čtvrtek 6. června 2019

Velké testování korejských masek - Část 2

Krásný den vám přeji!

Možná si pamatujete, že jsem nedávno zahájila velké testování korejských masek. První díl už tu byl a tam se objevily čtyři různé druhy a značky (recenze) a teď tu mám další čtveřici, tentokrát celá z dílny značky SkinFood. Mám tu opět čtyři kousky, tak pojďte, mrkneme na ně!



Beauty In a Food Mask Maca Root (kořen rostliny Maca) - SkinFood

Ač se vám možná nemusí zdát na první pohled příjemné, že maska obsahuje ingredience z kořenů, tak se masky nijak nebojte. Po otevření na vás vykoukne klasické hadrové plátýnko a dokonce je napuštěné vcelku příjemně voňavým sérem ;) Žádné smradlavé kořeny a zemina :D Po vyndání masky by vás mohlo zaskočit opravdu ohromné množství séra! Ta maska v něm doslova plave. Po vytažení a aplikaci sérum všude možně odkapává a trocha ho ještě zůstává i v sáčku. Maska je poměrně velká, ač má otvory na bocích a na nose, tak se moc dobře přizpůsobit nedá. Plátno je poměrně široké a kulaté a i přes to, že se přicucne, tak to chce být trochu opatrný a spíše ležet. Na obličeji ji máte mít 10 - 20 minut, takže já si dávám ten zlatý střed - příjemnou čtvrt hodinku. Poté masku sundávám, zbytek séra roztírám a nechám vstřebat. Zapracovat jde úspěšně, jen prvních pár minutek nechává pleť trochu ulepkanou. Hydratace je ale naprosto skvělá a vydrží dlouhou dobu. 




Beauty In A Food Mask Centella Asiatica (Pupečník asijský) - SkinFood

A ani druhá maska neobsahuje o nic méně zajímavé ingredience. V této je pro změnu extrakt z Pupečníku asijského. Jelikož nejsem kdovíjaký znalec botaniky, tak vám k tomu víc neřeknu, vím jenom, co mi vyjel překladač :D Ale dlouho jsem se snažila přijít na to, co mi ta vůně připomíná. A pak jsem na to přišla! Připomíná mi klasický tea tree oil! Jo, to je ono. Jinak v podstatě není na masce nic moc odlišného oproti masce výše. Stejně velké a široké plátýnko, které na obličeji ne úplně dobře sedí, hodně napuštěné, čímž se alespoň trochu vyváží ta nerovnost velikosti. Po sundání se dá sérum zapracovat a po třech minutách lepkání se vstřebá a zanechá pleť skvěle hydratovanou. Opět nemám moc co vytknout.




Beauty In A Food Mask Caviar - SkinFood

Třetí přišla na řadu kaviárová ze stejné "kolekce". A zase je to hodně podobná záležitost. Velké platýnko, které je silně napuštěné sérem a po otevření a rozprostření odkapává. Zase musím s maskou ležet, protože plátno se mi na ksichtě krabatí a různě odstává, takže patnáct minutek odpočinku k dobru. Po sundání je pleť hodně nacucaná, zbytek séra se dá bez potíží rozetřít a vklepat. Chvíli ještě lepí, ale po pár minutách se plně vstřebá a pleť má zase na pár dní vystaráno. Tentokrát je vůně velmi příjemná. Předpokládám, že kaviár sám o sobě asi moc voňavý nebude, ale tahle maska voní. Tak nějak jemně, ne moc specificky. Ale baví mě, stejně jako celá maska. Teda až na tu velikost :D




Beauty In A Food Mask Watermelon - SkinFood

A úplně nakonec jsem si nechala melounovou variantu. Na tu jsem se vážně těšila, protože jestli se v tom teple něco hodí, tak je to osvěžující meloun, že jo. Ať už do žaludku nebo na ksichtík :D No nevím, jestli má úplně cenu ji zase celou popisovat, celá tahle řada je, co se týče plátýnka, totožná. Větší, hodně séra, které odkapává, takže odpočinek nutností. Po sundání sérum na pleti zůstává, takže je třeba ho zapracovat. Minutku lepí, ale po chvíli o něm ani nevíte a na pár dní máte pleť nacucanou, jak je třeba. Tentokrát tedy bych řekla, že je pleť osvěžená a hydratovaná asi ze všech masek nejvíc. Meloun prostě umí! Jediné, co mě na ní mrzí  je fakt, že ta vůně není tak melounová, jak jsem si ji vysnila :( Voní po melounu jen hodně slabě a doplňuje ji nějaká taková divná chemická vůně, žádná voňavá ovocnářská razie :D Škoda.




Sečteno podtrženo: A další čtveřici máme za sebou. Značka Skinfood nezklamala, měla jsem od nich už věcí několik a většinou to byla pecka. Masky jsou taky super, ty asijské prostě zatím nezklamaly nikdy. Tady mám akorát problém s velikostí a tvarem samotného plátýnka, myslím si, že to musí být velké i na korejky, vždyť jsou droboučké! :D Ale až na to a zbytečně velké množství séra, které zůstávalo i v sáčku a různě odkapávalo, jsem nadmíru spokojená. Zajistí kvalitní péči a hydrataci a to je to, co od nich žádám zejména..

A co vy a Skinfood masky? Máte vyzkoušené? Zaujaly vás?

8 komentářů:

  1. Nie je lepsie kupit si kvalitnu masku v tube, ktorá bude na viac pouziti ako mnozstvo jednorazovych produktov, z ktorych vznika mnozstvo odpadu? V com su lepsie? Preco preferujes prave tieto produkty pred maskami v tube?
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, vím o tom a to množství odpadu mě štve.. Ale platýnkové masky (a celkově vlastně kosmetika) jsou moje guilty pleasure, prostě mě baví, vyhovují a žádné jiné mi zatím neposloužily tolik jako ony, takže se jich vzdát neumím. K ekologii nejsem lhostejná a dělám toho dost, věř mi. Každý máme něco ;)

      Vymazat
  2. Děkuji za recenzi a navnadění, Škodulko :-)
    Melouny a léto....to je moje.....hihi..... Láká mě nejvíc :-)
    Jakmile nějakou z nich objevím (budu Sherlock Holmes v sukni), půjde se mnou na vyzkoušení domů... Plátýnkové masky mám moc ráda.... třeba mi sednou na ksichtíka, ...a když ne, tak povinné odpočívání vležmo je vždycky vítáno s otevřenou náručí...hihi :-)
    Přeji pěkné čtvrteční odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě trochu ta vůně zklamala.. ale mám tady další ovocný platýnkovky, tak třeba to bude příště lepší :D :) Jinak musím říct, že jsem tyhle masky někde viděla i na českém e-shopu, ale za boha si teď nemohu vzpomenout a najít je :( :D

      Vymazat
  3. Nezkoušela jsem, ale vypadají zajímavě:-) Je pravda, že když je v masce hodně séra, tak to chce polohu vleže (ale tu mám u masky vždycky, spojuji to s relaxem) a ještě i ručník, ale na druhou stranu, lepší než kdyby ta maska byla polosuchá, asi je těžší, vychytat to správné množství, ale za mně radši víc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si u toho taky většinou lehnu a odpočinu.. a jak říkáš, určitě lepší než suché plátno :D ale vadí mi i to, když mi to sérum stéká po krku, ten pocit vyloženě nesnáším :D

      Vymazat
  4. Ráda bych nějakou z nich vyzkoušela :) Vypadají dobře. A ano, taky mám ráda plátýnkové masky. Přesto, že je z nich více odpadu. Redukuju (snažím se) odpad jinde a třídím co se dá. Někdy rozebírám obaly a i malé plastové kousky házím do plastu. Někdo by si asi myslel, že sem se zbláznila, kdyby mě u toho viděl. Ale mě třídit baví. A opravdu hodně. Ale baví mě to proto, že jsem se pro to rozhodla sama. Kdyby mě někdo nutil, asi bych to čím dál tím víc dělala s nechutí :D Rozhodně si myslím, že nikdy nebudu typ s jedním mýdlem a kokosovým olejem v koupelně. Kosmetika je moje hobby, které mě baví. A tohle mi přijde zkrátka přehnané. Je to sice zajímavé, vyjít s tím málem a kdybych opravdu musela a nebylo by zbytí, asi bych to nějak přežila.. a fandím těm, co s tím dokážou vyjít, ale já bych s tím spokojená nebyla a jsem ráda, když můžu cokoliv nového zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsi to moc hezky a naprosto souhlasím :) Pro mne to tříděním odpadu nekončí, ale prostě jsou věci, kterých se vzdát (prozatím) nehodlám..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)