středa 17. dubna 2019

Kompletní recenze mandlové řady - Weleda

Zdravím vás, moji věrní!

S mandlovou řadou značky Weleda se znám již několik let a některé produkty jsem měla už i víckrát, ale až nyní mohu říci, že jsem ji vyzkoušela celou. I když se tu už některé produkty v minulých letech objevily, rozhodla jsem se, že připravím jeden souhrnný článek, kde vám vše sepíši dohromady, aby to bylo přehlednější a jednodušší pro zorientování.



Celá řada se skládá ze sedmi produktů tělové a pleťové péče. Všechny výrobky mají jednoduché a jemné růžovo-bílé obaly. Převážná většina je v kovových tubách, vše až na sprchový krém pak najdete zabalené v papírových krabičkách. Mandlová řada je určena zejména pro citlivou pleť a pokožku, ale mohou ji využít vesměs všichni. Vyzkoušené jsem dosud měla produkty tělové péče, kde mi něco parádně sedlo, něco méně, takže jsem si nyní mohla ověřit, že to tak i po letech skutečně je. Pleťovou péči až na pleťový olej, jsem dosud nezkoušela, takže je tu i spousta premiér :)

Mandlový sprchový krém na citlivou pokožku

Oficiální popis: Jemný sprchový krém vyvinutý speciálně pro potřeby citlivé pokožky. Šetrně myje jemnými rostlinnými tenzidy a pečuje o pokožku již během sprchování. Díky obsahu bambuckého másla pomáhá pokožku zvláčňovat a vyhlazovat. Působí na obnovu lipidů a tím pomáhá udržovat hydrataci pokožky v rovnováze.



Sprchový krém mám už poněkolikáté a dosud na něho mám stejný názor - je skvělý! Má konzistenci tekutého tělového mléka, bílou barvu a je neskutečně jemný. O pokožku se skvěle staral, celé to doplňovala i ta jemná mandlová parfemace. Pění méně, ale ničemu to nevadí, mytí s ním byla naprostá pohodička. Pokožku zanechal nádherně hebkou. Nedráždí, nevysušuje.. právě naopak, pokožka je nádherně opečovávaná a vyživená. Já jsem s ním byla vždy moc spokojená a vůbec bych se mu nebránila znovu. Pro citlivou pokožku podle mě naprostý ideál. 


Tělové mléko na citlivou pokožku

Oficiální popis: Tělové mléko s jemnou mandlovou vůní zklidňuje pokožku náchylnou k podráždění a pomáhá redukovat její zarudnutí. Mléko se rychle vstřebává, pokožka je po aplikaci hedvábně jemná. Vyvážené pH složení s mandlovým olejem v Bio kvalitě poskytuje ochrannou funkci pokožky a tím ji chrání před působením vnějších vlivů. Vhodné pro každodenní péči o pokožku, která potřebuje hydratovat, snížit podráždění a pocity napětí.



Tělové mléko je kromě obsahu moc fajn i balením. Je v lahvičce s pumpičkou, což je více než praktická záležitost u tekutého tělového mléka jako je tohle. Je trochu jako smetana ke šlehání (před šleháním, samozřejmě :D), chce to ihned aplikovat, jinak stéká všude možně. Roztírá se bez problémů a vstřebává se během chvilky, takže v těchto ohledech je to parádička. Líbí se mi i jemná mandlová parfemace, jen škoda, že na těle nijak dlouho nevydrží. Hydratace je dostatečná, mléko je i trochu mastnější, ale jen velmi lehce, takže pokožce dodá vyživení, ale zároveň není na těle nijak nepříjemné, aby lepilo, mastilo či jakkoliv jinak pokožku zatěžovalo. Naopak je odlehčené, ale zároveň pečuje skutečně do hloubky. V tomhle ohledu tedy naprosto skvělé a výsledný efekt mám ráda. 




Mandlový krém na citlivou pokožku rukou

Oficiální popis: Krém na ruce s obsahem BIO mandlového oleje zklidňuje pokožku rukou náchylnou k podráždění, hydratuje ji a snižuje pocity napětí. Posiluje přirozenou ochrannou funkci pokožky a tím ji chrání před působením vnějších vlivů. Krém se rychle vstřebává, pokožka rukou je po aplikaci hedvábně jemná.



Dosud asi jediným kouskem, který mi z této řady tak úplně nesedl, je tenhle mandlový krém na ruce. Sice má fajn balení, příjemnou vůni a lehkou, krémovo-gelovou texturu, ale nejsme kamarádi, nesedli jsme si. A to už když jsem ho měla poprvé, teď se mi to jen potvrdilo. Krásně se roztírá, rychle se vstřebává, ale chvíli po namazání ani nevím, že jsem si ruce mazala. Po pár minutách nevíte o vůni ani o krému. Vstřebá se prostě úplně a já bych si nejradši mazala ruce znovu. Žádná viditelná výživa ani hydratace rukou se nekoná.. Prostě nic. Tenhle krém tedy ne.



Mandlový pleťový krém

Oficiální popis: Obzvlášť jemný, neparfemovaný denní i noční krém pečuje o velmi citlivou pleť s náchylností k podráždění. Zklidňuje pokožku, obnovuje její přirozené funkce, vyživuje ji a chrání před vlivy vnějšího prostředí. Po použití je pleť svěží, příjemně vláčná a hebká na dotek. Základem je čistý mandlový olej v BIO kvalitě. Cíleně vybrané čistě přírodní suroviny redukují podráždění pleti a červenání. Vhodný pro všechny věkové kategorie. Snášenlivost pokožkou byla potvrzena dermatologickými testy. Pro citlivou pleť a pleť se sklonem k alergickým reakcím.



Tenhle pleťový krém jsem měla poprvé a úmyslně jsem ho vytáhla během zimy, abych pleti dopřála v období její největší citlivosti trochu více péče a očekávané výživy. No a dá se říci, že má očekávání splnil, i když možná jsem chtěla ještě o chlup víc. Krém je příjemné textury, založený na vodě, takže trochu až gelového rázu. Lehce se roztírá, rychle se vstřebává. Najde se v něm i trocha olejů, protože kromě hydratace obstará i výživu. Ne tedy hloubkovou, jak bych v zimě potřebovala, při největších výkyvech teplot a silnějších mrazech a v době, kdy jsem ke krému nepoužívala sérum, jsem pár suchých míst na pleti objevila, takže výživu by to chtělo ještě o chlup větší, ale většinou to postačovalo. Jinak vůni má tento krém skoro až neznatelnou, opravdu velmi slabou, ideál pro citlivky :) Za mě tedy jo, po většinu roku bych s ním neměla problém, jen v zimě bych tam ještě něco navíc potřebovala a sušenky budou taky potřebovat víc.



Mandlové čistící mléko

Oficiální popis: Smetanově jemná emulze šetrně čistí pokožku, odstraňuje nečistoty z pleti šetrně a přitom účinně a udržuje ji ve zdravé rovnováze. Důkladně čistí póry, působí do hloubky. Během čištění vyživuje a pěstí pokožku čistým mandlovým olejem v BIO kvalitě. Slouží i k odstranění make-upu.



Další poprvé pro mne bylo tohle čistící mléko, na které jsem se hodně těšila. Používám ho každý večer klasicky během sprchování na většinou už odlíčenou pleť (micelární vodou + odličovačem očí) jako poslední krok čištění. Nanáším tedy na suchou tvář, poté jednoduše opláchnu proudem vody. Textura je něco mezi mlékem a krémem, moc příjemná, na pleti se bez potíží rozetře a jemně ji vyčistí. Vůně je v tomto případě trochu silnější, zejména mi tam lehce zavání alkohol, což mi není nejpříjemnější, ale není to nic, co by se zas nedalo zvládnout a bylo to vyloženě rušivé. Mléko po opláchnutí zanechá pleť dokonale čistou. Zkoušela jsem jím odlíčit i make-up, v očním okolí nedoporučuji, tam mi nebylo mléko ani trochu příjemné a lehce štipkalo, ale z tváře make-up odstraní bez potíží. Pleť je po použití tedy opravdu čistá, jemná a hebká a zbavená přebytečné mastnoty. Ale také lehce napnutá. Nic razantního, co by mne znepokojovalo, ale ten pocit pnutí vám trochu pocítit dává. To je ale jediný menší mínus, jinak jsem na něm nic špatného neshledala, takže mu dávám své požehnání.



Mandlový hydratační krém

Oficiální popis: Obzvlášť jemný, neparfemovaný hydratační krém zklidňuje pleť a chrání ji před vlivy vnějšího prostředí. Lze jej použít jako denní i noční krém. Mandlový hydratační krém dodává pleti vlhkost. Je proto vhodný pro mastnější pokožku nebo v období se zvýšenou potřebou hydratace - například v létě. Po použití je pleť svěží, příjemně vláčná a hebká na dotek. Zmírňuje podráždění a červenání citlivé pokožky, navrací pleti zdravou rovnováhu. Základem je čistý mandlový olej v BIO kvalitě. 



Velmi příjemným překvapením pro mne byl hydratační krém. V podstatě mohu říci, že je to tak nějak sourozenec, téměř dvojče pleťového krému výše a díky tomu jsem plynule navázala v péči o pleť. Vesměs mezi krémy nespatřuji výrazné rozdíly. I co se složení týče, tak je to stejné, rozdíl je tam v jedné složce a pozici glycerinu. Pominu-li přímo složení, tak viditelné rozdíly vidím jenom dva menší. Trochu v konzistenci. Tenhle je trošičku více vodovější, což i vychází z jeho podstaty - je hydratační - takže žádné překvapení. Ale co mi přijde už trochu jako paradox, tak mi přijde i více výživnější. Zatímco s pleťovým krémem výše jsem měla sem tam nějaké ty suché šupinky, s tímhle ihned zmizely a pak už se neobjevily :D Celkově mi přijde, že té pleti dává větší vláhu a péči a drží ji v trošičku lepší kondici. Zase jsem krém nepoužívala v nejtužších mrazech, ale spíš když začaly polevovat, takže i přírodní vlivy víc nahrávaly tomuto krému, takže ono těžko říct. Fakt bych řekla, že si jsou hodně podobné a nějaké ty rozdíly pozná spíš jen někdo, kdo svůj ksicht skoro denně zkoumá, jako já :D Více rozdílů nespatřuji, oba mají stejnou (jemnou) parfemaci, lehce se roztírají, rychle se vstřebávají a o pleť pečují. No nemám s nimi jednoduše problém a rozhodně za sebe mohu i tenhle krém doporučit. Ideál pro citlivou a náročnou, ne úplně vysušenou pleť.



Mandlový pleťový olej na citlivou pokožku

Oficiální popis: Vyživuje, regeneruje, vyhlazuje a chrání pokožku. Pro všechny věkové kategorie. Trvale zklidňuje pokožku, zmírňuje citlivost a podráždění pleti. Vhodný i k šetrnému odstranění očního make-upu. Na vysušená a podrážděná místa nebo dle individuálních potřeb vždy, kdy pociťujete, že je pokožka příliš suchá či napjatá. K dennímu ošetření pleti především v chladném či mrazivém období, nebo i celoročně jako intenzivní noční regenerační péči.



No a pokud máte pleť nejen citlivou, ale i velmi suchou pleť, tak mrkněte na tento univerzální kousek, který pasuji na nejlepší z celé řady. Univerzální píši proto, že tento pleťový olej můžete použít nejen jako pečující olej při večerním "mazání", ale také jako odličovač. Používala jsem ho oběma způsoby, takže mohu opravdu poctivě povyprávět. Oleje jako odličovače sice moc nemusím, ale tomuhle jsem už dříve dala šanci a nějak jsem si na to zvykla. Používá se společně s vodou - na navlhčený tampónek, kam stačí nanést jen pár kapek. Pak už jen přiložit, nechat působit a poté jemně stáhnout. A celkem obstojně to funguje. Je fakt, že olej umí občas udělat před očima mlhu, ale pokud vám zrovna tohle nevadí, tak není co řešit. V očním okolí jinak neplechu nedělá - neštípe ani nepálí. Já jsem si ho však mnohem víc oblíbila jako péči na noc místo krému. Stačí pár kapek, které lehce vmasíruji do pleti. Nesmí se to s ním přehnat, je to přeci jenom olej, takže ve větším množství zanechá mastný film. Ovšem v menším množství se bez potíží vstřebá, zanechá pleť krásně jemnou, hebkou a dokonale vyživenou. Fakt krásnou, radost pohledět a to v krátkodobém i dlouhodobém horizontu používání. Do budoucna je to jeden z adeptů na znovu-zakoupení. Lahvičku má tmavou, aby se zbytečně rychle nezkazil, dávkovací otvor maličký, abyste si ho nevylévali po zbytečně velkém množství. Vůni má jemnou, opět mandlovou, jako celá řada, ale tady je taková více "oříšková", trochu příjemnější. 

Stručně a jasně: tohle je moje volba číslo 1 z celé řady! :)




Sečteno podtrženo: Weledu mám ráda celkově a zaručeně jsem si našla oblíbence i v této řadě. Rozhodně mohu doporučit pleťové produkty - zejména olej, hned na to i krémy. Tělové mléko i sprchové mléko jsou také skvělé a rozhodně se jim nebraňte. Jediné, co za sebe nedoporučím je krém na ruce, se kterým jsem měla potíže i přes to, že nemám ruce nijak vysušené a náročné. Za mě prostě malá hydratace. Pokud sháníte od Weledy opravdu funkční krém na ruce, tak mrkněte buď na rakytníkový nebo Skin Food :)

Ceny Weledy jsou trochu vyšší, to asi víte, je to zejména díky přírodnímu složení a množství ingrediencí v bio kvalitě. Sprchový krém seženete za cca 200 Kč / 200 ml, tělové mléko za 400 Kč / 200 ml, krém na ruce kolem 200 - 250 Kč / 50 ml, hydratační a pleťový krém stojí cca 400 Kč za 30 ml, mandlové čistící mléko cca 300 Kč / 75 ml a pleťový olej 50 ml za 400 Kč. K sehnání jsou produkty buď přímo na e-shopu značky tady nebo v drogériích (minimálně DM drogérie Weledu a celou tuto řadu má).

A co vy a Weleda? Používáte od nich nějaké produkty? Máte zkušenosti s touto růžovou řadou?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Weleda

15 komentářů:

  1. Já mám druhé balení toho olejíčku a je fakt boží, hodně mi pomáhal i v době ekzému.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě ten olejíček taky nejlepší! Nedám na něho dopustit a škudlím si ho tu na horší časy. Snad se mi mezitím nezkazí :D

      Vymazat
  2. Ahojky,
    já jsem měla určitě ten pleťový krém a byl moc příjemný, u toho zbytku si nejsem jistá. Zaujal mě ten olej, protože mě taky občas trápí ekzém, takže by se určitě hodil.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Nic moc jsem od Weledy nezkoušela, ale hodně mě tato řada láká. Nejvíce krém na ruce, jen škoda, že nehydratuje. Aspoň se podívám po jiném.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni se buď na rakytníkový krém nebo na řadu Skin Food, ty jsou na ručičky opravdu boží! :) Tenhle je takový hodně "odlehčený", až zbytečně moc :D

      Vymazat
  4. Weledu chci už strašně dlouho vyzkoušet! Teď se mi líbí ta jejich nová řada Skin Food :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi Skin Food líbí a mám tu celou řadu, tak už se těším až se za chvíli pustím do jejího testování :)

      Vymazat
  5. Já jsem z téhle řady měla minibalení mandlového pleťového krému a když nebyl vyloženě pro můj typ pleti, tak byl překvapivě fajn:-) Ten olej by mně lákal, na oleje jako alternativu noční péče o pleť slyším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten olej je na noc vážně super. Já mám pleť smíšenou, takže jsem se trochu bála, že bude třeba v oblasti t-zóny mastit a spíš škodit, ale naprosto v pohodě.. Naopak pleť v božím stavu!

      Vymazat
  6. Mandlový sprchový krém jsem měla a byla jsem s ním naprosto spokojená. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je příjemný, že? :) Takové sprchové pohlazení ;)

      Vymazat
  7. Jako řada super, recenze moc povedená, takto by mě zaujala a i přesvědčila, jinak mě tato značka celkově míjí a i proto, že jejich salon mě odradil.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, jakto? :-/ Já jsem v jejich salonu ani obchodě nebyla, mám to z ruky, ale jsem ráda, že je Weleda z velké části dostupná i v drogérkách :)

      Vymazat
  8. Z téhle řady jsem měla tělové mléko a bylo fajn :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)