neděle 12. listopadu 2023

Spotřebováno za říjen 2023

Ahoj přátelé!

Tak je to zase tady, měsíc s měsícem se sešel a já přináším další Spotřebováno. A jak jsem věštila na konci zářijového videa, tak se to splnilo a oproti minulé spotřebě přináším tentokrát opravdu nadupaný díl. Ale tak asi nám všem bylo jasné, že když jeden měsíc není nic, ten další vám to vynahradím, že jo? :D


Celkem 27 ks, což už je zase slušné, že ano. Nějaká ta tělovka, pleťovka, vlasovka i dekorativka. Od každého něco, aby to nebylo moc jednotvárné. 



This Body Scrub Is Bananas - Action - nebyl vůbec špatný a službu udělal slušnou. Díky krásné banánové vůni mě ještě nějaký čas udržoval na takové té summer vibes :) Jinak hezky vydrhl, ale pokožku nepodráždil. Při kontaktu s vodou se v okamžiku rozpouštěl, nezanechával po sobě žádný nepořádek, jen jemnou a voňavou pokožku. Kupovala jsem asi za 55 Kč, takže není o čem, klidně bych brala znovu. Hodnocení: 4,5/5.

Intimní gel s tea tree olejem - Australian Bodycare - nejlepší a nejoblíbenější intimní gel. Mám po umytí s ním pocit svěžesti a čistoty, díky tea tree oleji je lehce chladivý. Praktické velké balení s pumpičkou je také obrovské plus. Objednávám opakovaně, už tu mám další balení. Hodnocení: 5/5.




Lak na vlasy Exotic Passion - Balea - nalákala mne exotická vůně, která je fakt moc pěkná. Navíc lak nedusí. Ale za mě prostě slabá fixace. Vždycky jsem ho vystříkala strašně moc než jsem byla spokojená a ještě musela většinou zafixovat baby hair řasenkou. Není to špatné za těch pár korun, ale mně to prostě nestačí. Hodnocení: 3/5.

Maska na vlasy a peeling 2v1 - Yves Rocher - je hrozně příjemným překvapením! Nečekala jsem, že si tak oblíbím masku a je to snad první maska na vlasy, kterou jsem byla schopná a ochotná používat pravidelně. Peeling je sice jemnější než ten předchozí, ale čistící (jílová) maska ho skvěle doplňuje a parádně vyčistí pokožku hlavy a vlasy u kořínků, takže jsou pak vlasy krásně čisté, lesklé a jemné a tolik se nemastí. Ve výsledku moc fajn počin a chci znovu! Hodnocení: 5/5.

Suchý šampon - Yves Rocher - byl taky skvělým překvápkem a šlape na paty mým nejoblíbenějším Batiste. Možná je i o chlup lepší, protože na rozdíl od nich nedělal bílý povlak. Má jemnou, svěží vůni, vlasy jsou po použití odmaštěné a nadýchané a na celý den mám zase klid.. Za mě super. Hodnocení: 5/5.

Regenerační vlasový šampon - Yves Rocher - další fajn kousek, který dokázal dát sušší vlasy po létě snadno a rychle dohromady. Vážně tak rychle, že ke konci balení už se mi začaly zase rychleji mastit a tato péče pro ně byla prostě moc :D ALE budu mu vděčná za to, jak vlasy společně s další péčí této řady dokázal zocelit a vyživit, aby zas byly krásně lesklé a hebké. Určitě doporučuji, pokud máte vlasy sušší a potřebují regeneraci. Hodnocení: 4/5.

Regenerační kondicionér - Yves Rocher - platí to samé, dohromady se šamponem skvělé kombo. Vlas zacelil, dodal péči navíc a po jeho aplikaci se dobře rozčesávaly. Hodnocení: 4/5.

Barva na vlasy Excellence Cool Creme - L'oréal Paris - moje stálice. Po letní pauze jsem ji opět nahodila, aby barvu vlasů sjednotila, oživila a zakryla šediny :D Kupuji opakovaně a dlouho ještě budu, protože odstín 6.11 je přesně moje barva ♥




Tělový krém Body Superfood - Garnier - byl skvělý! Doufala jsem v lehkou konzistenci a svěží vůni na léto a přesně toho se mi tady dostalo. Krémovo-gelová textura krému se snadno a rychle vstřebává, nezanechává pokožku umaštěnou ani ulepenou. Naopak zůstává krásně jemná a hebká na dotek, provoněná na dlouhou dobu a hlavně perfektně hydratovaná. Balení navíc tak velké, že vydrží věčnost (na moje poměry), takže můžu jedině doporučit. Lákají mne i další varianty a klidně bych i tuto brala znovu. Hodnocení: 5/5.

Deodorant Pure - Borotalco - od nedávna moje další stálice, kterou budu kupovat opakovaně, protože na deodorant bez aluminia zvládá chránit dost slušně! Měla jsem s ním po celou dobu pocit svěžesti bez zápachu a propocených koláčů v podpaží.. Navíc krásná, svěží vůně. Když už jsem věděla, že mne čeká větší zápřah, přidala jsem k němu Borotalco stick a je to prostě super kombo. Hodnocení: 5/5.

Krém na ruce a balzám 2v1 Woman - Regina - zajímavý kousek, který také dobře posloužil a v žádné kabelce se podle mě neztratí. V tubičce najdete krém (20 ml) a ve špičce pak balzám, takže místo dvou balení taháte na cestách jedno. Navíc jemná pudrová vůně je vážně ženská, takže i název sedí. Co se týče hydratace krému i balzámu, je to spíše průměr, možná trochu lepší průměr, který na cestách jako SOS stačí, ale doma (hlavně na noc) potřebuji trochu více výživnější péči. Ale přemýšlím, že koupím znovu, v tašce se to neztratí. Hodnocení: 4/5.

Krém na ruce Love Nature - Oriflame - tento krém s makadamiovým oleje je naprostá pecka a úplně mě vystřelil z gatí! Nejen, že dokonale voní, ale také výživu dodává rukám velmi slušnou a to i přes to, že nelepí ani ruce nijak výrazně nezmastí. Balení docela velké, že vydrželo pěknou dobu. Hele chci ho znovu, toto je totiž vážně pecka. Hodnocení: 5/5.

EdP Born Original - Adidas - úplně mě odrovnala tato vůně, která je úplně jiná než bych od Adidasu čekala. Je krásně hřejivá, teplejší, smyslnější a ženštější než bych byla čekala. Moc jsem si ji oblíbila, trochu mi připomínala mého loňského oblíbence od Roberta Cavalliho, jen je trochu odlehčenější, takže vhodnější do začátku podzimu. Užila jsem si ji, jen je škoda, že vážně moc nevydrží a musela jsem se několikrát v průběhu dne přestříkat. Na druhou stranu stojí dvě stovky, takže zázraky jsem nečekala.. Asi bych se znovu nebránila, i když už jsem zvyklá na kvalitnější kousky. Za vůni však moc moc chválím, to je něco božského! Hodnocení: 3/5.




Masky FRIENDS - Makeup Revolution - další příjemné překvápko, užila jsem si je! Masky mají hezká, barevná plátýnka, akorát tak nacucaná, aby sérum nikde nestékalo, ale plátýnko drželo a pleť se pořádně naducala. Po sundání plátýnka není pleť ulepená ani umaštěná, ale hydratovaná a svěží dosytosti. Masky se mají ještě oplachovat, ale upřímně jsem k tomu neviděla důvod, protože na pleti nic nesedí a vše je v pleti. Za mě super, klidně bych brala znovu. Hodnocení: 4,5/5.

The Honeyful Snail Mask - Skin79 - také super maska! Obávala jsem se, že bude výživná až moc, ale obavy zbytečné, pleť byla krásně hydratovaná a svěží a sérum z velké části vstřebané, takže žádné nepříjemné lepení či umaštěná pleť. Slušná maska, kterou bych klidně brala znovu. Hodnocení: 4/5.




Odličovač očí s chrpou - Yves Rocher - už ode mne dobře znáte, protože to je mnohaletá stálice a nic se na tom jen tak nezmění. Snadno a rychle odlíčí veškerý oční make-up, nedráždí oční okolí, nedělá mlhu před očima a balení dlouho vydrží. Nejlepší z nejlepších. Hodnocení: 5/5.

Čistící pleťová pěna Tea Tree - Xpel - byla naopak strašná tragédie. Pěny já ráda, ale tato byla děsná. Rychle se přeměňovala zpátky na tekutinu, takže to občas začalo stékat i z obličeje, ale to nebyl ten hlavní problém. Hlavně strašně štípala v očích a to i tehdy, když jste se očnímu okolí vyhýbali.. Stačilo čištění čela nebo tváří a oči to vždycky pocítily. Navíc fakt jen pro mastnou pleť, protože lehce pleť přesušuje a ta může zůstávat napjatá. Znovu ne, díky. Hodnocení: 2/5.

Micelární voda Pure Algue cestovní balení - Yves Rocher - pleť sice dočistí a odstraní nečistoty i zbytky make-upu, ale měla jsem po ní neustále pocit, že mi na pleti zůstává. Ne že by lepila, ale prostě jsem ji z pleti cítila, takže dobře, že jsem zvyklá po micelární vodě ještě pleť omývat. Navíc na micelární vodu docela intenzivní parfemace. Znovu a ve velkém bych ji asi nepotřebovala. Hodnocení: 3/5.

Hydratační gel na den i noc - Yves Rocher - další skvělý kousek a perfektní pomocník pro smíšenou a mastnou pleť, která potřebuje hydrataci, ale nechce nic, co by pleť nějak zbytečně zaplácalo. Tohle je vážně lehoučký krém, který se v okamžiku vstřebává, pleť je po něm jen hezky jemná, ale žádný sedící film. ALE hydratace naprostá bomba, pleť dostává, co potřebuje a odmění se vám krásnou svěží a rozjasněnou tvářičkou :D Na léto pro mne naprostá ideálka nebo pro mladší pleť, která potřebuje jen něco do začátku. Povedený kousek, který uvítám zase na další léto s chutí. Hodnocení: 5/5.

Sérum na obličej, krk a dekolt Pineapple - Ziaja - lehoučké sérum, které se v okamžiku vstřebá, nezanechává pleť ulepenou a v kombinaci s (jakýmkoliv) krémem poslouží. Ale nedělá nic, z čeho bych si sedala na zadek. Navíc má dost intenzivní parfemaci. Jak tuto ananasovou řadu a vůni miluji, tak u pleťového séra mi přijde zbytečně moc výrazná až lehce obtěžující. V létě mi to stačilo, ale znovu asi nepotřebuji. Hodnocení: 3/5.



Řasenka Extra Long Lash - Rimmel - je mojí stálicí poslední dva-tři roky. Krásně prodlouží, oddělí a zvýrazní řasy. S umělohmotným kartáčkem se dobře pracuje a nestojí ledvinu. Na druhou stranu poměrně rychle vysychá (zvládne tak dva měsíce). Hodnocení: 4,5/5.

Řasenka Glam&Doll Volume - Catrice - takže když jsem (znovu)objevila tuto řasenku, která dělá úplně stejnou službu, protože má úplně stejný kartáček, ale nevysychá tak rychle, dostala se rázem do popředí. Řasenky Glam&Doll jsou za mě jedny z nejpovedenějších v drogérii a určitě si zaslouží hodně pozornosti. Ty řasy s nimi jsou vážně neskutečné! Hodnocení: 5/5.

Korektor Camouflage+ - Essence - další stálice, kterou kupuji opakovaně. Udělá obrovskou službu za pár korun. Krásně kryje, sjednotí, nezalézá do vrásek, drží celý den. Je hutnější než Liquid Camouflage od Catrice, což mi vyhovuje více. Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty Spicy Nail Enamel - Bell Cosmetics - byl mým oblíbencem natolik, že jsem se dokázala propracovat až na jeho dno! To tu dlouho nebylo! Lak měl krásnou jemnou, tělovou barvu, která se hodila ke každému looku. Dobře kryl, rychle schnul a velmi obstojně držel. Díky jemné barvě se tolik nezviditelňovaly odrbané špičky, takže o to líp, když nebyl čas hned přelakovat :D Stál pár korun. Za mě fajn, i když jsem si našla už favority jinde. Hodnocení: 4/5.


Gratuluji, pokud jste se dopracovali až sem! Tak budeme doufat, že příště už to bude zase trochu umírněnější spotřeba a já vás úplně nezahltím..  

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

2 komentáře:

  1. Znám sérum od Ziaji a na léto jsem s ním byla spokojená. A pak lak na vlasy Balea, ale u něj mě nadchl akorát obal a vůně, jinak je na houby. A odličovač YR, tomu nemám co vytknout, spotřebovala jsem jich už spoustu:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)