pondělí 22. listopadu 2021

Novinky i stálice péče od Yves Rocher.

Krásný den vám přeji!

Není to tak dávno, co o sobě dala trochu více vědět značka Yves Rocher s rozšířenou a inovovanou pleťovou čistící péčí, která zahrnuje několik ucelených řad, kde najde každý to, co pro sebe potřebuje.. Pro mastnou pleť je tu Pure Menthe, pro hydrataci Pure Algue, zklidňující Pure Camomille nebo tradiční odličovací produkty z řady Pure Bleuet.. Některé produkty dostaly jen nový kabátek, jiné mají upravené složení a pár jich je úplnou novinkou, takže se na ně dneska podíváme pěkně zblízka!




Začala bych asi tím největším překvapením a to Tonikem s okamžitým zmatňujícím účinkem, které používám už od léta a je to fakt pecka pro mastnou pleť!

Oficiální popis: Zjemňuje a okamžitě zmatňuje pokožku díky své doufázové tonerové a pudrové textuře. Absorbuje přebytečný maz. Odstraňuje make-up a nečistoty, hloubkově čistí pokožku a zanechává ji jemnou a bez lesku. Eliminuje černé tečky a nedokonalosti. 

Tonikum je dvoufázové, což znamená, že kromě klasické "vody" obsahuje i něco navíc. V tomto případě je to bílá, pudrová usedlina na dně, která se musí před každým použitím protřepáním promíchat, což není žádný problém. Počítejte s tím, že díky vůni máty a alkoholu na předních příčkách je to trochu silnější parfemace, která není moc pro oči, proto doporučuji v jejich okolí zacházet s tonikem velmi obezřetně. Za tu opatrnost to ale stojí, protože pro mastnou pleť.. je to fakt perfektní! Pleť úplně dokonale vyčistí, ale vážně hodně dobře, tampónek byl vždycky jako prase. Výsledek jed pak čistá a zmatněná pleť. To je vám fakt paráda a moje mastnější t-zóna to dokonale přijímala. ALE pozor, opravdu doporučuji jen mastné či smíšené pleti. Naopak suchá by mohla mít problém. Já ho používala v posledních týdnech pouze lokálně, protože sušší tváře už to nesnášely dobře. Takže pokud vás trápí mastná pleť, je tohle nutnost. Pokud ne, tak raději vynechejte.







Velmi příjemným společníkem je mi Odličovací želé 3v1. Tady jsem vůbec nepochybovala, že bude fajn, ale že bude až tak skvělé.. to jsem nečekala! :)

Oficiální popis: Důkladně odstraňuje make-up a nečistoty z pleti. Zanechává pokožku svěží a regenerovanou. Hydratuje, bojuje proti negativním vlivům vnějšího prostředí. Zpomaluje stárnutí pleti a má okysličující a antioxidační účinky. 

Zajímavá želé textura je příjemným pohlazením pro vaši pleť, kterou velmi šetrně odlíčí, zbaví nečistot a dočistí. Je to na pleti vážně sympatické, želé krásně klouže a je takové.. jemné dočištění. Nijak pleť nedráždí, dostatečně napění a spláchne se raz dva. Výsledkem je pak neuvěřitelně hebká a jemná pleť, na které nezůstane ani smítko, zároveň je hydratovaná bez jakékoliv známky podráždění, pnutí či vysoušení. Prostě naprosto skvělá záležitost, kterou budu ráda pořizovat opakovaně. Navíc má jemnou, osvěžující vůni, kterou od YR důvěrně znám, voní jako pleťová řada Hydra Vegetal :)








Pokud máte sušší či citlivější pleť, tak tu mám alternativu předešlého želé a to Odličovací krém Sensitive Camomille s výtažkem z heřmánku.

Oficiální popis: Řada Sensitive Camomille byla vytvořena s přihlédnutím ke studiu tolerance citlivé pokožky k různým složkám - proto dokonale reaguje na její potřeby. Krém nejen účinně odstraňuje líčení, ale také vyživuje pokožku, zklidňuje podráždění a posiluje citlivou pokožku, čímž ji činí odolnější. Řadu SC s koncentrovaným výtažkem heřmánku pravého je doporučena pro zklidnění a posílení pokožky. Řada posiluje obranyschopnost pleti. Bohatá balzámová textura, která pleti dodává okamžitý pocit pohodlí.

Na podzim se díky nižším teplotám a neustálým změnám počasí může stát, že pleť bude trochu citlivější a náchylnější, takže řada pro citlivou pleť by mohla být tím pravým. Stejně tak ho ocení sušší pleť, protože je to opravdu krém, což je podstatně hutnější záležitost než čistící gel, želé či pěna. Krém se aplikuje na suchou pleť, jemně se rozetře a poté se oplachuje, takže ho můžete použít bez potíží i na normální či smíšenou pleť, ale rozhodně vás neminou lehce vyživující účinky. Samozřejmě krém to nenahradí, ale lehce naduclá a vláčná pleť po umytí je. V žádném případě se nemusíte bát vysoušení nebo pnutí. Co se týče přímo úkonu odličování, tak je to fajn, jen je třeba trochu více opláchnout, protože krémovější textura jde dolů trochu hůř. Já mám vždycky chvíli takový zvláštní pocit, že mi z pleti nechce slézt. Odstranit jím oční make-up mi moc nešlo, řasenku to spíš šmrdlá, takže si jej nechávám jen na dočištění pleti. Výtku mám ještě k balení, které mi přijde trochu nevhodně zvolené. Vymačkat hutnější krém z této široké tuby je docela um. Jinak fajn, i když to upřímně není typ produktu, který by mi byl nějak blízký. Pěny či gely používám raději a mám tak nějak pocit, že k mé pleti prostě sedí lépe.







Tady došlo k inovaci, ovšem v tomto případě pouze obalu, složení je totožné, nemusíte se bát :)





Poslední tu mám staronový kousek a to Expresní odličovač na oči s chrpou, který používám už hromadu let a asi nikdy mě nezačne nudit, ale tohle je první balení po poslední inovaci!

Oficiální popis: Extrakt z chrpy obsažený v produktech Pure Bleuet má zklidňující a ochranné vlastnosti. Díky nemastné dvoufázové textuře Expresního odličovače účinně odstraníte i voděodolný make-up z oblasti očního okolí. Odličovač zároveň pečuje a zklidňuje oční okolí.

Expresní odličovač je moje stálice, kterou mám doma vždycky v zásobě. Nakupuju ho po několika baleních, takže kromě tohoto po inovaci se mi ve skříňce ukrývají ještě dvě další lahvičky toho staršího :D Porovnání bych tedy měla opravdu z první ruky, navíc za ty roky ho znám opravdu dobře, proto jsem se trochu bála změn, kterými prošel nejen co se týče obalu, ale také ve složení. Ovšem víte co? Byly to naprosto zbytečné obavy! Tenhle odličovač je pořád tak skvělý, ba co víc, on je snad ještě LEPŠÍ! Přijde mi, že novému balení dalo ještě o něco méně práce odstranit veškerý oční make-up a to už je co říct, protože i předchozí verze to zvládala naprosto bravurně. A navíc mi přijde trošičku méně mastný. To mi u něho nikdy nevadilo a nijak to neobtěžovalo, ale u tohoto nového jsem o něm jednoduše vůbec nevěděla až na dokonale snadno a rychle odlíčené oči. Bez štípání, pálení, mlhy před očima a podrážděných očí z drhnutí, které prostě není třeba. Miluju a děkuju za tento boží odličovač. Zůstávám mu věrná! :)







Sečteno podtrženo: Za mě velmi úspěšné novinky, protože ani jedna mě nezklamala, ba naopak nemůžu vybrat tu nejlepší! Nebudu-li počítat Expresní odličovač, který byl víceméně zárukou kvality, tak topovou záležitostí je Tonikum se zmatňujícím účinkem, které úplně skvěle funguje! Na léto a teplejší dny to byl skvělý pomocník, který ihned zmatnil a zbavil pleť nejen mastnoty, ale i nečistot a vydezinfikoval pleť, která tak zůstala čistá a neměla tolik sklony k tvorbě nedokonalostí. Skvěle mi posloužilo i želé, které se velmi příjemně používá a pro moji pleť dobře sedí. Nejslabší je za mě Odličovací krém s heřmánkem, ale ne proto, že by byl špatný, ale jednoduše proto, že podobné typy produktů mi nejsou nijak blízké. Každopádně sám o sobě není zlý a teď na podzim mé pleti nijak nevadí, ale prostě už poznám, že používám něco, co není pro moji pleť přímo stvořené. Všechny kousky a spoustu dalších najdete zde nebo v prodejnách Yves Rocher. Želé najdete tady, 150 ml je za 449 Kč, tonikum zde, 150 ml momentálně v akci za 209 Kč.

A co vy a novinky? Máte z nich něco vyzkoušeného? Zkoušeli jste legendární Expresní odličovač?

*PR produkty zaslané značkou Yves Rocher

6 komentářů:

  1. Odličovač s chrpou je u mě dlouholetá klasika, měla jsem ho xkrát a už mám koupenou i tuhle variantu. Co mě ale hodně láká, tak je odličovací želé a tonikum se zmatňujícím účinkem, chystám se teď prozkoumat vánoční kolekci, tak se kouknu i na tohle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vánoční kolekci musím taky prubnout! Teď mají zajímavou akci na Black Friday, tak asi taky pokoupím :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsou super, já ji mám na podzim taky citlivější a s tímhle prostě bomba :)

      Vymazat
  3. To želé mám ve vzorečku tak jsem na něj docela zvědavá :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)