středa 24. dubna 2019

Dekorativní novinky od Clarins

Krásný den vám přeji!

Je na čase opět hnout s recenzemi, protože vám toho musím představit vážně spoustu. A začnu na mém blogu možná až trochu neobvyklou dvojkou - dekorativní kosmetikou značky Clarins. Určitě vám nemusím tuhle high-end značku představovat. Většina z vás ji jistě v Sephoře potkala. A asi ani nemusím vyprávět, jak jsem ráda za možnost otestovat si zrovna něco od nich.



Z dekorativky tu mám hydratační rtěnku Joli Rouge, v odstínu 705, Soft berry a novinku mezi řasenkami Wonder Perfect Mascara 4D. Oba kousky vypadají skvěle. Lesklé, jednoduché obaly jim sluší. Ale jak vlastně fungují? A stojí za ty peníze?


Hydratační rtěnky - Joli Rouge - odstín 705 - Soft Berry

Oficiální popis: Nadčasová rtěnka Clarins se oblékla do moderního, ultra ženského obalu. Její hydratační receptura je pro nás těžce návyková. Jemná krémová textura zahaluje rty hebkou intenzivní barvou. Joli Rouge je obohacená o bio výtažek ze slanorožce a mangový olej, rty intenzivně hydratuje po dobu šesti hodin, dodává jim vláčnost a komfort. Barva drží bez chybičky po celých šest hodin.



Rtěnku zakoupíte v červené krabičce, což je barva typická pro tuto značku, a v ní se ukrývá elegantní, lesklý, kovový obal se rtěnkou. Pod odstínem Soft Berry si představím odstín lehce do fialova či vínova, ale vykoukne na vás nude odstín lehce šmrnclý do hnědé, na rtech až oranžové. Každopádně je to rozhodně pěkný odstín, univerzální a nositelný kdykoliv a k čemukoliv. Rtěnka má na sobě vyrytý název značky, to je takový nepatrný detail, který mne však u rtěnek vždycky zaujme :D Je klasicky vysouvací. Aplikace rtěnky je naprosto bezproblémová a rychlá, textura je krásně krémová, takže po rtech klouže sama, je vysoce pigmentovaná, stačí přejet rty jednou, maximálně dvakrát pro stoprocentní krytí. Zanechává lesklý finiš, pocitově je naprosto komfortní. Dokonalost. Je neskutečně jemná a krémová, hydrataci zajistí na 100%, pokud tedy máte rádi nebo sháníte fakt hydratační kousek, tak tohle je on. Díky tomu ale nemůžete čekat celodenní výdrž. Rtěnka slibuje až šest hodin. Kdo mne sleduje déle, tak ví, že já mám problém s výdrží snad u všech rtěnek a šest hodin dá málokterá i z těch perfektně držících, takže šestihodinová výdrž krémové rtěnky je u mne tak trochu sci-fi, ale hodinku až dvě sedí. Mluvení ji nevadí, napití ještě také zvládne, ale s jídlem nepočítejte. Ovšem na hydratační rtěnku jsou to celkem dobré výsledky a navíc jde o odstín, kde není až takový problém rty kdykoliv přetáhnout.

Sečteno podtrženo: Miluji ten odstín a jsem spokojená i s jejími dalšími vlastnostmi jako komfortním pocitem, skvělou hydratací či ucházející výdrží. Netajím se tím, že dávám přednost rtěnkám dlouhodržícím a těch hydratačních používám jen pár, ale tahle se mezi ně opravdu zařadila. Je to takový ten ideální parťák na odpolední vycházku na pár hodin, kdy nečekáte žádné heroické výkony a nepotřebujete celodenní výdrž..

Seženete v síti parfumerií Sephora nebo na jejich e-shopu, cena je 670 Kč. 





Prodlužující řasenka - Wonder Perfect Mascara 4D - odstín 01 - Perfect Black

Oficiální popis: Řasenka s jedinečným komplexem Lash Boosting pro viditelně silnější, výraznější a delší řasy den po dni. Kartáček se Supersoft štětinkami, které jsou pevné a přesto extrémně pružné, zajišťují jemnou aplikaci bez obtiskávání na oční víčka. Rovnoměrné rozmístění štětin na kartáčku zajišťuje jednotné a přesné nanesení řasenky, která dokonale přilne k řasám.



Lesklá lahvička s řasenkou se ukrývá také v krabičce. Lahvička je v jemné růžové, pravděpodobně plastové lahvičce. Po otevření na vás vykoukne velmi jednoduchý, minimalistický kartáček. Ke krajům se trochu zmenšuje, ale i v nejširší části nejsou štětinky extrémně dlouhé. Já menší kartáčky upřednostňuji, takže jsem se po otevření radovala, s těmito řasenkami se mi pracuje nejlépe. Ale musím přiznat, že i s ní se mi občas stane, že si řasenku obtisknu na horní víčko (stává se mi to zejména hned nad kořínky řas, kam aplikujete oční linku). Ale nic tragického a neobvyklého u někoho s takovým řídkým a krátkým chmýřím jako mám já. Ovšem moje nešikovnost a obtiskávání mě trápily u téhle řasenky ze všeho nejmíň. Ze začátku mne tahle řasenka vyloženě s*ala a to z úplně jiného důvodu - pořádně totiž slepovala a byla na řasách úplně nijaká. Zajisté to bylo tím, že byla trochu mokřejší, i když ne tolik, abych čekala takovou hrůzu. Z počátku to byla fakt muka a já nechápala, co je na ní špatně. Ač se snažila prodloužit, tak hlavním efektem bylo pár poslepovaných, neobjemných cárů. Jenže jistě víte, že to s řasenkou jen tak nevzdávám, protože řasenka umí být, co se vlastností týče, snad nejproměnlivější kosmetický produkt. A měla jsem pravdu a dočkala jsem se! Po několika týdnech používání se zatnutými zuby, řasenka trochu proschla a její schopnosti se výrazně změnily. Najednou je z ní řasenka, která krásně zabarví, pročeše, oddělí, dodá objem a prodlouží a mám ji ráda jako dlouho žádnou. Samozřejmě začíná prosychat víc a víc, takže brzy přijde čas, kdy se spolu rozloučíme, ale zatím spolu úspěšně fungujeme. Pro představu přikládám i aktuální fotku, ať si uděláte obrázek. Možná je to i tím, že při pravidelném používání ty řasy třeba i trochu posílila, jak slibuje, a jsou v lepší kondici, ale každopádně už se nemusím prát s každodenní úpravou. Prostě párkrát pročísnu a hotovo.

Sečteno podtrženo: Upřímně nevím, jak se k tomu postavit. Na jednu stranu jsem s ní teď fakt spokojená, jenže je tam to ALE, že až teď a nějaký čas trvalo než jsem se vytouženého efektu dočkala. Lepší pozdě než vůbec, ovšem u řasenky za ne úplně malé peníze bych asi chtěla výsledky okamžitě a ne si na ně nějaké tři až čtyři týdny čekat.. I když samozřejmě je to na každém.

Stejně jako rtěnku seženete buď na e-shopu zde nebo v kamenných prodejnách, cena je za 8 ml / 720 Kč.




První týden:


Nyní:


Takže rtěnka za mě ano, barevně mi skvěle sedí a navíc se příjemně nosí. Řasenka tak napůl, z počátku děs, ale teď jsem zase nadšená.. Takže tam se úplně nemůžu rozhodnout jestli ji miluji nebo nenávidím :D

A co vy a dražší dekorativní kosmetika? Máte vyzkoušenou značku Clarins? Jaký je od nich váš oblíbený produkt?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Clarins

9 komentářů:

  1. Zaujala mě rtěnka, hydratační rtěnky mám ráda a jelikož mi ani ty dlouhodržící nedrží, tak menší výdrž mi nevadí :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem po letech taky kapitulovala a menší výdrž mi nevadí, ale musí to být takhle jemná barva :D Nesnáším malou výdrž u výrazných rtěnek, to se vždy bojím, že to budu mít rozteklý všude :D

      Vymazat
  2. Líbí se mi ta rtěnka, ale upřímně, vím, že je to high-end, ale ta cena je na rtěnku už dost, radši lovím v levnějších vodách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky častěji mířím do drogérky :) Ale zase musím uznat, že když už mám něco dražšího, tak je to společník na dlouhé roky! :D :)

      Vymazat
  3. Já jsem si v poslední době high-endovou kosmetiku celkem oblíbila a mám mezi ní své oblíbence. U řasenky mám raději plastové kartáčky, ale rtěnka vypadá pěkně!

    http://beautybytana.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky upřednostňuji plasťáky, ale tenhle není tak zlý.. jsou i horší :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Je fakt jemný a dost přirozený, použitelný kdykoliv a kdekoliv, takže bomba :)

      Vymazat
  5. Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)