úterý 30. října 2018

Spotřebováno za září 2018

Krásný den vám přeji!

A je to tu zase! Spotřebovanci opět na místě, tentokrát ještě za září. Už je to množstvím trochu lepší než ti srpnoví, ale pořád je tu toho kupa. Tak na to jdeme juknout.




Celkem 29 kusů + pytlíkové vzorky. No tak dobře, je toho zase hodně..


Sprchový peeling Mango & Papája - I love.. - krásná osvěžující ovocná vůně. Voní jak žvýkačky, nejradši byste ochutnali. Jedná se spíš o sprcháč s pár zrníčky, která pokožku zjemní, ale nijak extrémně nevydrhnou. Dá se tedy v klidu používat denně. Voní po něm celé tělo i chvíli po umytí a na léto je to naprostá ideálka (ještě že letos bylo letní i září! :)). Hodnocení: 4/5.

Intimní gel - Sebamed - nějak jsem se v posledních měsících s těmi intimními gely rozjela, i když jsem je donedávna nepoužívala :D U tohoto mi lehce vadí ta jeho zvláštní vůně. Nevím vůbec, jak ji popsat, ale prostě mi není vůbec příjemná. S gelem jako takovým jsem však žádné potíže neměla. Hodnocení: 3/5.

Sprchový gel Kokos - Yves Rocher - pecka! Krásná přirozená vůně kokosu bez příkras, která je super při mytí a hlavně i po něm. Líbí se mi i ta perleťová barva a příjemná textura, jemná pokožka po umytí, prostě všechno. Tyhle sprcháče jsou fakt povedené. Hodnocení: 5/5.

Bomba do koupele Shoot For The Stars - Lush - moje první bomba z Lushe! A rozhodně ne poslední. Je to vážně bomba a už chápu, co na nich všichni vidí! Ta barevná symfonie ve vaně, krásná vůně linoucí se celou koupelnou a poté i z pokožky. A navíc se to pokožce i líbí, protože je pak nádherně jemná a trochu i vyživená díky obsaženým olejům. Hodnocení: 5/5.

Kávové peelingy Mango a Grapefruit - Body Boom - taky dost povedená záležitost. Pokud hledáte peelingy, které skvěle vydrhnou, pokožku vyčistí, zjemní, úžasně provoní po kávě a taky trochu nadopují výživou, tohle je to pravé ořechové. Jsou skvělé, i když ve vaně nadělají trochu nepořádku. A taky by nemusely být tak drahé. Hodnocení: 5/5.


Cestovní balení krému na ruce - Balea - ještě jeden pozůstatek z vánočního advenťáku z loňska. Tenhle krémík voněl sladce, cukrově a asi jo, trochu až vánočně. Krásně se roztíral, rychle se vstřebával, nezanechával ruce umaštěné ani ulepené. Hydratace byla tak nějak průměrná. Neurazil, nenadchl. Hodnocení: 2,5/5.

Maska na ruce a peeling Oliva - Ziaja - moc povedená věc, která se pro nadcházející chladné období bude hodit. Peeling ruce krásně vydrhne a zjemní, připraví  pro aplikaci masky. Maska potom ruce perfektně vyživí a hydratuje, že na vás po použití mrkají cizí ruce :) Hodnocení: 4,5/5.

Regenerační tělové mléko s karité - Dermacol - pokud sháníte opravdu výživnou péči pro pokožku, navíc s příjemnou vůní i cenou, tak mrkněte na tohle. Je to trochu hutnější mléko, které se hůře roztírá, ale po důkladném rozetření se postupně vstřebá a zanechá pokožku dokonale vyživenou a voňavou. Fakt pecka. Hodnocení: 5/5.

Krém na nohy s ureou - Balea - už asi netřeba po stopadesáté první rozebírat. Prostě tenhle krém miluju, protože dělá vše, co od něho potřebuji. Pěkně zjemní paty a vyživí nožky a už jsem začala tolerovat i tu jeho parfemaci. Hodnocení: 5/5.

Nivea krém - zajetá klasika, kterou všichni dobře známe. Snad každý už ji doma měl. Hutný a výživný krém, který můžete použít asi na sto způsobů. K tomu ta typická příjemná vůně. Však to znáte. Hodnocení: 5/5.


Suchý šampon Fresh It Up - Got2b - jedno z velmi příjemných překvapení. Víte, že nedám dopustit na Batiste, ale kolegyňka mi přinesla tenhle kousek, tak bylo potřeba ho prubnout a jo, prošel. Batiste mi je pořád příjemnější, vlasy podle mě "umyje" o něco lépe, ale několik plusů tenhle kousek taky měl. Jemná vůně, která nedusí. Zbaví vlasy mastnoty, nedělá bílý povlak a hlavně - měl úplně bezedný obsah! Žádný sucháč jsem neměla tak dlouho jako právě tenhle! Oranžová varianta už dostupná není, co jsem koukala, ale pořád se dá v drogériích sehnat zelený a modrý, jestli se nepletu :) Hodnocení: 4/5.

Lak na vlasy - Balea - také příjemné překvapení na lak za 40 Kč. Má míru fixace 7, takže lakuje fakt hodně, ale v malém množství to nebylo tak strašné, aby se nedal používat běžně. Naopak, fakt zvládl zafixovat ty moje všudypřítomné, drobné, poletující vlásky. Ve větším množství slepoval, ale to udělá prostě každý silně fixační lak, v malém to nijak hrozné nebylo a dalo se to v pohodě rozčesat. Vůni měl taky příjemnou a nedusil. Jo, znovu bych se mu nebránila. Hodnocení: 4/5.

Parfém Karl Lagerfeld for Her - můj oblíbený parfém tohoto jara. Trochu štiplavě pudrová vůně, která je lehce zastřená, takže jednotlivé tóny nejsou tak čitelné. V prvních chvílích dost intenzivní, ale po pár hodinách mizí, její výdrž je lehce nadprůměrná. Má jednoduchý, minimalistický flakónek, který je však celkem těžký (třeba na nošení v kabelce). Moje první volba by to ve výběru vůně nebyla, ale nakonec jsme se spolu velmi snadno sžily. Hodnocení: 4/5.

Parfém Far Away Rebel - Avon - tohle byla naprostá top vůně, která taky díky tomu bohužel zmizela rychlostí blesku :D Má sladké květinovo-ovocné tóny, ale je v ní i ambra či pačuli. Výsledkem je pak vážně sexy sladká dámská vůně. Navíc hodně intenzivní a to fakt na několik hodin. Z oblečení je cítit i po několika dnech. Za mě vážně pecka a Avon tím opět dokázal, že vůně vážně umí :) Hodnocení: 5/5.


Maska na obličej Oliva - Ziaja - krémová maska, která má příjemnou vůni. Na obličeji nedělala žádnou neplechu - neštípala, nesvědila. Část se do pleti vstřebala, zbytek se otřel ubrouskem nebo opláchl. Výsledkem byla vyživená pleť na pár dní. Doporučuji určitě sušší pleti. Hodnocení: 4/5.

Maska na obličej Acai berry - Ziaja - další krémová maska. Opět příjemná na pleti, vůně taky jemná a nevtíravá. Opět se část vstřebala, druhou odstraníte ubrouskem a pleť zůstala hezky jemná a vyživená. I tenhle kousek doporučuji spíše na zimu nebo sušší pleti. Za ty peníze určitě ano. Hodnocení: 4/5.

Pleťové sérum Acai Berry - Ziaja - praktické balení s pumpičkou. Lehká, krémová a velmi rychle vstřebatelná textura. Jemná, lehce citrónová vůně. A téměř nijaký efekt. Trochu hydratace se s ním dostavilo, ale žádné závratné výsledky, ze kterých bych si sedla na zadek :( Hodnocení: 2,5/5.

Balzám na rty Mentol - Labellino - rozkošné obaly vás zaujmou na první pohled. Velmi podobné slavnýmu EOSu. Voní po mentolu, je transparentní a rty nezatěžuje. Zároveň ale po chvíli zmizí, někam do neznáma, takže je třeba během dne obnovovat. Hydratace průměrná. Běžně unavené rty zvládne, ale extrémně vysušené určitě ne. Hodnocení: 3/5.

Černá slupovací maska - 7th Heaven - tuhle masku jsem měla už poněkolikáté a opět nezklamala. Je to černá gelová hmota, co na obličeji postupně zasychá. Po čtvrt hodince je suchá na troud. Obličej při mimických pohybech nepříjemně pne, ale jinak obličej na masku nijak negativně nereaguje. Sloupnout jde bez potíží a výsledkem je pak hezky čistá a jemná pleť, zbavená mastnoty (a i pár chloupků :D). Hodnocení: 5/5.


Rozjasňovač High Beam - Benefit - jeden z nejslavnějších rozjasňovačů se mnou vydržel dlouhých pět let. Většinu jsem stihla spotřebovat a zbylo ho už jen na dně, naštěstí. Je krémové textury, ale rozetře se bez potíží, nestahuje vrstvy pod ním a drží na místě po celý den. Jeho efekt je přirozený a přesto viditelný a byly časy, kdy mě fakt bavil. Hodnocení: 5/5.

Tekutý korektor Liquid Camouflage - Catrice - už několikáté balení tohoto korektoru mluví za vše. Neznám lepší v podobné cenové relaci. Je krémový, krásně se roztírá, skvěle kryje a zároveň vydrží na místě po celý den. Je naprosto perfektní. Hodnocení: 5/5.

Make-up Dream Velvet - Maybelline - poměrně dobrý kousek mezi make-upy. Je skutečně matný a pokud ho zkombinuji ještě s fixačním pudrem, tak není po celý den o čem. Odstínově mi seděl spíše v létě, když jsem trochu chytla barvu. Nanášel se bez potíží, šlo o našlehanější krém, který dobře přilnul, jen měl trochu tendenci zvýrazňovat póry. Jinak ok a asi by mi znovu nevadil. Hodnocení: 4/5.

Řasenka Build Up - Alcina - z počátku s ní byly trable - dost slepovala, ale po pár dnech, poté, co mírně proschla, najednou dokázala divy. I s tím ještě podivuhodnějším kartáčkem se dalo pracovat. Krásně prodlužovala, pak i oddělovala a zanechávala řasy celkem pěkné. Hlavně i docela dlouho vydržela, snad víc jak tři měsíce, což je super. Hodnocení: 3,5/5.

Řasenka Big & False Lash - Avon - Avon kromě parfémů umí i řasenky! Tahle má megalozní kartáček, který mě z počátku děsil, ale fungovalo to s ním jedna báseň. Dokonce jsem si ani zbytečně nečmárala okolo :D Řasenka krásně prodloužila, natočila i oddělila řasy a ten efekt vydržel po celý den. Za mě naprosto super, jen mě naštvalo, že extrémně rychle vyschla :( Hodnocení: 4/5.


Lak na nehty Dark Sides - Wax Effect - L'oréal Paris - tohle byl můj velký oblíbenec! Krásný matný efekt vypadal na té šedé barvě opravdu dobře, navíc skvěle schnul a dobře kryl už ve dvou vrstvách a nehty dělal fakt pěkné. Škoda, že se jednalo jen o limitku, protože do tohoto bych šla rozhodně znovu! Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty Up To X č. 10 Rouge - EBD - EBD laky byly jedny z nejoblíbenějších. Zrovna tento odstín jsem používala asi nejméně, protože mi v něm trochu vadily ty stříbrné třpytky, které šly z nehtů pak dost blbě dolů, ale jinak kvalitou to byl super lak. Dobré krytí, rychlé schnutí a několik dní krásné nehty. Hodnocení: 4/5.

Lak na nehty Up To X č. 13 Magenta - EBD - naprosto úžasný a unikátní odstín, ze kterého mi téměř nic nezbylo, protože jsem ho používala opravdu často a ráda. Krásná sytě růžová s lehkým namodralým shimmerem vypadá skvěle. I tahle barvička se skvěle lakovala svým rovným štětečkem, kryla ve dvou vrstvách, rychle schla a na nehtech vydržela několik dní. Pecka. Hodnocení: 5/5.

Sunset On The Beach - Sephora - další hodně zajímavá barvička a jeden z nejstarších laků, co jsem doma měla. Tento odstín měl v sobě také třpytky, které mi vadily, protože se velmi špatně odlakovával. A oproti jiným odstínům bylo tady horší krytí, kdy nestačily vrstvy ani tři. Naštěstí ale rychle schnul, takže více vrstev nebyl až takový problém. No a výdrž taky slabší.. Asi proto se nestal nikdy mým velkým oblíbencem. Hodnocení: 2,5/5.


A na závěr zase další vzorky. Na nějakou chvíli snad poslední, protože jejich množství jsem doma solidně zredukovala :D Tady sáček tělového másla Oliva od Ziaji, oční a pleťové krémy Locherber, tělové máslo Barnängan a hlavně vůně. Vzorečky vůní mi tu ležely pěkně dlouho. Moc pěkně voněla vůně Glamorous od C-Thru, Daisy Dream od Marca Jacobse i Burberry Brit, ale nejvíc mě rozhodně dostala vůně od Jeanne En Provence s vůní mandlí a ostružinového květu. To byla fakt pecka! Nejen krásná ovocno-květinová vůně, ale také hodně intenzivní, která i ze vzorku voněla dlouhé hodiny!

A jsme opět na konci. Takže se tu sejdeme zase za pár týdnů..

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco? Voní vám Daisy Dream nebo Burberry Brit?

8 komentářů:

  1. Tu Far Away Rebel jsem si v minibalení objednala a za mně taky pecka, nezlobila bych se, kdyby Ježíšek přinesl plné balení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych snesla plné balení, i když mám doma parfémů plno :D Je fakt skvělá! :)

      Vymazat
  2. Super věci a hlavě super post!

    OdpovědětVymazat
  3. Intimní gel Sebamed mi jako jeden z mála vyhovoval, vůně mi ale také nesedla, já v tom cítila růže a to nemám v kosmetice ráda.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky nevadil, ale ta vůně je taková.. divná :) :D Já jsem prostě cíťa a potřebuji, aby mi vonělo úplně všechno, i pipi gel :D

      Vymazat
  4. Produkty značky I love... vždy hrozne pekne voňajú, ja som milovala ich antibakteriálny gél na ruky. ;) Inak Ziaja je asi moja top kozmetická značka tohto roka, minimálne leta. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní krásně! Jejich gel je pověstný, mám v plánu ho taky očíhnout :) I když se bojím, že lepší než gely Bath & BodyWorks nebudou! :D Ziaja v poslední době fakt válí, souhlasím! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)