přeji!

Další měsíc se nám přehoupl, takže je na čase mrknout zase na statistiku Spotřebována. Ještě za květen. A příště, příště kdoví co a kdoví kdy bude :D Ale budu se snažit vám i nadále tuhle rubriku přinášet.




Tentokrát toho nebylo tak moc, taková ta klasika jako jsou sprcháče, produkty do koupele nebo jednorázové platýnkové masky. Však to znáte. Ale je tu něco málo i z dekorativky. Celkem 15 věcí. Tak pojďme na to.


Sprchový peeling káva s vanilkou - Isana - kávová limitka z Rossmannu, tomu se nedalo odolat. Peeling moc krásně voněl po kávě a vanilce, což dohromady dalo spíš vůni karamelu, ale naprosto nádhernou. Tyhle vůně já můžu. Peeling nebyl nijak hrubý, dal se použít každý den i místo sprcháče. Nádherně pokožku zjemnil a trochu obrousil a taky provoněl. Naprostá pecka na osvěžení ve sprše za pár kaček. Hodnocení: 4,5/5.

Jemný hydratační sprchový gel a šampon Rebarbora a divoká třešeň - Manufaktura - krásné a jednoduché balení, moc příjemná, osvěžující, jarní vůně rebarbory trochu šmrnclá květinovou díky květům divoké třešně. Pozor na řidší konzistenci, která fakt stéká, chce to manipulovat s ním pomalu, ať ho nemáte víc po sprše než na sobě. Na vlasy jsem ho nepoužívala, i když dle popisku to lze. Vůně je po opláchnutí hodně slabá, což je škoda, ale jinak sprcháč splní očekávání. Napění, umyje, nevysušuje.. díky tekutější konzistenci ho z obalu dostanete téměř do poslední kapky :) Pokud vám nevadí ta tekutá textura, tak asi nemá čím zklamat. Hodnocení: 4/5.

Bomby do koupele - Bomb Cosmetics - měla jsem jich už několik a jsem s nimi spokojená. Pokud máte rádi hrátky ve vaně a různý tyhle pičičovinky, tak vám budou vyhovovat. Bomby jsou poměrně dobře dostupné (seženete je tuším v Albi i různých menších obchůdcích, v Pardubicích třeba i Very Berry), ideální jako dárek, protože vždycky hezky vypadají. Rozpouští se postupně, do čtyřech - pěti minut. Některé obsahují i třpytky, ale nijak bych se jich nebála, protože stačí opláchnout vanu, popřípadě i tělo a jsou pryč. Jemně zbarví vodu. Voní hodně jemně, takže sotva provoní vanu, natož tělo, ale to jim odpouštím. Obsahují však oleje, které po umytí zjemní pokožku, takže alespoň nějaká péče tam je. Já si s nimi dám vanu jednou za čas moc ráda :) Hodnocení: 3,5/5.


Krém proti striím Mamma Mia - Ziaja - velmi milé překvapení! Nečekala jsem žádný spešl zajímavý krém, ale on byl. Je to tekutější krém, který stéká k hrdlu až do konce balení, bez potíží se roztírá, perfektně se vstřebává a přesto dokonale pokožku hydratuje a vyživuje. Nezanechává nepříjemný mastný nebo ulepený film, ale přesto se pokožka hezky leskne a na dotek poznáte, že jste namazané. Je totiž dokonale pružná, jemná a fakt do dalšího mazání opečovávaná. Moc mne krém bavil a za sebe mohu doporučit. Hodnocení: 4,5/5.

Skin Food Body Butter - Weleda - další velmi milý parťák. Z počátku mne zrovna tohle máslo nechávalo chladnou, ale překvapivě se z něho vyklubal nejlepší parťák. Krásně našlehaná, hutnější textura vypadá nebezpečně, ale překvapivě dobře se roztírá a rychle vstřebává a zanechává perfektně vyživenou pokožku. Mazala jsem jím problémové partie a pokožka zůstala krásně pružná, vyživená a hebká. Prostě paráda s tímhle krémem. Hodnocení: 5/5. 

Univerzální krém Skin Food Light - Weleda - Skin Food je u mne klasika, kterou používám již několik let. Teď nově tu mám i tu lehčí verzi. Odlehčená verze klasického výživného SF je dobrý nápad. Náramně se totiž hodí teď na léto. Rozdíly ve funkčnosti mezi výživnou verzí a tímto Light jsou minimální, oba skvěle vyživují a o pokožku se skvěle starají, přesto je tenhle trochu sympatičtější, pokud nemáte rádi vyloženě mastné a trochu až ulepené krémy. Tenhle totiž takový není. Rychleji se vstřebává, skoro nelepí a nemastí a přesto funguje, což je gól, že jo. Ideál třeba i na obličej a právě na léto. Za mě povedené! Hodnocení: 5/5.


Masky na obličej - Skinfood - všechny shrnu takhle v jednom odstavci, protože až na vůně jsou vesměs jedna jako druhá. Zkoušela jsem variantu meloun (i když melounu se moc nepodobala), pupečník asijský (která mi připomínala tea tree oil), kaviár (asi nejpříjemnější parfemace) a maca root (trochu kořenová vůně, ale nijak smradlavá). Všechny mají velká a vcelku nepoddajná plátýnka, i když mají prostřihy a trochu se přizpůsobit dají. Jsou velmi silně napuštěná sérem, které když vyndáte z obalu, tak hojně odkapává a z obličeje ještě taky. Zase se ale díky tomu maska trochu přicucne, i když ležet to chce i tak ;) Po sundání lze sérum lehce vklepat, sice zanechává pleť chvíli ulepkanou, ale konečný výsledek je parádní - dokonale hydratovaná pleť na několik dní. A to u všech druhů. Hodnocení: 5/5.


Mandlové čistící mléko - Weleda - příjemná mléčno-krémová textura, která se lehce rozetře a vyčistí pleť. Trochu je v tom cítit alkohol, ale nijak zvlášť pleť nevysušuje, jen po použití z počátku pleť lehce pne. A nedoporučuji v očním okolí, jinak naprosto bez potíží, zvládl odstranit make-up z pleti, tu dočistit a zbavit přebytečné mastnoty. Hodnocení: 3,5/5.

Ubrousky na čištění štětců - Ecotools - tyhle ubrousky tu mám několik let :D Byly tak šikovně schované, že jsem si jich ani nevšimla :D Pokud hodně cestujete a taháte s sebou štětce a potřebujete akutně očistit, tak by vám mohly vyhovovat, ale stejně tak se dají podle mě využít i jakékoliv jiné ubrousky. Štětce očistí, ale důkladné vyčištění to rozhodně není, takže vyprat je pak stejně musíte. Navíc postupně prosychají i v obale a celkově mi k srdci nijak nepřilnuly. Hodnocení: 2,5/5.

Prodlužující řasenka Wonder Perfect Mascara 4D - Clarins - tohle je jedna z těch řasenek, kdy nevím, jestli ji miluju nebo nenávidím. Kartáček má klasický, ale s krátkými a hustými štětinami, že nalíčí i ty moje ultra krátké řasy. Z počátku však nadělala spoustu neplechy - strašně slepovala i při důkladném rozčesávání. Jenže jak to tak bývá, časem se vlastnosti řasenek mění a tahle po pár týdnech začala kouzlit. Stačilo aby trochu proschla a výsledkem byly nádherné, dlouhé a rozčesané řasy, což jí vydrželo až donedávna. Stále jsem odkládala její vyhození, protože po prvním měsíci mne fakt bavila, ale když už byla suchá na troud, nedalo se nic dělat.. Hodnocení: 4/5.

Make-up HD Liquid Coverage - Catrice - existuje snad slavnější make-up? Těžko :D Tenhle před lety rozčísl blogo rybníček.. I já jsem nakonec pořídila a.. stačilo. Na co jsem si nedokázala až do konce zvyknout je kapátková aplikace. Je hodně tekutý, takže často se mi stávalo, že jsem ho kromě obličeje měla i na oblečení, stole nebo kdekoliv, kde v jehož okolí jsem s ním manipulovala. Aplikovat jsem musela houbičkou, protože při jiné aplikaci si make-up celkem těžko na obličej sedal. Krytí je vážně vcelku dobré, to musím pochválit a nezalézá do vrásek, to je taky plus. Co jsem ale čučela, jak hrozně zvýrazňuje suchá místa a dokonce bohužel i sám je vytváří.. To se mi nestávalo často. No, spotřebovala jsem ho, ale znovu už určitě pořizovat nebudu. Catrice má i příjemnější make-upy. Hodnocení: 2,5/5.


Doplněk stravy Těhotná - PraváJá - to jsem si tak zobala měsíc živinový program pro těhotné a to dítě z toho čerpá nejspíš doteď, protože nabírá nadprůměrných rozměrů :D Ajejej. Zhodnocení vitaminů je těžké, takže vás odkážu spíše na celý článek, kde uvádím několik bodů, ve kterých by se mohlo jejich užívání opravdu odrazit (imunita, únava, stravování, kvalita nehtů, vlasů a pleti, samotný růst dítěte..). Program se skládá ze tří druhů živin - forte-omega oleje, multivitamin a antioxidanty. Je na každém, zda bude chtít či potřebovat něco doplňovat či nikoliv. Dají se zakoupit i jednotlivě, takže si můžete program připravit i na míru :) Více najdete v článku.

Tak a jsme pro tentokrát zase na konci a uvidíme se (snad) zase za měsíc.

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

16 komentářů:

  1. Make-up Catrice mi též nesedl, zvýrazňoval suchá místa a přesně jak píšeš, byl všude :D Manufaktura sprcháče jsou fajn až na tu řídkou konzistenci, ta mi je protivná. Vaně moc nedávám, taže různé pěny a soli se mi doma kupí, ale vždy, když vidím Bomb Cosmetics, tak lituji, že nejsem víc cákací :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jono, tekutý make-up je pro mě mordor :D většinou ho mám všude, jen ne na ksichtě :D Manu sprcháče mám ráda, ale je fakt, že si musím vždycky na tu řídkou konzistenci zvyknout :)

      Vymazat
  2. Make-up Catrice je za mně top, ale píšu to z pozice majitelky mastné pleti, na tu je asi vhodnější. A pak Slin Food Weleda, už mačkám poslední zbytky, tak si musím dokoupit a rovnou zkusím i tu odlehčenou verzi a další produkty, to díky Tobě a Tvé chvále:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mastnou pleť je určitě lepší.. Já mám pleť smíšenou, takže na sušších tvářích dělal dost neplechu, ale třeba na čele, které mám mastnější, mi celkem seděl.. ale ani tak jsem si ho nedokázala oblíbit kvůli té textuře :D Skin Food je láska, určitě doporučuji :) Mě teď doprovázela řada SF i do porodnice, takže otestováno i v nejnáročnějších podmínkách! :D

      Vymazat
  3. Ja som sa proste len utvrdila v tom, že tá Ziaja je super. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako fakt je! Já jsem taky mile překvapená, co všechno za těch pár korun zvládne :)

      Vymazat
  4. Pred casom som tiez skusala Catrice make-up, no zial mi velmi upchaval pory. Skoda.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tenhle make-up musí člověk buď milovat nebo nenávidět, nic mezi :D

      Vymazat
  5. Kávovému peelingu od Isany jsem také neodolala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A celkem příjemné, že? Za těch pár korun :) Bych se v té vůni mohla koupat :)

      Vymazat
  6. Ty jo produkty vypadají super. Ziaju a Manufakturu mám moc ráda a hodně mě zaujaly ty masky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo masky, to je moje :) brzy bude následovat článek s další čtyřkou :D ;)

      Vymazat
  7. Na radu skin food od Weledy nedám dopustiť. Ešte som neskúšala tu light verziu ale v najnižšej návšteve drogérie si ju hneď uchmatnem
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně podobné té klasické verzi, jen opravdu o něco méně mastné :) Ale funguje stejně dobře, to se musí nechat! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)